Ecclestone: Britanya Pistleri GP'yi Paylaşabilir

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone Donington Park ve Silverstone’un gelecekte Britanya Grand Prix’ine dönüşümlü olarak ev sahipliği yapabileceğini böylece ülkenin takvimde kalmasının sağlanalabileceğini düşünüyor.

Donington Park için gerekli olan geliştirme çalışmalarına harcanak miktarın 80 milyon sterline çıkması ile pist zamana karşı yarışıyor, Eccestone pazar günü yaptığı açıklamada Silvestone’un henüz devre dışı kalmadığını söyledi.

Independent on Sunday’e konuşan Ecclestone ” Eğer bunu yapmazlarsa Donington, Silverstone ile birlikte bunu yapacak. Bana söz verdikleri gibi eğer Silverstone her şeyi doğru yaparsa, o zaman Silverstone’da olacağız.” dedi.

Bununla birlikte gelecek yılki yarışa ev sahipliği yapmak için Silverstone’u yenileme çalışmaları planı için geri sayım devam ederken, hala en büyük soru işareti her yıl ev sahipliği yapabilmek için yenileme çalışmalarına başlamanın kötü olup olmayacağı.

Britanya Yarış Pilotları Kulübü başkanı Damon Hill ” Dönüşümlü yapılması taraftarı değilim. Bunun bir hakaret olduğunu düşünüyorum. Ticari hak sahipleri için daha fazla kâr sağlamak için yapılan bir başka saçma ve sıkıştırmaya çalışma adımı. Uzun soluklu bir strateji değil.”

” Britanya Grand Prix’i için Silverstone ile anlaşma yapılması taraftarıyım çünkü Donington projesinin gerçekleşebilir olduğuna inanmıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. donington'u çok seviyorum… özellikle pistin ertrafı yemyeşil ayrı bir pist silverstone kadar zevli olur bence

  2. 😀

    yaw ben donington'da hic f1 yarisi izlemedim. silverstone'u cok seviyorum ama. bilmiyorum cok mu sacma olur, bunun gibi pistler, hani efsanevi dedikleri cinsten; onlar kalsa da soyle avrupa-1, avrupa-2 gibi gp'ler olsa ha? birden fazla f1 gp pistleri olan ulkeler icin.. takvim baya yogun olur ama en azindan fazladan fazladan yaris gorurduk :p

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    resme bak ya ölmüş gömmemişler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir