Jerez'de 2. Günün Lideri Alonso! <Video>

yazar:

kategori:

Eski Dünya Şampiyonu Fernando Alonso, Jerez testlerinin 2. gününde en hızlı zamanı elde ederek Renault ile Formula 1’e mükemmel bir dönüş yaptı.

Öğlene kadar 2007 aracı R27’ye ve yeni elektronik yazılıma alışmaya çalışan İspanyol pilot öğleden sonra 1:19.503lük derecesi ile en hızlı zamanın sahibi oldu.

Alonso en hızlı tur zamanı ile Mclaren adına MP4 23 ile çalışan Pedro De la Rosa ve Ferrari adına F2008 ile çalışan Kimi Raikkonen’in önünde yer almayı başardı.

Massa ve Kovalainen’in önünde yer alan Williams pilotu Nico Rosberg FW29B şasisi ile etkileyici tur zamanı elde etmeyi başardı.

Toro Rosso pilotları Vettel ve Bourdais 7. ve 8. hızlı zamanların sahibiydi. Yarın RB4’ü tanıtacak olan Red Bull pilotu Webber bugün 10. hızlı isim oldu.

Dereceler – Gün sonu

1 Fernando Alonso Renault R27 1:19.503   70
2 Pedro de la Rosa McLaren MP4-23 1:19.650 + 0.147 111
3 Kimi Räikkönen Ferrari F2008 1:19.708 + 0.205 90
4 Nico Rosberg Williams FW29 1:19.755 + 0.252 81
5 Felipe Massa Ferrari F2008 1:19.772 + 0.269 86
6 Heikki Kovalainen McLaren MP4-23 1:19.784 + 0.281 130
7 Sebastian Vettel Toro Rosso STR2 1:20.305 + 0.802 86
8 Sebastien Bourdais Toro Rosso STR2 1:20.346 + 0.843 76
9 Mark Webber Red Bull Racing RB3 1:20.392 + 0.889 80
10 Kazuki Nakajima Williams FW29 1:20.525 + 1.022 68
11 Timo Glock Toyota TF108 1:20.598 + 1.095 109
12 Giancarlo Fisichella Force India F8-VII 1:20.764 + 1.261 76
13 Kamui Kobayashi Toyota TF107 1:22.060 + 2.557 56

Test Fotoğrafları

 

Videolar

 

 
 

Yorumlar

  1. Ama o garip lafları etmeyen bir McLarenci…

  2. bu adam f1 in yaşayan efsanesi olma yolunda hızla ilerliyor bazen dengesiz konuşuyor bazen takımı hakkında ileri geri konuşuyor ama star ruhu taşıdığı herkesi peşinden koşturduğu kesin

  3. alonsom sen renoyla bambaşkasın, heyecanlı bir sezon olacağı kesin.sabırsızlıkla bekliyorum, fernim bu sene seni şampiyon görelim inşallah

  4. McLaren tifosi ne demek schumi bile yapar lafı kendine gel arkadasım schumi gelse herkesi duman eder schumiye laf söyletmeyiz!!!!!

  5. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    aynı zamanda alonsocu 🙂

  6. vega_nitro sende bir mclarenci degil misin??????????

  7. kalite farkı

  8. Güzel bir haber ama yorumlara bakınca bazı testler sonunda Ferraricilerin ettiği lafları McLarencilerin ettiğini görüyorum. 🙂

  9. mika_hakkinen avatarı
    mika_hakkinen

    mild seven arkadaşım gerçekten hani derler ya cuk diye oturdu.aynen öyle yorumun.adamlar öyle yorumlar yapıyor ki mildseven yani sigara reklamınıda geri gelir mi gelir diye tabirler bile var işte:))) bizimde vodafone la 5 senelik anlaşmamız var ama bozuyoruz west ile mi yada geçmişteki marlboro ile mi devam etsek karar veremiyoruzz:))) heyy allahımmm
    f1 no smoking:)))

  10. testler sadece testtir, her takım boş depo ve yeni lastiklerle pilotunun ve aracının potansiyelini görmek ister, bunda abartılacak bir şey yok…ki ne malum diğer takımların bunu yapmadığı veya alonsonun ve renonun bunu yaptığı, azı olan konuşuyo bu olsa gerek

  11. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    yha bı pılot bı takıma bı takım bı pılota bu kadar mı yakısır 😉 süperr yhaaaa fernando süpersın

  12. vahit_alonso sana yürekten katılıyorum kim ne derse desin alonso başka helehele renaultla bambaşka bunu unutmayın sevgili arkadaşlar

  13. ALONSO FOREVER

  14. vahit_alonso avatarı

    ya arkadaslar bırakın konussunlar yaa.taam belkı bu bırıncılık abartılıyo ama bır gercek varkı suan psıtekı en buyuk pılot alonso.ya baksanıza adam ne yapsa olay oluyo ve herkes en cok yorumu alonsonun haberlerıne yazıyo.sevsenızde sevmesenızde alonso tek bunu anlayın artık.adam agzınla kus tutsa yaranamıyo.kardesım tes mest bos depo dolu depo bırıncı oldumu oldu susun ozamn bıraz.mclaren ılk testıne cıktıgında ıyı derece elde ettı vay efendım mclaren gumbur gumbur gelıyomusta falanmısta sevsınler.bazı seylerı hazmetmesını bıleceksınız tamam.eger gecen sene mclaren ferrarıyle basbasa mucadele ettıgse bunda alonsonun buyuk payı varr.aynı seyı sımdı renoya yapacak elbırlıgıyle.ya bırakında olsun be kardesım 4 5 takım aynı anda sampıyonlu yarısına gırsın.ya alonso ne yapsa olmuyo bende anlamıs degılım.ben bır alonso taraftarı olarak kımıyı cok severım ama ne bılem bazı kısıler alonsodan nefret edeıyo acaba neden anladınız sanırım beyler.alonsonun bu basarısı kralına degıl alayına gıder olay bu beyler tamam susun ve sezonu bekleyın.bırseyden anlayanda yorum yapıyo anlamayanda.goren yıllardır formula1 ıcınde sanırr.herkese ıyı gunler guzel bır sezon olsun

  15. bu derece telefonica ve mild seven gibi sponsorlara göz kırpmak için özellikle yapılmış olmasın:)

  16. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    lewis hamilton daha ilk seneden aile özlemi yaşıyor bilmiyormusunuz :))) kebap yapıyo bütün gün :)))

  17. dün ve bugün fernando hakkında çok atılıp tutuldu da o bakımdan bu bi cevap niteliğinde bir test oldu sadece yoksa büyütmekteki amaç bu tabiki bu testler pek bişe ifade etmez de yapılan yorumlar farklı olunca e tabi fernando da böle bi derece yapınca cevap niteliğinde oldu.yarın antreman varmı bilmiyorum ama hergun olsa…=)

  18. mika_hakkinen avatarı
    mika_hakkinen

    bize cevap fernando vermişmiş:))) bir kişi ki geldiği yer belli.karşında da mclaren.ben hiç şaşırmadım vallahi.siz nasıl f1 izleyecisiniz anlamadım gitti.bu dereceler daha çokk gelişir.adı üzerinde test.ama yeni başladıysan f1 e hee heyecan yaratır:))) normaldir.

    since 1996 McLaren Mercedes

  19. ya herkes ucmus ya..bir test 1.ligi elde etti diye adamı sampiyon yaptınız..arkadaslar bu dereceler sizi nie aldatıyor anlamadım..suanki dereceler benim gozumde 0 dır.bu macca da olsa..yarın lewis buyuk olasalıkla ucacak bu sefer maccacı arkadaslaarım konusacak sampiyon biziz diye o yorumlarda cok sacma olacak..yarısların baslamasına 1 ay kala hicbir dereceyi ciddiye almamak lazım bana gore..ucmayalım.

  20. Neyi gösstericek ya?!evet,belki boş depo,ama kimi veya başkası 1. oldugunda boş moş olmuyor 😀 pilotajın ön plana çıktıgı bir sezon geçiricez.eger bugün ferrari f2007 ile çıksaydı,ve alonso kimi veya massanın önünde bitirseydi yine,bu sefer yok efendim f2008i görün diyecektiniz.tekrarlıyorum,bu derece boş depoylada olabilir,bunu bilemeyiz,yarını ve diger testleri beklicez,ama alonsonun yeteneklerini herkes biliyor :)) R28 çıksın,lewis mp 23 kimi f2008 ve alonso R28,ona göre daha saglıklı yorum yapabiliriz.sabahlıyın adamı yerden yere vuruyordunuz ama :)) lewismi sevgili gökhan?o daha bi kaç fırın ekmek yemesi lazım.onun yüzünden McLarenın parlak olan gelecegi gitti bence.2 çaylak McLaren gibi büyük bir takımda…gerisini siz düşünün.favorim kimi,sonra Alonso 2008 için.

  21. saçmalayın.bu sadece boş depoyla atılmış bi tur.gösteriş için.alonso yeni geldi reno daha iyi olcak dmeye çalşıolarr

  22. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    depoo boşşş depoooo göreceğiizz !! yarın lewis çıksında piste görürüz o zaman sizleri.2 turluk yakıtı almıştır gün sonunda listenin en üstüne çıkmak için alonso. unutmayın bizim test pilotumuz az farkla 2.oldu yarın en büyük kozumuz olan lewis hamilton piste çıkıcak.ne kadar çabuk unuttunuz geçen hafta mp4-23 ile ilk günde 1.19.100 lü derecesini ?

  23. arkadaşlar boşa çene yorman EFSANE GERİ DÖNÜYOR ADAM DAHA R27 NİN BAŞINA GEÇER GEÇMEZ ORTALIĞIN ANASINI AĞLATTI KİM BİLİR R 28 DE NELER YAPACAK YİNE ŞAPİYON RENAULT VE FERNANDO DİYORUM RENAULT HASTASIYIM

  24. boş depoyla oldugunu nerden biliyorsun arkadaş?kimi veya başkası 1. olursa böyle denilmiyor ama..benim demek istedigim Alonso kesin şampiyon felan degil.sadece alonso nereye giderse gitsin yarattıgı fark.daha bunun R28i de var sonuçta.bence bu sene Kimi şampiyonlugun en büyük adayı,malum ferrari iyi.ama bakarsın renault R28 ile bu mücadeleye katılır..McLarende çok iyi,ama elimizdeki pilotlar tecrübesiz oldugu için ferro 1 adım önde.alonso farklı bir pilot.McLarende kalsaydı önümüzdeki seneler domine ederdi,maalesef olmadı.onu renault da başarılar,şampiyonluklar dilerim.

  25. McLaren tifosi avatarı
    McLaren tifosi

    Bos depoyla emekli summi bile yapar o dereceyi ABARTMAYIN YA :))))

  26. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    guzel yorum bahadır tebrıkler

  27. Mc_LaRen_MeRcEdEs nickli arkadaş sabahki testler için alonso nerde yaw diee atıp tutuyodu ama şiimddi kendi uçmuşş burdan görülüokii bwm yada maccanın arkadasında gibi pek durmuoo dimi arkadaşım???sen hayal dünyasında yaşamaya dewam et ya da orda alonsoyla mücadele et daha ii olur! ah ah temennilerle f1 olsaydı…..

  28. hey allahım ya nedir bu millette alonso korkusu anlamadım gittii.herkes bi panik içinde özelllikle anti alocular.arkadaşlar sakin olun daha yarıilar başlamadı altı üstü test.he tabi bide şu war alonso renoya geçince bazıları onu şampiyonluk potasından çıkardılar ama onun ne olduğunu unuuttular bi an sanırım.alonso bu gittiği her yeri yükseltmeyi ii bilir.şampiyonulkta burdan gelir.başarılarr adamım:) sewiyoruzz senii !

  29. Alonso`nun gittigi takima birseyler kattigi kesin, Kimse Alonso`nun pilotajina bisey diyemez, dememeli.. Bir Raikkonen taraftari olarak tebrik ediyorum, ve Renault`un bu sezon geri donecegine inaniyorum..

  30. iştee alonso! gerçi daha sezon başlamadı sakin olmak lazım ama görülen o kii fırtına yine esicek bu sene.reno ve alonso uyumu hep bi harika olmuştur.alonso yine birilerini fena halde sinir edicek etmeye başlamış bile hadi hayırlsıı:) go şampiyon goo!!

  31. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    birşey daha var buda alonso'nun sürüş stili ''sert direksiyon hareketleri'' otomobilde çekiş kontrolsüz olduğu için sürüş stilini değiştirmek zorunda tabiki bu bir test baksanıza ilk testte birinci olan raikkonen şimdi mclaren ve ranault'un gerisinde böyle olması normal değil takımların birşeyler denediği kesin…

  32. alonso_1905 avatarı

    gerçektnde 1 numara alonso adam (maşallah) hm brezilyadan snra ilk sürüşü olması hmde tcsi ilk sürüşü olmasına rağmen 1. oldu bu çok güzel bişi ama bazı arkadaşlar da hakl bu testlere göre de şmdiden yorum ypmak zor yni testlerde takımlar hep bişeyleri deniolar onun içnde birinci ikinci genlde fazla bişi ifade etmeyedebilir… ii akşamlar.. 🙂

  33. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    bide reno adını tekrar 1. basamakta gormek gercekten cok gusel umarım bu sezon 5 takımda yarıs kazanabılcek durumda olur nefıs bı mucadele ızlerız;)

  34. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    tek efsane shumı degıldır shumıden ıkı sampıyonluk alan fernandoda efsandr asıl sen kelımerını ıyı sec ben gercekten alonsodan 1.lıgı beklemıodum ama o efsane oldugunu bı kez daha kantladı alkıslamayı ogrenın

  35. Walla kendimi bildim bileli böle Fer ne yapsa batan insanlar war,çok kızıodum ama anladım ki onlar kendi kafalarında kızan biz oluoruz hata onlarda bigün anlıcaklar ama geç
    şu an en kusursuz pilot Fer we birazda Kimi bunu anlamaanlar da önyargılı izlemeden gören we atıp tutan hatta kendi pilotlarının hataları daha fazla olmasına rağmen laf söletmeen insanlar zaten bu sabah sürüşlerinde de Fer gösteri srüşü yapıo dien adama ben F1 izlio da demem,Tc'siz yarışlarda tabi birazda arabaa bağlı olarak pilotaj boy göstericek ama unutmaın eğer Fer çok ii olur da Mclaren'den o çok bilmiş bişe yapamazsa ya da Ferrari'den biri,çok kötü olursunuz,we herkeste bilio ki Fer'in pilotajı ii kısacası bende Sena'yı doğruluorum tek fark asla Mclaren'i tutmam,bu yüzden de bence fazla konuşmaa gerek yok çünkü tur zmnları zaten kendni anlatıo,tabi anlaana !!!! ….

  36. bende sennalonsoya katılıyorum basarılı biri teste de birinci olur yarıstada bosa cenenizi yormayın

  37. valla adam ilk testlerde herşeyi gösterdi.sölenecek söz varsa oda helal olsundur.böyle saçma sapan dusuncelerle kendinizi kandırmayın.

  38. dedik cünkü onda daha piste alısamamıstı simdi turlar ata ata piste alıstı aracada uyum sagladıysa 1rinci olmamak için bi neden yok
    ya su bazı mclaren ve ferrari taraftarları simdiden teste birinci oldu die böle yaparsa yarıslarda birinci oldugu zaman ne yaparlar acaba

  39. ferrarishow avatarı

    yasING-RENAULT TEK EFSANE VARDIR ODA SCHUMİDİR!!yanlış kelimeler kullanma!!

  40. kimiıceman avatarı

    biri alonsocuları durdursn.siz kendiniz diosunuz TC siz ilk sürüşü brezilydn beri araç kullanmadı daha ilk renoyu kullandığında 1.olması çok zor.olamaz yanii.bide TC siz %80 pilotaj oluduğunu düşünmüyorm.çok fazla bu oran.

  41. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    takdır ettım senı sennalonso harbıden adamn hakkını verdın senın gıbı mclarencıler ferrarıcıler lazım dogruyu gordumu soylucek snn gıbılerde varmıs dunyada

  42. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    ne ucucam arkadasım gorunen koy klavuz ıstemez sabah 1.21 le dondu dıye yerden yere vurdular adamı yha yıgıdı oldur hakkını ver alonso coook buyuk

  43. yasING-RENAULT fazla uçma

  44. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    bazıları susmus bakıyrmda 1.5 sn fln yazanlar noldu nıe susuyosunuz napmıs alonso buyuk pılot budur ılk surusuunde lıderlıgı aldı korkusnn herkes alonso efsanesı gerı donuyor:D:D hahahaha

  45. off sizde simdi hemen bi capan oglu bulmaya calıyosunuz arkadaslar 70 tur atmıs kocamn 70 tur yani bununla 1.18 bile düser hemen bi kötü düsünce aramayın ona bakarsanız kimi de birinci olmustu bazı arkadaslar testlerin bitmesine az kala en ii zaman yapmıs demiş ama gördügünüz gibi fernide daha cok tur atan var farkındaysanız nedir bu adam ii yapsa sorun kötü yapsa sorun anlamdım gitti ama gerci kötü yapsa bazı kişilerin isine gelir ama

  46. ne alonso sampiyon olmus gibisiniz ne bu böle test kardeşu test!!

  47. aboow 😀 vay beaa 😀

  48. gördüklerimiz gerçek değilmi?nerde essah gazetecilik efendim?lütfen.

  49. ne cavabı abartmayın.daha ilk sürüşünde 1.olabilirmi akıl var mantık var.piquet dün ilk 10 a zor girdi

  50. fernando gereken kişilere gereken cevabı böle vermiş olsa gerek…

  51. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Arkadaşlar Alonsonun derecesi gösteriş derecesidir testlerin bitmesine az zaman kala yaptığı 2 performans turuyla atılmış bir derecedir McLAren ve Ferrarinin yaptığı dereceler ise sabah yapılmış derecelerdir çokta abartmaya gerek yok KOvalainen 1.19.4 lü bişi yapmıştı Aralıkta dediğim gibi zaten ilk denemesinde pist dışına taşmaış sonra yeni lastik takmışlar ve o denemesinde bu dereceyi elde etmiş..

  52. sabahki dereceleri 21 liydi.daha arabayı ilk kullandığında böle bi derece yapması zor.renonun gösterisi bu!

  53. R27 ve alonso 😀 hadi hayırlısı ama ne yalan söyliyim sevindirik oldum baya..

  54. orada çok şeyin farklı olduğunu düşünüyorum aksi taktirde geçen senenin aracı hatta bazı takımların yeni yıl araçlarını bile geçemez(red bull,williams gibi) ki sizde ne gibi şelerden bahsettiğimi anlıyorsunuzdur…orada ya büük takımlar birşeyler deniyor yada renault çok saçma işler yaparak yarışta kullanamıacak şeler denior çünkü beinm bildiğim r27 nin gelişmi donduruldu.o yüden bir kere daha testlerin gerçeklerden çoook uzak olduğunu buradan bile görebiliyoruz fakat renault un bu sene liderlik mücadelesi vereceine eminim R28 le 🙂

  55. bu adamın gittiği takımın performansı artıyo nasıl oluyo anlamadım gitti ama şurası kesin 2008 güzel bi sezon olacak.

  56. mclaren cilere cevabı ferni verdi biz daha ne diyelimki işte bu yani

  57. burda pilotlat kassalar 1.17 e yada 1.18 e rahat inerler bunlar gelisim ve dayaniklilik icin yapilan testler ne kiminin 1. ligi dunku ne de fernandonun 2. testlerdeki liderligi bisi ifade etmez…

  58. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    vallahi ben bu sonuca çok şaşırdım. alonso 2007de R27 ile yarışsa şampiyon olurdu 😛 okadar araya rağmen çok iyi alonso için bu sonuç

  59. alonso gösteriş yapmaya çalışmış heralde.bakın bende bişeyler yapabiliyorum diye:)

  60. Sanırım bu Alonsoya karşı yapılan söylemlere büyük bir cevap oldu hemde r27 ile.Ben McLarenciyim ama aşırı şaşırdım 1. olmasına helal olsun ne diyelim McLarende uyum sağlayamadı.Renaultda eski günlere dönmesini temenni ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir