Heidfeld, Umutlarını Singapur Güncellemesine Bağlıyor

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, araçlarının temposunda büyük bir ilerleme için Singapur GP’ye kadar beklemek zorunda olduklarına inanıyor.

F1.09, sezon öncesinde şampiyonluk yönündeki beklentileri karşılayamadı, Heidfeld ve Kubica, bu sene şu ana kadar sadece 8 puan toplayabildi.

Takımın, yoğunluğu 2010 aracına vermekten ziyade bu sene gelişim için zorlamaya devam etmesine rağmen Heidfeld, öndekileri yakalama şansının önümüzdeki bir kaç yarışta çok ufak olduğunu düşünüyor.

Perşembe günü Hungaroring hakkında konuşan Heldfeld, sezon başlarındaki kötü durumundan sıyrılmış görünen Ferrari ve McLaren’i takip etmelerini beklemiyor.

Heidfeld: “McLaren büyük bir atmış gibi görünüyor, özellikle de son yarışı değerlendirince. Ferrari de bir kaç yarış önce büyük bir adım atmıştı. Biz ise Barselona’da büyük adım attık ve ondan sonra da inişler ve çıkışlar oldu”

“Öne büyük bir sıçrama yapacağımız bir bölüm olacağını umuyorum. Ve umuyorum ki bu, Singapur’da olacak, orada yeni şeylerimizin olacağını bekliyoruz. Bunun bizi ileri götürmesini ümit ediyorum. Ama o zamana kadar Valensiya’da da bir pakedimiz olacak ama umutlarım daha çok Singapur’dakine bağlı”

Bunun uzun bir bekleyiş olduğu konusunda ise Heidfeld: “Evet, çok uzun. Ama şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. Bu yüzden söylenecek pek bir şey de yok”

BMW Sauber, bu haftasonu Macaristan’da yeni bir ön kanat ile piste çıkacak ve Heidfeld, daha sıcak koşulların takımın performansına iyi yönde etki etmesini umuyor.

Heidfeld: “Lastikler açısından aracımıza daha uygun olması gerektiğini düşünüyorum. Bazen Brawn’lar ile benzer konumda oluyoruz, araç bir şekilde daha yavaş oluyor. Bu yüzden umuyoruz ki burada lastikleri çalıştıracağız”

“Eğer bazı diğer yavaş pistlerdeki durumumuza bakarsak pist başlı başına aracımıza ideal olarak uymuyor. Ama diğer taraftan aracımız o zamandan bu yana çok değişti. Umarım lastikler için aracımıza uygun olur ve gerisini de göreceğiz”

“Bir kaç hafta öncesinde de zaten bildiğimiz gibi burada çok güncellememiz yok. Bir sonraki büyük güncelleme, Valensiya için, ama burada yeni bir ön kanadımız olacak, planlanlı değildi ama iyi bir şey. Ayrıca bazı küçük diğer güncellemelerimiz de olacak.”


Yorumlar

  1. BMW şampiyon olmadan ölürsem gözüm açık gideceğim…
    Her defasında aynı şeyler güncellemelerimiz olacak ileri atılmayı ümit ediyoruz kardeşim tamamda bir atılım göremiyorum ki hayır Mclaren veya Ferrari'deki mekanikerler mekanikerlerde bizimkiler ne… fıstık gibi rüzgar tünelimizde var daha ne olsun ne gerekiyor anlamıyorumki…
    Singapur'u Valensi'ya kadar iple çekiyor değilim çünkü bana heyecan veren pist francorchamps'tı umarım Valensiya'daki güncellemelerle ilk 10'a oynarız SPA'dan sonra bu sezon benim için temelli bitmiş olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir