Basın: De le Rosa Campos'la Anlaştı

yazar:

kategori:

İspanyol Diario AS gazetesi, Pedro de le Rosa’nın 2010 sezonunda şampiyonaya dahil olacak olan yeni Campos takmıyla 2 yıllık bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Gazeteye göre 38 yaşındaki McLaren test pilotunun anlaşması gelecek ay Valansiya’da yapılacak olan yarışta duyurulacak.

Şimdiye kadar 72 grand prix’ye katılan ancak 2006 yılından bu yana yarışmayan İspanyol pilotun takım arkadaşının ise Bruno Senna ya da GP2 Asya serisinde Campos için yarışan Meksikalı Sergio Perez’in olması bekleniyor. 19 yaşındaki Perez telekomünikasyon devi Telmax tarafından destekleniyor.


Yorumlar

  1. sedat ahmet avatarı

    Formula 1 tarihinde en yaşlı şampiyon pilot, 46 Arjantinli Juan Manuel Fangio..Yarış kazanan en yaşlı pilot ise 53 yaşında kazandığı yarışla İtalyan Luigi Fagioli. Ama tabi yıllar yıllar once olan seyler bunlar,Juan Manuel Fangio bir fenomendir tıpkı Ayton Senna,Michael Schumayer gibi.38 yasında birinin cok ıyı yerlere gelmesı günümüz formulasında biraz şansa bağlı ve garip olur:))

  2. 1998 Sezonu
    Hill 38 yaşında: 20 puan + 1 zafer
    RSC 23 yaşında: 14 puan + 2 podyum
    1999
    Hill 39 yaşında sadece 7 puan ve baya retirement (bu ne demek 38de bırakmak lazım mış F1i :D)
    Frentzen 32 yaşında: 54 puan

    F1de yarışmanın sınırı 38miş bunu da görmüş olduk, sanırım Damon Hill de bu yüzde bırakmış. Pedro'nun daha o yaşa ulaşmasına kadar zamanı var. En azından Campos'a tecrübesinden bir şeyler katacaktır…

  3. Ayrıca Damon Hill 39 yaşında iken iyi sonuçlar aldı diyorsunda takım arkadaşı Frentzen ondan 7 yaş küçük ve o yıl 6 kez podyum ve 2 de galibiyet aldı.

  4. F1'de yaşa hiç önemli değil dememek lazım. O kadara degil 🙂

  5. sedat ahmet avatarı

    f1 de yaş çok öenmlidir,25 yaşındaki birinin refleksleriyle 38 yasındaki birinın refleksleri aynı derecede olmasa gerek.pedro delarosa damon hill değil,camposda jordan değil.

  6. F1de yaş hiç önemli bir faktör değil, Damon Hill 36 yaşında şampiyon olmuştur ve 39 yaşında Jordan'da yeteri kadar güzel sonuçlar almıştır mesela…

  7. sedat ahmet avatarı

    38 yaşındaki delarosa ıle ne yapabıleceklerını dusunuyorlarsa artık hayırlı olsun ne dıyelım bekledıklerı 40 mılyon dolarlık butce kısıtlamasıyla alınabılecek ıyı pilotlardan biridir.formula 1 ne hale geldi bee.gary paffet sanırım suanda dtm de tekrar dönermi bakalım göreceğiz.

  8. Pedro De La Rosa'nın McLaren'da yarışmasını isterdim. Kendisi deneyimli, gerektiği yerlerde gerektiği kadar hızlı süren, gerektiği zaman Montoya'nın koltuğunu dolduran bir pilottur. Pistteki 90lardan bize kalan ender pilotlardan biridir.

    Ayrıca hak ettiği pilot koltuğuna dönmesine çok sevinirim eğer haber doğruysa. Campos da doğru yolda ki F1 aleminin en iyi veri toplayan ve araba hazırlayan pilotlarından birini almış. Bu pilot "2 in 1"dır zaten.

  9. de la rosa çok deneyimli bir pilot. eğer haber doğruysa campos için çok iyi bir haber. ama ben mclaren için çok da iyi bir haber olduğunu düşünmüyorum. çünkü takımda ne hamilton ne de kovalainen deneyim olarak onun yanına yaklaşamazlar. aklıma red bullun coulthard'la yaptığı sezon başlangıcı geldi. çok iyi başlamışlardı, sanırım üç sene önceydi…

  10. yolun acık olsun De le Rosa

  11. De la rosa adina sevindim, hatta mclarende kovanin yerine de yarisabilirdi bana gore

  12. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    gary bize yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir