Red Bull, RB4'ü Tanıttı – Teknik Analiz

yazar:

kategori:

Red Bull Racing Renault motoru ile desteklenen RB4 aracını bugün Jerez pistinde tanıttı. Takım bu araç ile Formula 1’deki en güçlü sezonunu geçirmek istiyor 2008 sezonunda.

Adrian Newey’in Red Bull’daki 2. tasarımı olan bu araç takımın geçtiğimiz sene sonunda kullandığı köprü kanatlara sahip.

redbull_rb4_9.jpg

Araç görünüm olarak pek değişmemiş olarak görünsede Teknik Direktör Geoff Willis aracın eski araca göre çok daha fazla detaya sahip olduğunu söyledi ve eski araca göre tamamen yenilikçi olduğunu belirtti.

Aracın tanıtımında önde bulunan köprü kanat, baca ve motor kapağı geçen sene kullanılanlardı ancak aracın arkasındaki difüzörler, vites kutusu ve süspansiyonlar araç üzerinde görünmeyen yeni bölümler.

Red Bull aracın dingil mesafesi ve ağırlık dağılımı hakkında açıklama yapmadı ancak aracın monokokunda, arka bölümünde ve yakıt tankı bölümlerinde değişiklikler var.

redbull_rb4_2.jpg

RB4’ün barge boardu, sidepodları ve soğutmaları Mclaren’in aracında bulunanlara çok benziyor.

Side pod aynalarına tekrar dönmek ise önemli değişiklikler arasında. Side pod üstü aynalar geçen sene birçok testte kullanıldı ancak pilotlar yarışlarda geleneksel aynaları tercih etmişti.

En önemli dğeişiklikler ise motor kapağının altında yapılmış. Yeni vites kutusu kurallarına uymak ve dayanıklılık problemlerini aşmak için tamamen yeni  vites kutusu kullanılmış. Vites kutusu ile birlikte arka süspansiyonlarda tamamen yenilenmiş. Amortisörlerin konumu değiştirilmiş ve motor kapağı üzerinden başlıkları görülebiliyor.

Amortisörlerin konumlandırılması takımın ya geleneksel amortisörleri kullanmasında farklılığa gittiğini ya da daha önce Ferrari ve Force India gibi takımların kullanmayı bıraktığı Rotary amotisörleri kullandığını gösteriyor.

redbull_rb4_3.jpg

En büyük aerodinamik yenilik ise difüzörlerde olmuş. RB4’de Ferrari ve Mclaren’de olduğu gibi ekstra bir kanal bulunuyor.

Eğer temel olarak ağırlık dağılımı için değişkilikler yapıldıysa Red Bull, RB4’de ileri yönde atmış olabilir ancak diğer yeni araçlara göre RB4’te aracın performansını arttırıcı çok büyük değişkilikler yok.

 

redbull_rb4_1.jpg

redbull_rb4_3.jpg

redbull_rb4_4.jpg

redbull_rb4_5.jpg

redbull_rb4_6.jpg

redbull_rb4_8.jpg


Yorumlar

  1. bir ferrarici olarak geçen seneden bu yana pistteki en güzel araç….ferrari ve etkileyici tasarımına rağmen mclaren den bile daha güzel….renk uyumu muhteşem.Adrian Newey'in harika tasarımıda bana göre pistteki en güzel araç…darısı performansına:)))))))))))

  2. Çizgili pijama desene olmasa daha da güzel görünürdü 😀

  3. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    bence en güzel renkli araç bu ve araç pistte en güzel görünenlerden birisi ancak pek bir değişiklik olmaması beni şaşırttı

  4. ya tasarımı iyide araqcin rengi çok iç karartıcı

  5. hoş değil sanki pek önemsememişler

  6. aerodinamik olarak pekte iç açıcı değil. renault motoruda ne kadar iyi tartışılır,geçen sezondan sonra..

  7. Ben jantları beğendim. Herkes kapıyor bunlar açık olunca göze de hoş geliyor

  8. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    acaba yanlışlıkla rb3ümü tanıttılar 😀 geçen sene ile tek farkı bugün pistte yağmur var geçen sene güneşliydi. webber ve coulthardda aynı pozu vermişlerdi 😛 birde daha net fotografları görelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir