Hamilton Sorunlara Rağmen Çalışmalardan Memnun

yazar:

kategori:

Hamilton Jerez testlerinin son gününde 2 defa pist dışına çıkmasına rağmen Mclaren MP4 23’ün performansından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

2 defa çakılın içerisinde bulunan aracından dışarı çıkmak zorunda kalan İngiliz pilot bu sorunların nedeni olarak yeni kurallar çerçevesinde olmayan motor freni ve çekiş kontrol sismini gösterdi.

Bu pist dışı ziyaretleri hakkında konuşan Hamilton "İlkinde pist ıslaktı ve kerbe dokunduğumda çakıl alana çıktım. Bazı bölümlerde kaçış alanları olsa iyi olurdu. Öğleden sonrada aynısı oldu."

hamilton_jerez_16_pistdisi_610670293.jpg

"Bu yardımlar olmadan viraj girişinde arka tekerler daha fazla kilitleniyor. Limitteyken ve aracı zorlarken sonuç olarak bu oluyor."

"Çekiş kontrol olmamasına alışıyorum ve aracı geliştiriyorum. Ancak pist çok kaygandı, çekiş kontrol olmadan daha da kaygandı."

"Bu yardımlar olmadan araç viraj çıkışında daha da sinirli oluyor. Bu da hata yapma riskini arttırıyor. Ancak denemeli ve en iyi şekilde idare edebilmelisiniz."

"Tüm takımlar gücü nasıl daha iyi kullanabilecekleri konusunda sıkı çalışmak zorunda." dedi.

Hamilton ayrıca yeni aracın dayanıklı bir araç olduğunu söyledi. Hamilton "Daha aracın dayanıklılığını kontrol etmek için çıktığımız ilk testler bile geçen seneye oranla büyük bir gelişme kaydettiğimizi gösterdi. "

"Doğru yönde ilerliyoruz ve bu şekilde devam etmeliyiz." dedi.


Yorumlar

  1. bunlar altı üstü test arkadaşlar, bütün pilotlar çıkıyor pist dışına.. belki ilk yarışlarda da olur böyle hatalar ama zamanla alışacaklardır =) ilk yarışlarda arayı açan pilot biraz avantaj sağlar herhalde =)

  2. Hamilton baskı altında hatamı yapıyorrmuş allah allah geçen sene gördük biz neler yaptığını ne baskılarla yarştığını bütün bunlara rağmen az daha şampiyon oluyordu…

  3. Ferzan arkadaşım ne çaylağı her 2 side geçen sene çaylaklık sezonunu bitirdiler artık normal pilot konumuna geçtiler zaten geçen sene çaylak dediğiniz HAMILTON nasıL bir piLot oLduğunu herkese göstermiş oLdu..

  4. mclaren bu iki caylakla cok defa pisti dışına çıkarken görecegiz gibime geliyor.Birde gecen yıl bu adamın üzerinde baskı yoktu ve kendini gösteriyordu simdi basta ingilizler bu adamdan bir seyler bekliyor bence bu yıl daha fazla hata yaparken görecegiz kendisini.baskıyı kaldıramıyor caylak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir