Massa: "Alguersuari F1 için Fazla Genç"

yazar:

kategori:

Felipe Massabu haftasonu Macaristan’da ilk yarışını gerçekleştirecek olan Jaime Alguersuari’nin fazla genç ve deneyimsiz olduğunu düşünüyor.

Massa, Toro Rosso’nun genç pilotu kokpite geçirmesine şaşırdığını söyledi ve Brezilyalı pilot bu kararın F1 için yanlış olduğunu ayrıca Alguersuari’ye faydasının olmayacağını aksine sorun yaşamasına sebep olacağını düşünüyor. 

“Bana göre o çok genç. Formula 1’e geldiğimde ben 20 yaşındaydım ve bana göre o yaş bile erkendi. Araçtan ne istemem gerektiğini bilmeyecek kadar deneyimsizdim. Bu yüzden hatalar da yaptım. Kesinlikle kullanılması zor bir aracım vardı ve benim için kolay olmadı.”

“Kış testlerine katılıp Formula 1’de birçok test gerçekleştirmeme rağmen Kendim için bile o yaşın çok erken olduğunu söyleyebilirim. O hiç Formula 1 aracı kullanmamış ya da sadece düzlükte test yapmış, her neyse.”

“Bana göre bu yanlış. Onun yararına değil. Kendi kendini kolayca yakabilir. Belki inanılmaz bir yetenektir ve herkesin düşündüğünden daha iyi olacaktır ancak bu onun için iyi değil.”

“Bir takımın onun gibi birine araç vermesine şaşırdım. Bana göre yanlıştı.”

 


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    genç ama sorun olmaz.

  2. bu adamı vettel ile bir tutmak yanlış olur. vettelin bir altyapısı vardı, test pilotluğu yaptı, cuma günleri piste çıktı şu bu.. keza piqe, lewis, rosberg gibi pilotlar da kendini gp2 de yetiştirip buraya geldi. bu adamı bu halde tepeden indirir gibi koltuğa oturtmanın altında ancak abdullah'ın dediği gibi bir neden olabilirdi. ayrıca çok önemli bir başka konu daha var ki, abdullah ona da değinmiş sağolsun. f1 yarışları, hiç deneyimi olmayan bir pilotun deneyim kazanma yeri değildir, olmamalıdır. orada milyon dolarlar harcayıp aracını yarıştıran takımları, ekmeğini bu işten kazanan pilotları, bir puan için birbirini gırtlaklayan, şampiyonluk mücadelesi veren pilotları böyle pervasızca riske atmaya kimsenin ve hiç bir takımın hakkı yoktur. düşünün tuttuğumuz pilotların, massa, raikkonen, lewis, alonso veya şampiyonluk mücadelesi veren webber, vettel ve jenson'ın bu adamın hatasıyla yarış dışı kaldığını… futbolda bile paftan gelen bir genç oyuncuyu teknik direktör hemen önemli bir maça almaz. önce hazırlık maçı, çok kolay gözüken bir maç vs. gibi maçlarda görev vererek hazırlar. yoksa bu yükü kaldıramayan oyuncunun, belki de hiç hak etmediği halde ismi lekelenir, imajı daha baştan bozulur.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Evet massa solemiş çok genc kendini geliştiremez diye biraz haklı neden diye sorucak olursanız hamilton gp2 de şampiyon olmuş bir pilot Alguersuari en son hangi seride yarısdı gp2 den gelme değil bu pilot massanın dediği gibi cok zorlancak hazırlanması için sorun yaşacağı kesin ama duzelecektir belli bir zaman sonra ilerki takımalara gecebilir ama massanın dediği gibi kendini yakma olasılıgıda yuksek pilotajlıgı cok onemli.

  4. ulaş bilir avatarı

    alonso haklı 🙂

  5. massa haklı. vettel en azından testlere katılıp, cuma günleri piste çıkıp sonra yarış koltuğuna geçti. bu uşak ise test bile yapmadı. parası olan düdüğü çalıyor ya ancak bu kadar açık olurdu bu. red bullun sezonun büyük bölümünde yedek pilotu olan hartley bir anda bu görevi alguersuariye devrediyor ve bu çocuk hemen yarış pilotu oluyor. ancak bu kadar olurdu. yarışlar aracı öğrenme aşaması olmamalı. inşallah lider giden araçlardan birisi tur bindirirken falan bunla kaza yapmazlar. test yapmış olsun biraz deneyimi olsun isterse 16 uaşında girsin ama bu şekilde olmamalı bu. f1 motor sporlarının zirvesi öğrenme aşaması değil

  6. massa ya katılıyorum daha çok genç yanlış bir karar olabilir ama izleyip göreceğiz.

  7. "Kış testlerine katılıp Formula 1'de birçok test gerçekleştirmeme rağmen Kendim için bile o yaşın çok erken olduğunu söyleyebilirim."
    Yanlış anlaşılmaya açık bir cümle…

  8. Ayrıca genç pilotlar gelsin ama eskiden olduğu gibi en düşük seviyedeki takımlarda başlayıp yükselsinler. Tepeden inme pilotlara da karşıyım tabi.

  9. Genç menç değil, kıskanmayın adam 19 yaşında koltuğa oturdu diye. Vettel'e de genç diyorlardı. Ama ilk yarışında (biraz da araba sayesinde) puan almıştı ve en genç puan alan F1 pilotu olmuştu. Alonso da destekledi Alguersuari'nin gelmesini zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir