Alonso Pole Rağmen Galibiyet Beklemiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso Macaristan Grand Prix’si sıralamalarında aldığı pol pozisyonunun ardından galibiyet kazanmayı düşünmediğini kabul ediyor.

2006 sezonundan bu yana takımına ilk pole pozisyonunu kazandıran İspanyol pilot Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber’in yarın için favori olduğunu söylüyor. Ayrıca son seansta düşük yakıt yüküyle tur attığını ima ediyor.

“Burası benim için özel bir pist, burada 2003’te ilk yarışımı kazanmıştım. bu yüzden Budapeşte’de sürüş yapmak beni daima mutlu eder ve yarın da ilginç olacak.”

“İleriye doğru bir adım attık ve araç son iki yarışta gelişti. Belki bu adamlar (Vettel, Webber) kadar hızlı değiliz ama artık daha rekabetçiyiz. Yarın birkaç iyi puan almayı umuyoruz.”

“Kazanmayı deneyeceğiz ancak dürüst ve gerçekçi olmak gerekirse, hedefimiz puan almak. Sadece Nurburgring’de puan alabildiğimiz son dört yarışın ardından markalar şampiyonası için puana ihtiyacımız var. Ve biliyoruz ki eğer ağır başlarsak ancak sekizinci dokuzuncu olabiliyoruz.”

“Bu kez agresifiz, pol için istediğimizi yaptık, şimdi yarışta zorlayacağız.”

Çifte dünya şampiyonu Renault’nun son yarışlardaki gelişimiyle cesaretlendiğini ve sezonun ikinci yarısı için olumlu düşündüğünü söylüyor.

“Son iki üç yarışta araca eklediğimiz parçalar çok iyi çalışıyor gibi görünüyor. Aracı geliştirme açısından iyi bir yön bulduğuma eminim. Bu şampiyonada aldığımız ilk iyi sonuçtu. Bu yüzden umarım sezonun ikinci yarısı da bu şekilde olur umarım son seansa kalır ve daha fazla ilk beş içinde yer alabiliriz.”


Yorumlar

  1. sinan karan avatarı

    alonsonun işi harbi zor 637kg alonso en hafif araç diğer pilotlar hep 650kg ve üstü çok zor olcak:(

  2. burak gören avatarı

    webberin vettelden ağır olma ihtimali bana göre 0 basın toplantısınde seb benden daha iyi tur attı ben hata yaptım o daha iyi iş çıkarttı dedi o yüzden şu an bence en avantajlı seb 😉

  3. alonsonun hafif olduğunu söylemesine gerek zaten saf hızlara bakarakda bir sonuca varıyoruz benim tahminim yakıt ve avantaj açısından en iyi webber sonra hamilton vettel ve rosberg.Ancak hamilton liderliği alırsa onu geçmek imkansız olur.Alamaz demeyin almanyada 5. sıradan nerdeyse lider dönüyordu.burda vettel yavaş kalır startta hamiltona boşluk açarsa liderliği kesin gibi.

  4. helal olsun walla biz okadar güncelleme yaptık hala pol pozisyonu filan görmedik ama start anında kersle birlkte lewisim ne yapar bekleyip görcez artık:D

  5. Adam gerçekçi konuşmuş, hafif olduğunu tahmin ediyoruz, ama ne kadar fark var merakla bekliyorum, startta çok önemli…

  6. klasik bir alonso açıklması olmuş hayırlısı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir