Raikkonen: "F60 Bu Piste Uyum Sağlayacak"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari F60’ın Hungaroring pistine iyi uyum sağlamasını bekliyor. 2005 yılında McLaren’dayken burada kazanan Fin pilot bu pistte Monako’daki bir gibi bir performans sergilemeyi umuyor.

Raikkonen bu sezon tek podyumuna Manako’da ulaşırken Felipe Massa da giderek gelişen performansıyla Nurburgring’e podyum sonucu elde etti.

Raikkonen Macaristan için, “Macaristan’ın Monako’ya benzediği söylenir. Bu doğru, virajlar oldukça yavaş ancak Hungaroring Monako’dan çok daha fazla affedici bir pist. Ancak sıradaki yarışın Monako’ya en çok benzeyen yarış olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl Monako’da podyuma çıkmıştık ve Budapeşte için hedefimiz de bu. Orada son ana kadar pol pozsiyonunu elde edebilirdik ve eğer bu olsaydı yarış bizim için çok daha farklı olurdu. Bunu yapmayı Macaristan’da yine deneyeceğiz ama zor olacaktır.” diyor.

Macaristan’da beklenen sıcak hava ve pistin genel yapısının Ferrariye yardımcı olcağını düşünüyor Raikkonen.

“F60 piste kolay şekilde uyum sağlayacaktır ancak tüm diğer takımların da Monako’dan bu yana araçlarını geliştirdiğini biliyoruz ve bu yüzden dişe diş bir mücadele olacak. Cuma günü yapılan ilk antrenmanların ardından durumu daha iyi anlayabiliriz.”

“Yaz sıcaklığında geçmeyen iki yarış haftasonunun ardından burada havanın sıcak olması bekleniyor. Aracımız diğerleriye karşılaştırdığıızda lastiklere nazik davranan bir araç ki bu da bu koşulların bize fayda sağlayacağını gösteriyor.”


Yorumlar

  1. ferrari taraftarıyım ama felaket felipe massa hastasıyım. podyumun en üstünde hep felipe yi görmek isterim ama kimi de ferrari için önemli felipe ve kimi yi beraber podyumda görmek beni daha çok mutlu eder fakat şu durumda kimi eski performansından uzak gibi görünüyor.

  2. Araç lastiklere nazik davranıyor ama Ferrari kers de kullanıyor.

  3. ulaş bilir avatarı

    kimi fernandodan sonra en sevdiğim pilotsun ama malesef artık eski performansındn cok uzaksın 🙁 nerde o eski kimi… inş dediğin gibi olur.

  4. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    umarım senin kazandığını canlı göreceğim bu hafta sonu.1-2 ferrari olsun sonra 3-4 mercedes 5-6 da red bullar.gayet adil oldu bence.

  5. Yavuz Balcı avatarı

    podyumda gri ve kırmızıyı yanyana görürsek hiç şaşırmayacağım.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Raikonenin rekabetci olacagi kesin ama diğerleriyle farkı kapatamaz brawn red bull 1 2 olur 3 cu ya ferrariden yada mc larenden hamilton olabilir mc larende gelişti cunku gecen yarisda gorduk ne kadar farkı kapattıklarını cok cekismeli bir yarıs olucak ondan sonra 1 ay ara var cok uzun zaman f1 den uzak kalıcaz

  7. bu sezon en azindan bir kere yaris kazanmasini istiyorum..

  8. Umarım F60 piste uyum sağlar..Eğer monaco gibi bir durum söz konusu ise takım galibiyete odaklanmalı diye düşünüyorum..Monaco'da pole pozisyonunu son anda kaybetmişti Raikkonen ama eğer ki tahminlerinde yanılmazsa burada galibiyet neden olmasın..

  9. Doğru. Monacoda gayet güçlü olan Ferrari Hungaroringdede etkili olacaktır.

  10. raikkonen ısrarla bunu söylüyor.. bi bildiği olmalı ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir