Newey "RB4'ün Tasarımından Ödün Vermedik"

yazar:

kategori:

Red Bull takımı 2007’de yaşanan dayanıklılık problemlerine rağmen RB4’ün tasarımından ödün vermediği konusunda ısrarcı.

Takım 2007 aracının evrimi niteliğinde olan RB4’ü bu sabah Jerez’de tanıttı ve Adrian Newey yeni aracı tasarlarken hızlı olmasını hedeflediğini söyledi.

Newey, yapılan detaylı analizlerin sonucunda geçen sene yaşanan promlemlerin aracın tasarımından kaynaklanmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Newey "Dayanıklılık problemlerinin daha fazla performans bulma çalışmalarının sonucu olarak ortaya çıktığını düşünmüyorum. "

"Bu bakımdan aracı tasarlarken ödün vermedim. Neden bazı bölümlerin hata verdiğini ve nelerin bunlara neden olduğunu bulmak sorundu."

"RB3 takımın daha önce ürettiği araçtan tamamen farklı bir araçtı. Bu dayanıklılık sorunlarının nedeninin bir bölümüydü."

"O araç eski araca göre daha komplike bir araçtı ve içeride bazı dayanıklılık sorunlarına neden oldu. Nasıl kullanacağımızı öğreniyorduk."

"RB4, RB3’ün bir evrimi. Bir çok ortak bölüm var ancak konsept ve araçtaki prensipler aynı. Bu bir evrim bu yüzden takım için daha kolay bir sene olacak çünkü nasıl kullanacaklarını öğrendiler." dedi.

coulthard_rb4_ilk_test_682176796.jpg

Teknik Direktör Geoff Willis dayanıklılık sorunlarını gidermek için daha basit bir dizayn kullanmak yerine tasarım seviyesini yükselttiklerini söyledi.

Willis "Araç tasarım olarak daha karışık. Daha iyi iş çıkardık. Bu araçta önemli derecede daha fazla tasarım kullanıldı. Böylelikle problemli tüm alanlara bakabiliyor ve uygun çözüm bulabiliyoruz. Bu yüzden artık durumu anladığımızı düşünüyoruz."

"Sorun olan bölgelerin tasarımında iyileştirme yaptık. Araç RB3’ün evrimi olsada detaylar bakımından RB4’te ileriye dönük büyük adım attık. "

"Eğer tasarım ve üretim kontrolü sizin elinizdeyse dayanıklılığı daha kolay çözebilirsiniz." dedi.


Yorumlar

  1. yani dayanıksız olabilir diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir