Hamilton Macaristan'da Sezonun İlk Zaferini Kazandı

yazar:

kategori:

2009 Formula 1 sezonunun Hungaroring pistinde koşulan 10. yarışını Mclaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa 4. sıradan başlayan son şampiyon, kendileri için oldukça kötü geçen sezonda yükselen performansları ile Macaristan’da oldukça güçlü bir galibiyet kazandı.

Hamilton 2008 Çin GP’sinin ardından hem kendisinin hem de Mclaren Mercedes’in ilk GP zaferini kazanmış oldu.

Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, yarışa 7. sıradan başlamasına rağmen iyi bir yükseliş gösterdi ve yarıştaki istikrarlı performansının ardından Macaristan GP’yi 2. sırada tamamlamayı başardı. Fin pilor Monaco’da kazandığı üçüncülüğün ardından ilk kez podyuma çıktı ve Ferrari bu sonuç ile bu sezonun en iyi sonucunu kazandı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Red Bull pilotu Mark Webber, Almanya’da aldığı galibiyetin ardından Macaristan’da 3. olarak şampiyona lideri Jenson Button ile farkı kapattı klasmanda 2. sıraya yükseldi. Webber ile Button arasındaki puan farkı 18.5’a düştü. Bu arada Webber arasında ilk pitlerin çıkışında yaşananlar bir an herkesi korkuttu.

Macaristan’daki hedefi podyum olan Williams pilotu Nico Rosberg, yarış içerisinde istikrarlı bir performans göstermesine rağmen önünde yarışın  ilerleyen zamanlarında çok fazla olay olmaması nedeniyle dördüncülük ile yetinmek zorunda kaldı.

Mclaren Mercedes’in adeta yükselişe geçtiği Macaristan’da 2008’de burada kürsünün zirvesine çıkan Heikki Kovalainen 5. olabildi. Kovalainen’in takım arkadaşının biraz gerisinde kalmasına rağmen Mclaren, Macaristan’da bu sezon en fazla puanını kazanmış oldu.

Yarış içerisinde oldukça fazla yükseliş gösteren Toyota’dan Timo Glock 6. oldu ve 3 puanın sahibi oldu.

Şampiyona lideri Jenson Button’un umduğu gibi gitmeyen yarışlarına bir diğeri daha eklendi. Button Hungaroring’de geriden başladığı yarışta bir ara 2.liğe kadar çıkmasına rağmen pitlerde yerini oldukça kaybetti ve yarış sonunda damalı bayrağı 7. sırada görmeyi başardı. Silverstone’dan bu yana düşmeye başlayan fark Macaristan’da da düşmeye devam etti.

Macaristan’da son puan Toyota’nın İtalyan sürücüsü Jarno Trulli’ye giderken damalı bayrakta Nakajima ve Barrichello Trulli’yi takip ettiler.

Toro Rosso ile ilk yarışına çıkaran tarihin en genç Formula 1 sürücüsü olan Jaime Alguersuari, ilk yarışını takım arkadaşı Sebastian Buemi’nin önünde tamamlarken BMW Sauber, Force India ve Renault’un iki pilotu da yarıştan puansız ayrıldı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Fernando Alonso, yarışın ilk 12 turunu başladığı gibi lider götürmesinin ardından beklendiği üzere pite giren ilk isim oldu ve Alonso yarışa 9. sırada döndü. Ancak Alonso’nun aracının sağ ön lastiğinin iyi takılmamış olması nedeniyle lastik yerinden çıktı ve Alonso tekrar pite dönmek zorunda kaldı. Oldukça geriye düşen Alonso daha sonra garaja döndü.

Yarıştan beklediğini bulamayan bir diğer isim REd Bull’un Alman pilotu Sebastian Vettel oldu. Alman sürücü startta geriye düşmesinin ardından yarışı 6. sırada götürüyordu ancak aracında sorun yaşayan Vettel için yarış erken bitti.

Sezonun 10. yarışı Macaristan GP’sinin bitmesi ile 2010 şampiyonasında 1 aylık bir ara olacak. Sıradaki yarış 23 Ağustos’ta Valencia’da koşulacak.


Pos Driver Team Time

1. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1h38:23.876
2. Raikkonen Ferrari (B) + 11.529
3. Webber Red Bull-Renault (B) + 16.886
4. Rosberg Williams-Toyota (B) + 26.967
5. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) + 34.392
6. Glock Toyota (B) + 35.237
7. Button Brawn-Mercedes (B) + 55.088
8. Trulli Toyota (B) + 1:08.172
9. Nakajima Williams-Toyota (B) + 1:08.774
10. Barrichello Brawn-Mercedes (B) + 1:09.256
11. Heidfeld BMW Sauber (B) + 1:10.612
12. Piquet Renault (B) + 1:11.512
13. Kubica BMW Sauber (B) + 1:14.046
14. Fisichella Force India-Mercedes (B) + 1 lap
15. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap
16. Buemi Toro Rosso-Ferrari (B) + 1 lap

Hızlı Tur: Webber, 1:21.931

Yarış dışı:

Pilot Takım Tur

Vettel Red Bull-Renault (B) 30
Alonso Renault (B) 16
Sutil Force India-Mercedes (B) 2
Massa Ferrari (B) 1


Puan Durumu

Pilotlar: Takımlar:

1. Button 70 1. Brawn-Mercedes 114
2. Webber 51.5 2. Red Bull-Renault 98.5
3. Vettel 47 3. Ferrari 40
4. Barrichello 44 4. Toyota 38.5
5. Rosberg 25.5 5. McLaren-Mercedes 28
6. Trulli 22.5 6. Williams-Toyota 25.5
7. Massa 22 7. Renault 13
8. Hamilton 19 8. BMW Sauber 8
9. Raikkonen 18 9. Toro Rosso-Ferrari 5
10. Glock 16
11. Alonso 13
12. Kovalainen 9
13. Heidfeld 6
14. Buemi 3
15. Bourdais 2
16. Kubica 2


Yorumlar

  1. Aslında bu ıyı oldu farklı kazananlarda olması gerek.

  2. Ferrari kesinlikle gelişimi durdurmamalı. Geliştirirlerse F60 yarış kazanır.

  3. Emir Çolak avatarı

    Hamilton ve Kimi'yi yine podyumda görmek uzun aradan sonra çok güzel bi duygu 🙂 umarım Mclaren ve Ferrari böyle devam ederde KERS'le uçarlar 🙂 tebrikler rai ve ham. Massa'yıda bi an önce tekrar aramızda görmek istiyoruz.

  4. Levis ve Rai`ye tebrikler. Mclaren ve Ferrari iyi is cikardilar ancak sanirim Ferrari 2010 a yogunlasmaya basladi. Son olarakta bir Rai taraftari olarak Rai`nin basin toplantisinda Felipe icin iyi dileklerini onun agzindan degilde Lewis`in agzindan duymak beni uzdu. Rai insancil biri ama bu soguklugu bazen fazla oluyor..

  5. hamilton startta geçemediği weberi sonradan geçerek yarışı kendi lehine çevirdi.yakıt yükü de fena değildi.basın toplantısında hamiltona söz verildiğinde " bu zaferi massa ya adamak istiyorum" demesini bekledim nedense..bu anormal mi olurdu bilmem ama dese hoşuma giderdi..rakip makip ama, arkadaşlar sonuçta nolacaktı.bu arada, massaya şifa diliyorum.hazır yazmışken bi kaç konuya da değineyim.renonun ceza alması ve aldığı ceza bence oldukça isabetli..dahası, brawn ın da ceza alması gerekiyor bana kalırsa…kopan o parçayı neyle yapıştırmış tutturmuşlar oraya..hızlı olmak için güvenlikten ödün vermişler demek..ya da bi şekilde, güvenlik açığı oluşturacak bir hata yapmışlar ve hatalarının bedellerini ödemeliler.aklına, geçen sene -evvelki sene de olabilir tam hatrlamıyorum-ferrarilerden birinin kısmen kopan, ama hala arabaya yapışık duran bi parça ile yarışa devam etmelerine raümen- güvenlik açısından riskli bi şekilde- bu konuda bi ceza ya da uyarı almamış olmaları geldi

  6. harika geri dönüş için tebrikler. sanırım gelişim süreci çok daha hızlanacak Mclaren'in.

  7. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    http://www.formula1-game.com/
    burdan bilgileri alabilirsiniz arkadaslar formula1 oyunu icin ama üye olmaniz lazim herhalde

  8. vallaha ben bu yılın araçlarında değilim benim için önemli olan simülasyon olması Underground gibi 400 le duvara çarpınca akordiyon yayına dönmem gerekirken 1 tane toz konmaması saçma oluyor =) arcade oyunlar beni sarmıyor

  9. hamilton ve raikkonen iyi iş çıkardılar tebrik ederim. tamamen hak edilmiş bir galibiyet. gerçekten bravo bu kadar sürede bu kadar iş.

  10. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    hamiltonu ve kimiyi tekrar podyumda görmek güzel oldu…tipik bir macaristan yarışıydı aslında…

  11. erhan aydın avatarı

    ben mazoşist ruhlu biri değilimki 1.liğe sevinmeyeyim.yarışın sonuna kadar raikonenin 1. olması için bekledim ve 2. olmasınada sevindim ve hatta hamiltonun ve mclarenin başarısını hem tebrik ettim hemde sevindim.çünkü mücadele arttı.elbette podyum gören takımlar ve fanları sevinmeli bu başarıya ama benim meselem başka arkadaş.ben "massanın kazasını büyütmeyelim" diyenlere kızıyorum.yoksa sevinen sevinir.hele bir taraftar olarak.ama sizinde malumunuzdur ki "ÖLMEDİKİ" lafı çok kırıcı.kafatası çatlamış,beyin sarsıntısı geçiirip ameliyat olmak zorunda kalmış ve suni komaya sokulmuş biri için bu söz çok kırıcı.kesinlikle mclaren taraftarına bu başarı için sevinemezsin demiyorum,elbette hakkınız var.galiba yanlış anlaşıldım.özür dilerim.ama bu kazayı küçümseyenlerden değil.

  12. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    birsey degil kardesim 😉

  13. Evet bu ayrıntılar daha güzel oldu.
    Teşekkürler Ahmet.

  14. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi Codemaster oyunu bu yilin araclarina göre yapiyor yani bu yilin arac lari olcak oyunda
    ve oyun bu yilin son cegreginde cikicak ilk olarak PSP ve WII icin
    ve 2010 un baslarinda ise PC,PS3 ve XBox360 icin cikacak

  15. Ertan Akkaş avatarı

    Hamilton'a, Raikkonen'e, Glock'a ve Rosberg'e tebriklerimi iletiyorum. McLaren ve Ferrari yaptıkları çalışmalarla önde olmayı hakediyorlar. Bu arada basın toplantısındaki pilotların Massa'dan söz etmediğine kızmış olabilirler ama eminim bütün pilotlat ziyarete gitmiş gerekli özeni göstermişlerdir. Bunu ekranların önünde dile getirmelerinede gerek yok sonuçta eminim kendi aralarında biz incelikleri vardır. Hem bahsetmediler diye birşey yok. Kimi Fince Hamilton İngilizce durumdan sözettiler. Bence durumu abartmaya gerek yok.

    1 ay sonra umarım Massa'yı tekrar yarışırken ve Ferrari'yi kalibiyet alırken görürüm.

    Tekrar tebrikler Hamilton ve McLaren

  16. Massa 1 aylık sürede kendini toparlayıp yarışlara geri dönecektir, bu 1 aylık ara denk geldi iyi oldu massa için

  17. Live For Speed var grafikleri kötü ama BMW F1.06 ile simülasyon modunda gerçekten keyif alıyorum lisanslı internetten sürüş yaptığınızda kurallara uymak felan zevkli =) ayrıca çok geniş bir ayar listesi var rot ayarlarından direksiyon açısına RPM lere kadar.. kanat ayarları vb

  18. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    saol teşekkür ederim

  19. 2009 oyun haklarını codemasters aldı.
    Benden daha iyi simülasyon bilgisi olan arkadaşlar var sitede,forumda.
    Onlardan codemasters hakkında bilgi alabilirsin.

  20. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi biraz sakin olalim lütfen ya
    gercek diyorum biz türkler asiri duygusal iz ya
    tamam duygusal olmamiz iyi ama asirisi da biraz fazla kaciyo bence
    insallah felipe iyilesir ve f60 i bu sezon daha sürer bunu dilemek ve dua etmek ten baska yapacagimiz bir sey yok lewis orda sevinmese felipe nin durumu degismezdi yani biraz daha az haksizlik yapalim

  21. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    öncelikle massaya acil şifalar bence massa bundan sonra dünyaya gelicek çocuğunu ve ailesini düşünüp bırakması lazım sağlığı daha önemli bölece ferrari alonsoyu artık rahatlıkla alabilir yer açılır sorunsuzca ve alonsoyla beraber fanlarıda muradına ermiş olur ne güsel olurdu ya

  22. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    saol eren bende öyle biliyordum peki çıkabilir mi bilgisi olan war mı??? warsa lütfen paylaşın

  23. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    abi anlamiyosrunuz artik herhalde
    ben lewis in basarisi daha önemli diye bir cümle mi kullandim acaba
    bu kadar da sömürmeyin ya
    lewis hakli olarak sevindi yarisi kazandigina
    ve basin toplantisinda da felipe icin konustu zaten daha ne yapsin ya
    söylemek istedigim su anda cok sey var kötü degil yanlis anlasilmasin ama türkcem okadar iyi degil düsüncelerimi yanlis anlatabilirim diye söylemiyorum
    tek söylicem lewis in sevinci cok dogal ve felipe icin hepimiz üzülüyoruz ben dün gece 3 e kadar internet te haber baktim felipe nin durumu nasil diye
    yani herkez felipe yi düsünüyo korkma

  24. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    bak erhan inan ki hamilton tek sonuncu olsaydı da massa kaza yapmasaydı ama 1. olmasınada sevindim bunda herhangi bir insanlık dışı bişi göremiyorum gören warsa söylesin…

  25. kaan kaanhan avatarı

    Mc ve Fer tebrikler, McLaren geri döndü umarım diğer pistlerde de iyi oluruz. massa ölmüş gibi yorumlar var, iyleşecek biraz sabır.

  26. F1 2002,F1c benim bildiğim.

  27. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    arkadaşlar f1 oyunlarından hangisi direk olarak e a sports un modifiye olmadan

  28. erhan aydın avatarı

    eminim sende massayı belkide en az benim kadar düşünüyorsun ama hamiltonun başarısı sana daha cazib geliyor,öylemi? kişinin önem verdiği değerler sözlerindeki vurgularda gizlidir…

  29. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    benim sözlerim kimi ye değildi o zaten hep soğuk kanlı ama benim sözlerim hamilton ı eleştirenlere idi darılan kırılandan özür dilerim…

  30. Adam ölmedi ya ayaga bile kalkabilir 2 gune niye oldu gibi davraniyorsunuz bunu tartismayalim artik yeter.

  31. evet 800 gramlık maddeden sonra videodana bilinç kaybı var tamamen kontrolsuz gidiyor fren ve gaza aynı anda basiyor yerdeki izlerden ve carptiginda bile motorun bogurmesinden belliydi zaten dogruladilar..

  32. arkadaşlar olayı başka yerlere çekmeyin.bazı arkadaşlar neredeyse mclarenin bu olaya sevindiğini yazacak.ama insanlık bu kadar iğrenç değil.spor olarakta bu böyle.sen tüm rakiplerin gitsin her yarışı kazan bu bi şey ifade etmez.spor rekabetle güzel.bir de adamın karısı hamileymiş hiç kimse bu olaya sevinmedi.hepimiz ferrarinin acısını paylaşıyoruz…

  33. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi yeter artik iyicene isi cigrindan cikarttiniz
    nedemek ya sevinmeseydi lewis
    nedemek kimi nin insanligindan süpe ediyorum siz olayi acayip dramatize etmeseniz bi
    abi adam bu kadar berbat bi sezon da birinci olmus tabi sevincek aglasin mi ne bicim yorumlar bunlar ya
    hem kimi illa herkezin önpnde felipe icin bi sey söylemek zorunda degil insan olmasi icin o da onun hüzüncünü icinde yasiyodur ne biliyosunuz kimi nin felipe ile bire bir görüsmiceni ona gecmis olsun dilemiceni
    abi size inanamiyorum hakkaten birseyin de suyunu cikarmayin hepimiz üzülüyoruz felipe icin yani okadar da abartmayin siz degilsiniz tek üzülenler

  34. erhan aydın avatarı

    herşeyden önce polemiğe girmek gibi bir hobim yok,bu böyle biline;ama şuna emin olun ki hamiltonun başına bu kaza gelseydi yine aynı şeyler söylerdim.hem benim kızgınlığım esas olarak raikonene…ama yinede podyum görüntüsü böyle olmamalıydı.

  35. Beni germiyor hiçbir şey.
    Burada massa'yı bir tek sen düşünüyormuşsun havası yaratıyorsun.
    Milletin insanlığını sen tartamazsın.
    İnsanlara hakaret ediyorsan bir başkasının eleştirisine de katlanmalısın sen nasıl lurisi eleştiriyorsan ben de seni eleştiriyorum ne var bunda?
    Gerilen sensin bunu bile göremiyorsun.

  36. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    ya baksanıza sizce seneye ferraride kimi-alonso yarışmamzmı aceb

  37. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    luris boşver sen ya neyi takıyorsun ki basın toplantısında adamaın takım arkadaşı (inglizce) bahsetmesken massa dan hamilton söyledi bu da gurur verici…

  38. Bilincini yitirmiş massa kaza anında ve bilinçsiz olarak gaza basıyormuş benim duyduğum.

  39. ya tamam kötüleyin istediğiniz kadar, umrumda değil yani yorumlarım hakkında ne düşündüğünüz, hamilton bir cani, ruhsuz ve birisinin acısından zevk alan birisi tamam mı, podyumda ağlamadığı için de şampiyonadan ihraç edilmeli.. oldu mu şimdi? rahatladık mı?

  40. tekrar burada olmak harika..bunu özlemiştik.ama hamiltonu eleştirenleri anlamıyorum.bu galibiyette bir senenin emeği var.bu sevinç gayet normal.bazı şeyleri karmaşıklaştırmaya gerek yok.böyle olmasını kimse istemedi.umarım kısa zamanda geri döner.(ayrıca basın toplantısında sadece hamiltonun bu kazaya deyinmeside gerçekten rezillik…)

  41. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    citafettin gerçekten haklı adam komada bile değil ama üzücü gerçekten ben bir şey merak ediyorum o 800 gram lık parçadan sonra massa bayılmış
    mı arkadaşlar???

  42. gurcan hezer avatarı

    Mclarene tebrikler ,artık klasik bir yargı halini alan , gelişim konusunda ayrı bir ligde olduklarını kanutladılar ama zaferi kutmlamanın ,MASANIN KAZASINI ve hiçe sayarak , sanki saaatlerce süren bir eğlenceye katılmışlar gibi insanların sevinmelerinde kasıt arayan mantığı ne bu sporla nede insanlıkla BAĞDAŞTIRAMIYORUM.

  43. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hatalar olur ama son yarışlarda Ferrari iyi stratejiler yapmaya başladı. Domenicalli işi öğreniyor yavaş yavaş :))

    Ferrari ve McLaren, Valencia'da da güçlü olacaktır. Orasıda Monaco ve Macaristan gibi ama yarışa 4 hafta bekle bekle günler geçmez şimdi 🙁

  44. Erhan Aydın kusura bakma ama burası milletin insanlığını ölçüp tartabileceğin bir platform değil.
    Eminim herkes üzülmüştür olanlara.

  45. kardeşim daha önce dediğim gibi adam ölmedi daha belki de 3 gün sonra ayağa kalkıcak taş gibi ya adam ölmüş gibi davranmayın ne tamam duygusalız ama mantıklı düşünün ölmüş gibi bu podyum ona armağan ediyorum diyemezler adam gerçekten komada bile değil yapay koma herşeyin stabil kalması için..

  46. Mehmet Akif Şimşek avatarı
    Mehmet Akif Şimşek

    Mclaren ve Hamilton cı olarak çokk mutluyum geri döndük acaba şampiyonada çok iyi yerlere gelebilir miyiz bilemem ama eskisi gibi arkada mucadele etmeyeceğimiz süper bu arada 5 sıra ilerleyen kimi yi de unutmamak lazım tebrikler kimi lewis harika…

  47. elif çivici avatarı

    Kers in ve köklü takımların yeniden başarısını görmek güzel..hamilton u ve macca yı tebrik etmek gerek..kimi yi de tebrik ediyorum..alonso çok iyi kalktı beklediğimden isterdim ki güzel puanlar alsın..yazıklar olsun reno şekilden şekile girdim koltukta..piquet piquetttt git defol artık tamam artık seni savunmıcam..helal olsun jaime algersuare ilk yarışında ne güzel yarıştı piquet ondan ders alsın :@
    red bull da işler umdukları gibi gitmedi..webber yine kaptı 6 puanı ama vettel için durum biraz kötüydü.
    brawn da sürünüyor artık..puan farkı avantajı da kalmadı..
    neyse 1 ay tatil çok uzun ya f1siz geçmeyecek zaman.gerçi geçse de valencia sıkıcı zaten

  48. erhan aydın avatarı

    yahu luris sen nasıl bir insansın arkadaş?"massa ölmediki" yani adam ölümün kıyısından tam olarak döndümü o da tam belli değil,sende kalkmışsın neler diyosun.merak ediyorum;hamiltona böylesine birşeyler olsa ne derdin?

  49. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    ya biriniz şu ferrari pit ekini eleştirseniz ya nedir bunlardan böle çektiğimiz ya o hata olmazsa fark pitten çıkarken 14 diilde 6_7 saniye olurdu ve bu baskı ne getirirdi bilinmez bunlarla işimiz var bizim ya kaçıncı hata bunların yaptğı kimse mclaren pit ekibi kadar temiz işyaptığını görmedim daha valla

  50. Açıkcası Monaco'da hızlı olan Ferrari ve Mclaren'in burada hızlı olması beni şaşırtmadı, beni asıl şaşırtan tempolarının çok çok iyi olmasıydı, Red Bull'un stratejisi bence yanlıştı, yavaş olan lastiği orta bölümde kullanıp podyumu tehlikeye attılar, Rosberg çok iyi yarıştı, Brawn pek iyi durumda değil, Alonso'dan bahsetmeme gerek yok bile, belki 4. 5. olmak için zorlayacaktı ama 2006 macaristandan sonra tekrar bir lastiği takamamak Renaut için utanç verici…

  51. Jenson Button avatarı
    Jenson Button

    Çok haklısın Tolga çok iyi bir konuya parmak bastın

  52. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Hamilton ve Raikkonen süper kalktılar ama az kalsın birbirlerine giriyorlardı:) yarışı kazanan KERS oldu aslında, bunun bir işe yaramadığını düşünürdüm ama startlarda iyi avantaj sağlıyor.

  53. masa hakkında ortada kötü bir haber yokken niye ağlasınlarki, adam işte demiş umarım bi an önce araca döner diye.. raikkonen de basın toplantısında massa hakkında bişiy demedi, gerçi kendi dilinde belki bişiyler demiştir bilemeyiz, veya hamiltondan sonra gereksiz tekrar etmek istememiş olabilir, sonuçta adam ölmedi, yarın uyanıp 1 ay sonraki yarışa yetişebilir.. büyütülcek bşiy yok..

    button'a 55 saniye fark atmış olmamız benim için en büyük mutluluk kaynağı oldu bu yarış.. brawnlar kendilerine güveniyolardı yine ama sonuçta istedikleri yerden bile daha geride olduklarını gördük.. brawnların yapabiliecek fazla bişiyleri yok, şampiyonluğu bence redbull'un ne kadar gelişebileceği ve puan toplayacağı belirleyecek, bu yolda ben webber'e de şans veriyorum açıkçası, takımlarda 3.lük için mclaren ve ferrari çekişecek gibi görünüyor..

    1 aylık arada mclaren ve ferrariden bir adım daha öne geçmelerini bekleyebiliriz, bikaç yarış daha kazanabilirsek gelecek sene için çok iyi bir altyapıya sahip olacağımız düşüncesindeyim..

    alonsoya da yazık oldu, podyuma çıkamayacaktı belki ama yine de talihsizlik yaşaması kötü oldu.. en hızlı turlarda da mclarenin üstünlüğü vardı, son turlarda webber ve rosberg'in gerisinde kaldık ama bu hamilton'ın zorlamaması ile alakalı olabilir.. valensiya sıcak olacak, sonra da yüksek hızlı virajlı pistlerde devam edeceğiz çoğunlukla, yine de başa oynayabileceğimize inanıyorum..

    son olarak, bazı arkadaşlar kers'e vurgu yapmış, sanki sadece onun sayesinde kazanılmış bir yarış gibi gösterme gayreti içindeler, gerçekten çok yanlış, kers'i kullanmayın demedi kimse brawn'a veya başka bi takıma, ve biliyoruzki sezon başında kers yüzünden yawaştık, başka sebepler de vardı ancak bunlar geride kaldı artık..

  54. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    değerli arkadaşlar..Kimi ingilizce röp.de bahsetmedi ama fince konuşurken filipe.2den bahsettiğini duydum ama asıl onemlisi bunu ing. soyleseydi daha iyi olurdu.Massa' ya da acil şifalar..

  55. Gerçekten de bu Macaristan GP'sinden bu kadar zevk alacağımı tahmin etmemiştim..Güzel bir yarıştı özellikle start çok güzeldi..Raikkonen ve Hamilton mükemmeldi harika kalktılar ve iyi bir sonuç elde ettiler..Raikkonen'in kalkışı zaten anlatılamaz Hamilton'u bile rahat geçebilirdi önünde Webber olmasaydı..Massa olsaydı dahada zevkli bir mücadele olabilirdi..Sonuç olarak büyük takımlar için iyi bir haftasonu oldu gelişim açısından..İlerleyen yarışlarda Ferrari zaferlerini de bekliyorum..Tebrikler..Saygılar.

  56. erhan aydın avatarı

    basın toplantısının başından itibaren özellikle massadan kim bahsedecek ve hatta kimin podyum başarısını massaya armağan edeceğini merakla bekledim ama maalaesef insanlığından şüphe duymaya başladığım raikonen takım arkadaşı için bir çift söz bile etmedi.hele podyumdaki 3 pilotunda sevinci,yazıklar olsun üçünede.hamiltonu tebrik ederim hem galibiyeti hemde basın toplantısındaki kuru kuruyada olsa massadan bahsetmesi için.massayada acil şifalar dilerim…

  57. Gökhan Demir haklısın kardeşim bizler BMW'ciler ,Renault'cular ,Toyota'cılar ,Brawn'cılar ,Williams'cılar , Force India'cılar ,Redbull'cular ,Toro Rosso'cular olarak hiç bir şeyiz bu seride hep Mclaren ve Ferrari kazanacak biz izleyeceğiz zaten sizin spor anlayışınız bu kadar holigansa sizleri tebrik ediyorum…

  58. sedat ahmet avatarı

    alonsonun pitiınde tam olarak benım görduğum mekanıker henuz lastık değiştirme işlemını tamamlamamıstı yanı lastıgı tam takamadan araç hareket ettı lolipop adam kalkış ıcın ızın verdı sanırım cok heyecanlandı ve erken kaldırdı.ama yınede bırsey fark etmezdı cunku alonso 3 pit stop yapacaktı en ıyı yerı belkı 7. yada 8. olabılırdı.

  59. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı sevıncını de uzunusunude hep ıcınde yasadı.sampanya ıcmesı massayı dusunmedıgını gostermez ama basın toplantısında takım arkadası ıcın bır seyler soylemesı onu onure etmesını bekledım acıkcası.
    hamıltonuda bu konuda elestıremem.sevındı cunkı hayat devam edıyor.toplantıda massa dan bahsettı demekkı unutmamıs.abartayalım bana gore

  60. Çok ilginç bir detay yeni pilot Alguersuari Buemi' den önde bitirmiş. Aslında Toro Rosso çok ayıp etti Burde' ye. Buemi bile bence Formula1' in pilotu değil; yanlış anlaşılmasın henüz. Bence 1 sene daha gp2 de yarışması gerekiyordu. Alguersuari ise onun durumu çok ince bir çizgide . İnş. patlamaz;

  61. Remzi Ersoy avatarı

    yazık renault un hata yapan mekanikeri kovulur büyük ihtimal

  62. Ama adam ölmedi daha ya neyle neyi karşılaştırıyorsunuz haberler tutarsız belki de 3 gün sonra ayağa kalkıcak adam öldü gibi konuşmayın..
    tamam içmeseler belki daha iyi olurdu ama sizde ölmüş gibi yaklaşıyorsunuz olaya.. he ölseydi durum farklı olurdu tabiki allah korusun..

  63. Bugünkü podyumu gördüm de acaba Massa' nın başına bu talihsizlik gelmeseydi acaba bugün nasıl bir derece elde edebilirdi acaba? Bu arada bazıları Hamilton' a terbiyesizlik etmiş. Dediklerinle hiç alakası yok ayrıca basın toplantısını dinlemedin mi? Hsmilton' a ve diğer pilotlara terbiyesizlik yapmanın alemi yok. Herşey burada yazmak kadar kolay değil. Neyse tebrikler Hamilton esaslı sürdü gene. Vettel taraftarı olarak söylüyorum bana göre Lewis çok çok iyi bir pilot. Vettel' in daha pişmesi gerek. Bu ara geriledi sanki. Ve Massa' yı yeniden yarışırken görmek istiyorum.

  64. hatirladim bu arada. 2006 japonya gp'si.. sampyanyayi degil icmek acmamisti bile. hatta kupayi bile yanina aldi mi almadi mi hatirlamiyorum.

    raikkonen hemen icti malum.. ama oyle hoplayip ziplamadi. her zamanki kimi..

  65. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yakıt yukunun verılgıgı haberde de yazmıstım.
    ıkı red bull avantajlı gorunsede kımse kerslı araclardan ozellıkle raıkonnen den bahsetmedıgını ve temız taftan kersle kalkacak raıkonnen e dıkkat edılmesı gerektıgını ve startın en cok kazanan ı olacagını alonso nun ılk 5 e gıremıyecegını yazmıstım.
    f1 uzmanı degılım ama aynen bole oldu.hamılton ve kımı starrta muhtesemdıler.ıkısınıde tabrık edıyorum..bana gore yarısın en ıyılerınden bırı de golck tu.hezaman sıkıcı olan macarıstan da sıkıcı olmaayn bır yarıstı.
    buır kımı cı olarak kımı nın basın toplantısında massa dan bahsetmemsı benı uzdu.1 ay f1 yok cok sıkıcı olacak

  66. Jenson Button avatarı
    Jenson Button

    Tebrikler Kers ve Mclaren:D Hade Artık Brawn Yap Birşeyler Para Lazım Para

  67. Kenan Bilgili avatarı
    Kenan Bilgili

    raikkonen elıne alır almaz sampanya ıcmeye basladı :S 1 ay sonra olucakları ızlıcez artık hangı takım nerede gorucez.

  68. sedat ahmet avatarı

    WeRwithUmassa tamamen saçma bır dusunce,herkes senın gıbı düşünmek zorunda değil,ne yapsın kahredip ağlasınmı.bu kadar basit düşünce olmaz.adam sezon boyunca bekledığını elde etmiş mutluluğunuda normal bır sekılde göstermiş.saptırmanın anlamı yok.tebrikler mclaren ve hamiltona..

  69. sampanya olmamasi degil de.. mesela fisichella'nin bir yarista arkadasi oldugu icin podyumda sampanya icmemisti, bir kenarda aglamisti.

  70. mclareni tebrik ederim hemıltonunda alonso ya ayzık oldu o mekanikerin azını gözünü kırmak gerek ama bunun burası f1 herhan ne olacağı belli olmuyorr brow bitmiş saygılar

  71. Kenan Bilgili avatarı
    Kenan Bilgili

    gokhan demir alonso vettelın ılahı adaletı neymıs solede bılelım ferrarı mclaren arasındamı gecer f1 sen ozaman yarıs seyretmek ıstemıyosun tuttgun kısılerı seyretmek ıstıyosun…gazozuna oynamalık f1 mıs…bu lafı ancak sen solersın

  72. Şampanya olayı olmaması gerekirdi bence.

  73. Kadir YILMAZ avatarı

    Podyuma bak Podyuma diye sevinmek isterdim, ama Massa yı atamıyorum kafamdan.
    Kazananlara tebrikler..

  74. tebrikler lewis çok iyi sürdü.brwanın işi yaş bu gidişle webber buttonı geçebilir ama 1 aylık tatil brawn gp için çok iyi olacak.lastik ısıtma sorunu vardı yine bunun üzerine yoğunlaşmak ve para lazım

  75. WeRwithUmassa avatarı
    WeRwithUmassa

    işte hamlton iste insanlık dışılık!! gorysunz işte adamın yaptını, byle hzunlu bi günde bu şekilde sevinç ne kdr doru?? bu kdr duyguszlk gormdım bn hytımda.. yllardr karsılıklı yarıstıın arkadsn az otedekı hastanede acılar içnde yatarkn senın yaptıın bu terbiyesizlik deil de nedir?? herks gordu kimiyi, o uzuntusunu içinde yaşıyor her halinden belli, takım arkadaşını düşünüyor o.. ama hamilton denen o kişi, kendini begenmislik akıyo her yerınden, vicdansız bu cocuk resmen.. solicek soz bulamıyorm yaaaaaaaa…

  76. 1- Lewis Hamilton
    2- Kimi Raikkonen

    Ne güzel eski günlerdeki gibi 🙂 Tebrikler Mclaren ve Ferrariye. Favoriler dağıldı bu yarış. Keşke daha fazla sevinebilsek aklım hala Massada…

  77. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Olması gereken buydu, McLaren, Ferrari bunlar en tepede olmalı.Gazozuna yapılan bir F1 olmuştu.Alonso ve Vettel için ilahi adalet yerini buldu.Alonso kesinlikle haketmemişti zaten iyi oldu.Tebrikler Hamilton, Tebrikler McLaren.Forever The Best.

  78. İşte bu ya işte bu ! İşte Gerçek yerimiz !
    bundan bahsediyorum 1 haftadır hep 😀
    Başarabiliceğimizi biliyordum ve gerçekten inanılmaz heyecanla izledim yarışı ..
    İŞTE BU !!!
    Hamilton bundan sonrakl bütün yarışları kazanır bu gidişle 😀

  79. tebrikler Mclaren, tebrikler Renault(!)

  80. ismail uçar avatarı

    kral geri döndü LEWİS HAMİLTTTTOONN :):))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir