Allison: “Yeni Motorla Yarışta Daha Hızlı Olacağız”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, 2015 araçları SF15-T’de yaptıkları büyük değişikliklerle artık sıralamalarla yarış seansları arasında daha iyi bir denge olacağını söyledi.

Ferrari’nin kış dönemindeki çabaları içerisinde motorda ciddi değişiklikler yapıldı. Allison, Ferrari’nin artık yarışlarda daha güçlü olacağını çünkü motorlarının geçen seneye nazaran yarışta enerji geri dönüşümünde rakiplerinin gerisinde kalmayacağını söyledi.

Allison “Geçen seneki motorda ve güç ünitesinde bazı sorunlarımız vardı.”

“Sezonun başında güç dağılımı sofistike değildi ve sürücülerin gaz pedalından istedikleri tepkiyi almaları çok zordu.”

“Sezon içerisinde çok geliştik ve SF15-T’de ileri yönde gereken adımları attık.”

“Geçen seneki araçtaki en belirgin zayıflık turbolardan geri dönüşümle elde edilen elektrik enerjisinin yarışta rekabetçi olmamızı sağlamaya yeterli olmamasıydı.”

“Geçen sene Ferrari’nin sıralama performansında yarışa kıyasla daha iyi olmasının sebebi buydu.”

“Motorun yapısını değiştirmeye ve sıralama ile yarış performansı arasındaki dengeyi daha iyileştirmeye çalıştık.” dedi.

Allison ayrıca sezon içerisinde gelişimin kendilerine fayda sağlayacağını söyledi.

Allison “Bizimki gibi bir pozisyondan geliyorsanız ve rakiplerinizle aradaki farkı kapatmaya çalışıyorsanız nasıl gelişeceğinize dair fikriniz olup da bunu yapamamanız sinir bozucu oluyor çünkü kurallar tüm sezon boyunca belli parçalarda gelişimi kısıtlıyor.”

“Size performans kazandırabilecek şeyin rafta bekliyor olması sinir bozucu oluyor.”

“2015 sezonu boyunca geliştirme programımızı devam ettirme konusunda esnek olmamız iyi bir şey.”

“Bu durum iyi bir iş çıkarırsak daha güçlü olmamızı ve daha hızlı gelişmemizi sağlayacak.” dedi.

Allison, geçen senenin ardından aerodinamik anlamda çok çaba sergilediklerini söyledi. Aracın arka tarafı geçen seneye göre daha sıkı paketlenirken soğutmanın daha verimli olması için çaba sergilenmiş.

Allison “Aracımızın arkası 2014 aracına kıyasla belirgin bir şekilde farklı. Bu konuda her şeyi karoserin altında daha sıkı paketlemeyi başardık.”

“Bu sadece rüzgar tünelinde değil, tasarım aşamasındaki çok fazla çalışma ile oldu. Radyatörlerin daha verimli olacağı tasarımlar bulmaya çalıştık.”

“Bu sayede radyatörlerin her bir noktasından daha fazla soğutma olmasını başardık. Sonuç olarak aracın arka tarafını daha da aşağı düşürebildik.” dedi.


Yorumlar

“Allison: “Yeni Motorla Yarışta Daha Hızlı Olacağız”” için 19 yanıt

  1. Rüzgar tüneli sorunu devam edecek kimse heyecanlanmasın.Ferrari sıralamada çok üstlerde olmadığı sürece galibiyet alması imkansız.Motoru çok iyi yapması lazım takımın yoksa umutlanmayın.Çok hayal kırıklığına uğrarsınız.En az 2 galibiyette hayal.Onu en fazla 2 galibiyet diye değiştirelim.O da belki hava şartlarının belirsiz olduğu yarışlarda gelir.

    1. bu ne özgüven hic yarışmasınlar o zaman

  2. Demekki Force İndiaların da arkasına düşeceğiz. 🙂

  3. arkadaşlar bu testleri izleme şansımız varmı

    1. FerrariFanTR avatarı

      hayır yayınlanmıycak. Sky mesela testlerde hazır buluncaktır ama yayın olmuycak hiç bir zaman da olmadı. Siteden güncel anlatım olucak büyük ihtimal gün sonunda da kısa videolar ve foroğraflar olur.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Hadi bakalım bu sefer de Allisonu dinleyelim.Bu adamın diğer geçmişteki sallamasyonculardan farklı olduğuna inanıyorum.O yüzden ona da bir kez olsun güveniyorum,bunu hakediyor.

    1. Bu adam iyi. Ben de güveniyorum buna. Zaten Ferrari’nin eskilerinden, rahat olacaktır.

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        bu süspansiyona ne diyorsun sen.neler gözüne çarptı başka.

        1. Pull rodla push rod arasında çok fark yok zaten. Sürüş açısından ise neredeyse sıfır, geometri tamamen aynı. Sadece ayarlaması zor oluyor diyorlar. Bu da şundan, pull rod daha kısa sıkışma mesafesine sahip olduğu için hassas ayarlaması daha zor. Ama iyi bir mekanik sistemle imkansız değil. F1 takımları içinse çok daha kolay olmalı.

          Araca gelirsek, uzman değilim. Ön kanat kesinlikle kökten değişmiş. Benzer görünüyor ama detayda alakasız. Bu daha çok değişir. Bir de burunda vanity panel denen kapak görememiş kimse. Yani burun yapısal olarak kaza yapısından oluşuyor ve üzerinde küçük değişiklik yapmak imkansız. Değişecekse tekrar kaza testi gerekecek.

          Arka kanatta gözüme farklı geldi ama birşey diyemiyorum. Sidepodlar daralmış ama aslında hacim aynı kalmış. Biraz elden geçmiş gibi duruyor, aynısı değil. Teoride en iyi burun Williams’ınkiymiş diyorlar. Bu uzun burunları kaza testinden daha kolay ve daha hafif burunla geçmek için yapıyorlarmış. Aracın ağırlık dağılımı bile burun yapısını etkileyebilir o zaman.

  5. Klasik yorumlar 😀 Sezon öncesi iddialı konuşmalar, geliştirdik artık demeler, Ferrari hep favoridir, ama sezon başlayınca puff 🙂 🙂

  6. Alonso ferrariye ne verdiki ne istedi ? Kendi egosu uğrana ferrarinin beş yılını çaldı. Herkes oturup şapkasını önüne koyacak.

  7. Şimdilik performans ve aero konusuna girmeden basitçe söylemek istiyorum. Aracın arkasını iyi paketledik ve birbirine yakın paketledik diyor. McLaren in arkasına bakınca sanki McLaren birkaç parça eksik koymuş hissi verdi bana. Arada çok fark var çünkü. Daha mı iyi daha mı kötü ona karar veremeyeceğim. Şu testler başlasın artık.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu Alonsonun önüne bunu temmuzda koyduğunuzda adamın kafa yatadı kalırdı takımda. Demekki yine hayal dünyasındasınız ki adam bırakıp gitti 5 sene kandıktan sonra.

    1. olayı kacırıyosun sanırm, bu projeye ekim kasım arası baslandı , o yüzden daha tam olmadı arac . Yeni bastan ele aldılar ve Tombazisle Fryı kovdular . Cünkü alonsonun görüdü arac bu degildi ve faciaydı

    2. temmuzda değil daha geç başlandı bu araca hatta başkan bile çıkıp zaman çok kısa yeterli değil demişti … Feanor35 ‘in dediği doğru olabilir alonso farklı araç görmüş olabilir.

  9. Ferrari gibi takım aero olarak mutlaka gelişmiştir ve gelişecektir. Fakat asıl sorun ki en önemlisi motor performansı eğer mercedeslere yakın olmazsa ferrariyi bu senede galibiyetsiz bir sezon beklediği kesin. Umarım motoru,turboyu vs. istenilen seviyeye çıkarırlar.

  10. bazı arkadaşları belki bana kızabilir aracı gördükten sonra vede James Allison teknik ekip başındayken f.alanso yanlış zaman da ferrariden ayrıldı

  11. Duymak istediğimiz şeyler bunlar

    Şu grid birbirine yakın olsun artıkta sonucu belli yarışlar izlemeyelim

  12. söylediği şeyler bilmek istediğim sözlerdi ama bakalım testlerde ne derece çalışacaklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir