Alguersuari Eleştirilere Aldırmıyor

yazar:

kategori:

Jamie Alguersuari Macaristan Grand Prix’si öncesinde pilotlar tarafından kendisine yöneltilen eleştrileri soğukkanlılıkla karşıladığını söylüyor.

Alguersuari bugün çıktığı antrenmanları takım arkadaşı Buemi’nin yaklaşık 0.8 saniye gerisinde tamamladı ancak attığı turlarda büyük hatalar da yapmadı.

İspanyol pilot sadece sürüş yapmaya odaklandığını ve eleştirilere aldırmadığını söyledi ve pist üzerinde pioltlara tehlike yarattığı görüşünü kabul etmedi.

“Herkesin ne dediğini gerçekten umursamıyorum, sadece işimi yapıyorum ben. Bildiğim şeyi yapıyorum. Burada olmamın nedeni Red Bull’un bunu benden istemesi. Formula 3’te ya da Renault World Serisinde olduğu gibi diğer şeyler umrumda değil, ben sadece araç kullanırım. Bu benim işim ve hayatta bunu yapaktan zevk alıyorum. Burada olmamın nedeni Red Bull2un bana aracı kullanmam gerektiği yönünde yolladığı mesajdır. Ben de buradayım işte.”

“Diğer insanların ne söylediği umrumda değil, bu temel nokta. İkinci olarak da beklentilerimin ne olduğunun farkındayım ve hedefim de belli. Bugün hiç hata yapmadım ve umarım yarın da ve hatta yarışta da yapmam.”

“Amacım aracı kullanmak ve hata yapmamak. Ardından tur zamanlarını ve hızımı konuşabiliriz. Ancak bir tehlike olduğumu düşünmüyorum gerçekten.”

Alguersuari her iki senasın da en yavaş ismi oldu bugün ancak genç pilot performansından memnun olduğunu ve bugün daha hızlı olabileceğine inandığını söyledi.

“İyi bir iş çıkardığımı düşündüğüm için gurur duyuyorum tabii ki. Mutluyum ve dünkünden daha motiveyim çünkü şu anda aracı pisti ve şampiyonayı daha iyi biliyorum. Yarış için sabırsızlanıyorum.”

“İyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum çünkü çok fazla tur attık ve hiç hata yapmadık. Hedef buydu ve tamamlandı. Bu yüzden mutluyum. İkinci seansta biraz daha hızlı olabilirdik ancak düşük yakıt yükü ve yumuşak lastiklerle tur atamadım. Yine de iyiydi. Yüksek hızlı virajlarda gelişmem gerekiyor çünkü oralarda daha hızlı olmalıyım ancak zamanla kendime güvenim yerine gelecektir bu konuda. Adım adım bunu başarıp hızlanacağımı düşünüyorum.”


Yorumlar

  1. ne kadar aldırmadığını yarışta göreceğiz. hoş aldırsa da aldırmasa da bir şey değişmez o madem kendisini f1 için uygun görüyor görmeyenlere de kanıtlar o zaman.

  2. Yahu birz saçma değil mi ? Aldırmadığın ne kadar da belli .. Çıkıp aldırmıyorum eşeltirileri diyecek kadar çok aldırmıyorsun gerçektende..

  3. burak gören avatarı

    bugün hiç hata yapmadı ve gayet iidi gelecek var bu isimde dikkat edilmesi gerekir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir