Vettel Yarış Dışı Kaldığı için Raikkonen'i Suçladı

yazar:

kategori:

Şampiyonluk takipçisi Sebastian Vettel Macaristan Grand Prix’sinde yarış dışı kaldığı için Raikkonen’i suçladı.

Red Bull pilotu startta Raikkonen ile yaşadığı temas sonucu ön süspansiyona hasar vermiş ve yarışın 32 turunda yarış dışı kalmıştı.

Vettel, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Bir çarpışma oldu. İlk virajda Kimi ile temas yaşadım. Ben içerdeydim, önümde gaza basacak boş bir alan vardı ve ardından kenardan birden onun aracı geldi ve evet birbirimize dokunduk. O benim aracıma çarptı, bu yüzden…  Olabilir ancak ilk pit stopumuzun kötü olmasının nedeni de buydu. Ardından bir noktada ön süspansiyon pes etti ve aracı garaja çekmek zorunda kaldık.” dedi.

Vettel Budapeşte yarışı için favoriler arasındaydı ancak şu anda Jenson Button’a karşı puan kaybetmiş durumda ve takım arkadaşı Webber’in de gerisine düştü.

Vettel, Mclaren’in bu temposuna da şaşırdığını kabul etti ancak KERS’in startta bir avantaj olduğunu ve ilk viraja girerken ekstra durumlar ortaya çıkarttığını da yineledi.

“Gerçekten iyi bir yarış temposu. Burada daha yakın olacaklarını biliyorduk ancak ne yazık ki burada startta elinizden hiçbir şey de gelmiyor.”

 


Yorumlar

  1. Emir Çolak avatarı

    can bundy ee bu kadar konuşuyorsun iğneleyici cevapları sen veriyorsun ne kadar kendi düşüncen olsada e bırakta insanlar bu cevaplarına karşılıkta konuşabilsinler, böyle antipatik cümleler kurarsan böyle şeylerin olması normal sonrada çıkıp konu kapanır,karşılık verir,(sen nasıl izledin o yılları bilmiyorum) derler 🙂 böyle yorumlardan sonra konu herhalde kapanmaz, umarım cümleler bi anlam ifade etmiştir.

  2. ya pozisyonu izlersen kimi'nin orda belki kendisi hasar alıcak sanki kiminin altında dozer var vettelde narin bir araba kimi gelmis vettele girmiş gibi konuşuyorsun küçük bir sürtüşme gibi anlık birşey start anı zaten karambol.. kendi tekeri bile patlardı red bull'un ön kanatları mağlum patlatıyor.. yani yaptığın yorum ne alaka? he ille israr ediyorsan her start oncesi domenicalli bağıra bağıra söylüyor telsizden bize ceza yazmıyorlar araçta sağlam gir herkese diyorlar.. mutlu musun?

  3. kusura kalmayın ilk başta şaka yaptığınızı anlamadım. ciddiye alıp cevap yazdım. ama sizlerde gayet ciddi ciddi savununca insan şaka mı gerçek mi ayırt etmekte zorlanıyor.
    yoksa bana karşı yapmış olduğunuz yorum tarz ve içerik* olsa olsa şaka olur.

    *beni eleştirmeniz, McLaren'de daha az agresif genellememden. ama sizde aynı tarz ispatsız ( ki bunların ispatı çok uzun yarış yarış yorumu getirir. bizde bu sıcakta böylesine uzun bir yorumdan kaçınıyoruz.)genelleme ile bana karşılık veriyorsunuz. arkadaşım demiş bizce ferrari de daha naif. eee benimle aynı konuşuyorsunuz sadece takımın ismini değiştiriyorsunuz. ama sizinki geçerli oluyor benim ki değil.

    eğer şaka yapmayıp ciddi konuşuyorsanız; peki ben ispat edemedim buyrun siz örneklerle ispat edin. lütfen sizde "ya bu kadar kişi kabullenmiş sen hala aksini söylüyorsun tarzı" karşı taraf için hiçbir anlam taşımayan cümlelerle bunu yapmaya çalışmayın. ya da gene vereceğiniz makul cevaplar yoksa laf sokma yoluna gitmeyin de şuraya biraz ağırlık kazandıralım.

  4. can bundy bu kadar kişi çıkmış söylemiş hala konuşman abez kaçıyor. Raikkonenin en agresif yılları Mclaren yıllarıydı. O dönemler pistteki en agresif sürücüydü.

  5. Emir Çolak avatarı

    Can Bundy Kimi Mclaren'deki gibi yarışsa şu an tozu dumana katar 🙂 hiç agresif değil şu an Macaristan'da eh biraz.

  6. Can bundy saçma sapan yorumlar yapıyorsun alalh aşkına ya tamam fia sürekli ferrariyi kolluyor.. Domenicalli de her yarış öncesi kimi ye istediğin kadar bastır bize ceza yazmıyorlar diye gaz veriyor bu mu? anlayışın bu sadece..

  7. Tamam da arkadaşım burda "insan" yorum yapmıyor, "insanlar" yorum yapıyor, sen burda gelip sağa sola sataşırsan gelir "insanlar"da sana yanıt verir. Bunda şaşılacak bir şey yok, artı demogojiye hiç gerek yok.

    trf1 klasiği diyorsan ve siteyi beğenmiyorsan yol açıktır, biz burdayız, daha önce de olduğumuz gibi.

    Ayrıca Erdal beyle aynı görüşleri paylaştığımı kim söyledi, ben bana yanlış gelene yanıt veririm, senin söylediğin ve bana doğru gelen şeyse zaten doğrudur, ne ben Erdal bey adına konuşabilirim, ne de o benim adıma konuşabilir.

  8. erdal altundağ kalkmış bana cevap vermiş bende nacizane karşılık vermişim.

    sanırsın konu kapanır. olmadı gene erdal karşılık verir. (nasılsa sizin görüşünüzü paylaşan biri çıkmış bana karşılık vermiş. ha eğer o çıkmasa idi sen/siz devreye gir/giriniz.)

    ama trf1 klasiği. hemen başkalarıda devreye girecek. onlarada karşılık vereceksin ki hararet olsun. onlarda tartışmaya monte olsun.
    hatta iğneleyeceksin (Sen nasıl izledin o yılları bilmiyorum) ki kesinlikle cevap versin, ona da cevap hakkı doğsun.

  9. can bundy'nin ne demek istedigi belli. ferrari her zaman kayrilir demek istiyor da hangi mantikli sebeplere dayandiriyor hic bilmiyorum. ayrica evet, kimi ferrari'deyken mclaren'dekinden cok daha az agresif ve hatta bazen pasif yarisiyor.

    ayrica keske mclaren-mercedes'te yarismasini istememesinden dem vurmussun. lewis kadar mi bilemem ama su an mclaren-mercedes'e gecse kimi, gobek atip sevinecek bir suru adam taniyorum. sampiyonlugu 2 defa motor ve mekanik problemler yuzunden kacirdigi bir takima -tam da formdayken- gitmesini ben de istemiyorum.

  10. Evet, çünkü verecek cevabın yok, Kimi'nin McLaren yıllarında nasıl yarıştığını o yılları taraflı bile olsa izleyen kime sorsan agresif olduğunu sana söyler.

    Sen nasıl izledin o yılları bilmiyorum.

  11. ya'lı ma'lı cümleler en sevdiğim cümleler.

    karşıt düşünce sahibi, böylesine bir konuşma tarzını benimseyince benim cevap bile vermeme gerek kalmıyor.

  12. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bana gore de kımı nın ole aman aan bır sucu yoktu.aslında vettel ınde yok olagan sıradan bır teması.vırajda kımının sag arka lastıgıne vettelın sol on kanadı temas ettı.bu durumda vettel onundekı kımı den sorumlu olup olay yerınden kacmalıydı.zıra kımı vırajı coktan donmustu.hatta arkayı bır ara kaybeder gıbı oldu kımı.spın atar gıbı.ama startlarda olur bole seyler.ben kımı nın kımseye kasıtlı planlı bır sekılde vurduguna sahıt olmadım.
    ve can bundy arkadasım bana gore kımı mc laren yıllarında daha agresıftı.
    bırılerı kımıyı motıve olmamakla agresıf ve hırslı olmamakla suclarken senın dedıgın cok komık kacıyor ya.

  13. ferrari'nin içinde bulunduğu bir olaydan canının sıkılacağını vettel artık öğrenmiştir.

    kimi'de bunu çok iyi öğrenmiş. madem ferrari'deyim daha agresif olabilirim. nasılsa karşı taraf suçlanacak.

    adama demezler mi? neden McLaren'de bu kadar agresif değildin.

    sanki teminat almış gibi.

  14. Raikkonen'i değilde, raikkonenle olan temasını suçladı desek daha güzel olur…

  15. Gökhan gene holganlığa soyundu buradaki yorumların lalitesi düşmeye başlayacak…

  16. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Umarım hiç bir zaman bir MERCEDES kullanmazsın.Çünkü bu içimi çok acıtır.Yazık olur o arabaya..Mercedes sevdam biter belki..

  17. Remzi Ersoy avatarı

    raikkonen ilk viraja iki red bull un arasında girdi ve çıkarken biraz zorlandı.ceza alcak bi durum yok

  18. yarış dışı kalmanın verdigi bi tepki dogaldır abartmamak lazim.erhan arkadaşım difüzör çetesi dedigin grupta redbul yoktu :)hatırlatiyim.difüzör ler serbest olduktan sonra tasarladılar.

  19. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    startta gayet olağan şeyler sonucta kimide arada kaldıgı için o hamleyi yaptı…

  20. rüya yılmaz avatarı
    rüya yılmaz

    bugünlerde de herkes yarışı kötü geçince birilerini suçluo

  21. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    keleş dostum çok doğru yorumun gayet yerinde ve tespitli bravo 🙂

  22. Ahmet  Keleş avatarı

    sana da iyi ki bir yetenekli dediler bir kers ten şikayet eder bir başka pilottan. Ergenlik çağından daha çıkamamış adamı pilot yapmanın dezavantajı bu da

  23. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    dünkü çocuk işine bak sen daha dpğru düzgün kalkış yapmasını beceremiyosun anladık yeteneklisin belki ama o kadarda daha iyi diilsin starta dikkat edin en ağırı yavaşı vettel adam kalkamıyo bile nerdeyse sonrada gelsen mızmızlan

  24. Aslına bakarsanız ben Vettel'in Raikkonen'e çarptığını gördüm..Hızlanma bölümünde Raikkonen dönerken Vettel'in lastiğinin Ferrari'ye temas ettiği görülüyor..Sonuçta komiserler son kararı verecek..Herşeye rağmen Raikkonen mükemmel yarıştı..Saygılar.

  25. Kimi basın toplantısında teması hissetmediğini söyledi . Bence Vettel Kimi yi suçlamamalı zaten bu ön kanatlarla nerdeyse her yarışta bir temas oluyor bu temasta gayet normaldi suçlanıcak kimse aranmamalı bence…

  26. erhan aydın avatarı

    eee yani bu kadarda olsun artık.sezonun başından beri kersli araçlar o kadar gerilere düşerken sefalarını difüzür çetesi sürdü.şimdide dövün dizinizi.oh olsun sizlere.mclaren ve ferrariyide tebrik ederim

  27. Vettel sanki bu aralar fazla mızmızlanmaya başladı. Özellikle KERS olayını çok abartıyo ya da bahane ediyorsun. Taraftar olarak senden beklediğim çıtanı yükseltmen çünkü bu beklentiye bizi sen soktun; bir yerde böyle olmak zorunda senden çok yüksek başarılar ve daha da önemlisi sağlam sürüşler bekliyorum. Şikayet etmeye gerek yok. Almanya' da da Hamilton Webber yüzünden yarışı bitti belki de ama şikayet etmedi bu hafta da 1. oldu haklı bir şekilde. Mızmızlanma sadece dereceni yükseltmeye bak. Hala en iyisi değilsin; ama ben seni en iyi olarak görmek istiyorum. GO!!!!!!! Şu an da en iyi pilot Hamilton ve Alonso ardından Massa Rai Vettel gelir.

  28. Remzi Ersoy avatarı

    raikkonen hissetmemiş bile…

  29. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ilk çizgide başladın yarışa… iyi bir startla o karambolün içinde kalmayabilir ancak sende haklısın kers işte…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir