Trulli Yeni Bir Toyota Anlaşmasına Yakın

yazar:

kategori:

Autosport’un haberine göre Jarno Trulli gelecek yılda Formula 1’de kalma kararı almasının ardından 2010 yılında Toyota ile devam etme konusundaki teklifi uzun uzun düşündü.

İtalyan pilot 208 yarışa katıldı ve çıkan spekülasyonlarda sezon sonunda kaskını çıkaracağı böylece aile yaşantısı ve başarılı giden şarap işine odaklanacağından bahsediliyordu. Bununla birlikte Trulli autosport’a yaptığı açıklamada Toyota’nın bu sezon göstermiş olduğu cesaret verici performansınla F1 kariyerine devam etmek istediğini söyledi.

Kaynakların iddiasına göre Kimi Raikkonen’in gelecek yıl Toyota’ya katılma teklifini reddetti ve Japon otomobil üreticisi takımda kalması için Trulli’ye teklifte bulundu.

” Şu anda sürüyorum ve bundan gerçekten keyif alıyorum. Hızlı olduğunuz sürece endişelenecek bir durum yok. Açıkcası ne olacağını bilemiyorsunuz, şu anda Formula 1’in nerede olduğunu görmenin zor olduğu gibi fakat yakında açıklığa kavuşacak.”

” Performansımdan ve kendime güvenimden memnunum. Durmak istediğim konusunda aklımda kesinlikle bir şey yok çünkü yapacak çok şey olduğunu düşünüyorum. Çok güçlü ve rekabetçi hissediyorum bu yüzden yalnızca F1’de kalmayı umuyorum ve kendime güveniyorum fakat şu anda konuşmak zor çünkü takım şu anda başka işleri yapmakla meşgul.”

On yıldan fazla süredir grand prix yarışlarına katılmanın bıkkınlık yaratmasından çok Truli F1’deki deneyiminin açıkcası yarar sağladığına inanıyor.

” Sezondan oldukça mutluyum. İşimi iyi yapıyorum, iyi sürüyorum ve sıralama turları ve yarışta çok istikrarlı ve güçlüyüm. Şu anda her şey iyi ve araçtan memnunum.”

” Rekabetçiyiz ayrıca her haftasonu iyi sonuçlar görme şansı var ve hemen hemen her zaman doğru olanı bulacak tecrübeye sahibim. Mücadele ederken podyum şansınızın ya da ilk beşte olma şansınızın düşük olduğunu bilirsiniz ardından sahip olduğunuz deneyimle mücadele etmek için daha fazla güven duyarsınız, bu bana çok yardımcı oluyor.”

Trulli ayırca Toyota’nın henüz galibiyet kazanamamış olmasından dolayı işini tamamlayamamış olarak hissetiğini kabulediyor.

” Hala hedeflerimden birisi bu sezon güçlü bir şekilde kovaladığım ve hala inandığım bir şey. Fark olmasına rağmen bunu görebiliriz, bana verilen araçla hala yapabileceğim umuduna sahibim, şimdi, gelecek haftasonu ya da özel bir hafta. Orada duruyor ve onu yakalamak için hazır olmanız gerekiyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir