Olaylı Macaristan'da Pole Alonso'nun

yazar:

kategori:

2009 Formula 1 sezonunun koşulacağı Macaristan öncesinde sıralamalarda pole pozisyonu Fernando Alonso’nun oldu.

Oldukça olaylı geçen sıralamaların son bölümünde zaman tablosu silindi ve hiç bir pilotun tur zamanı ekranlara yansımadı. Aynı şekilde pisttede yaşanan karışıklığın ardından Fernando Alonso’nun 1.21.569’luk derecesi ile pole pozisyonunu kazandığı anlaşıldı.

Fernando Alonso bu pole pozisyonu ile 2006 Çin’den sonra Renault takımı ile ilk kez bir yarışa ilk sıradan başlayacak.

Macaristan’da Alonso’yu Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber takip ettiler.

Oldukça iyi bir hafta sonu geçiren ve antrenmanların en hızlı ismi olan Lewis Hamilton sıralamalarda 4. olmayı başardı.

Antrenmanların bir diğer iyi ismi Williams pilotu Nico Rosberg ise 5. oldu. Heikki Kovalainen 6. olurken Ferrari ile son bölümde piste çıkan tek isim olan Kimi Raikkonen 7. oldu.

Şampiyona lideri Jenson Button ancak 8. olabilirken, Williams’ın Japon pilotu Kazuki Nakajima son bölümdeki en yavaş isim oldu ve yarışa 9. sıradan başlayacak.

2. bölümde geçirdiği kaza geçiren Massa zaman tablosunda 10. sırada yer aldı.

Gelişen Toro Rosso’nun çaylak sürücüsü Sebastian Buemi 11. sırayı kazandı. Buemi’yi Trulli ve 2. seansta süspansiyonu kırılan Rubens Barrichello takip etti.

Renault’un geleceği hakkında söylentileri bitmeyen pilotu Nelson Piquet ancak 15. oldu.

BMW Sauber’in kötü geçen sezonuna Macaristan’da tuz biber eklenecek gibi. Takımın her iki pilotu sıralamalarda ilk bölümü geçmeyi başaramadı.

Jaime Alguersuari ise yaşadığı sorunun ardından ilk Formula 1 yarışına son sıradan başlayacak.

Pos  Driver       Team                       Q1        Q2        Q3     
1. Alonso Renault (B) 1:21.313 1:20.826 1:21.569
2. Vettel Red Bull-Renault (B) 1:21.178 1:20.604 1:21.607
3. Webber Red Bull-Renault (B) 1:20.964 1:20.358 1:21.741
4. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:20.842 1:20.465 1:21.839
5. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:20.793 1:20.862 1:21.890
6. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) 1:21.659 1:20.807 1:22.095
7. Raikkonen Ferrari (B) 1:21.500 1:20.647 1:22.468
8. Button Brawn-Mercedes (B) 1:21.471 1:20.707 1:22.511
9. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:21.407 1:20.570 1:22.835
10. Massa Ferrari (B) 1:21.420 1:20.823
11. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) 1:21.571 1:21.002
12. Trulli Toyota (B) 1:21.416 1:21.082
13. Barrichello Brawn-Mercedes (B) 1:21.558 1:21.222
14. Glock Toyota (B) 1:21.584 1:21.242
15. Piquet Renault (B) 1:21.278 1:21.389
16. Heidfeld BMW-Sauber (B) 1:21.738
17. Fisichella Force India-Mercedes (B) 1:21.807
18. Sutil Force India-Mercedes (B) 1:21.868
19. Kubica BMW-Sauber (B) 1:21.901
20. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) 1:22.359

Yorumlar

  1. tifosi_ferrari avatarı
    tifosi_ferrari

    yaa gerçekten, adam gibi test yapılsın, arabalar parçalanıyor, bunun güvenlik önlemiyle alakası yok, test yapılsın…

  2. aha alonsonun lastik fırladı ..
    bu ne ya böyle fırlayan lastikler amortisörler off off
    o birinin kafasına gelse yine olacakları düşünmek bile istemiyorum..
    Alonso da tabi mahvoldu..

  3. artık tek isteğim felipe'nin ölmemesi.. ya da sakat/felçli falan kalmaması. sağlığı elbette her şeyden önce gelir ama, insan sağlığından sonra da f1 kariyerini düşünüyor doğal olarak. bu adamlar bu işten ekmeğini kazanıyor. haliyle felipe de çok kazanan bir pilot değil. kendisine ve ailesine sonuna kadar yetecek kadar parasının olduğunu pek sanmıyorum. sağlık elbette her şeyden daha önemli ve düşünülmeli, fakat bunu da göz ardı edemeyiz.

  4. P_el_i_nano  avatarı

    ben size az sabredin alonso da sabretsin reno da kalsın Reno F1 Team ve Fernando Alonso geri dönüyor diyorum ve inş bu gerçekleşecek yarın da bu yarışı alıcaz başka yolu yokkk!! haydi Alonso haydi Alonso hAYDİİİ… :))

  5. elif çivici avatarı

    abi neler olmuş böyle ya 1 hafta her şeyden uzaktım.gelince habertürk de alt yazıyı gördüm şok oldum :massa nın hayat, tehlikes, sürüyor tövbe tövbe neler olmuş dedim trf1 e girdim alonso pole almış..allahım yarabbim…alonso ya mı sevineyim massa ya mı üzüleyim..neyse inş bizimki iiy bi derece alsın,massa da tez zamanda ayaklansın

  6. ulaş bilir avatarı

    biraz zor ama alonso yarın yarışı kazanabilir ve kazanırsa burası bayram yerine döner 🙂 alonso cogagresif olcaktır alonso 2 senedir polde baslamadı önü bos bakalm ne yapcak bence arkasına bakmadan uzaklaşcak bu onu yapabilr biz fernandoya inanıyoruzzz

  7. Aracı toparlamaya ceza gelmez de eğer Massa yarışamazsa yerine yarışacak pilot grid'de kaçıncı sıradan kalkış yapacak. 10. sırayı Massa kazandı, yerine geçecek pilot değil.

  8. massathebest herhangi bir ceza gelebileceğini sanıyorum,bu çok büyük bir kaza ve adı üstünde kaza zaruri bir durum,bu tip bir durumda aracı toplamaktan dolayı ceza verilebileceğini sanmıyorum,Ayrıca bu yıl azalan rekabetten ve geçen yılki şampiyonluğu şok bir şekilde kaybedişten dolayı sanırım senin yorumlarını sıklıkla göremiyoruz umarım daha sık görürüz bundan sonra.Massayada büyük geçmişler olsun…

  9. Kadir YILMAZ avatarı

    Alonso ya tebrikler, umarım yakıt ve yarış planları bu önemli fırsatı değerlendirmek için yeterli olur. RAI den benden iyi bir derece bekliyordum, sanki (yanlış hatırlamıyorsam) Rosberg in 5. lik aldığı turda ondan 0.3 sn iyi gibiydi (ilk sektör RAI -0.5küsür Rosberg 0.177 gibi bir şeydi), ama o çok sevdiği sınırlarda gitme huyu arka tekerini kaptırmasına ve 2. sektörde +0.77 gibi birşeye sebep oldu sanırım, emin olmak için TRT3 de yeniden seyrediyorum.
    Ham dan korkmalılar diyorum, redbull brawn ı geride bırakacak gibi olsa da yarın iyi bir iş çıkartmazlarsa puan kapatma fırsatı için yazık olur.

  10. luris çok doğru bir şey söylemiş, unutmuştuk bunu..

  11. Katılıyorum luris, ayrıca egzoz'un sıcaklık faktörü de var. FIA'nın yanlış bir kararıydı o karar.

  12. belki hafif ancak yine de bu cesareti ve başarıyı gösterdiği için alonsoyu kutluyorum. daha önce de çok hafif olmasına rağmen çok geride kaldığını görmüştük.

  13. bu arada, sanırım 2008 fransa gp'sinde raikkoneni sallanan ve dağılmış egzozuyla yarışa devam etmesine izin veren fia'ya da selam ederim.. yay ve egzozun ağırlık farkını düşünün bide

  14. alonso'yu tebrik ederim. geçen hafta attığı en hızlı turun tesadüfi olmadığını gösterdi. pole turunu replay izlerken insana zevk veriyor, alonso'nun stili de, pilotajı da çok etkileyici. aynı araca sahip değilim diye yırtınan pike de aynı araçla neler yapamayacağını gösterdi bugün. ve neden kovulması gerektiğini kanıtladı herkese. hamilton da oldukça iyi geldi, kers yardımı ve hamilton'un gözü karalığı, kirli taraftan kalkmasına rağmen ilk viraj sonunda kendisini liderliğe bile taşıyabilir. webber de vettel'i temiz taraf avantajıyla geçecektir. esasen raikkonen'in bir haftadır verdiği demeçlere bakarak daha iddialı olacağını düşünmüştüm ama 7. olabildi. benzin yüklerine de bakmak lazım tabi. brawn ise artık gerileme devrini geçip, dağılma dönemine girdi neredeyse. bu şekilde giderse hem takımlar hem de button için şampiyonluk yalan olacak. ayrıca, bana kalırsa hem daha tecrübeli, hem de galibiyet morali ile kendini aşan webber bundan sonra vettel'i de geçip şampiyonluğa oynayacak. massa'nın durumu ise belli değil. kaza yapmış olması ve sağlığı her şeyden daha önemli elbette. kendisi hazır olsa bile fia'nın yarıştırmama olasılığı yüksek. tabi ferrari yönetimi araya girip bir şekilde izin kopartacaktır bence. merak ettiğim bir şey var, şimdi massa 10. sıradan başlayacak, ama araç dağılmış durumda. tamir onarım durumunda grid cezası gelir mi, eğer yarışacaksa yarın, acaba yine 10. sıradan mı başlayacak??

  15. Seans bittikten sonraki konuşmalar mükemmeldi. Formula 1 pilotlarının birbiriyle iyi anlaştığını gösteren güzel kareler gördük. F1 için güzel bir reklamdı diyebilirim bu konuşmalar ve görüntüler…

  16. tebrikler fernanditoya:D aman hamilton gözünü seveyim yaklaşma webbere yine yarışımzı alt üst etmesine izin verme start anını şimdiden merakla beklıyorum hadi lewisimmm göster kendini

  17. yalnız nedense live timingler gidince daha heyecanlı oldu çünkü hemen belirleniyordu ve bir anlık zevkti o muhabbetler fln çok güzeldi ya=) herkes birbirine soruyor..

  18. Umarım çok hafif değilizdir, gerçi az benzin var ona eminiz hemen hemende, soru şu; ne kadar az?? 😀 Tebrikler takımdaki herkese ve tabiki Alonso'ya! 🙂 Startta Webber bize bir kıyak geçip Hamilton'ı durdurursa ilk virajı lider dönebiliriz 😛 gerçi rezalet startlarımıza bir yenisi daha eklenirse, işimiz zor 😉

  19. bence ilk virajda hamilton-alonso mücadelesi görücez 1ncilik için ve özlediğim bi görüntü olduğunu gönül rahatlığıyla söylüyorum 🙂
    burdan galip çıkanın kim olucağını söylemek zor.. iki usta pilot ama KERS'ten b, gıdım enerji kalırsa hamilon'a belki bişeyler yapabilir..
    tabi yakıt yükleri de önemli eğer alonso çok çok hafifse arkasındaki pilotlara göre podyum bile zor olur onun adına..
    Ayrıca bu kadar olay dolu bir sıralamayı dünya gözüyle izlediğim için de mutluyum.. Alguersuari'nin rekorları , Massa'nın kazası 🙁 , zaman ekranlarının tam da o anda sapıtması , alonso'nun telaşlı bir biçimde bütün pilotlara zamanları sorması ve hamilton'a "mate" diye hitap edip samimi bir şekilde soru yöneltmesi falan çok güzel kareler izledik bugün..
    tabiki tek bi kare diğer bütün karelerin güzelliğini sildi belki ama umarım massa'nın durumu da iyi olur ve yarın yarışabilicek kadar iyi bi durumdadır ..
    sanırım kısa bi gün özeti yaptım böylece 😀

  20. çok ilginç bir cumartesi oldu, massaya geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum önce, live timing skandalı çok eğlenceli oldu ayrıca:) arada bi yapsınlar böle, heycanlı oluyo bence:D baktım ecc olaya el atmaya gelmiş, süperdi:) keşke hamilton da 3. fln olup basın konferansına çıksaydı, ama eminimki eğer weber yine bi aptallık yapmassa yarın hamilton'ın podyumu göreceğiz, tabiki neler olacağını öngöremeyiz ama avantajlı bir durumdayız, almayada 5.likten 1.liğe çıkmıştık ilk viraja gelirken, bu sefer start düzlüğü biraz daha kısa ve kirli tarafından kalkıcaz, yine de 2. olarak dönebiliriz ilk virajı en kötü senaryoda, ve herşey sorunsuz giderse -alonsodan daha ağır olacağımızı düşüyorum- pitstoplarda da liderliği alabiliriz, kova da 4. fln olsa süper olur:)

  21. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ancak böyle başarabilirdi zaten..

  22. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Massanin iyi oldugundan supheliyim. Nasil oluyor kafasi patliyor ama o frene basmayi unutuyor? Bence yarin yarisamaz Massa, amma InseALlah yanilmis olurum

  23. massaya geçmiş olsun.alonsoyuda tebrik ediyorum ben lewisden pole bekliyodum ama.alonsonun pilotlara gidip derecelerini sorması çok güzeldi.brawn kötü durumda ilk defa buttonın aracında sorun çıktı inşallah sorunlar düzelir.

  24. sonuna kadar renault f1 fernando alonso bir gün mutlafantastico

  25. fantastico fernando :D:D:D 2006dan sonrakı ılk polemuz muhtesem bır duygu muhtemelen daha hafıfız ama umarım en azından podyum fınısh gorruz hafıf depoyla ıyı bır fark acmalıyız 4.5.sıradakı pılotlara :D:D:D:D cok mutluyum

  26. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    helal olsun renolara beee 🙂 bravo fernando özledik seni…

  27. Vay be ! gerçekten alonso'nun öyle geldiğini görünce ulan bu ne hız ?! dedim yani hiç bişi bilmeden etmeden
    içime doğdu adeta çok hızlı bi zamanla geldiği alonso'dan nefret etmeme rağmen ..
    ama şimdi gerçekten kutluyorum alonsoyu..
    işte büyük pilotlar kendilerini böyle gösteriyorlar..
    Hamilton da alonso da altlarındaki araçlara rağmen red bull ile ne kadar yakın yarıştılar hepimiz gördük
    tekrar tebrikler alonsoya !

  28. brawn gp ustunlugu sadece 7 yaris surebildi. takimlar zaten gittide, buttonunda isi cok kotu durumda. massa yarin buttoni startta gecerse button eli bos bile donebilir buradan.

    alonsoya tebrikler =)

  29. Yarın Hamilton KERS ile büyük bir iş başarabilir. "Umarım" …

  30. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    ne sıralama ama hamilton 4. olmuş …button 8. yarın umarım güzel bir yarış olur…

  31. Hamilton 4. Rosberg 5. Kova 6. Rai 7. sıradalar.

  32. 1 alo
    2 vet
    3 web
    4 ham
    5 ros
    6 kova
    7 rai
    8 but
    9 nak
    10 massa ( 🙁 )

  33. Vettel 2.ymiş bu ne ya böyle birşey yaşamadım 😀

  34. hamilton 4ise eğer KERS ile daıtır ortalığı yine Webber onu biçmezse bu sefer 😀

  35. Şimdi ağırlık bekleme zamanı xD

  36. alonso pol !
    helal olsun ya 😀
    hamilton 4mü yoksa ?!

  37. hyper 3. yu tutturamadin, webber 🙂

  38. Rus ruleti oynasınlar 🙂

  39. Alonso vettel webber mi ?!

  40. yazi tura atsinlar =)

  41. Öyleyse çok güzel HyperioN 🙂

  42. komedi oldu yahu 😀
    ama alonso 1 weeber 2 hamilton 3 mü acaba ?

  43. bu macaristandaki live tming sacmaligi nedir boyle. pisttede gitti, adamlar birbirine soruyor, yok boyle birsey ya =)

  44. bence hamilton polü aldı beklenmedik şekilde son turda iyi gibiydi

  45. Kim alcak acaba poıü ?!

  46. zaman ekranlari gitti ne oldu ne bitti alla alla..

  47. Barrichello söyledi aracımdan bir şey koptu hissetdim dedi o parça abi virajı dönerken fırlamıştır diyorum ya Allah'ın işi belli olmaz oldu mu oluyor :/

  48. cok sukur iyiymis ama o parca nereden geliyor oyle ortada barrichelloda yok.

  49. bu ne abi ya ?
    barichellodan kopan parça massanın kaskına yuh be ! nasıl bi talih bu 2 haftada iki kaza aynı şekilde !?

  50. The Ferrari driver crashed heavily at Turn 4 after he was hit in the helmet by debris flying from the track. adamlar haberde yazmışlar ….
    Ferrari sürücüsü ağır bir kaza geçirdi kaskına çarpan uçan bir madde tarafından demişler…

  51. Frene basmış olsaydı o süratle durabilirdi yada çarpmanın şiddetti çok daha az olurdu araç resmen gömüldü. Muhtemelen ayağını gazdan çekmiştir. Nasıl çekti orası da meçhul…. :S

  52. kaskını kırmışta olabilir

  53. Bilmiyorum refleks olarak ayağı takılı kalmışta olabilir tabi Allah'ım inşallah bir şeyi yoktur… Tekrar yaşamak istemiyorum o sahneleri ya.. bu ne şanssılzıktır

  54. kafasının sol tarafını bişey çarpıyor başka bir sitede gördüm aynı anda kontrolü kaybediyor

  55. Bu kadar sessizlik hayra alamet değil. Tanrı yardımcısı olsun.

  56. Abi Barrichello aracımdan bişi koptu dedi vallaha iyice süphelendım ne oluyor ya…. süspansiyondan bir parçası mı kopmuş ne! offf helikopter…… off ya

  57. McLaren ekibinden birisi Martin Amca'ya 'kafaya bir şey çarptı' işareti yaptı. Olayla ilgili mi bilmiyorum.

  58. Ne frene bastı nede direksiyonla oynadı vallaha 🙁 Umarım hiç birşeyi yoktur… pff vallaha sinirim bozuldu ya

  59. Off yaa… İlk önce kuş sandım ama kuşa da benzemiyor. İnşallah hiç bir şeyi yoktur.

  60. Abi küçük bir parça doğrudan kaskına geldi bayıldı bence direk :// vallaha şoktayım ya ….

  61. evet ben de araca gelen bir parca gordum ama sanki baska bir aractan kopmus gibi geldi ama ileride arac falan da gorunmuyordu. kusa da benzemiyordu ama ne bileyim o hizla pek secilmiyordu.

  62. yahu sanki sol eliyle vitesi küçültmeye çalışıyor gibi geldi ama yada eli orda öyle de duruyor olabilir yoksa daha kazadan önceki virajda bilinci mi kapandı kendi kendine de dümdüz girdi oraya henry surtees'in kazasında olduğu gibi .. yani sormak istediğim ; çarptığı ana kadar hareket ettiğinden emin miyiz ?

  63. sizdemi gordunuz, birseye carpti sanki.

  64. Çıldıracağım ha şimdi umarım birşeyi yoktur…………

  65. Çıldıracağım ha şimdi umarım birşeyi yoktur…………

  66. Abi kaskına bir madde çarptı muhtemelen bayıldı ya aynı Henry gibi Allah'ım lütfen ya olmasın…………… HAYIR YA!!!!!!!!!

  67. kaan kaanhan avatarı

    sanki kuş mu çarptı ne..

  68. Ufak bir parça araca çarpıyor mu, yoksa ben yanlış mı gördüm?

  69. viraja gelmeden araci bozulmus massanin.

  70. valla kaski kipirdar diye dikkatlice baktim ama bir hareket goremedim.

    ahanda replay.. pist de kirliydi sanki. parcalar gordum. frene asilmasina ragmen kilitlenmesti sanki gaz ve direksiyon.

  71. hic hareket etmedi dimi, gostermiyorlarda ne oldu ne bitti?

  72. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    2. seansta Renaultlar ilk 3te 🙂 web-vet-alo

  73. yahu massaya ne oldu böyle tüylerim diken diken oldu şuan
    henry surtees'den sonra bi önemli kaza daha haberi istemiyoruz ya..
    aracın içinde hareketsiz duruyordu öyle adeta .. galiba bilinci kapandı gibi ama şuan ürperdi adeta neler oluyor ya o.O

  74. massa cok kotu bir kaza yapti sanirim. daha bir aciklama veya replay gorunmedi ekranda ama durumu ciddi galiba.

  75. bu live timing yine bozuldu. heidfeld s1 de 29.1 ile geldi sonra sektör zamanlari uctu gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir