USF1 Gelecek Yıl için Wurz ile Anlaşmak İstiyor

yazar:

kategori:

USF1 yeni Formula 1 takımı kurucu ortağı, Alex Wurz’un gelecek yılki pilot kadrosu adaylarının başında geldiği kabul etti.

Cuma günü Hungaroring paddock’unda olan 1997 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve’ün F1’e geri dönüş için anlaşmaya yakın olduğu konusunda Charlotte kökenli takımın etrafında büyük dedikodular dolaşıyordu.

Fakat USF1 takımı 2010 yılında genç Amerikalı pilotun yanına deneyimli birisini getirmeyi düşünüyor, takım patronu Peter Windsor yaptığı açıklamada Avusturyalı Wurz’un eski rolüne dönmesi için açıkca ilk sırada olduğunu söyledi.

” Alex ile konuştuk. Formula 1’e yeni gelen bir takımın deneyimli pilot araması gerekiyor. Alex Wurz öğrenme oranımızdaki işleyişi yürütebilir.”

2007 yılında Williams ile hayal kırıklığıyla sonuçlanan son sezonun ardından 35 yaşındaki Wurz yarış pilotluğundan emekli olduğunu söyledi. Biraz daha kırlaşmış Villeneuve ise F1’e dönmek ve 165 grand prix sayısını arttırmak konusunda daha istekli.

Fakat Windsor, USF1 ile anlaşma olasılığını önemsemiyor.

” Jacques eski dünya şampiyonu ve saygıdeğer bir kişilik ve büyük bir hediye, Jacgues’ın tecrübesi takımın gelişmesi için gerekli olabilir, Jacgues’ın beklentileri ile birlikte takımınkiler eşleşmeyebilir.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir