McLaren: Daha Yapacak Çok İşimiz Var

yazar:

kategori:

McLaren bu yıl gridin ön taraflarına geri dönebilmek için hala yapmaları gereken çok fazla iş olduğunu kabul ediyor ve sezonun ilk yarısındaki temel önceliklerinin yeni Honda güç ünitesi olduğunu söylüyor.

McLaren’dan Jonathan Neale araç güvenilir olana kadar beklentide bulunmayı doğru bulmuyor.

“2015’te 2014’te gösterdiğimiz şasi gelişim momentumunu devam ettirmeyi umuyoruz ve önlerde yer alabilmek için hala almamız gereken yollar var. Honda ile birlikte geliştirdiğimiz bu karmaşık teknolojiyi sezonun ilk yarısında sağlıklı bir hale getirmeli ve sonrasında hızlanmaya çalışmalıyız.”

“2015 için beklentilerimizi söylemek çok zor. Önlerde kendini kanıtlamış rakipler var ve 2015’te de güçlü olacaklarını düşünüyoruz. Ancak sezon içinde rekabete dahil olabileceğimizi düşünüyorum.”

“İlk test için amaçlarımız basit, teknolojiyi çalıştırmak, iki sürücümüzün de araçta rahat olmalarını sağlamak ve araçtaki tüm sistemlerin doğru çalıştığından emin olmak. Bu araçta çok fazla yeni teknoloji var, Lityum-İyon bataryalı yeni ERS paketimiz, yeni güç elektroniklerimiz, yeni V6 motorumuz, yeni aerodinamik platform, iki sürücü, tamamen yeni hidrolikler ve vites kutusu var. Denenecek çok fazla şey bulunuyor.”

“McLaren ve Honda Formula 1 programlarından dolayı çok heyecanlılar. Bu heyecan ve kazanma arzusu bizi en iyi partner yapıyor.”

“Ancak bu süreçte gerçekçi olmalıyız. Honda’nın motoru geliştirmek için diğer üreticilerin yarısı kadar vakti vardı ve McLaren de pist performansında yükselmeye çalışıyor. İlk önceliğimiz bu teknik programı oturtmak ve sonra sezona odaklanarak yarış galibiyetlerini kovalamak.”


Yorumlar

“McLaren: Daha Yapacak Çok İşimiz Var” için 6 yanıt

  1. Gerek takım, gerekse araç geçen yıla göre çok değişti. Melbourne’de gidip zafer kazanmayı beklemek hayalcilikten öteye gitmezdi zaten ama gerek Ferrari’nin gerekse Mclaren’ın girdiği bu yeniden yapılanma süreci umarım iki takımıda tekrardan görmeye alışık olduğumuz noktalara getirir.

    Geçenlerde Ricciardo’nun söylediği gibi bu yıl en büyük kazanımı yapmaya aday olan takım Mclaren. Eğer işler Mclaren için iyi giderse podyum; hatta galibiyet ihtimali olası. Tabii dediğim gibi bunun için işlerin iyi gitmesi lazım, özellikle güç ünitesi kanadında bol bol arıza bekliyorum. Gerçi bu noktada da görüşüm performanslı olsun da dayanıklılığı çözerler şeklinde. Aero iki yıldır çok büyük sıkıntımızdı, yeni isimlerin gelişi umarım bu yöndeki problemleri çözmüştür ki bence geçen yılki o arka bölümle bu yılkinin bariz farkını görünce “yapmışlar yahu bişiler” diyorum.

    Dünkü geleceğe dönüş videosuna Youtube’da bir taraftar atarlı bir yorum yazmıştı. ” Uğraştırmayın sürücüleri, mühendisleri böyle saçma sapan şeylerle, dikkatinizi dağıtmayın” diye. 😀 Sanırım Neale duymuş olcak ki “yapacak çok işimiz var” demiş. Neyse hayırlı olsun MP4-30 hepimize.

  2. mercedes ın motor partnerlerıne adılce davranmadıgı gecen sezona nazaran daha ıyı olacagımızı dusunuyorum.

  3. ferraride gizem yaratmasa olmazdı zaten karanlıkta pek anlaşılmasada uzun bir burun var gibi mclarene benzer mi acaba ? http://2015f1car.ferrari.com/desktop/en/#secret

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      harbiden haa, en çok burnunu merak ediyorum bende.

      ama bu burunlardan da iyi bir er spatula olabilir, ama neyseki Grosjean ve Maldonada’ya bundan vermemişler 🙂 🙂

  4. İlk yarısta bence iki aractan biri kesin yolda kalır.

  5. 2015 bizim için gelişim süreci. Bu yıldan beklentilerimiz sezon sonuna doğru 2016 şampiyonluk sinyallerini alabilmek. Bu mücadele içerisine Ferrari’nin de girmesi temennim. Bu sene enteresan bir yıl olacak bizim için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir