Hill, 2008 Sezonunda McLaren İçin Endişeli

yazar:

kategori:

Damon Hill, McLaren ve Britanyalı pilot Lewis Hamilton’ın 2008 sezonunda şampiyonluk mücadelesi içinde olamayabileceği yönünde şüphesinin olduğunu söyledi.

Şu anda British Racing Driver’s Club (Britanyalı Yarış Pilotları Kulübü)’ın başkanlığını sürsüren 1996 dünya şampiyonu pilot, Ron Dennis’in Mercedes destekli takımı hakkında 2007 yılında yaşanan casusluk skandalının etkilerinin ardından " tek kolla mücadele etmeye başlamak onların geçmişine bağlı" şeklinde yorumda bulundu.

Woking kökenli McLaren takımı, Ferrari ile ait gizli belgeleri ellerinde bulundurdukları gerekçesiyle FIA tarafından 100 milyon dolar para cezası ile cezalandırılmıştı. Takım ayrıca yeni araçları MP4-23’ün lansmanından önce kendileri tarafından aracın geliştirilmesini yönünde çalışmalara kısıtlama koymuştu.

47 yaşındaki Hill, basit bir şekilde yoluna edebilmek karşılığında McLaren’in motor geşimlerinin dondurulması ile ilgili anlaşmayı "imzalamak zorunda" kaldığını söyledi.

Nuts gazetesinin açıklamasına da değinen Hill: " Geçen sene herşey onlar adına yolunda giderken şampiyonayı kaybettiler. Ferrari dışında bu sene herşeyin hiçbirşey olmamış gibi aynen devam edeceğini ve bu senenin kazananı olacakları konusunu çok zor buluyorum."

Çok yaklaşmışken ucu ucuna Formula 1 şampiyonluğunu kaybetme deneyiminin (1994 yılında çok çekişmeli geçen bir sezonun ardından Michael Schumacher’e karşı şampiyonluğu kaybetmişti) ne olduğunu bilen Hill, Hamilton’ın bu seneki mücadeleye motive olması konusunda bir sorun yaşamayacağını düşündüğünü söyledi.

Pazar günü Mail’a konuşam Damon Hill şunları söyledi: " Çok yaklaşıyorsun ve kaybediyorsun, bu benim isteğimi kamçılıyor ve kazanmak için daha da çok istiyorsun. Bence Lewis yine aynı şekilde kullanıyor olacak."

Hill ayrıca Ferrari’nin ‘Stepneygate’ olayında yara almadığını düşünüyor. İtalyan takımının kendisine ait gizli bilgilerin havalarda uçuşmasına karşı tepkisini göstermiş olmasına rağmen İngiltere ve İtalya’da konu ile mahkeme hala devam etmekte.

" Ferrari haksızlığa uğradığını gösterdi fakat bütçesi ne de itibari zedelenmedi. Moral açısından bakacak olursak, Michael Schumacher çağından yeni bir döneme geçiş yaptılar."


Yorumlar

  1. siz merak etmeyin mclaren yarış kazanmaya başlayınca yine birşeyler bulursunuz 🙂 saygılar..

  2. Muneccim olmaya gerek yok arkadaslar, Butun gelisimler durduruldu, gecen sezonki aracin uzerine pek bisey koyamayacak Mclaren, Mp4-22 ve Alonso`nun mirasiyla yetinmek zorundalar bu sene.. Su cumleye dikkatinizi cekmek istiyorum —> 47 yaşındaki Hill, basit bir şekilde yoluna edebilmek karşılığında McLaren'in motor geşimlerinin dondurulması ile ilgili anlaşmayı "imzalamak zorunda" kaldığını söyledi…

  3. müneccim olmaya gerek yok kardeş, başarılı olsak bile sineğin kanadından yağ çıkarıp bir şekilde elimizden alırlar.huyları kurusun.

  4. Arkadaşım mclarenin başarılı olamayacağını nerden biliyorsun müneccimmisin yoksa sen 🙂

  5. Aynen katiliyorum, Mclaren sezon basinda iyi olabilir, sezon ortasinda liderlerden kopmamis olabilir ama sezon sonunda cok geride kalacak. Bmw`de ayni sekilde, bu sezon gecen sezon ki kadar basarili olamayacaklar.. Renault yavas yavas geri donecektir ama Ferrari`yi zorlayabilirlermi gorecegiz. Benim fikrim ongorum bu sekilde maalesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir