FOTA Harcamalar Hakkında Daha Fazla Bilgi Verdi

yazar:

kategori:

FOTA gelecek yıl Max Mosley’in önerdiği bütçe kısıtlamalarına karşı alternatif düşüncelerini ‘Maliyet Düzenleme Belgesi’ adı altında sundu.

Şimdiye kadar belge ile ilgili FOTA’dan hiçbir açıklama yapılmazken FOTA bugün de sadece birkaç detay verdi.

Toro Rosso’da Franz Tost gelecek yıl sadece üç temel aerodinamik parçanın değişikliğine izin olacağını açıkladı.

“Mesela ön ve arka kanatlar, onlar donduruldu.”

“Üç yeni değişiklik yapabilirsiniz; zemin, monokok ve bir kaza yapısı. FOTA, sizi harcamaları kısıtlama konusunda ikna edebileceği oldukça iyi bir program üzerinde çalıştı.” dedi.

Christian Horner ve Stefano Domenicali de her takımın yarışlarda yer alan personel sayısının sınırlı olacağını söyledi ancak aynı kısıtlamanın fabrikalarda olmayacağını da belirtti.

Horner FOTA’nın test yasakları ve yaz aylarında fabrikaları kapatma kararı gibi girişimlerle maliyetleriz azaltılması çabasının gelecek yıl Formula 1’e giren üç takıma fayda sağladığını söylüyor.

“Formula 1 çok sorumlu bir şekilde davrandı. Kısıtlamalar olmadan spora dahil olması mümkün olmayan yeni takımlar için oldukça olumlu.”


Yorumlar

  1. Mematinin kel koruması ne diyordu.Her şeyin bi şıtandardı(standart) olmalı.:))Bunlar araçları 2010 dan sonra geliştirmeyecekler ve F2-F3 gibi şıtandart araçların yarıştığı bir seri izletecekler bize.Ben şahsen böyle olursa izlemeyi bırakırım F1 i.Zaten şimdiden tadı tuzu kalmadı.

  2. "…ön ve arka kanatlar, onlar donduruldu."

    Artık tebessümle takip ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir