Domenicali, Ferrari-Vettel Birlikteliğini Göz Ardı Etmiyor

yazar:

kategori:

Stefano Domenicali, Sebastian Vettel’in bir gün Ferrari kokpitinde yarışma olasılığını göz ardı etmediğini söyledi.

Şu anda ortalıkta dolaşan en yaygın spekülasyon Fernando Alonso’nun Ferrari’de yarışmaya en yakın olam isim olduğu. Ancak Ferrari takım patronu Domenicali Vettel’in şansı olup olmadığı sorulduğunda, “Asla, asla dememelisiniz. Onu seviyorum. Olduka iyimser ve bağımsız bir karaktere sahip. Teknik ve zihinsel açıdan yaşına göre oldukça ilerde.” diyor.

Domenicali Ferrari’nin tarihindeki en başarılı pilot olan Michael Schumacher’in de vatandaşı Vettel’i dikkate değer olarak gördüğünü düşünüyor.

“Sebastian’ın ne kadar iyi olduğu konusunda bir kuşkusu yok.”

Öte yandan kendisinden önce Ferrari patronluğu yapan Jean Todt’un FIA başkanlığına aday olması sorulduğunda ise Domenicali, “Jean benim patronumdu. Formula 1 ile ilgili hususlar söz konusu olduğunda ne kadar iyi olduğunu biliyorum. Ancak daha fazla şey söyleyemem diyerek ihtiyatlı davrandı.


Yorumlar

  1. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    kimse bu adam arabayı bozuyor demez zaten. benzerini ferrari dede görüyoruz. neyse artık ferrari pilotu beni tınlamaz:D

  2. sedat ahmet avatarı

    Mclaren arkadasım aslında benım orda nıtelemek ıstedıgım 2005 senesıydı,suspansıyonun kırılıp lastıgın fırlaması,arka kanadın kırılması,9 tur bıtmeden şansımanın arızalanması.kaldıkı o sene mercedes motoru sorunluydu ve hep arıza cıkarıyor yada yarıs haftasonunda değiştirilmesı gerekıp sıra cezası alınıyordu.ama senın dedıgın konuda lastıklerın kullanımı harıç diğer yönden en hızlı sekılde kullanımı ıcın pilota verılen araçta ortaya cıkan arızaların yüzde 10'u pilotun kullanımındandır diye dusunuyorum ki mclaren takımından raikkönenın kullandığı araçları gereğinden fazla zorlayarak yada yanlış kullanım sonucu yarış dışı kaldığını belirtir bır açıklama ne yarıstıgı zamanda nede ayrıldıkdan sonra açıklanmamıştır.böyle bir açıklama varsada ben okumadım,duymadım..

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    sedat arkadasım Kimi için her zman araçta bir problem çıkıyor demişsin . düzeltmek isterim. Nasıl lastikleri korumak, doğru kullanmak pilotun göreviyse, aracında bir dayanıklılık seviyesi var. Kiminin bitiremediği yarışların hepsinde suçu araçlara atmak yanlış olur.

  4. sedat ahmet avatarı

    katafalk arkadasım,ben mclaren taraftarıyım ve kimi raikkönenıde cok severdım formula da en ıyısı olacağanı dusunurdum ama son 2 sezondur gercekten çok kötü kendisi,bu vesile ıle olaylara objektıf bakabıldıgımı belırtmek ısterım
    vettelın geçişi sadece şampıyonu belırlıyecek nıtelıkde bır geçiş olduğu için senın gıbı her takım taraftarını heyecanlandırmıstır fakat sezon ortasında yapılmış bir geçiş olsa bu emın ol kımse heyecan duymayacaktı çok fazla.
    yarışın en hızlı 13. turunu atarak yarış kazanan cok fazla pilot yoktur yada bu tarz yarışlar çok azdır dıkkatını cekıyorum en hızlı 13. tur.tabı bununla beraber kiminin attığı hızlı turlar onun bır cok yarısı kazanmasına sebep olamamıstır.anlatmak ıstedıgım her en hızlı tur atan o yarısı kazanacaktır anlamı çıkmamalı.ama her en hızlı tur atanın kazanma olasılığı 13. hızlı turu atandan daha fazladır.
    2005 senesınde raikkönen silverstoneda yarısa yanılmıyorsam 11. başladı verılen cezadan dolayı montoya ve alonsonun arkasında 3. bıtırdı ve en son turda en hızlı tutu attı.yanı kımın hızı başka bır hız ama bazen yarışların genelıne yayamıyor veya aracta bır problem cıkıyor.

  5. Aynen katafalk kardeşim bende bu sezonu senin gibi laf olsun diye izliyorum 1 gram dahi zevk almıyorum geçen sene francorchamps'ta Kimi ile Hamilton'un mücadelesi bile zevk veriyordu (bir BMW'ci olmama rağmen) ama bu sene ne Vettel'in nede Button'un çekişmesi bana zevk vermiyor yarışlar çok sıradan geçiyor… Geçen seneyi özellikle interlagos'u çok özlüyorum…

  6. te allam.. ya benim soylediklerim anlasilmiyor kimse tarafindan ya da ben anlatamiyorum.. vettel'e ben hicbir zaman super pilot demedim ki zaten? hatta acikcasi italya gp'sini kazandiktan sonra sirf adam genc ve sempatik, yakisikli diye ozellikle de kizlar tarafindan (evet kizlar, kusura bakmayin ama durum bu. sirf bu yuzden kimi'yi tutan da bir suru kiz var.) tutulmasina tutulmasina ve hatta "ben bu adamin cocuklugunu biliyorum. kucuk schumi bu ehehe" modunda gezenlere de sinirlendim hatta.

    yalniz benim anlamadigim sey; sizler yani bu sporun izleyicileri, pilotlardan istikrar/basari mi yoksa heyecan mi bekliyorsunuz onemli olan o. ikisini birden bekliyorsaniz, ozellikle son sezonlarda isiniz zor. ben de artik laf olsun diye takip ediyorum ozellikle bu sezonu. eski sezonlar gibi sonlardan baslayip bir suru seri gecis yapip podyum, galibiyet yapmasini beklerseniz daha cok beklersiniz. oyle diyeyim. ekstrem durumlar disinda. sagolsun usttekiler..

    neyse, onun disinda dedigim gibi. saf hiz olarak kimi'ye benziyor bence. ama gecis, atak konusunda zayif olabilir evet, haklisiniz bu konuda. ayrica brezilya'daki gecisi de yabana atmissiniz. sizi bilmem ama bana heyecan yasatmisti, sizin icin onemli olmasa da.

    ayrica sedat ahmet bilmem kacinci hizli turla olmaz bu is demissin ama bence cooook yanlis dusunmussun. ayni mantikla gecen sezonun en basarili pilotu da kimi o zaman ha?

    http://www.formula1.com/results/season/2008/dhl_fastest_laps.html

    maalesef artik puan sistemi, kurallar vs istikrarli olan pilotun yaninda. yaris kazanmadiginiz halde sampiyon olabilirsiniz, bu da mumkun. heyecan ariyorsaniz, ya yagmur duasina cikacaksiniz ya da yeni bir schumi, hakkinen, senna falan bekleyeceksiniz.

  7. sedat ahmet avatarı

    pardon vettel gecen yıl brezilyada bize ne yaşattı?hamiltonu geçmesimi?peki aynı yarışta,kendısınden 11 turluk fazla yakıtla 1 saniye önünde giden felipe massayı değil geçmek geçme teşebüsünde bulunmamasına ne diyeceğiz?vettel orta halli bir pilot,monza 2008 sıralamalarında yağmurun azizliğie uğrayan hamiltonla raikkönenden biri özelikle hamilton heikinın yerıne 2. başlasaydı yarışa monzayı biraz zor alırdı vettel en hızlı 13. turla:) bir sıralama yapacak olursak pilotlar arasında bence vettel ilk 10 a girer ama 7.ye kadar dolu yukarda bır yerde:)

  8. bastan soyleyeyim, vettel favori pilotum degil (avatarimdan anlasilacagi uzere). ama sevdigim bir pilottur, bu yadsinamaz.

    amac gecis yapmak, daha dogrusu isin "gosteri" kismindan bahsediyorsak; gecen yil vettel brezilya'da bunu bize fazlasiyla yansitti. eger sorun heyecan yasatmamasiysa. ha, itiraf etmeliyim ki gecen yilki mucadeleri tabii ki cok daha keyifliydi. cunku kucuk ve deyim yerindeyse cogunlukla basarisiz bir takimda yarisiyordu. ayrica formula 1'de yeni olmasi, genc olmasi da onu gozumuzde daha fazla buyutuyordu. ayrica luris bourdais'ye "o da 4. falan kalkmisti." demis ancak, madem ayni araca sahipler, (hadi italya'da arac ile ilgili sorun yasamisti diyelim) neden bourdais ayni performansi gosteremedi bu aracla? sezonun ikinci yarisinda arac da aslinda baya gelisti, cok da kotu degildi. bunu da goz onunde bulundurmak lazim tabi. ancak ozellikle de italya gp'si icin "birinci kalkip birinci bitirdi yeaaa.. ne var." neredeyse "bunu ben bile yaparim." diyecek adamlar cikacak. belki de var burada, emin degilim. ama bu isi bu kadar basite indirgemek, tam anlamiyla "saflik" tir. hic gecis yapip heyecan katmadigindan dem vurulmus ozellikle italya gp'si icin.. takim icin ve kendisi icin "tarihi" bir firsat elde etmis adam; sirf heyecan katsin diye "buyrun yol vereyim, sonra gecerim nasil olsa ben sizi.." mi deseydi anlamiyorum. biraz mantikli olalim arkadaslar, lutfen. ozellikle italya gp'sini koz olarak kullanan arkadaslarin artik art niyetli oldugunu dusunmeye baslayacagim.

    @murat levent; deneyimi direk kaza ile iliskilendirmissin. ben katilmiyorum buna, ama senin kendi fikrin tabi. hic kaza yapmayan, surekli klasmana giren pilot da iyi pilottur demiyorum. oyle olsa heidfeld (su guvenlik aracina carpma rezaletini saymazsak) cok iyi pilot olurdu.

    bu adam yetenekli, ama saf hiz olarak. iki kere iki dort, bu boyle. kimse, kimse demeyeyim de en azindan ben; alonso, kubica, massa, raikkonen vb. kadar komple bir pilot oldugunu dusunmuyorum.

    kers konusunda da "geçen geçiyor yanlız kers mers demiyor." demissin. valla cok felsefi(!), cok derin bir cevap. kucuk dilimi yuttum, diyecek laf bulamadim. haklisin.

  9. Vettel o kadar da iyi bi pilot diil, iyiyse bile biz henuz goremedik diyelim, olaganustu bir yarisi yok, italyada kazandigi yarista kimseye karsi mucadele etmeden kazandi, olayli siralamalar yuzunden guclu rakipleri geriden basladilar, cok zor olmadi yani onun icin yarisi kazanmak, daha yeni kovulan burde bile o yarista 4. Fln kalkmisti ve o da rekabetciydi, yani arac o kadar kotu de diildi, ve kovada biras yetenek olsa o yarisi vettel kazanamazdi.. Kimi, massa, hamilton veya alonsodan daha yetenekli diil, veya yetenekli bile olsa, en azindan henuz ben goremedim..

  10. Valla 2007 yılına ve Torro Rosso'ya bakarsak Vettel iyi bir pilottur ve kalitelidir. Kim ne derse desin…

    Vettel'den daha tecrübeli ama biraz daha kötü bir pilot olan Liuzzi aynı araçla ne yapmış veya Vettel'in yerinde daha önceden oturan Speed neler yapmış ona bakın sonra iyi pilot kötü pilot diyin.

    Diğer pilotlar arkadan başlayıp adam geçip pozisyon yapmış da ne olmuş. Önden başlamak pole almak çok mu kolay? O zaman 2007 Almanya'yı Marcus Winkelhockmudur nedir Spyker'da o yarıştaki pilot o kazanırdı…

    Pişer Vettel zaten belki pistte en iyilerden biri olur. Merak etmeyin.

  11. murat levent avatarı

    Sorun şuki ben bu adamda henüz bir plotaj ve pişkinlik göremedim, ben şöle düşünüyorum, yarışa arkadan başlayıp birini geçebilyomu, yook. Veya kariyerinde kimi gibi alonso gibi kubica gibi büyük kazalar geçirmişmi(kaza korkusu veya deneyimi yaşamışmı) yook, ha bu arada geçirmesin tabi, eveli sene hamilton lastiklere çarpınca ayakları ile neler yaptığını izledik hepimiz.

    Kısaca daha çok pişmesi lazım, yoksa önede başla önde bitir, diğer araçlarda kötü olsun, bu değil, daha 2 yarış evel ufak bi hatada button geçti gitti yanından, neden alamadı pozisyonu geri. Ferrari bu kadar kötü iken massayı neden geçemiyor 60 tur tren yapıyorlar. Bahane de kers, geçen geçiyor yanlız kers mers demiyor.

    Bir anda ama medya ama biz yıldız yapıyoruz önümüze geleni, zaten takım patronuda haliyle övecek kendi plotunu.

    Piqe de geçen sene almanyada 2 ci olmuştu en arkadan başlayıp, o da mı iyi plot şimdi 🙂

    Konu ile alakasız ama, bence redbul aracında hile var, fia fota derken herkese yedirdiler, ön kanatın üstündeki 2 ci kanatla, burunun önünden çıkna t şeklindeki parça 10 ar santim daha uzun olsa ve 5 er derecelik açı yapsalar nerdeyse köprü kanat olucak. Buna kimse dikkat etmedimi acaba.

  12. daha dun muydu ne cikti haber:

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/8766-toro-rosso-vettelin-yoklugunu-hissediyor.html

    "Geçen yıl İtalyan medyası bana 'Ben çok zekiyim, Red Bull'dan daha iyi performans sergilemeyi başarabildik' dedirtmeye çok istekliydi. Geçen sene için en basit cevap Vettel'in harika bir pilot olmasıydı."

    kotu bir pilot oldugu icin mu bunu soyledi eski takiminin patronu? araca bagli tabi basari ancak pilotajin onemi yokmus gibi konusmussun murat levent. ve kesinlikle yaniliyorsun.

  13. murat levent avatarı

    Ya ne kadar komiksiniz, biri kaza ile 1 yarış kazanınca süper pilot yapıyosunuz hemen, herif boş depo ile pol alıyor, yamur altında diğer plotlar gibi sprey etkisinde kalmdan arayı acıyor, vay efendim yarış kazanmış, çok iyi plot onun için massanın arkasına takılıp kalıyor. Vetel kimi geçmiş yarış sırasında bi söyle bakalım bileğinin hakkı ile ?

  14. Vettel iyi pilot değilmiş, lafa bak çok güldüm valla. Araba öne çıkıyormuşmuş…

    O zaman Torro Rosso 2007 sezonu arabası çok mükemmel bir araba demek ki. Vettel Çinde puan aldığına göre o araba ile. 2008 Torro Rosso'su da süper…

  15. murat levent avatarı

    Vetel iyi pilot felan değil, ne zaman anlayacaksınız bunu, altında iyi araba olan ön plana çıkıyor her sene, geçen sene ve eveli sene hamiltonun olduğu gibi, bu sene ne oldu hamilton, bunu böle düşünün.Button kaç senedir nerdeydi çok iyi plottu da, araba iyi olunca herkes iyi plot oluyor gözümüzde.

  16. Ferrarinin Alonso dan sonraki planı Vettel olacaktır.Henüz erken.

  17. emre özduru avatarı

    Tolga kesinlikle düşüncelerine katılıyorum.
    Vettel kesinlikle Alonso'nun yanında 2. pilot olmak istemeyecek ve huzursuz olacağını biliyordur.

    O yüzden Ferrari, Alonso'nun ne kadar iyi bir pilot olduğunu bilse de Mclaren ve zamanında Reanult'dan ayrılma şekli pek alışıldık değildi ve Ferrari Alonso birlikteliği bana pek mümkün gözükmüyor. Zaten elindeki pilot dizilimi şu an yeterince iyi bir tane pilotları dünya şampiyonu diğeri ise geçen sene son 400 m. kaybetti. Dolayısı ile Ferrari 2011 yılında bence Vettel ile anlaşıp eski Schumacher döneminde ki gibi bir uzun süreli birliktelik düşünüyordur. 2011 senesi için Massa-Vettel ikilisi bana göre olası ama 2010 senesi için ben Ferrari'nin değişikliğe gideceğini düşünmüyorum.

  18. Sebastian Vettel BMW'den pişsin diye gönderildi… Toro Rosso koltuğuna kendi istediği için değil… Şu anda kadrolara bakarsak pilot ihtiyaci olmayan bir tek BMW'yi görürüz bunu taraflı olarak demiyorum…
    Ferrari bence Vettel üzerine düşsede (Schumacher'de dahil) Vettel kendi kararını verecektir ki bu kesinlikle Mclaren olmayacaktır…
    Vettel kör değil sonuçta 2007'de Alonso ile yaşananlar illahaki onun gözünde Mclaren'in prestij kaybetmesine sebep olmuştur… Ayrı riski kendisi için almayacaktır Her ne kadar Ron takımdan ayrılmış olsa dahi…
    Ferrari içinse şunu düşünüyorum Ferrari kolay kolay Alonso'yu bırakmayacaktır.. Ki bence seneyede Alonso kırmızı tulumlara geçebilir.Raikkonen'i isteksizlik yüzünden antlaşmasını fes edebilirler peki ya aynı şeyi Massa için yapabilecekmi takım? Vettel Alonso'nun takım arkadaşı olmanın aynı zamanda 2.pilotluk olmak olduğunuda biliyordur…
    Bu genç yetenek için hayırlısı olsun bir sürü takım peşinde olacaktır…

  19. emre özduru avatarı

    vettel'in Ferrari de yarışmasında kesinlikle Schumacher'in etkisi olacaktır.

    bu önümüzdeki sene olmayacak ama 2011 yılında kesin bir şekilde kırmızı aracın içinde göreceğiz.

  20. emre özduru avatarı

    ben bunu geçen sene Vettel ilk yarışını kazandığı zaman da söylemiştim. Vettel'i Schumac

  21. McLarenin Süperstarı var aç gözlü olmayalım. 🙂 Birde bizim olsun dimi 🙂

  22. adam bmwden gelmedı mı zaten nıye donsunku memnun olsa kalırdı:D bence okadar basit değil vetteli almak basarırsa ferrari ve macca basarr ztn redbull bmwden cok cok ustun bır takım maddi acıdan da bmwnın altında kalmazlar ben vettelin redbuldan ayrılırsa ferrari ve macca dısında bır takımda yarısacagına ıhtımal vermyrm

  23. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    McLaren e gelirse şaşırmam. Mercedes bu !
    Zamanın Williamsını göçertende bu para denilen illet işte:D Newey orda kalsaydı olurmuydu bu kadar serveti

  24. vettel en erken 2011 de ferraride olur bnce rai massa ıyı bır ıkılı ferrari için 2010da

  25. nothing is impossible :))))

  26. Sen anlaşılan korkmaya başlamışsın 🙂 Ferrari Vettel'e yalvarır Vettel gelmez Bmw'ye gider emin ol. 🙂

  27. bu Ferraci'lerinde şöyle konuşmasına hasta oluyorum Ferrari yalvarıpta Vettel gelmezse 😀 ne olursunuz bilmem

  28. hahahaha bence seneyede Red Bull'da kalıcak, hele Red Bull mercedes motoruna geçerse, sağlam ve hızlı mercedes motoru+adrian newey imzalı Red Bull şasisi, hiçte fena değil 🙂

  29. Vettel Ferrarinin hiç boşuna konuşmayın 🙂

  30. demii tolga yaa:D Vettel bize gelcek

  31. Alonso neyinize yetmiyor 😀
    Bırakın Vettel'i

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir