Toro Rosso, Alguersuari'nin Parlayacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso takım patronu Franz Tost Jaime Alguersuari’nin Formula 1 için çok genç olduğu yönündeki eleştrilere yanıt verdi.

Tost, genç pilotun F1’de parlar bir kariyere sahip olacağına inandığını ve Red Bull koltuğu için yetiştirileceğini söyledi.

“Onun hızlı olmasını bekliyoruz. Ölçülü ve yetenekli bir pilot olmasını bekliyoruz. Red Bull  ve Dietrich Mateschitz ikinci takımı idare etme kararı aldığında bizim temel hedeflerimizden biri özellikle Red Bull’un gelişim programındaki genç pilotlara şans vererek onları Formula 1’de yarıştırmaktı.”

“Birkaç hafta önce pilot değişikliği yapma karrı verdiğimizde genç Red Bull pilotlarının tümünü inceledik ve Jaime’nin en deneyimli, başarılı ve ölçülü olan pilot olduğunu gördük ve onunla devam etme kararı aldık. İyi bir performans sergileyeceğine ve başarılı olacağına inanıyorum.”

Toro Rosso Alguersuari’nin Toro Rosso koltuğunda ne kadar süre kalacağını açıklamadı. Tost bu konuda, “Bu sorunun cevabı kolay, cevap onun sağ ayağına bağlı. Ne kadar hızlı olursa o kadar bizimle olur. Toro Rosso da eğitilecek ve ardından Red Bull’a geçecek, hedef bu.” dedi.

“Şunu da eklemek istiyorum bazı insanları onun yeterince tecrübesi olmadığını söylüyorlar. Bir pilotun F1’e girmek için yeteri kadar tecrübesi olup olmadığına karar vermek zordur.Ben sadece Jaime’nin şimdiye kadar 118 yarışa çıktığını, 17’sini kazandığını ve 46 kez de podyuma çıktığını söyleyeyim size.”

“Geen yıl Britanya F3 şampiyonasını kazandı. Bu yıl da Renault World Series’de performansını giderek geliştiriyor.”

“Bundan ayrı olarak yeni kurallar neticesinde artık testler yok ve bu nedenle yeni pilotları Formula 1’e almak kolay değil. Buradan başlamaları gerek. Ben onun iyi bir geçmişi olduğunu ve bu işi yapacak kadar deneyimi olduğuna inanıyorum.”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çok doğru sölemiş f1 de kendini gosterecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir