Kaza Sonrası Massa ile İlgili Gelişmeler

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Macaristan GP sıralamalarının ikinci bölümünde büyük bir kaza geçirdi.

*Sıralamaların 2. bölümünde ilk 10 içerisinde yer alan ve son bölüme geçme şansını elde eden Massa seansın sonuna doğru sert bir şekilde lastik bariyerlere girdi. Kazanın ardından sıralamaların son bölümü ertelendi.

*Massa araçtan uzun süren çalışmaların ardından çıkarıldı ancak henüz bir açıklama gelmedi.

*Massa şu anda tıbbi merkezde ve henüz açıklama gelmedi.

*Massa şu anda helikopterle hastaneye sevk edildi.

*Çıkan haberler kazadan önce Massa’nın kafasına bir yay parçasının vurmuş olabileceği yönünde. Kopan parçanın Rubens Barrichello’nun aracından kopmuş olabileceği söyleniyor.

*Replay görüntülerinden Massa’nın yüzünde yaralanma var gibi görünüyor.

*Ferrari takımı Massa’nın bilincinin açık olduğunu, Barrichello ise Massa’nın konuşabildiğini söyledi. Massa’nın kafasındaki yara doğrulandı.

*Takımdan gelen açıklamalar Massa’nın yüzeysel bir yara aldığı ve hastaneye stabil bir halde götürüldüğü yönünde.

*Takımdan gazetelere gelen açıklamada Massa’nın yarın her ne olursa olsun yarışmayacağı söylendi. Massa’nın yarışmaması halinde yerine FIA’nın onay vermesi halinde bir başka pilot geçebiliyor. (Ancak bunun kazanın cuma günü olması halinde gerçekleşeceği söyleniyor.)

*Çıkan bazı haberlere göre ise Massa, başındaki yaraların incelenmesi ve önlem için yapay komaya sokuldu, yani uyutuldu. Kazanın ardından konuşan Barrichello “Sarsılmıştı. Benim aracımdan kopan parça nedeniyle kafasında kesik vardı. Konuşuyordu, bilinci yerindeydi ancak kesiği incelemek zorundaydılar. Kollarını ve bacaklarını oynatabiliyordu. Sarsıldığı için onu uyutmak zorunda kaldılar.” dedi.

*Henüz resmi bir açıklama yok ve bir çok yerden farklı farklı haberler geliyor. İspanya’dan El mundoya göre Massa’nın bacağı kırık.

18:40 – Aynı şekilde kafa tasında çatlak olabileceği yönünde de haberler var ancak ısrarla şunu belirtmek istiyoruz henüz resmi bir açıklama yok.

18:55Massa Ameliyat Geçirecek

Ferrari takımı yapılan kontrollerin ardından Massa’nın beyin sarsıntısı geçirmesi, alnındaki ve kafa tasındaki yaralanma nedeniyle Massa’nın ameliyat geçireceği ve sıkı kontrol altında tutulacağını açıkladı.

Açıklama “Sıralamada yaşanan kazanın ardından Felipe Massa Budapeşte’deki AEK hastanesine kaldırıldı. Felipe hastaneye geldiğince bilinci yerindeydi ve onun genel durumu hâlâ stabil.”

“Yapılan tüm kontrollerin ardından onun alnından ve kafatasından yaralandığı ve beyin sarsıntısı geçirdiği anlaşıldı. Bu yaralanmalar ameliyat edilmek zorunda ve bu ameliyatın ardından ciddi bir şekilde kontrol altında tutulacak.”

Takım daha fazla açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını söyledi.

19:30Ameliyat Başarılı Oldu

Hastaneye giden Brezilya’nın Globo TV kanalı Massa’nın durumunun iyi olduğunu, ameliyatta başındaki yarasında varsa kemik parçacıklarının alınacağını belirtti.

19:50 – Globo TV hastaneden naklen yaptığı yayında Massa’nın ameliyatının bittiğini ve kafasında ve beyninde önemli sorunun olmadığını, Breziltalı sürücünün önümüzdeki saatlerde kontrol altında tutulacağını belirtti.

20:45 – Globo TV’nin yayınının ardından Ferrari takımı da ameliyatın başarılı olduğunu ve Brezilyalı sürücülerinin durumunun yarın sabah bir kere daha ayrıntılı bir şekilde kontrol edileceğini açıkladı.

* Bu gelişmelerin yanında Ross Brawn yaptığı açıklamada, araçlarının arkasından kopan ve Massa’nın kafasına çarpan yay parçasının 800 gram civarında ağırlığa sahip olduğunu söyledi.

22:20 “Massa’nın Durumu Ciddi”

Bir kaç saat önce çıkan haberler biraz sevindiriciydi ancak son gelen bilgiler resmi olmasa da pek iyi görünmüyor. Dünyaca tanınan ajanslar (AP ve Sky Sports), hastane yetkililerinin Massa’nın durumunun ameliyattan sonra ciddi olduğunu belirttikleri yönünde. Haberlere göre personel, Massa’nın durumunun ameliyattan sonra daha kötüleştiğini söylüyorlar.

Habere göre ameliyattan sorumlu doktor Peter Bazso “Massa’nın durumu ciddi, hayati tehlikesi var ancak stabil.” dedi.

23:10 “Massa’nın Durumu Memnun Edici”

Sky Sport News’in son haberine göre Massa’nın durumu son saatlerde çıkan haberlerde belirtildiği kadar kötü değil ve Macaristanlı yetkililer Massa’nın kaza ve ameliyat sonrasında durumunun memnun edici olduğunu söylediler. Haberlere göre Massa’nın aldığı yaraları ciddi ve beyin de hafif zarar gördü ancak henüz bir sonucunun olup olmadığı tam bilinemiyor. Önlem olarak Massa yapay komaya sokuldu yapay solunum bağlandı. Haberlere göre Massa yarın sabah 10’da tekrar kontrol edilecek.

Hastaneden oteline dönen Rubens Barrichello da Felipe’nin uykuda olduğunu ve yarın sabah tekrar kontrol edileceğini doğruladı.

23:45 Doktordan Olumlu Açıklamalar Geldi

Son gelen haberlere göre Macar doktor Brezilya basınına Massa’nın beyin taramasında sorun çıkmadığını ve işaretlerin olumlu olduğunu söyledi. Massa ailesinin otellerine gittiği haberleri çıktı.

Bunun yanında Ferrari’den bazı yetkili isimlerin, Felipe’nin hayati tehlikesinin olduğu yönünde yanlış çeviri yapan medya kuruluşlarına ateş püskürdükleri yönünde de haberler geliyor.

00:20 – Massa’nın Yarış Mühendisi Rob Smedley’in eşi Lucy, thecdueria.net’e göndermiş olduğu yazısında son saatlerde çıkan kötümser haberlerin doğru olmadığını belirtti. Bernie Ecclestone’un da hastaneden olumlu ayrıldığı söyleniyor.

Ancak La Sexta televizyonunun yorumcusu Antonio Lobato yaklaşık 15 dakika önce canlı yayına bağlandı ve Massa’nın beyninde yaralanma olduğunu ancak yarın yapay komadan kalkana kadar yaralanmanın boyutunun ne seviyede olduğunun anlaşılamayacağını söyledi. Bunun yanında habere göre Lobato’nun son çıkan “Massa’nın durumunun ciddi” olduğu yönündeki gelişmeleri sorması üzerine doktor cevap vermedi.

06:40Globo TV Spikerleri Galvao Bueno ve Luciano Burti İyimserler

Eski yarışçı ve Brezilya’nın Globo TV kanalının yeni yorumcusu Luciano Burti, Massa’nın yaralarının hastanede oluşan bir enfeksiyondan etkilenmemesi halinde hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Globo TV Massa’nın ailesi oldukça yakın bir kaynak ve dün gece hastanede kalan 2 basın grubunun tekiydi. Hastanede bulunan ve gelişmeleri bizzat doktordan duyan Galvao Bueno ve Luciano Burtii doktorun ameliyattan oldukça memnun olduğunu, Massa’nın kafasından büyük bir kırık kemik parçasının çıkarıldığını, doktorun Massa’nın beklediklerinden daha iyi ve hızlı tepki verdiğini söylediler.

Hem Galvao Bueno hem de  Luciano Burti, Massa’nın bu sabah 10.00’da yapay komadan uyandırılacağını ve tekrar kontrol edileceğini, sonuca göre tedavinin devam edeceğini söylediler.

08:10 – Peki Bu Talihsiz Kaza Nasıl Oldu?

Normalde kasklar oldukça güvenilir olmaalarıyla biliniyor ve kaskların vizörlerinin kurşun geçirmez olduğu söyleniyor. Yaşanan bu talihsiz olayda Rubens Barrichello’nun aracından kopan yaklaşık olarak 650 – 800 gr ağırlığındaki süspansiyon parçası tam olarak visör ile kaskın bağlandığı noktaya Massa yaklaşık 200 km/sa hızda ilerlerken geliyor ve bu derece büyük bir yaralanmaya neden oluyor.

Kafasına darbeyi alan Massa o an şok geçiriyor ve bilinci kayıp bir şekilde aynı anda hem gaza hem de frene basarak lastik bariyerlere vuruyor ve 2. kez şok geçiriyor.

10:17 – Ünlü Formula 1 yorumcusu James Allen, Ferrari’nin Massa’nın durumunun dün akşam ile aynı olduğunu açıkladığını yazdı ancak henüz resmi bir açıklamaya ulaşamadık. Massa’nın doktoru ve Ferrari takımı da dün gece daha fazla asılsız haber çıkmadığı için memnun olduklarını dile getirdiler.

10:36 – Macar medyasında (Nemzeti Sport) çıkan son dakika haberlerine göre Massa dün akşamki uykusundan uyandırıldı ve durumu ciddiyetini koruyor ancak dün akşama göre daha iyi gibi… Henüz daha fazla bilgi ve resmi bir haber yok.

11:18 – Autosport ise verdiği haberde doktorların Massa’nın durumu konusunda iyimser olduklarını ancak bir kere daha beyin taraması yapmadan önce kesin konuşamadıklarını ifade etti. Ferrari ise sabahki açıklamasında Massa’nın durumunun aynı olduğunu ve geceden bu yana kötüleşme olmadığını söyledi.

13.32 – Autosport’tan bir editörün haberine göre hastane yetkilileri Massa’nın daha iyi bir şekilde iyileşmesi için önümüzdeki 48 saat daha yapay komada tutulabileceğini belirttiler.

James Allen ise bugünkü 2. beyi taramasının temiz olduğunu, Massa ailesinin ve takım patronu Stefano Domenicali’nin hastaneye vardıklarını söyledi.

15:50Massa 48 Saat Daha Komada Kalacak

Daha önce verdiğimiz haberin ardından hastane yetkilileri resmi olarak Massa’nın tedavi sürecinin daha iyi olması için 48 saat daha komada kalacağını duyurdular.

Doktor Peter Bazso, Massa’nın durumunun stabil olduğunu yineledi ancak kafatasındaki çatlak ve beyin sarsıntısı konusunda daha iyi bir konuma geldiklerini söyledi.

Massa’nın durumunun ciddiyetini kabul eden Bazso hastasının nörolojik yaralanmasının olmadığını söyledi.

17:15 – Globo Tv canlı yayından verdiği haberde Doktor Dino Altman’ın Massa’nın sabah uyandırıldığında kendisini farkettiğini, acısı olmadığını söylediğini ve Massa’nın sol gözünde görme sorunu olmadığını  aynı zamanda hastanede neden olduğunu bildiğini söylediğini belirtti.

23:45 – Felipe Massa’nın bir kez daha yapay komaya sokulmasının ardından henüz bir açıklama gelmemiş durumda. Ancak Rob Smedley’in eşi yaptığı açıklamada “Tüm işaretler olumlu. Felipe iyi gelişim gösteriyor. Doktorlar onun yapay komadan ne zaman çıkacağı konusunda emin değiller, onun vücudu bunu gösterecek ancak doktorlar olumlu açıklamalar yapıyorlar. Rob doktorların ona çok iyi baktıklarını söylüyor.” dedi.

Bu arada Massa’nın doktorlarını merak edenler için isimler şu şekilde: Doc. Gérard Saillant, Doc. Sid Watkins, Doc. Dino Altmann, Doc. Riccardo Chicarelli.

01.30 – Barrichello’nun bir kez daha Massa’yı ziyaret için hastaneye gittiği ancak doktorların Barrichello’ya Massa’yı görme izni vermediği söyleniyor. Yarış içerisinde Massa’nın durumunun aklından çıkmadığını söyleyen Barrichello Macaristan’da hastanede bekleyip, evinde karısı ve çocuklarının yanında olmak arasında ikilemde kaldığını belirtiyor.

Öte yandan FIA tıbbi delegesi ve F1 doktoru Gary Hartstein de Massa’nın durumunun nasıl ilerleyeceğinden emin olmak için haftaların, hatta ayların geçmesinin gerekebileceğini belirtti.

11.35 – Istvan Bocskai “Massa İyileşiyor”

Bu sabah, Macaristan’nın telesport sitesine açıklamalarda bulunan hastane yetkilisi Massa’nın sakin bir gece geçirdiğini, yeni testlerin yapıldığını ve bunların sonuçlarının olumlu olduklarını söyledi. Aynı haberde Massa’nın dün sabah uyandırıldığında kolunu ve bacaklarını oynatabildiği ve sorulara pasif bir şekilde de olsa cevap verebildiği iddia edildi. Ancak yine de şu evrede çok kesin açıklamalar yapılamayacağı, tedavi sürecinin uzun sürebileceği tekrar edildi. Haberde aynı zamanda bugünün ilerleyen zamanlarında yeni tarama yapılabileceği söylendi.

16:00 – Hayati Tehlike Geçiyor Ama Gözü için Şüpheler Var

Massa’nın ameliyatını gerçekleştiren doktor AP haber ajansına, Brezilyalı pilotun artık doğrudan bir hayati tehlike içinde olmadığını ama henüz gözüyle ilgili son durumu belirsizliğini koruduğunu ifade etti. Doktor Robert Veres, kaza anında Massa’nın gözünün hasar gördüğünü ancak hasarın ne boyutt olduğunu henüz bilmediklerini söyledi. Bugün akşam saatlerinde hastanede, Massa’nın son durumu ile ilgili bir basın konferansı yapılacak. Hayati tehlikeyi atlatmış olarak görünse de Massa’nın gözü ile ilgili durum, bundan sonraki kariyeri için çok önemli.

17.30 – Brezilya’nın Globo TV kanalı Massa’nın ilerleyen günlerde Budapeşte’den Paris’e götürülebileceğini ve FIA ile bağlantısı olan Pitie-Salpetriere Hastanesi’nde tedavisine devam edilebilecğini belirtti.

21.00 – Massa Uyandı ve Durumu İyiye Gidiyor 

Hastaneden gelen son bilgiler Massa’nın iyi olduğu yönünde. Brezilyalı pilotun yapay komadan çıkarıldığı ve bir daha uyutulmayacağı söyleniyor. Pazartesi öğleden sonra yapılan taramada Massa’nın beynindeki şişkinliğin kaybolması nedeniyle uykudan uyandırıldığı ve yapay solunum cihazına bağlandığı belirtiliyor. Brezilyalı pilotun bilincinin şu an yerinde olduğu ve kazanın ardından ilk kez konuştuğu da doktorlar tarafından yapılan basın açıklamasında açıklandı. Doktorlar, uykuluyken Massa’ya sordukları sorulara mantıklı cevaplar aldıklarını, Massa’nın kollarını ve ayaklarını oynatabildiğini belirttiler ve artık bu gece boyunca bir müdahaleye gerek olmadığını söylediler. Ancak Massa yoğun bakımda tedavi görmeye devam edecek. Artık tamamen iyileşmesi beklenen Massa için en büyük korku gözüyle ilgili. Dr. Lajos Zsiros Massa’nın tamamen iyileşmesinin mümkün olduğunu ancak şu noktada gözüyle ilgili kesin bir şey söyleyemeyeceklerini dile getirdiler.

Massa’nın Paris’teki hastaneye transfer edileceği konuşuluyordu ancak Brezilyalı’nın kişisel doktoru Dino Altmann bu öğleden sonra alınan olumlu haberlerin ardından buna gerek olmayabileceğini belirtti.

Massa’nın durumu hakkında konuşan Altmann, “Konuştu ve kendisine ne olduğunu bilmek istedi, bazı sorular sordu. Felipe’nin ailesinin buradaki tedaviden memnun olduklarını ve bir transfere gerek olmadığını da belirtmek isterim.” dedi. Altmann Massa’nın henüz kazayı hatırlayıp hatırlamadığını kendisine sormadıklarını da söyledi.

AEK Hastanesi sözcüsü de yaptığı açıklamada Massa ailesine Felipe’nin hep yanında kalabilmeleri için bir oda tahsis edildiğini belirtti.

11.00– Massa’nın altı aylık hamile eşi Raffaela bugün Macaristanda ki hastaneden Globo kanalına yaptığı konuşmada “Durumu iyiye gidiyor, yakın zamanda kırmızı aracına geri dönecektir.” dedi.

 

 

 

Pilotların Massa’ya İyi Dileklerini İlettikleri Bir Video

 

 

Kazanın ardından Macaristan’a gelen Felipe Massa’nın Eşi ve Babası

İzleyemeyenler İçin Youtube Linki

Kaza anı canlandırması

Formula 1.com resmi sitesinde yapılan açıklamada Felipe Massa’ya çarpan cismin önce aracın önünde bir bölüme vurduğu ardından kaskı ile yan korumaları arasından visörü çıkararak o bölüme zarar verdiği söyleniyordu ancak bu videoda cismin direkt olarak kaska vurduğu belirtiliyor.

İzleyemelenler İçin Youtube Linki



Uyarı: Aşağıda eklenen fotoğraflar 18 yaş altındaki ziyaretçilerimiz için uygun olmayabilir!!!

 


Yorumlar

  1. Remzi Ersoy avatarı

    admin arkadaşalr şu videoları türkçeye çevirme veya türkçe alt yazı koyma şansınız yok mu

  2. arkadaşlar gelen haberler çok güzel. ben massa nın sezon sonuna kadar tamamen iyileşmiş olacağını düşünüyorum eğer gözünde bir problem çıkmazsa. hatta interlagosta onu koltuğuna oturtabilirler. onun için mükemmel bir moral olur. çok korkuyorduk. artık korkmaya gerek yok allaha şükürler olsun. büyük tehlike geçti. artık kendini ve gücünü toparlaması lazım. bu inatla onu da yapar en fazla iki ayda o. adamımsın felipe forzaaaa 🙂

  3. gözle ilgili ciddi bi sıkıntı olabilir doktorlar bi hasar olduğunu söylüyorlar ama boyutunun ne kadar büyük olduğu henüz bilinmiyor akşama basın toplantısı düzenlicekmiş doktorlar daha fazla bilgi edinebiliriz o zaman. Umarım ciddi bir durum olmaz gözle ilgili ya 🙁

  4. Hayati tehlikenin yavaş yavaş geçmesi iyi bir haber,bundan sonraki iyi haber Massanın pistlere dönmesi olacak inşallah…

  5. ohhh tehlikeyi de atlattı şükürler olsun. ailesinin bizlerin duasıyla kurtuldu. gözünde inşallah bir şey yoktur inşallah o hastaneden tamamen sağlıklı olarak çıkar. kalbim seninle massam

  6. sağlığına kavuşması tek dileğimiz…
    sezonu kapatmış herhalde..
    hayırlısı olsun

  7. iletisim kurabilmesi cok iyiye isaret..

  8. Remzi Ersoy avatarı

    inşalllah kndi ülkesinde brezilyada yarışır

  9. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    MASSA HAYATI TEHLIKEYI ATLATDI! COK GUZEL HABER!

  10. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    MASSA HAYATI TEHLIKEYI ATLATDI! COK GUZEL HABER!

  11. su tifosi'nin fotografi duygulandirdi beni.

  12. Evet çıksın o içten gülümseyişi ile burdayım ben dese yine gözlerinin içi parıldasa=) çok içten.. bizden..

  13. hadi felipe o koltuğuna göz dikenleree kalk ben daha ölmedim dee go felipee

  14. hadi felipem hadi bitanem haftalar veya aylar sürsün hiç farketmez yeter ki sen yine sağlığına kavuş şükürler olsun ki durumun iyiye gidiyor kendini bizlere fazla özletme 🙂 sensiz hiçbirşeyin tadı yok. ailenin yanı sıra bizler de senin için dualarımızı eksik etmiyoruz. haydi ferrarinin prensi iyileş artık:-)

  15. enzo ferrari avatarı

    hadi istanbul parkın fatihi iyişelmeni dört gözle bekliyoruz

  16. gamze ataman avatarı

    SÜPER BİR HABER ŞÜKÜRLER OLSUN HADİ FELİPE AZ DAHA GAYRET AYAKTA GÖRELİM SENİ ÇIK BEN İYİYİM DE HADİİ…

  17. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Uzun Bir Bekleme Süreci Olacak Gibi

  18. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Aylar Beklenebilirmiş..(

  19. Hakan Kozuva avatarı

    Ne zaman dönecegi önemli degi yeter ki asaglıgı yerinde olsun seneye de döner İnşallah..

  20. son haber kötü sanırım.. aylar?

  21. Remzi Ersoy avatarı

    hassa yetişir inşallah avrupaya

  22. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    F1 Kulubunu Dinleyelim Birazda

  23. Hakan Kozuva avatarı

    Hayırlısıyla daha da iyi olacak Massa'M

  24. Hakan Kozuva avatarı

    Sezonu kapasın ama seneye hayırlısıyla saglıgıyla beraberce bizimle olsun İnşallah !

  25. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Arkadaşlar Kesin Olarak Massanın Sezonu Kapatığı Açıklandı Trt1 de

  26. Hakan Kozuva avatarı

    Gerçekten sabatan beri ruh gibiyim kimle ne konustugumu dahi hatırlamıyorum. Aklımda hep Massa 🙁

  27. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    İyi Bakalım Ferrari Resmi Açıklama Yapmayacakmıydı?

  28. yeni haber yok dimi arkadaşlar… sadece uyuyo sanırım şuan 🙁

  29. serhat kurtuluş avatarı
    serhat kurtuluş

    uzun süredir bir gelişme yok sanırım ??? meraktan çatladım

  30. sezonu kapatma haberi nerden geldi kim dedi ben takip edemedim bir ara?

  31. sinan arkadaşım yok öyle bir şey, eski haberleri okuyup aldanmayın

  32. elif çivici avatarı

    sezonu mezonu geçtik yeterki sağlığına kavuşsun..sonuçta beyin bu en ciddi yer,umarım bir hasar almadan kurtulur ve kendini iyi hissettiği zamanda yeniden pistlere döner.

  33. sinan karan avatarı

    en son habere göre beyin kanaması geçirmiş hayati tehlikeyi atlatamamış:(

  34. massa bu sezonu kapattı ama 2010'da bomba gibi dönecektir. herkes onun ne kadar inatçı bir karaktere sahip olduğunu biliyoruz. gelcek sene şampiyonluğu da alacaksın felipem… bunu biliyorum

  35. arkadaşlar sevindirici hberler bunlarrr yeterki iyileşsin bir an önce kendine gelsin f1 e geri dönsün massayı bende çok seviyorum cana yakın birii hiç havalanmazzzz

  36. semih durak avatarı

    f1 pilotları icinde bize en cok benzeyen massa ya acil sifalar diliyorum

  37. rüya yılmaz avatarı
    rüya yılmaz

    evet çok haklısın ama Massa iileşirse eminim kendisi geçmek ister aracının başına

  38. Ertan Akkaş avatarı

    Bence bu sezon olayı Massa'nın hemen direksiyon başına geçmesinin yararlı olmayacağından olbilir. Sonuçta ciddi bir kaza geçirdi ve ne Massa ailesi ne de Ferrari Massa'yı tehlikeye sokmak istemez. Sadece bir önlemdir bence. Bir an önce iyileşmesi dileklerimle…

  39. rüya yılmaz avatarı
    rüya yılmaz

    evet ya ordan massa ya kadar nasıl o parça bi yere takılmadan gelmiş … çok şaşırtıcı

  40. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Massa Sezonu Kapattı Ama Önemli Değil Arkadaşlar Bariiceheloo Arabadan Çıkan Parçaları Gördünüzmü 200 Metre Varmış Massa ile Bari Arasında Ondan Önceki Virajı Nasıl Almıs Nasıl Bır Ivmeyle Gelmıs Ck Ilgıç

  41. Massa'nın sezonu kapatmasına şaşırmamalı zaten dünden itibaren yapılan açıklamada iyileşme sürecinin en az iki olduğu ve daha uzun sürebileceği yönündeydi. Şu durumda zaten Massa'nın Valencia'ya yetişmesi çok zor görünüyor. Sezonu kapatıp kapatmaması şu an için çok önemli değil yeter ki sağlıklı bir şekilde aramıza geri dönsün.

  42. Ahmet  Keleş avatarı

    arkadaşlar bir spor websitesinde Massa2nın sezonu kapattığı yazıyor ne kadar doğrudur acaba öyle yalandan bir site de değil yani

  43. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Oh be Hissetmesi ve hafızasının yerinde olması iyi:)

  44. Remzi Ersoy avatarı

    inşallah massa ayağı kalkıp avrupa gp sine hazırlanmaya başlar.ama avrupada yarışamazsa kim yarışır acaba.

  45. berke yarışla ve stratejiler ile ilgili ahkamlarını diğer haberi altına yaz. bu haber yarışla ilgili bir şeyler yazacak son yer. adam canıyla uğraşıyor sen düşmüşsün kiminin alonsonun stratejisinin peşine. istediğini yaz ama yorum yazacağın haberi doğru seç. insanların canını sıkma burada.

  46. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    eet dediğim gibi az önce trt1den açıklandı farrari tek pilotla yarışcak

  47. erdal çoban avatarı

    Geçmiş olsun Massa,umarım atlatırsın bu günleri…Arkadaşlar internetten bakabilicegim bir link varmı acaba?

  48. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    aslında kimsenin geçmemesi gerekiyo ve ferrari tek otomobille yarışması gerekiyo bu durumda.ayrıca size sölim bu olay yüzünden dün kiminin sıralamalarda 7.likte kalmasının en büyük payı adamlar herkes takımda korku endişe yoğunlaşamadılar ve bügün yarışta iyi geçmicek kimi için çünkü kimse arabayı dünden bu yana bişler yapıp ayarları iyileşitrme adına çalıştığını sanmıyorum ve iyi bi strateji çıkcağınıdı bugün kimide ölesine piste çıkcak gibi olcak

  49. Dualarımız seninle Massa, en kısa zamanda pistlere dönmeni umuyorum…

  50. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    arkadaşlar belki fernando alonso hayranları için yaptığım yorum biraz sert olabilir ama lütfen az önceki arkadaş gibide hadsiz konuşmayalım birbirimizi üzmeyelim sanırım o pişman olmuştur almıştır payını ben düşüncelerimi sölemekte özgürüm kardeşim kimseye soramam ne düşünüp konuşmam gerektiğini ok lütfen anlayış ve birbririmizi üzmeyelim

  51. felipe massa avatarı

    massanın yerine kim gecicek bu yarışta biliyormsnz

  52. 48 saat daha bekleyecez. offffff 🙁 sabır sabır ya sabır

  53. umarım sağlığına kavuştuğunda, bu kötü olay sebebiyle f1'deki geleceği üzerine olumsuz bir karar almaz istanbul'un kralı.

  54. Komplo teorileri kurmaya bayılıyorsunuz ha!

  55. berke aydemir saçamalamada sınır tanımıyosun gerçekten sus istersen daha iyi.

  56. Kask testlerinde ortak bir standardın yakalanması gerek artık. Daha kaç pilot bu nedenle hayatını kaybedecek!!! Kokpiti kapatacaklarına kask testlerini standart hale getirsinler. Sonuçta o parça carbon-plexiglas kokpiti de delecektir.

  57. Güzel sabah sabah kötü birşey çıkmamasına sevindim :/ daha iyiye gidecek inşallah

  58. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    bişi dediğim yok kimi emekli olcakmı olmicakmı lan adam f1in en iyi hılı pilotu alonsoya yer açcaksınız diye zorla burda emekli etmeye çalışıyosunuz f1in ne zevki kalır daha 29 yaşında adam gidrse kötü plioy olsa neyse dicem adamdan iyisi yok zaten ama onun gitmesine gerek kalmadı yol açıldı diyom işte istediğiniz oldu süper güçler birleşiyo vaybeee

  59. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Youtube linki açılmıyor!

  60. bir saatten fazla oldu yeni haber yok mu??? merak içinde bekliyoruz 🙁

  61. berke kendindemisin ya sen sen ne diyorsunn buna düpe düz nedir biliyormusun sen neyse demim massa bugün kendine gelsinn alonso yarışdışı kalsın ben bugün yarışdan bişey anlamam ne insanlar varyaa

  62. sinan karan avatarı

    kafatasında çatlak olduğunu söylediler ameliyat başarılı geçmiş..

  63. Tolga Yiğit Onar avatarı
    Tolga Yiğit Onar

    Yazık oldu yaw Massa seni canlı görmek istiyoruz. :(:(

  64. offf sanki daha güzel haberler geliyor 🙂

  65. İletişimden ilgili kişiye ulaşabilirsiniz. burayı daha fazla kirletmeseniz iyi olur

    http://www.trf1.net/servisler/iletisim/index.1.html

  66. Bernie ve Max, F1'i kendi eğlenceleri gibi görüyor, saçma test yasağının getirilmesi benim fikrimce başlıca en büyük bu talihsiz olayın nedenidir!

    hadi artık kesin, resmi ve rahatlatıcı bir haber lütfen…

  67. hiçbir yarış, hiçbir etkinlik bir insan hayatından daha önemli değil. massayı bu halde görmek çok üzdü.
    sennanın görüntülerini pek izleyemem burkulurum. geçen sene de kubica da korkmuştum çok şiddetli kaza yaptı, aynı şekilde kovalainen de korkuttu. böyle kazalar mutlaka olacatır, oluyor da, güvenlik olabildiğinde üst seviyede kalmalı.

    ayrıca massanın yaşı çok genç, kendini çabuk toparlayacaktır. içiniz rahat olsun.

  68. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Massanın Çarptığı yerde önceden çakıl varmış keşke yine çakıl olsaydıda bıraz daha yavasalsaydı hatta çarpmasaydı..

  69. gece uyuyamadım resmen yaaa… uyandırmışlar ama hala kendinde değilmiş. inşallah kendine gelir. hadi felipe çabuk iyileş

  70. kaan kaanhan avatarı

    hiçbişe olmaz sapasağlam dönecek massa işallah, rahat olun.

  71. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Kazayı anlatmışlar . süspansiyon parçası massanın kaskına direkt çarpmamış önce kokpitin önüne ordan soldaki bölüme ve en son olarak da kaskına çarpmış.

  72. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    uyan hadi be koçum be

  73. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Massa ya büyük geçmiş olsun. Yarış kariyeri tabiki çok önemli ama ben onu önce canlı görmek istiyorum.
    Henry Surtees in ölümünün üzerinden 1 hafta bile geçmeden aynı şey massanın başına geldi. Fia nın bu kazalarla birlikte kask bölgesinde önlemlerini artıracağını umuyorum.

  74. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Hiç Değişmemiş Mi Durumu.

  75. abdullah abi bilgiler için teşekkür ederim

  76. dün akşama göre herhangi bir gelişme yok arkadaşlar. artık kontrol zamanı geldi, şu sıralar kontrol ediliyor olabilir

  77. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Yarış Hayatı Bitmişmi?:S

  78. Ahmet  Keleş avatarı

    sabah ntvsporda massa yoğunbakımda diyordu

  79. valla daha yeni kalktım hemen bilgisayarı açtım direk habre baktım çok sevindim hadi felipee başarırsın go felipee

  80. Kafatasında kırık kemik var anlaşılan. Bu durumda yarış hayatı bitmiş olabilir Felipe'nin. Gerçi yaşasın da gerisi şu an için teferruat. Hayati tehlikesi yok haberleri umarım doğrudur.

  81. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Helal Be Felipem..

  82. Güzel bir haber sabah için,inşallah hep iyi haberler gelir tüm günboyu ve bundan sonraki günlerde…

  83. mustafa ozca avatarı

    ŞÜKÜRRLER OLSUNN İİİYİİİYMİŞŞŞŞ…..

  84. uyanır uyanmaz okudugum yazı güzeldi, inşallah gerçekten komadan iyi uyanır massa

  85. sabaha kadar dinleyeyim bari haberde çıkmıyor hiç bir yerde :/

  86. uyursam öğlene zor kalkarım uyumakta istemiyorum birşey olursa diye!

  87. pöffffff beklemek çok sinir bozucu 🙁

  88. halen daha haber yok :(((( beklemekten nefret ediyorum Hadi be Massa

  89. Ertan Akkaş avatarı

    Böyle durumlarda yeni haberlerin olmaması insanın canını sıkıyor. Durumunun iyi olduğunu öğrendiğimiz halde tam rahat olamadık… İnşallah bunlar son bulur artık…

  90. Ne bileyim ya uyku girmez gözüme galiba :/ Felipe'yi severdim Grid'in Esasoğlanıydı… Halende öyle (tövbe ya)

  91. tifosi_ferrari avatarı
    tifosi_ferrari

    bu saatten sonra gelmez bence yeni bir haber.sabah 9a kadar uyutulacak galiba. durumu sabaha kadar sabit kalıcak deniliyor, bir de bir forumda babasının geldiği yazıyor.

  92. bakalım bir haber düşerse artık Abdullah bu işleri çok iyi yapıyor da oda çok yoruldu neyse yarına inşallah ama genede bi araştırayım

  93. Avrupayla saat farkımız var aslında UK ile 2 saat 15 dak. felan belki birşeyler duyabiliriz.

  94. haber yok cidden ya iyi bir haber gelse keşke de bu saatte de gelmez sanırım..

  95. zafer çevik avatarı

    işte f1 bu arkadaşlar. uzun zamandır bu siteyi izlememe rağmen karşılılı didişmelerden dolayı yorum yazmaya çekiniyordum. ama görüyorum ki kim hangi takımı desteklerse desteklesin aslında herkes f1 i bir bütün olarak seviyor. aramıza çabuk dön massa…

  96. Yabancı siteleri şöyle bir gezindim de farklı daha doğrusu yeni bir haber yok. Yarından önce de haber düşmez artık. Hoş bana öyle geliyor ki yarın "Durumu iyi" diyecekler ama pazartesi… Neyse… Allah'tan umut kesilmez. İnşallah iyileşir.

  97. ben sabahçıyım araştırıyorum birşey bulursam koyarım :/ sen yat Abdullah çok çalıştın bugün

  98. P_el_i_nano  avatarı

    MAssa inş bir an önce iyileşirsin!!!

  99. şimdilik iyi geceler kalanlara. 2-3 saat uyusam iyi olacak

  100. Gelişme olmuş ama beklediğimiz haber yok. Hımmm… İnşallah sapasağlam geri döner.

  101. tifosi_ferrari avatarı
    tifosi_ferrari

    bu saatten sonra gelmez bence açıklama…sabah inşallah çok güzel haberler alırız, yeterki sağlıklı olsun hiç yarışa çıkmasın.

  102. tifosi şu an için olağan dışı iyi/kötü bir gelişme olursa açıklama geleceğini düşünüyorum. zor olacak sanırım ama biraz uyusak iyi olacak artık

  103. tifosi_ferrari avatarı
    tifosi_ferrari

    konuyla ilgili barichelloyala röportaj var ilgilenirseniz. Bu saatten sonra bir açıklama gelirmi ??
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/77281

  104. Gecmis olsun Massa, sabaha birseyin kalmicak insallah. Ulan o yay orda asilimi duruyordu, nasil sinir oldum ya. Acik kokpitte bunlar olabiliyor maalesef ama bundan sonra sanirim yavas yavas kapatacaklar kokpiti, o zaman da zevki kacar be abi.. Neyse Massa iyilessin de bir an once gerisine sonra bakariz..

  105. Ya valla inanın şimdi açtım nooldu acaba diye bu kadar ağır oldugunu bilmiyodum durumun 🙁 Yarın yarışır filan diye bekliyodum açıkçası… Ne aptallık 🙁

  106. Bitter end aslında bazı haberler massanın durumunun açıklandığı kadar iyi olmadığı yönünde ancak farklı bir gelişme yok henüz.

  107. off saatlerdir takip ediyorum umarım her şey yarın iyiye gider ve kendini toparlar bu gece bana uyku yok kalbims eninle güçlüsün başarırsın sen nice şeyleri atlatmadın ki. seni uğrunda ölecek kadar çok seviyorum.

  108. Bitter burası en iyi haber alabileceğin yer cidden çok çalışıyorlar burayı takip et ben öyle yapıyorum

  109. Iyi aksamlar arkadaslar, 00:20 den itibaren baska haber alabildiginiz biryer var mi acaba?

  110. ya resmi bir haber doğruları söylese umarım iyi olur massa kadar canayakın bir pilot varmı cidden o spiker örneği gibi griddeki en canayakın pilot.. kim olduğunu biliyor..

  111. bu gece uyku haram oldu bana yaaaa. offff 🙁
    hadi felipe sabah şu bilgisayarı açtığımda senden güzel haberlerle karşılaşayım.

  112. İnşallah Abdullah dua edelim çok sıcak kanlı bir pilottu hiç unutmuyorum 2008 Kanada GP'si öncesi CNN Türk'e birşey olmuştu çekmiyordu BBC Sport'u açtım oradan izliyordum spiker tek tek soru soruyordu ilk Hamilton'a gitmişti Hamilton olmaz demişti sonra Kubica'ya gitmişti oda olmaz demişti böyle epey dolaştı Rosberg,Kimi,Fernando hayır dediler Massa arkadan gel kardeşim ben vereyim röpörtaj dercesine bi bakış attı 😀 spiker gitti felan sonra spikerin bir sözü acayip hoşuma gitmişti
    "Grid'te halen daha dostlarımız varmış"

  113. biz Türkler oldukça duygusalız gerçekten. öyle de olmalıyız. yarışmasını falan geçrekten geçtim inşallah annesinin karnında olan küçük massa, eşi, ailesi ve taraftarları için kötü bir şey olmaz umrım

  114. luris yapma allah aşkına 🙁 karamsarlığa yer yok ..

  115. bence durumu çok ciddi, zaten şuanda bişiy söylemiyolar, pazar sabahı bakıcaz diyolar, sadece zamana oynuyolar gibi görünüyo, senna olayında olduğu gibi.. yarın sabah iyi haberler duymayı umuyorum tabiki ancak sanırım öyle olmayacak:(

  116. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Ferrari Takimi Pazar günü(bugün) öglen den önce felipe nin saglik durumu icin genis bir aciklama yapacakmis
    hadi hayirlisi insallah iyi bir haber verirler

  117. Abdullah abi takip ediyorum sürekli , sizin eklediğiniz haberler sayesinde .. umarım herşey yoluna girecek yarın ve güzel haberler alacağız…

  118. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi bir sürü alman sitelerinden aldigim haberlere göre yani ferrari nin de aciklamasina göre Felipe nin durumu hayati degil su anda
    Doktor bi aciklama yapmis
    kafaya olan hasari seviyelendirmis dooktor demiski 3 ile 15 arasi seviyeler vardir 15 demek iyi demektir bizim icin ve felipe nin durumu ise seviye 14 de yani iyi bir durum felipe icin demis
    bunu okuyunca rahatladim hic bir sekilde hayati degil mis
    ama su anda beyine ve göze kalici bi hasar verir mi tam bilgi vermiyolar ama tahminen söylediklerine göre öyle büyük bi hasar kalici olmicakmis ohhhh be

  119. tolga bilmiyorum açıkçası, çıkan tüm gelişmeleri de ben de sizin gibi sabırsızlıkla bekliyorum ve iyi haberler gelmesini umut ediyorum. kötü haber geleceğine gelmesin daha iyi sanırım.:(

  120. Abdullah yeni gelişme çıkar mı sence bu saatten sonra?

  121. arkadaşım yeni bir haber yok, o gayet eski bir gelişme. Yapılan tüm kontrollerin ardından onun alnından ve kafatasından yaralandığı ve beyin sarsıntısı geçirdiği anlaşıldı'nın bir başka versiyonu

  122. "During the course of his examination they established that he had suffered serious, life-threatening injuries including loss of consciousness and a fracture of the forehead on the left side and a fracture on the base of the skull."

    Arakadaşlar bunun türkçesi ne? Sky sport son olarak bunu eklemiş.

  123. Gerçekten çok ama çok üzücü bir olay.Umarım bir an önce durumu iyiye gider ve tekrar aracına dönebilir.Tekrar geçmiş olsun Massa ve Ferrari camiasına.

  124. ben istesem de uyuyamam bu gece zaten. ama beklemenin bi faydası yok. çünkü uyanmadığı sürece felipe nin sağlık durumu ile ilgili net bir bilgi elde edemeyeceğiz. hep böyle üstü kapalı cevaplar verecek doktorlar… elimizden gelen dua etmek…

  125. Sabaha kadar beklerim uykuda tutmaz kolay kolay :/ her ne kadarda BMW'ci olsam mücadele başka dostluk başka Felipe o yataktan kalkacaksın başka yolu yok!!!

  126. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    yasadığı kazada gercekten ayrı bi şanssızlık,ama olsun bunun da üstesinden gelecektir felipe massa,tekrar acil şifalar diliyorum…

  127. iyice karıştı ya bi iyi bi kötü 🙁

  128. kemal suerdem avatarı
    kemal suerdem

    çok geçmiş olsun dostum,bizi gerçekten çok korkuttun şu resimleri gördükçe hala moralim bozuluyo,bu kötü hisleri kubika da yaşatmıştı bizlere neyseki bişey olmadı,sanada kötü bişey olmucak inş,allahın izniyle bu talihsiz olayı aşıcaksın,dualarımız seninle… trf1'de çok tşkler dakika dakika bizleri aydınlatıyolar..

  129. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    istanbulun kralı felipe massa,cook büyük geçmiş olsun,inş en kısa zaman da iyileşirsin ve kalıcı bir hasarın olmaz,,,,

  130. doktorlar sanırım felipe nin durumu kesinleşene kadar açıklama yapmak istemiyorlar. öyle anlaşılıyor. sabaha kadar netleşmeyecek bu durum. bekleyecez maalesef

  131. offf felipeemmmm offf bi an önce iyileşmeni beklemek tabiki saçma olur ama diliyorum bunu 🙁

  132. gamze ataman avatarı

    aslanım benim Felipem işte buu işte bu sensin adamım hadi şimdide bir an önce ayağa kalk görelim senin o hırsını başarını sevincini herşyini HADİ FELİPE …

  133. what else is there- royksopp

    haberler yine değişiyor sürekli… 🙁

  134. neler olmus yaa oyle..bir gun internetten uzak kaldım neler neler olmus..cokk buyuk gecmis olsun gercekten cok uzuldum..umaraım en yakın zamanda saglıgına kavusur..

  135. yasin hangi şarkısından bu?

  136. evet ya bu saatte feci sardı bende bi bukle paylaşayım dedim 🙂

  137. yolun sonunu almak yakın,
    mesafe aldık fakat birlikte değil
    eğer ben fırtınaysam, eğer ben meraksam
    ve ışıklar, kabuslar,
    ve ani patlamalar…

    önce sağlığına kavuşması dileğimiz ardından tekrar yarışması…umarım bu engel olmaz…üzücü…

  138. yasin röyksopp dinliyor demek 😀

  139. kazanın kötü olduğu o anki durumdan belliydi ins kalıcı bir hasar kalmaz.. trf1'e de teşekkürler site site gezicektik yoksa..

  140. İyi ya şimdi ben de rahatladım. Yeniden mücadeleye dönecektir Massa; daha uzun seneler yarışacaksın F1' de inş. tekrar geçmiş olsun.

  141. Road's end getting nearer
    We cover distance but not together
    If am the storm, If am the wonder
    And the flashlights, nigthmares
    And sudden explosions…

    Tanrı yardımcısı olsun!

  142. evet arkadaşlar sakin olalım lütfen bir birimizi kırıp incitmiyeliim

  143. arkadaşlar sakin olun lütfen.

  144. Umut yanlış anlama şu tuş meselesi 😀

  145. çok güzel habeler arkadaşlar inş massa geri dönecekk trf1 iyi ki varsnızzz tekarar teşekkürrler

  146. Hakan Kozuva avatarı

    Allahım sana cook şükür yarabbim 🙂

  147. trf1.net… habercilikte aştınız. hepinizi tebrik ediyorum. harika haberler… allah razı olsun sizden. çok sevindim. hadi felipe. yarın seni ayakta görmek istiyoruz. lütfen. 🙂

  148. Neyi bana hitap etmeye açlışıyorsunuz anlamıyorum ki aranıyor musunuz nesiniz siz şimdi kafamda yerinde degil bence susmak en uygunu olacaktır.Zaten gerginiz.

  149. Ertan Akkaş avatarı

    Bende Umut'a hitap etmiştim.

  150. Erkan arkadaşım Umut'a söylemiştim.. boşuna tartışmayacağım bu mutlu haberden sonra seninle

  151. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Allah yardımcısı olsun inşallah

  152. Ertan Akkaş avatarı

    Zaten amacımızda bu değildi sadece dikkat çektik merak etme senden daha iyi biliriz neyin önemli olduğunu

  153. baştan beri onu diyorum zaten bende Tolga anlamak istemeyenler var.

  154. Oh biraz rahatladım TRF1'e bir kere daha teşekkürler vallaha sizde olmasanız web'de aramakla sürünecektik…
    FELIPE haydi koçum yapabilirsin bence artık yarışması önemli değil sağlığına kavuşsun yeter!

  155. Hakan Kozuva avatarı

    Holley Massa 🙂 İnşşallah daha da iyi olacak 🙂

  156. Ertan Akkaş avatarı

    Benim karamsarlığım tekrar yarışamayacağı konusunda. ''Haberlere göre Massa'nın aldığı yaraları ciddi ve BEYİN de HAFİF ZARAR gördü…'' İnşallah iyileşecek…

  157. Bu arada arkadaşlar emin olun vereceğiniz linklerde yazılanlar üstteki haberde daha önceden verilmiş olacaktır bu yüzden lütfen farklı linkler paylaşmayalım. resmi / gayri resmi dünyadaki bir çok kişi ile aynı anda burada göreceksiniz haberleri. inşallah iyi haberler vereceğiz

  158. ya şu tuşa niye böyle tutuldunuz anlamak mümkün değil herhangi bir işlevi var işte sanki araçları biz yapıyoruz. Zaten massa ne bilsin ki herşey saliseler içinde gerçekleşmiş. off ya cidden iyi haberler bekliyoruz.

  159. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Ferrari are expected to release an update on Massa's condition on Sunday morning ne Demek İstiyor?

  160. samet demirel avatarı
    samet demirel

    Moral bozmak yok Massa dayanır Massa Ferrarinin pilotu dayanır o pilotumuz o bizim dayanır inatçıdır o Pozitif düşünelim karamsarlık yok

  161. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Çarpmadan önce dıreksyona göre sağ eline asagıya ındrıyor ben onu dıyıyorum

  162. Umut boşver arkadaşım ya o tuşu muşu burda daha önemli şeyler oluyor yeni bir güncelleme bekliyorum site yöneticilerinede çok teşekkürler anında duyuyoruz herşeyi acaba bir gelişme var mı ki? gayri resmide olsa razıyım

  163. Massa hadi koçum dayanırsın sen ya :(:(

  164. Ya Gökhan o cismin çarpmasının o bastıgı tuşla alakası yok neden anlamak istemiyorsun ki.

  165. inşş ucuz atlatırr felipee geri tekrar döner hadi felipe göster kendinii inş bişey olmazz

  166. az önce tesadüfen internette dolanırken massa' nın durumu kötüleşmiş diye okudum hemen buraya girdim; maalesef gerçekten de çok kötü bu durum; videoyu tekrar tekrar izledim; hem yay çarpıyor bir o sebepten başı çok ciddi darbe alıyor 2. si de ve -belki de bunun olması çok kötü – bariyerlere çarpması ve buna karşı doğru pozisyon alamadan bariyerlere çarpıp massa'nın kafasının yeniden darbe alması inşallah tekrar düzelirsin massa Allah' tan temennimiz bu. Zaten gencecik bir çoçuk buna benzer bir kazada öldü; Gene benzer bir olay. Acaba ölüm denen şey kendine kurban mı arıyor? Var sanki bir şey arka arkaya benzer biçimde 2 kazanın tesadüf olduğuna inanmıyorum; var bir şeyler ya hayırlısı. Acil şifalar Massa kalk ayağa bak daha baba olacaksın inş. İşin acı yanı adamın karısı da hamile offfff. Allahtan acil şifalar diliyorum.

  167. schumiden sonra en sevdiğim fanatiği olduğum pilota bu olamaz yaaaaaa… biran önce iyileşip ferrarinle muhteşem işler başarmaya devam etmelisin sen

  168. Kendısini güdülendirmiş Felip ne olsa viraj geldiği için frene odaklanmıştı anlık bir olay olunca ayaklarındaki sinirler boşalıyor ve ikisinede basılı kalıyor tahmınım bu pfff 🙁

  169. Hakan Kozuva avatarı

    Kanat ayarını bırakın da Felipeye dua edin 🙁

  170. arkadaşlar burda bence ciddi bir durum söz konusu, herkesin düşündüğünden daha kötü bir sonuç karşımıza çıkabilir, kafatası çatlamışsa kalıcı bazı sonuçlar doğurabilir, umarım yarın güzel haberlerle günü karşılarız

  171. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    tur ıcınde deği arakaşalr carpmadan 1 sanıye once dırek gıderken bı tuşa basıyor ve hemen ardından 1 sanıye sonra carpıyor resım gosterem olsada gostersem

  172. Abi bu pilot griddeki en neşeli pilot ne Kubica ne Alonso ne başkası bu ya… Çok sıcakkanlı bir insandı kimsenin röportaj yapmadığı muhabiri kendine çağırıp röpörtaj yapan bir insan HADI FELIPE BE BAŞARIRSIN

  173. Ertan Akkaş avatarı

    Fren konusuna gelince zaten frenede bu hafif dönüşün ortasında yada sonuna doğru basıyorlar ondan size öyle gelmiş olabilir.

  174. Ya önemsiz konudan bahsediyorsunuz tur içinde yaptıgı bir ayardır yani buna mı takıldınız. Hadi Felipe ya hadi …

  175. Ertan Akkaş avatarı

    Arkadaşlar oynadığı şey kanat ayarı olabilir. Çünkü parçayı göremediği kesin… Ama orada fren noktasını yakalamak için araçlar hafif bir direksiyonu sağa doğru kıvırıyorlar diğer araçlardan bakabilirsiniz. Massa tam hafif sağa dönüşü gerçekleştirmeye başlamışken parça çarpıyor. Zaten farkettiyseniz kafasını tam sağa doğru yaslarken parça çarpıyor.

  176. birde sanki dengesini kaybedmis gibi frene tam basamiyor

  177. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    İsiminİ merak Ettim Yeni Üye Oldumda kANAT ayarı faln derken Ben harbiden sölüyorum vurmadan önce bişeye basıyor!!!

  178. kanat ayarı yapıyor olabilir

  179. Gökhan adminle ne işin var

  180. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Arkadaşlar Videoyu sürekli izledim ve 9 10 11 saniyelere dikkat ettimde çarpmadan öncedireksoyunda bişeymi yapıyor bı ızlesneız sureklı bı tusa basıyor gıbı

  181. ecrin deniz avatarı

    inşallah iyi olursun massa…! çok üzgünüm:(

  182. Hakan Kozuva avatarı

    Hayır Massa kalk ayaga 🙁 :'(

  183. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Arkadaşlar Adminin Adı NEdir

  184. stabil demek sabit demek arkadaşlar yani ne kötüleşiyor nede iyileşiyor manasında kullanılmış olabilir

  185. değişmeyen anlamında, durumunu koruyor anlamında sanırım. massa artık yarışmasın sorun değil ama bu uykudan kalksın, inşallah bir şey olmaz ve er ya da geç kalkar bu uykudan.

    daha önce kubicanın kazasında korkmuştum ve ondan sorun olmadan kurtardık. sonra surteesi verdik istemeden de.. massa faciası geldi şimdi. kötü bir haber vermek istemiyorum buradan.. inşallah mutlu son olur.

    hadi aslanım dayan biraz, sık dişini..

  186. mustafa palmer avatarı
    mustafa palmer

    cok kotu yaa:(( daha gecen gun gecen hafta lastik carpmasi sonucu hayatini kaybeden yariscinin ailesine bassagligi diliyordu simdi ayni olay kendisinin basina geldi bu kadar sanssizlik olmaz

  187. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Stebil Demek Ne İyiye Ne kötüye Gidiyormu Demek

  188. Momentumu felan bırakalım artık vallaha şu Felipe kurtulsun ya… Nası ciddi oldu bu haber nereden geldi akşam akşam sıkıntı bastı gene……

  189. yavv elim ayağım boşaldı yine 🙁

  190. Katafalk Kaya momentum konusunda haklısın ancak benim sözel bir öğrenci olduğumu vurgulamam gerekiyor galiba gerçek sayısalcılar varsa bu konuyu neden deşmiyorlar anlamıyorum

  191. Ntvde geçen altyazıda Massanın hayati tehlikesinin olduğu yazdı,çok kötü oldum hemen koştum buraya,hepimiz Massa için dua edelim arkadaşlar…

  192. Ertan Akkaş avatarı

    İnşallah son çıkan haberler doğru değildir

  193. Ertan Akkaş avatarı

    YA eve yeni geldim ve haberi aldım gerçekten çok üzüldüm dakikalardır ekrana bilinçsizce bakıyorum. Kötü birşeyinin olmamasına çok sevindim… Umarım en yakın zamanda pistlere döner. Ailesine büyük geçmiş olsun… Bu arada Massa sıralamalara çıktığı için yarın Ferrari tek araçla mı yarışacak bu konuda bir bilgiye sahip değilim aydınlatan olursa sevinirim.

  194. Onu anladım ya sagol. 🙂 Boyun konusunu çözmek araştırmak lazım.

  195. Umut arkadaşım boyun konusunda ne söylesem yalan olur o yüzden birşey diyemeyeceğim ama internetten bir araştırmam gerekiyor sonuçta bilmediğimiz bir olay… tabi o kask olayını şöyle düşünürsekte olabilir mi bilmiyorum Kask'ın G çekimi ile birlikte verdiği ağırlık artıyorsa onunda bir hesaplaması vardır yada ileri ve geri G'lerde boyun ağrısı ve sırt ağrısı yapıyordur örneğin 2 G'lik bir Felipe frenlemesinde 118 kg bu sefer kaburga ve boyun bölgesine binecektir aynı şekilde hızlanmayı sayamayız çünkü f1 araçları 2 g çektirecek kadar hızlı bir şekilde hızlanamıyorlar ancak dediğim gibi sende anlamışsın zaten 2g kilonuzun 2 katı ve ters taraf o yüzden 5 g demek kilonuzun 5 katı demek anlamışsındır umarım

  196. kopan parcanin kaska/kafatasina ne kadar etki ettigini bulmak icin g ile ugrasmaya gerek yok, momentum konusu.

    p=m*v

    hizi ile baglantili diyoruz nasil olsa.

  197. Yani olay şu anladıgım kadarıyla 60 kiloluk bir pilot saga dönüşte 3G yiyorsa kilosunu 3 ile çarpıyorsun ve sol tarafa düşen ağırlıgı buluyorsun. Birde şu boyuna gelen basınç var onla bu arasındaki fark nedir veya aynı mantık mı ? Ben şöyle biliyorum kask ağırlıgı + sürücünün kafasının ağırlıgı bunların iki katı basınç.

  198. Umut arkadaşım ben tamamen bire bir bu tutmuştur demiyorum. Ki sen bunu bana hatırlatınca gözden kaçırdığım bir hatayı bana hatırlattın aslıda 26 kg değil 11. küsür bi kg hesaplama iste söyle (çok basit) tabi hızı ve sürtünmeli ortamı saymıyorum
    herhangi bir araçta olan bir varlık 2 g çekiyorsa bu onun ağırlığının 2 katının vucudunun bir bölgesine yoğunlaşması oluyor sola ise sağa sağa ise sola örneğin felipe 59kg 2 g kuvvette bir sola dönüşünde 118 kg lik bir baskı vücudunun sağ tarafına vuracaktır bende buna dayanarak söylüyorum Felipe araçta ve çektiği G Felipe'nin G'si 0.2G etki ediyorsa buda demek oluyorki felipenin ağırlığının 0.2 daha arttığını söylüyor felipenin ağırlığı 59 ise 0.2 de cismin carpması ile etki eden kuvvet ise 59×0.200=cismin vurduğu darbenin kiloya oranı 11.8kiloluk bir darbe yani… tabi basit bir hesap bunu böl carp sağ sol ora bura yaparak daha kesin bir şekilde bulunulabilir ve ancak şunuda unutmayalım Felipe'nin hızıda bu 11.8 kg'lik bu kuvvetin Felipe'ye verdiği oranı artırıyor ne kadar hızlı ise o kadar onu ölçmeyi düşünemediğimden bir yorumda bulunamayacağım

  199. ooo çok kötü olmuş ya.. massa

  200. Tolga bu G kuvvetiyle yaptıgı kg baskısını nasıl hesaplıyorsun bir açıklar mısın ? Tam bilgim yok bu konuda.

  201. Ben teşekkür ederim arkadaşım bu arada eklemek istediğim son şey 26 kiloluk bir kuvveti kafanıza yavaşça koysalar mı ağır hissedersiniz yoksa 10 m yukarda bıraksalar (ki ölüm kaçınılmaz) hissedersiniz biraz saçma bir benzetme olsada yerinde oldu

  202. sinan karan avatarı

    off olmaz harbiden yaa kaskımı delmiş bu parça ya kaşı patlamış yaw:( gözleri dolu dolu:( çok çok geçmiş olsun.yani kasti atsan atamassın o parçayı nasıl bi şanstır..

  203. Ve bu arada araçlar G çekemezler çünkü G'yi araçta bulunan varlık çeker…
    Felipe'nin çektiği G demek merkez ağırlığının kaç katının ne tarafa yoğunlaştığının göstergesidir yani 2 G'lik bir sola dönüşte felipe'nin vücudunun sağ bölgesine 120 kg yük binecektir…

  204. şimdi oldu 😀 bende cismin ağırlığı olarak 26 kg diyorsun sandım 😀

  205. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    O madde 2 kilo civarinda yada daha fazla olsaydi felipe nin hali daha vahim olurdu inanin allah tan sadece 800 gramm mis insallah cabuk iyilesir felipe gecmis olsun

  206. Tom pryce 1977 Güney Afrika'dan bahsediyorsun arkadaşım onu biliyorum ama burada 26 kiloluk bir darbeden bahsediyorum 26 kiloluk bir cisimden değil umarım anlatabilmişimdir

  207. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi o an da Felipe nin hizi 220-240 kmh
    civarinda dir ve bu demektir ki o 800 gramm lik sey kask a o hizda carptiginda en az 1000 kg ile 1500 kg agirliginda bir etki yapar
    yani baya bir ciddi olay
    o kasklar kolay kolay hic bir darbe ye yennik düsmez cünkü onlara blei kursun lari ile ates ediyolar ve en fazla 2,5milim lik bir deforme olusuyo yani baya bir güc le vurmus i ivme kask a

  208. gamze ataman avatarı

    bu nasıl olur yani nasıl bir şeydir hala inanamıyorum yani görünce kazayı kesin gitti dedim resmen canımdan bir parça koptu o an ondan imza alırkenki görüntü geldi o kadar dua ettim çok ama çok yazık gerçkten Massanın yaşadığı talihsizlikleri hiçkimse yaşamamıştır…Ross Brawn zaten izledim gayet rahat sakindi bunuda söledğine göre pekde umrunda değil gibi tam bir fiyasko adamın korkusu yok gibi dicek söz yok…Sertuğ bizi dakika dakika haberdar ettiğiniz ettğiniz tşkler

    ÇOK GEÇMİŞ OLSUN MASSA TEKRAR YARIŞLARA DÖNMEN DİLEĞİYLE SENİ SEVİYORUZ…

  209. arkadaşım orada o cisim fırladıktan sonra direk Massa'nın kafasına gelmiyor ilginç olanda bu zaten ben 800 gram çarptı demiyorum zaten alttaki yorumuma bakarsan ama o cisme herhangi bir kuvvet etki etmiyor yani bu yüzden 800 gram o cisim Massa'ya çarptığındada 800 gram ama Massa'nın kaskının hissettiği darbe oranı Massanın hızının cismin kütlesine oranı oluyor anlatabilmişimdir umarım o parçanın ben 2 kilo'dan fazla olduğuna inanıyorum açıkcası

  210. benim bildiğim gösterilen g araca ait. yani parça massanın başına çarptığında orda gördüğün rakamdan farklı bir değerde kuvvet uygular. 26 kg hesap çıkartmışsın. akıl var mantık var 26 kg ağırlığındaki bir cisim nasıl görünür acaba. yılını ve tarihini hatırlamamakla birlikte zamanında forumda bir video paylaşmıştım bir pilot elinde yangın tüpü olan bir kurtarma elemanına çarpıyordu. tüp tam pilotun başına vuruyordu ve pilotun kafası parçalanıyordu.

  211. tijs_wervest avatarı

    Öncelikle Massaya Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. o parçanın 800 grm olması aniden 800 grm olarak çarpıcagı anlamını taşımaz. Gittikçe daha da ağır olur.hani 3 kiloluk bi eşya taşırızda yol ilerledikçe artar ya o hesap.

  212. Ros Brawn 800 gram demiş ama bana pek gerçekçi gelmedi o ivme olsa dahi 800 gram o kaska o kadar zarar… bilmiyorum artık

  213. Hakan Kozuva avatarı

    Massa'nın yerine yarısacak kisi olursa 10. sıradan baslayacaktır..

    Geçmiş Olsun Massa :8

  214. Abdullah arkadaşım ben belirttim zaten Kubica'nın kazasından daha ölümcüldü , farklı olaylar bunu da biliyorum ancak şunu demek istedim Massa'nın ki pek kaza olarak algılanmayabilir sonuçta pilotaj hatası yok daha ölümcül ona birşey demiyorum çünkü Kubica kokpit'deydi yani açık bir tarafından darbe almadı zaten Massa'ya cisim 0.2 G etki etti (Replayda G-Meter'den görebilirsiniz) o cisim Massa'ya çarptığında buda demek oluyorki 59x2x0.200= cismin vurduğu darbenin kilo ya oranı yaklaşık 26 kiloya tekabül ediyor tabi buna birde Felipe'nin hızını katarsak ortaya inanılmaz derecede fazla bir ivme artışı çıkıyor yani buda bu olayın Massa'nın ölümüne sebep olacağını gösteriyor

  215. ve james allen parçanın yaklaşık 12-13 cm uzunluğunda ve ağır olduğunu söyledi.

  216. tolga 2 kaza arasında çok fark var ama. birisinde aldığı tüm darbe monokokta, burada ise darbe direk kafaya. okuduklarım massanın o sırada 220 km hıza sahip olduğu yönünde. kafaya çarpan parça ne kadar küçük ve hafif olursa olsun o andaki darbe ile kafa çok feci bir şekilde savuruyor ve ne yazıkki gözünün üstüne de zarar veriyor. benim görüşüm bu. ama şöyle düşünün massa gibi nispeten daha küçük kafalı ve kısa bir pilot yerine webber, kubica gibi aracına zor sığan ve daha yukarıda olan bir pilot olsa o parçanın tam olarak visöre denk gelme olasılığı ve sonucu ne olurdu :S

  217. Bunu bilmiyordum grafikler bozuk seçememiştim ama 10 larda bişi gibi gelmişti belkide 5 sınırdır… yada sınırı gösterip rakam artıyor olabilir

  218. geçmiş olsun ya sıralamalardan sonra dısarı cıkmstm yenı geldım ben bukadar cıddı oldugunu tahmn bıle etmemstm umaırm en kısa surede iyileşrsn massa

  219. replay'de grafiklerde sanirim en fazla 5 g'ye kadar gosteriyor, daha fazlasini algilamiyor sanirim.

  220. Arkadaşlar aslında düşünüyorumda Felipe'nin yaşadığı bu talihsiz olay kaza olarakta anımsanmayabilir çünkü Felipe tamamen Süspansiyon parçasının çarpmasıyla yaralandı o lastik bariyerlere çarptığında ise araç hasar gördü bir an gözüm G metere takıldı ciddi bir G'de çekmedi 12-13 galiba Kubica'nın kazasından daha ölümcüldü ama kaza değildi… (gereksiz bir tartışma çıkartmamasını umuyorum bu yorumumun)

  221. Şok oldum resmen.Tamamen şanssızlık.Geçmiş olsun.Dilerim bi daha yaşanmaz böyle bir durum.

  222. son yıllarda yaşanmış en ciddi kaza!
    normalde pilotlar bir problemle karşılaştırları zaman kaza pozisyonu alırlar.
    massa nın yaşadığı olay tamamen farklı
    ikikez üst üste ciddi darbe aldı ve bilinci kapalı olduğu için pozisyon alamadı aracın mononkok yapısında birşey olmaya bilir ama en az 15-20 belki daha fazla g kuvvetine maruz kaldı.
    ilk izlediğimde bir anlık rahatsızlık geçirdiğini düşünmüştüm.
    tüm morelim altüst oldu
    inşallah kötü bir sonuç çıkmaz

  223. mustafa ozca avatarı

    şükürler olsun bu haberi bekliyordumm AMELİYAT BİTMİŞŞŞŞŞŞŞ ……………..

  224. mustafa ozca avatarı

    akadaşlar şuan bizim kimn yrışacağı nerden başlıcağı gibi saçma sorular deill massanın sağlık durumunun ne olacağı ilgilendirmeli…

  225. ya bu çocuk ne şanssız. geçen sene burda motoru patladı. şampiyonluk yolunda büyük bir darbe aldı. şampiyonluğu son turlarda hamilton2a kaptırdı. bu sene komedi komedi garaj hatalarına kurban gitti. şimdi de ölümden döndü. arabadan çıkamadığını gördüğümde elim ayağım titredi resmen. allah'a şükürler olsun ki henry surtees in başına gelenler başına gelmedi. bacağı kırıksa eğer işte bu çok kötü. başındaki hasar ilerki günlerde onu etkileyecek. zamanla düzelir ama bacak kırıksa çok kötü 🙁

  226. samet demirel avatarı
    samet demirel

    Ayağının kırılması gerçekten zayıf bi ihtimal hem Massa kısa bi pilot yani kubica Webber gibi ayaklarını kırarak oturmuyo daha paralel oturuyo araca hem de Monokok var orda kazayı hemen çekiyo Kubicanın bile ayağı kırılmadıysa Massa ya hiç bir şey olmaz zaten bu kaza olsaydı sadece Massa yarışa da çkardı burda tartışma konumuz o yay parçası o yay parçası kaskı delmiş ki bu uygun bi durum 250 km/h ile geliyorsun çok normal delmesi ama zarar vereceğini kafasında çatlak olaacağını düşünmezdim Ferrari fanları olarak yas tutuyoruz

  227. arkadaşlar sakin olun lütfen. eminim herkes bu kaza ile gerildi ama lütfen sakin.

  228. mustafa ozca avatarı

    arkadaşlar farkındamısınız bilmem ama aracın sadece burun kısımı parcalanmış pilotun ayağının geldiği kısın çatlaklar içinde ama hala parçalanmamış buda bence ayağı kırılmış söylentilerini yalanlıyor…

  229. zeynep ablammısın küçükmüsün bilmem ama üzülme okadar inşallah iyi olucak ya..

  230. Peki senin bu ard arda attıgın aynı mesajlar ne oluyor dalga mı geçiyorsun ?

  231. Kendime ne gibi bir rant sağlayıp prim yapacağım onu anlamadım ya da böyle bir şeye neden ihtiyacım olsun ki. Sadece durum karşısındaki tutumundan dolayı rahatsızlığını dile getirdim. Evet araç içerisinden çıkamayabilirdi ama o kaza hiç olmaya da bilirdi. İyi ya da kötü ihtimali düşünmektense şu anki durumu ciddiye almak daha önemli. Bu konuada da aynı mesajı defalarca yazman itici geldi ve olayın hassaiyeti yüzünden sana cevap yazma gereği duydum. Senin üzerinden rant sağlayıp da ne yapacağım, böyle bir şeyezaten ihtiyacım yok.

  232. Durumunun kötü olması için illa ölmesi mi gerekiyor!! Durumu iyi diye mi bu şekilde rah konuşuyorsun yok pit alanından başlar falan diye. Hala net bir bir şey yok, sadece ilk andan itibaren durumunun iyi olduğunu söylediler fakat ne kadar iyi nedir ne değildir kimse bilmiyor. Kafatası çatladı diyen var, bacağı kırıldı diyen var. Kafatasının çatlaması ve ayağının kırık olması durumunun iyi olduğunu gösteriyorsa o zaman senin 'iyi' kavramından en anladığın tartışılır.

  233. zeynep abartıyorsun gibi me geliyor…
    Sana bıraksak öyle yatakta kalacak Felipe ameliyat kararınada sevindim çünkü gizli bir çatlak veya hasar ileriki zamanlarda nüks edebilir…

  234. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    bir an önce saglıgına kavuşur umarım…

  235. ameliyat mı o kadar ciddi mi olamaz massa ne olur bişey olmasın sana sana glen ban gelsin keşke şu anda akan gözyaşlarım seni iyileştirse.

  236. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    FIA kurallarının 19. maddesi 1-A bendine göre herhangi bir takım pilot değişikliğine ancak sıralama turları öncesinde gidebiliyor. Ancak aynı kuralda FIA yarış hakemlerinin özel durumlarda 2. pilotun sıralama sonrasında değişmesi konusunu görüşebileceği ve 2. aracın da piste çıkabilmesi kararını verebileceği belirtiliyor.

    Son olarak Stefano Domenicali Felipe Massa'nın yarınki yarışa çıkamayacağını söylemişti. Bu arada kesinlik kazanamayan bir bilgi de Niki Lauda'dan geldi. Lauda Felipe Massa'nın kafatasında bir çatlak oluştuğunu söyledi. Ancak bu bilgi henüz doğruluk kazanmadı Alıntı Çatlak Diyor..

  237. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Arkadaşlar Üyelik Adımızın Yanına Massa Yazalım Sanal Olarak Destek Olalım

  238. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Ayağının Kırıldığı pek İnandırıcı Gelmiyor Bana Çünki Kubica Okadar Havada Uçtu Bişey Olmadı Ama Bellide Olmaz

  239. böyle bir kural varmı bilmiyorum ama.. herşey olabilir
    bacak olayı çıktı başımıza..garip.. kesin bir haber çıksa keşke herşey belli olsa belkide bacağı kırıldığı ve acı çekmemesi için uyutuldu..

  240. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Admin Sağol Bizi Bilgilendirdiğin İçin Sürekli..

  241. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    büyük ihtimalle son sıradan başlar. massa'nın yaptığı zaman kendisine ait olmayacağı için

  242. hasan yıldız avatarı
    hasan yıldız

    Massa yarın yarışmıyorsa yerine yarışacak pilot kacıncı cepten kalkacak sonuncu sıradan mı yoksa 10. sıradan mı?

  243. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    başka bir pilot yarışırsa yarışa kacıncı sırdan başlar?felipenin durumu iyi olsunda yarışmasada olur…

  244. massa inanamıyorum hep seni mi bulur lütfen sana bişey olmasın ne olur iyileş kendini toplarla keşke senin yerinde ben olsaydım keşke benim başıma gelseydi keşke sen iyi olsaydın da o sedyede ben yatsaydım kalbim seninle seni çok seviyorum bitanem çok.

  245. yarın yarısmıyormuş hayırlı olsun ins sadece güvenlik nedeniyle yarışmıyordur yani sağlık sorunu yoktur..

  246. Remzi Ersoy avatarı

    bn olsam izin evrmezdim zaten yarışmasına.Adamın moral yerle bir olmuştur.Ferrarinin yedek pilotu yok mu??

  247. Kadir YILMAZ avatarı

    BÜYÜK geçmiş olsun!!!
    Açıkçası işim sebebiyle aklıma ilk; yüksek katlardan düşen bir donatı parçasının baretleri delebileceği bilgisi aklıma geldi. Görüntüyü görür görmez korku sardı, kafasına geldiği ve şuurunu kaybettiğini düşündüm, Serhan Acar bugün biraz tutuktu, sanırım macaristan yayın ekibinden dolayı, derecelere de geç tepki veriyordu, ondan ilk başta göremedi sanırım.
    Massa iyi olsunda kimin yarışacağı hiç önemli değil…

  248. massa sadece çok şannsızdı, çok şanssız bir durum…

    özetle bunu demiş.

  249. Felipe sadece çok şanssızdı, şanssız bir durum demiş kimi

  250. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    "Felipe was just very unlucky," teammate Kimi Raikkonen said. "It was just an unlucky situation."

    Burda Ne Diyor Arkadaşlar?

  251. acaba refleks olarak ayagiyla mi basiyordu gaza?"

    –serhan acar,Ekşi Sözlükte Belirtmişte? Anlamdım Neden Belirtmiş

    bunu neden dedinki anlamadım ben pek zaten o nesne çarptıktan sonra massada bilinç yok yani ayağı gaza ve frenee basili kalmis olabilir çünkü yerlerde tekerlek izi var yoğun şekilde fakat aynı anda da çarptığında bile gaza basıyor tüm vucüdü irkilince pedallara yüklendi herhalde.. zaten direksiyondan elinide çekmiyor bariyere girerken direksiyondan eli çeker pilotlar kalbinin üstüne koyar..

  252. Zaten ferrarinin Bir şampiyonluk Yarışı Söz Konusu Değil.Test Pilotu Yarışacaktır.

  253. test pilotu Luca yarışacaktır çünkü Massa hazır olsa dahi ferrari bu riski göze almayacaktır

  254. Yav Dostum Önemli Olan Niyet Değilmidir?

  255. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Hayır Tolga Öle Demedim Yani Sanki Biri Yandan Atmış Gibi Yarın Kim Yarışacakki?

  256. Gökhan arkadaşım hangi dine mensupsun bilmiyorum ama biz müslümanlar buna Allah'ın işi veya kader diyoruz 🙂

  257. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Ben Şunu Anlamadım Bari.Massanın Tam Önünde de değil Oparça Nasıl Geldi Oraya Kadar?:S

  258. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ben Luca Badoer dedim çünkü F60'la testlere daha çok o çıktı otomobilide Marc Gene'den daha iyi biliyordur.

  259. ne kadar çok ekşisözlük okuyucusu varmış ama kimse trf1 diye başlık da açmamış (not: romain grosjean başlığını ben açmıştım zamanında)…

  260. bende ekşiden gördüm ama ciddiye alınmıcak diye kaynağı söylemedim:) ama ben luca yerine schuminin yarışması isterdim ve performans açısından da yerinde olacağını düşünüyorum

  261. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    acaba refleks olarak ayagiyla mi basiyordu gaza?"

    –serhan acar,Ekşi Sözlükte Belirtmişte? Anlamdım Neden Belirtmiş

  262. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    acaba refleks olarak ayagiyla mi basiyordu gaza?"

    –serhan acar,Ekşi Sözlükte Belirtmişte? Anlamdım Neden Belirtmiş

  263. istanbul'un kralına çok çok geçmiş olsun.

  264. Resime Bakınca Gözlerim Doldu Boğazıma Birşeyler Düğümlendi.Herkesin Zevk Alarak seyrettiği Bir Sporda Bu Sahne.İnsanın Bu sporun Ne Kadarda cesaret İstediğini Ve Neden Dündanın Bir Numarası oldugunu Açıklıyor.

  265. ekşisözlükte schumacher yarışabilir demişti biri… aslında Marc Gene'nin yarışması Ferrari için daha iyi olur, çünkü Luca Badoer uzun zamandır yarışa çıkmadı (Marc Gene en son 2004te yarışmış).

  266. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Massa'nın yerine bir pilot yarışırsa bu Luca Badoer olur. 1.test pilotu o çünkü

  267. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    sagol vega_nitro …aslında iyide bir form yakalamıştı ama saglık her şeyden önce gelir …

  268. schumi yarışcakmış duyduğuma göre, şaka gibi:D

  269. Stefano Domenicali İtalyan bir gazeteye yaptığı açıklamada Massa'nın yarın yarışamayacağını söyledi

  270. sanırım özel durumlarda değişebiliyordu sıralamalardan sonra pilot. geçici olarak Ferrari'nin kuralı delmesine izin verebilirler…

    normalde yasaktı ama.

  271. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    sıralamlardan sonra takımlar pilot degiştirebilir mi?

  272. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    sıralamlarda sonra takımlar pilot degiştirebilir mi?

  273. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Arkadaşlar Massa Gayri Resmi Haberler Göre Yarınkı Yarışta Olcakmış Helal Olsun Yani…

  274. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Arkadaşlar Massa Gayri Resmi Haberler Göre Yarınkı Yarışta Olcakmış Helal Olsun Yani…

  275. yalnız parça da çok büyük ve o andan sonra bilinç kaybı tamamen hiç farkında değilmiş azıcık farkında olsa direksiyondan elini çeker sonuna kadar bilinç kaybında gidio kolay değil 250yle giderken okadar büyük nesnein kafaya girmesi hasan kasktan anlaşılıo vizörler daha sağlam olmalı.. gerçi yeterince sağlam..

  276. hakan evet trt1 icin de aynisini kullaniyodum ama yine de sifreli diyor. tesekkurler yine de.. 3/4 u girmek icin de bi yer bulamadim. uydu vestel. allah kahretsin.

  277. hasan yıldız avatarı
    hasan yıldız

    http://www.youtube.com/watch?v=5GSV6yyWULQ

    Video yuklenene kadar burdan bakın Geçmiş olsun Massa… 🙁

  278. Son zamanlarda gerçekleşen en tehlikeli kazalardan biriydi bence, büyük geçmiş olsun tüm F1 izleyicilerine. ayrıca şunu belirtmek isterim ki her ne kadar gayri resmi olarak Massa yarışacak yarın densede, FIA güvenliği nedeniyle Massa'yı yarıştırmayabilir. Tahminen Marc Gene yarışır Massa yerine diye düşünüyorum.

  279. Son zamanlarda gerçekleşen en tehlikeli kazalardan biriydi bence, büyük geçmiş olsun tüm F1 izleyicilerine. ayrıca şunu belirtmek isterim ki her ne kadar gayri resmi olarak Massa yarışacak yarın densede, FIA güvenliği nedeniyle Massa'yı yarıştırmayabilir. Tahminen Marc Gene yarışır Massa yerine diye düşünüyorum.

  280. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    benimde 1 haftadır içim çok fena sıkılıyordu demekki bu kazanın habercisiymiş. geçen yazda aynen böyle oldu babam iş kazası geçirdi. ne zaman sıkılsam birşey oluyor kesin. Felipe'ye büyük geçmiş olsun.

  281. allahım resim çok kötü insallah birsey olmamıştır.. biraz daha aşağı gelse göz gidicek.. inşallah yarın gülümseyerek padokta gezer yarışmasını istemiyorum birşey olmasın yeterki..

  282. gökhan şahin avatarı
    gökhan şahin

    Arkadaşlar Massa Gayri Resmi Haberler Göre Yarınkı Yarışta Olcakmış Helal Olsun Yani…

  283. Kokpit Açık değilde Kapalı Olsa Bunlar Olmaz.Massa'nın gözünde bir sorun yoktur inşaallah.

  284. üstteki resim insanın yüreğini burkuyor. çok üzüldüm bile demek az geliyor. Allah yardımcısı olsun felipe'nin. inşallah gözünde bir problemi yoktur. güvenlik istediği kadar arttırılsın, demek ki hala ölebilmek, sakat kalabilmek mümkün günümüz f1'inde. bu resim de, pilotların tam anlamıyla kelle koltukta para kazandığının bir kanıtı oldu.

  285. turksat 3 a frekans 11094 horizobtal sybol rate 24444 fec 3/4 kardeş buyur

  286. Fotoğraf çok fena. Hepimize geçmiş olsun…

  287. arabada beklediği anlarda resmen sıyırttım kafayı. senna nın ölümü geldi aklıma bi an. allahım allahtan bilinci açıkmış. şükür

  288. trt3 sifreli oldu ya yine bende :s frekans falan verebilecek var mi

  289. murat levent avatarı

    Büyük geçmiş olsun valla, 2 santim aşağıya gelse allah korusun göz gidiyomuş, verilmiş sadakası varmış diyelim.

  290. ben ilk görür görmez kafasına bir şeyin geldiğini farkettim zaten düz gitmesinden belliydi frenlerde sorun olsaydı direksiyonu kırardı çünkü araç yavaştı direksiyonla ilgili sorun olsaydı frene basıp yine durabilirdi dedim ya su kaybından bayıldı vs sonradan kafasına parçanın sert bi şekilde geldiğini görünce şoke oldum serhan nasıl göremedi onu anlamadım gerçekten geçmiş olsun massaya üzüldüm çok açıkçası geçen haftaki olay geldi aklıma neyse ciddi bir şeyi yok sol tarafında açılma var gözü şişmiş bide :S

  291. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Allahim cok Sukur gozune bir sey olmamis

  292. allahım şükürler olsunki saglık durumu iyi serhanın helikopter havalanmaya hazırlanıyor dedigi anda yemin ederim agladım ya inş. yarınki yarışta yerini alır

  293. kaşı açılmış gibi görünüyor, umarım gözünde kalıcı bir hasar oluşmamıştır, gerçekten ucuz kurtulmuş, kaskında çok büyük hasar var, geçmiş olsun massacım

    bu arada gp2 trt3te 17.10 da başlıcak

  294. off o nası bi görüntü öyle 🙁
    ayrıca o kareyi yakalayan muhabire de tebrikler doğrusu ..

  295. Allahım ya bu resimdeki görüntü :S:S:S:S:S

  296. aslında massa yerine Test Pilot Yarışsa Onu Çok merak Ediyorum.performansı Nasıl Olacak.

  297. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Kimsenin moralini bozmak istemem ama ben nedense 1994 san Marino GP'sini anımsadım.
    Yarıştan bir gün önceki sıralama turlarında Avusturyalı pilot Roland Ratzenberger hayatını kaybetmişti. Aynı haftasonu Rubens de çok büyük bir kaza geçirmişti. 1 Mayıs 94 te yapılan yarışın malum bilançosunu da hepiniz hatırlıyor ya da biliyorsunuz. Ratzenberger ve Senna'nın kaybı.

    Surtees'in hayatını kaybetmesi umarım ki 94 de yaşanan uğursuzluk zinciri gibi bir hadiseyi bizlere yeniden yaşatmaz.

    Felipe'nin iyi olması ve son haberlere göre (resmi açıklama henüz yok) yarın yarışabilecek durumda olması harika. İçim rahatladı.

  298. geçmiş olsun çok kötü bir kazaydı inş çabuk kendine gelir

  299. Allah korumuş yine de. o lanet parça 5 cm. daha sağdan girip vizörü de kırıp alnının ortasında patlayabilirdi.. dakikalar ilerledikçe massa gitti dedim, elim ayağım titredi. neyse ki sağlığı iyiymiş. daha geçen hafta surtees'in kafasına kopan lastik çarpmış ve adam ölmüştü. hafta içinde de massa ailesine başsağlığı dileyip çok etkilendiğini, güvenliğin arttırılması gerektiğini söylemişti. kadere bak… sanki malum olmuş gibi yay geldi massa'nın kafasında patladı. son 3 sezonda önce sıralamada benzin koymayı unuttu pit ekibi, geçen yıl son 2 turda motor patladı, ve şimdi de yay çarptı, kaza yaptı. pist felipe için lanetli gibi sanki. yarış marış bir yana, açık açık yazıyorum Ölmediğine sevindim. çok şükür.

  300. Ohhh ya Allahtan durumu iyi kafayı sıyıracaktım.

  301. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    yarın yarışabilirmiş umarım öle olur saglıgıda iyidir… macaristanda şansı yok …

  302. ooo bilincide açıkmış oh

  303. vaybe çözmüşüm olayı herkesten önce, neyseki durumu iyiymiş, yarın yarışamayabilir belki de

  304. Tıbbi helikopterle götürüyorlar 🙁

  305. abi bu nedir ya ?!
    hala şoktayım ! nedir bu kafaya gelen parçalar böyle ?!

  306. Aman tanrım ya yay çarpmış….. Bu kadar talihsizlik mi olur :S

  307. Dedim Barrichello dan koptu diye ya… kocaman bir süspansiyon parçası işte …

  308. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    iyi yaa sevindim bişey olmasın..

  309. off inanılmaz yakalamışlar o anı adeta yay çarpıyor kafasına oyy oyy off !

  310. Neyseki genel durumu iyi. Çok şükür.

  311. enzo ferrari avatarı

    serhan acar soyledi rubensin aracından kopan parca kaskına carpmış ama iyimiş durumu

  312. Barrichello'dan fırlayan parça Massa'ya çarpmış. Resmi olmayan açıklama bu arkadaşlar :S:S:S:S

  313. erhan erhan avatarı

    çarpmaya yakın kendinde değildi gibi sanki

  314. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    link varmı?

  315. yay parçası derken? rubensin arka süspansüyonundan bişiy kopmuş olmasın

  316. enzo ferrari avatarı

    helikopter hazırlık yapıyormus :(:(:(

  317. şuursuz giriyor viraja :S

  318. Bende onu diyorum işte viraja gelmeden önce hareketsizdi.

  319. alla alla , tanrı'nın bir şakası gibi
    2 hafta üst üste aynı tip kazalar mı yoksa ?
    İmkansıza yakın bi ihtimalde tam o parçanın kafasına isabet etmesi pilotun..
    Aman allahım o.O ?! Tıbbi helikopter de havalandı şimdi !!

  320. sanki kendinde diildi daha viraja gelmeden, çok ilginç gerçekten, umarım sağlığı yerindedir

  321. 10 dakika oldu ve halen bir bilgi yok. Viraja gelmeden önce gelen bir parça görmedim ama viraja gelmeden önce Massa'nın hareketleri kesiliyor. Araç kendi kendine gidiyor. Zaten bariyerlere vurduktan sonrada hareketsiz duruyordu. İnşallah bişe olmaz.

  322. massanın kafasına da mı bir şey vurmuş :S ben göremedim henüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir