Whitmarsh "Bu Kazalar Güvenlikte Uyanmayı Sağlayacak"

yazar:

kategori:

Mclaren F1 Takım Patronu Martin Whitmarsh, art arda yaşanan Massa ve Surtees kazaları ile 1994’te Senna ve Ratzenberger’in kazalarının ardından yaşanan güvenlik tedbirleri uyaşınının bir kez daha olacağını söyledi.

Whitmarsh “Eğer çok ciddi bir kaza ile karşılaşmazsak kaçınılmaz olarak rahat oluruz. Açıkçası 1994 Formula 1’de uyanış için büyük bir dönem oldu.”

“Yaşananlar herkesi, FIA’yı, takımları güvenlik konusunda önlemler almaya yöneltti ve tekrar bunun olması gerektiğini düşünüyorum. Bu iş içerisinde yer alan herkes yapılabilecek her şeyi yapmalıdır.”

“Motor sporları tehlikeli ve yarış pilotları oldukça cesaretliler, bunu öncelikle hatırlamalıyız. Bir pilotun pit alanına her gelişinde bu konuda biraz ilgisiz oluyoruz.”

“Bazen yeteri kadar zorlamadıklarını düşündüğümüzde onlara zor zamanlar yaşatıyoruz ancak açıkçası onlar inanılmaz derecede cesurlar. Belki de Formula 1’de politikaya çok fazla odaklandık. Şampiyonaya, mücadeleye ve güvenliğe geri dönmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. Birde bu kazaların asıl suçlusunun FİA olduğunu belirtmek istiyorum.Nedeni gayet basit.Saçma sapan kurallar getirerek F1 i çekilmez yaptılar.Buna paralel olarak sezon içi testlerin yasaklanması,yeni parçaların sadece rüzgar tünelinde,cuma antrenmanlarında yada düzlük testlerinde denenmesi tam bir fiyasko bence.FİA nın bu yeni kurallar yani sezon içi testler hakkında tekrar düşünmesi gerekir,yoksa bu tür kazalar yinelenir ve kaçınılmaz olur.

  2. Çok güzel konuşmuş.

  3. Bizde bir söz vardır''Bir musibet bin nasihatten iyidir'' Butür talihsiz olaylar yada kazalar olmadan insanlar çözüm yollarına gitmiyorlar malesef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir