Ferrari: “F1’de Devrim Olmalı!”

Ferrari’nin yeni takım patronu Maurizio Arrivabene, 2017 Formula 1 sezonu için planlanan değişikliklerin devrim niteliğinde olması gerektiğini düşünüyor.

Son dönemde gelecek senelere dair bazı planlar görüşülüyor. Bunların başında motor gücünün 1000 beygire çıkarılması yer alıyor ve Mercedes’ten Niki Lauda, en az 1000 beygir motorların olması gerektiğini söyledi.

Lauda’ya cevap veren Arrivabene “Arkadaşımız Niki’nin neler söylediğini okudum: O sınıfın zirvesinde yer alıyor, bense 4 sıra geride yer alıyorum.”

“Niki’nin Formula 1’in daha görsel olması için ihtiyaç duyduğu şeyler konusundaki görüşüne katılıyorum ve ne yazık ki sporun taraftar kaybedebileceği yönündeki endişelerinin çoktan gerçekleştiğini düşünüyorum.”

“2017’ye kadar ben de taraftarları kazanan, onların daha yakın olabilecekleri ve estetik olarak daha çekici olan, metal grupları tarafından üretilen müzikler gibi saçlarınızı dikebilecek sesler çıkaran araçlar görmek istiyorum.”

“Niki yarışırken öyleydi ve ben çok tutkulu bir taraftardım.”

“Ancak şu aşamada basit bir evrimin yeterli olacağını düşünmüyorum. Bunun yerine gerçek bir devrim olmalı. Radikal ve ciddi değişiklikler yapılmalı.”

“Yani daha fazla motor ve daha yüksek süratler olmalı. Daha fazla yakın olmasın ancak genel toplumu çok az ilgilendiren parçalarda harcamalarda düşüş olsun.” dedi.

Arrivabene, sürücülerin topluma daha yakın olmaları gerektiğini düşünüyor. Arrivabene “İnsanlara yakın olmak, F1’i insanlara daha yaklaştırmak gerek. Perşembe günkü basın toplantıları ve takım sunumları pist dışında hala açık yerlerde olabilir.”

“Bu şekilde şehirler, düzgün yönetilen ve iyi sunulan etkinlikler yapabilirler. Daha iyi bir şey sunmak bizim elimizde. Mümkün olduğu kadar kısa sürede Formula 1 için yeni bir format indirmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari: “F1’de Devrim Olmalı!”” için 15 yanıt

  1. ferrari şuan mercedes’in konumunda olsa bu demeç gelir miydi? cevap hayır. samimi olmayınca, demeçler çıkar için verilince olmuyor. mercedes tokadını yedikten sonra adamlarda V10, 1000 beygir sevdası başladı.

  2. Yağmur Deniz Solmaz avatarı
    Yağmur Deniz Solmaz

    Bir de pastayı adil paylaşalım deseydi hoş olurdu. Kimse bunu söylemiyor. Özellikle büyük takımların yöneticileri ve F1’i yönetenler. Bu durum değişmezse yarışacak takım sayısı her geçen yıl azalır kanaatindeyim.

  3. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Neco Arrivabene ???

  4. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Adamın kurduğu cümleleri sevdim.Monte gibi yapmazsanız gideriz demiyor.

    1. Aslında Monte’ni “yapmazsanız gideriz” lafları sözden ibaretti. Ferrari’nin F1’den çekileceğine kendisi bile inanmamıştır muhtemelen. 🙂 Bu tehdit konusunda Mercedes’in üstüne yok bence.

      1. Çünkü Mercedes giderim derse gider. Ferrari giderse biter.

        1. FIA Mercedes’e niye bu kadar imtiyaz tanıdı anlamıyorum. Sırf bu adamlar gitmesin diye sporun içine ettiler. Bırak da nereye giderse gitsin.

          1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
            Lewis-Hamilton(#TeamLH)

            Motorları kastediyorsan bu motorların Mercedes’le alakası yok Reno istedi FİA verdi.

            Mercedes karşı çıkmıştı ilk haberler çıktıgında hatırlatırım.

            @red-baron

            1. Aslında bu motorlara herkes karşı çıkmıştı. Renault ERS’yi istedi, Ferrari V6’yı istedi. İkisi de nal topladılar o ayrı mevzu. 🙂

              Bence Mercedes bu motorlarla çok başarılı olacağını biliyordu ve FIA’yı bu motorları kullanma hususunda zorladı. Yaptıkları motora diyecek bir şeyim yok, özellikle Mercedes’in atmosferik motorlardaki konumunu düşünürsek adamlar çağ atladı resmen. Ama bu motorları kullanmak için illegal yollara başvurduklarını düşünüyorum.

              1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
                Lewis-Hamilton(#TeamLH)

                Sen de diyorsun Reno Ers,Ferrari V6’yı istedi.

                Bu denklem de Mercedes nerede ?

                Dönemin motor danışmanı ‘Norbert Haug’ bir çok kez harcamaların artacagını,V8 lerle devam edilmesini gerektiğini söylemişti.

                Şimdi mercedes niye illegal yollara başvursun ?

                @red-baron

        2. ferrari giderse f1 de biter ama …

  5. genelde sezon bası gunes gozlugu takan abıler ferrarı cephesınden formula 1 ın gelecegıne yonelık demecler verırler.lakın hıc kımse onları takmaz
    sonuc sezon ortasında havlu atan ve gelecek sezona hazırlanan bır ferrarı

  6. Bence de haklı.

  7. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    bu adam hiçkimseye benzemiyor, bu verdiği tavsiyeleri bir bir fiaya kabul ettirecektir.

  8. agzından bal damlıyor dıye buna denir galiba çok doğru ve güzel konuşmus.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir