Allison: “Yeni Ferrari Raikkonen’e Uyacak”

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Teknik Patronu James Allison, takımın 2015 aracı SF15-T’nin Kimi Raikkonen’in stiline daha çok uyacağı söyledi.

Ferrari’ye dönen Raikkonen, geçen sene frenlemede ve viraj girişlerinde aracın ön tarafından memnun kalmadığı için takım arkadaşı Fernando Alonso ile mücadelede geride kalmıştı.

Allison “Raikkonen için daha iyi olup olmayacağını ancak piste çıktığımızda öğreneceğiz ancak onun SF15-T ile viraj ortasında ve frenlemede daha rahat olmasını umuyorum.” dedi.

Allison ayrıca Pirelli’nin daha güçlü arka lastikler üretmesinin Raikkonen’e faydalı olacağını düşünüyor.

Allison “En önemlisi arka taraf. Aracın farklı yük koşullarında daha iyi olmasını sağlıyor ve sürücüye sonuç olarak virajda daha fazla güven veriyor.” dedi.

Allison, takım olarak iyimserlik hissetmelerine rağmen hiç bir şeyin kolay olmayacağını söylüyor.

Allison “Kimse Formula 1’in kolay olacağını söylemedi. 2015’te yarış kazanma mücadelesi çok zor olacak ancak tüm araçta iyi adımlar attık ve bunu performans anlamında yansıtacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Allison son olarak Robert Kubica BMW’deyken onun yarış mühendisi olan Toni Cuquerella’nın baş yarış mühendisi olacağını söyledi.

 

 


Yorumlar

“Allison: “Yeni Ferrari Raikkonen’e Uyacak”” için 15 yanıt

  1. Alonso takımdan ayrıldı ya Raikkonen taraftarlarının ağzına bir parmak bal çalmış.Hepsi bu.Daha fazlası değil.Gerçeği herkes biliyor.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      @icecold23 Bence bu ay ki maaşlarını RAİ ödedi 🙂

    2. 5 senedir de alonso taraftarının ağzına mı bal çalıyorlardı ? sezon başlarında ?

  2. Bu pull rod haberini okudum birde bunu kafam karıştı. Adam diyor ki bu arac rai ye uyacak diğer adam on taraf i keskin olmasını isteyen iki sürücü icin bu sistem ?. Teknik bilgisi olan ark. Aydinlatirsa sevinirim. Bu sistemin ayar zorluğu dışında ne gibi dezavantajları var on tarafa.

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    bu sene bahane yok raikkoonen.teknik patron da desturu vermiş o halde santander ve araç uyumsuz gibi durumlar rafa kalksın.haydi bakalım bol şans sana.inşallah istediğin gibi bir sezon ve araç bulursun

  4. Ha bu arada 2014te “aracı sürmek geçen seneden daha zor, tüm sürücüler aynı sorunları yaşıyor, yani rai nin alonso dan daha fazla sıkıntı çektiğini söylemek yanlış olur. Aynı geri bildirimleri veriyorlar ancak rai sadece alonso dan yavaş sürüyor” demecini de Allison yapmıştır.

    1. Hemen kosmussun haberin altına çamur atıcam diye.

      1. yazmayınca “hee bakın royal nerde yazmamış işine gelmemiş” gibi boş yorumlar yapılıyor.

        1. Yazınca da böyle oluyor. Sizin işiniz de zor. 🙂

  5. Ya da yanında alonsodan alt seviye bir pilot olduğu için daha iyi pilot gibi görünecek. Aynı grosjeanin yanında olduğu gibi. Ferrarinin bu sene cidden iyi araç yapması lazım. Çünkü geçen 5 senede olanın aksine aracının tam performansını piste yansıtamayacak.

  6. Konu Dışı: F1’i bu sene RTL verecek mi?

  7. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Yok ya ne uyumu Rai sürmeyi unuttu(!),veya yaşlandı veya emekli olsun 🙂

    1. Kol çıktı kol. 🙂

    2. Yok yok, Alonso çok über olduğundan kötü göründü Rai

      1. Alonso Mclarende Ferrariden daha fazla mi alacak daha az mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir