Theissen: "BMW Sorunlarını Anladı"

yazar:

kategori:

Mario Theissen, BMW Sauber’in bu seneki aracı F1.09’daki sorunlarını artık anladığını ve kısa süre içerisinde bu sorunların çözüleceğini söyledi.

Theissen “Sorunları anladığımızı düşünüyoruz ancak bunu hemen kanıtlayamayacağımız bazı güncellemeleri beklememiz lazım.”

“Valencia’da bir adım atacağız ve ardından sonuncusu ve en önemlisi Singapur’da gelecek. Buraya gelen ise programa dahil olan ikisi arasında bir güncelleme.” dedi.

BMW’nin 2010 aracına odaklandığı söylentileri devam etse de Theissen gelişimin sezon sonuna kadar devam edeceğini söylüyor.

Theissen “Gelişim 2010’u besleyecek. Bu sene geçen seneye göre farklı bir durum var. Gelecek senenin monokoku daha uzun olacak ancak bunun haricinde büyük değişiklik olmayacak.”

“3 sebepten dolayı F1.09’un gelişimi devam edecek. Birincisi; kurallar değişmeyecek ve bu yüzden öğrendiğimiz şeyler gelecek seneye aktarılacak: İkincisi; Test yasağı var bu yüzden bir şey test etmenin en iyi yolu yarış haftasonları. Üçüncüsü; nerede olduğumuzu ve öndekiler ile farkı nasıl kapatacağımızı anlamalıyız aksi takdirde gelecek seneki araçtan emin olamayız.” dedi.

Theissen, Macaristan’a getirdikleri güncellemeler ve aynı zamanda sıcak hava ile daha güçlü olabileceklerini düşünüyor.

Theissen “Burada daha önceki yarışlara göre daha güçlü olmayı umuyorum. Lastikleri ısıtmada sorun yaşıyorduk ancak burada bu sorunun olmasını beklemiyoruz ve bunun bize yardımcı olmasını umuyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. BMW takım olarakta yeni sayılmaz bence çünkü 0'dan bir takım kurmadı SAUBER-PETRONAS takımını satın aldı böylece hem süper bir rüzgar tüneline sahip oldu hem de Mekaniker arama işlemlerinden kurtuldu ayrıca F1.06 Sauber tarafından yapılmış bir araçtı buda BMW'nin bu işlerde yeni olmayacağını kanıtlasa gerek

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bmw F1 de motor tedarikçisi olarak eski fakat takım olarak yeni ve bu da kendini yıl içerisindeki gelişimlerde gösterdikleri ilerlemelerde kendini gösteriyor ve öğrenmeleri gereken noktanın (bence) yıl içinde gelişimi hızlandırmak olduğu kanaatindeyim ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir