Piquet'in Geleceği Belirsiz

yazar:

kategori:

Nelson Piquet, sezonun zor geçen ilk yarısının ardından sene sonuna kadar Renault’taki koltuğunun güvence altında olmadığını söyledi.

Formula 1’deki ikinci tam sezonunun içinde olan Brezilyalı pilot, Renault ile etkileyici bir performans ortaya koyamadı ve şimdiye kadar en hızlı araçlar arasında olamadı.

Piquet, bu sezon şimdiye kadar puan da alamadı ve bu durum, Macaristan GP’de koltuğu hakkında çeşitli söylentilere neden oldu.

Macaristan GP’de olacağı doğrulanmış olmasına rağmen Piquet, sezonu tamamlayıp tamamlayamayacağı konusunda emin değil.

Sezonun geri kalanında da koltuğunun güvende olup olmadığı sorulan Piquet: “Hayır, (sezonun) geriye kalanı için %100 kesin değil. İşte bu yüzden işimi yapacağım ve geriye kalanını da babama bırakacağım”

“Son yarışta biraz karışıklık vardı, burada olmak için büyük bir şansım olduğunu biliyordum. Sadece anlaşmazlık, sözleşme ve bir kaç insan arasındaki ego savaşı vardı. Ama herşey iyi durumda sona erdi”

“Sorun, bu günlerde F1’de bir anlaşmanın çok şeyi ifade etmemesi. Pilotların ve takımların anlaşmaları bozduğunu bir çok defa gördük ve bu durum aynı şekilde devam ediyor. Bu yüzden yapabileceğim tek şey sürmek, elimden geleni yapmak ve sonra işi babama bırakıp işini yapmasını sağlamak, neler yapabileceğini görmek”

“Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmam gerekiyor ve şimdi daha iyi bir şansım var. Aynı araca sahibim, çok hızlı görünüyor. Bir şeyleri göstermek için bu, işleri kolaylaştırıyor.”

Takım arkadaşı Fernando Alonso tarafından gölgede bırakılan Renault pilotu, geleceği hakkındaki belirsizlikle başa çıkmaz zorunda.

Piquet: “Geçen seneden bu yana bu tip meselelerle yüzleşiyorum. Benim için yeni bir şey değil. Motor sporlarında içinde bulunduğumuz seviyede, bu şeylerle başa çıkmasını bilmemiz gerekiyor. Motor sporlarının üst seviyesindeyiz ve pilotlar bu tip baskılarla başa çıkmasını bilmeli”

“Şunu söyleyebilirm kişampiyonluk için mücadele ettiği ilk sezonunun sonunda Lewis’in başa çıktığı şey, şu an benim içinden geçtiğim durumdan da zor olmalı”

“Bu, motor sporlarının stresinin bir parçası. Lewis, benim şu anda çektiğimden daha fazla stresle uğraştı. Bu tip şeylerle nasıl başa çıkacağını bilmeniz gerekiyor.”


Yorumlar

  1. ya sezon sonuna kadar güvende olsa bile bence aıl soru seneye de o koltukta kalabilecek mi? fernando gibi bir takım arkadaşı olunca varlık göstermek zorlaşıyor ama bence o da bir gün şeytanın bacağını kırar.

  2. zaten baban olmasa o koltugu ancak ruyanda gorrudun nelson sımdı gelmiş bikac ınsanın ego tatmınınden bahsedıyosun 2007 sezonunu hatrla ciğerci kedisi gibi flavionun yanında giancarlo hata yapsada koltugunu kapsam dıye beklıyodun ama sen gıancarlonun eldıvenı bıle olamazsn "Hata yapan insanı afffetmem cunku bır kere hata yapan ıkncı kezde yapar"(flavio briatore) artık gerekenı yap flavio

  3. enzo ferrari avatarı

    Sezonun geri kalanında da koltuğunun güvende olup olmadığı sorulan Piquet: "Hayır, (sezonun) geriye kalanı için %100 kesin değil. İşte bu yüzden işimi yapacağım ve geriye kalanını da babama bırakacağım"

    babasına guveniyo 🙂

  4. ulaş bilir avatarı

    nelson vur kır parcala podyuam cık arac cok hızlı gercekten. renault yine sezonun 2. yarısını etkisi altına alacak :))))

  5. Babası bu çocuğun menajeri mi? Bilen var mı arkadaşlar?

  6. ulaş bilir avatarı

    bu adam macaristanda patlama yapcak ve bence fernandyu bikez daha kendi emeğiyle gececek gibi zor ama başarır bu nelson :))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir