Button Kötü Geçen Güne Rağmen İyimser

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Jenson Button, cumartesi günü kötü geçen sıralama turlarına rağmen Macaristan Grand Prix’i öncesi iyimser olduğunu söylüyor.

Brawn pilotu Redd Bull’ların galibiyet kazanmalarını sonlandıracak iyi bir sonuç beklerken kendine özgü yapısıyla geçişisin neredeyse imkansız olduğu pistte gridde sekizinci sırayı alaak hayal kırıklığına uğradı. Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber yarınki yarışa ikinci ve üüncü sırada başlayacaklar.

Q3’te yalnızca bir hızlı tur atabilen Button üst sıralar için mücadele edemedi fakat Britanyalı pilot yarış konusunda hala iyimser olduğunu söyledi.

” Bugün ilk iki seans boyunca araç oldukça iyiydi bununla birlikte trafik ve sarı bayraklardan dolayı hiçbir turum kusursuz değildi. Q3’te rekabetçi olabileceğimizi düşündüm fakat malesef aracın üzerinde çalışılması gerekti bunun anlamı yalnızca bir tur atabildim ve plandığımızdan dört tur fazla ağır yakıt yüküyle turlamak zorunda kaldım.”

” Bugün soğuk şartlarda lastiklerin çalışma aralıkları konusunda limitteydik bu yüzden aracın kontrolü antremanlara olduğu kadar iyi değildi. Gridde sekizinci sırada başlamak ideal değil ve kirli taraftan kalkacağım fakat olumlu yaklaşıyoruz ve burada ne yapabileceğimizi göreceğiz.”

Takım arkadaşı Rubens Barichello ise Q2’nin sonunda sorun yaşamasının ardından ancak on üçüncü olabildi.

” Bugün sıralama turları için harika planlarımız vardı ve iyi bir seans geçirebileceğimiz konusunda kendimden emindim. Malesef Q2’deki ikinci turumda aracın arka bölümünde sorun yaşadım ve turu bırakıp pite dönmek zorunda kaldım.”

” İlk turuda trafiğe takıldığım için şanssızdım yoksa ilk onda yeralabilecek kadar iyiydik. Geçişin neredeyse imkansız olduğu bu pistte on üçüncü sırada başlamak yarınki yarışı gerçekten zorlaştırıyor fkat en azından yakıt yükünü seçebileceğiz ve puan kazanmak için her şeyimizi vereceğiz.”


Yorumlar

  1. zafer çevik avatarı

    yakıt yüklerini eşitlediğimizde renault bgp ile aynı zamanı yapmış aşağı yukarı. bu demektir ki en az 2 takım bgp yi geçmiş 1 takımda dengelemiş. işin zor button.

  2. Button bu sezon şampiyonluğu kaçırırsa ki gidişat hiç iyi değil çok ama çok kötü olacak.Red Bull'lar gerçekten iyi bir performas sergilemekteler.Gerekli maddi destek ihtiyacımızı bulamazsak korkarım gerileme devam edecek.Red Bull'lar dahil diğer yakın rakipler gelişimlerinin meyvelerini almaya başladılar.Acilen Brawn GP'nin finans sorununu çözerek araç için gerekli yenilemeleri yapması lazım…

  3. Webber'in şampiyonluğunu destekleyenlerden biriyim.

  4. bu arada site niye bu kadar yawaşladı:)

  5. bence şampiyon ya vettel ya da webber olacak, çünkü button bu hızla gerilemeye devam ederse en fazla 5 yarışta erir 20 puan.. açıkçası ben webberin şampiyon olmasını çok isterim

  6. inşallah dediğin gibidir iş sana kalmış yakıt yükün ağır starta birşeyler yapman lazım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir