Raikkonen "Umarım Böyle Devam Edebiliriz"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, basın toplantısında yaptığı açıklamada Macaristan GP’ye başlamadan önce, hızlı start almasının podyuma çıkma konusunda tek şansının olacağını bildiğini söyledi.

Raikkonen ” Çok iyi bir start aldık ve bu bize yardımcı oldu. Yarıştan önce podyum mücadelesi verebilmek için bir kaç sıra kazanmamız gerektiğini biliyorduk.”

“İlk turların ardından Lewis’in arkasında 4. sıradaydım ve o Mark’ı geçti. Ben de Mark’ı takip edip ilk pitlerin ardından geçebildim. O bazı sorunlar yaşadı ve onu geçtim. O andan sonra kendi yarışımı çıkardım.” dedi.

Raikkonen, 2. sıraya yükselmesinin ardından Hamilton’un yakalanamayacak kadar iyi olduğunu söyledi.

Raikkonen “Yakalamaya çalıştım, buna yeterli hızımın olduğunu düşündüm ancak aynı hızdaydık ve o bazen hızlı gidiyordu bu yüzden fark aynı kaldı ve son stoplarda bana yardımcı olmayan bir sorunla karşılaştım.”

“Şu anda galibiyet mücadelesi vermek zor ancak beklediğimizden daha yakındık.” dedi.

Raikkonen ayrıca Felipe Massa ile yaşadıkları sorunun ardından bu sonucun tüm takım için memnun edici olduğunu söyledi.

Raikkonen “Takım için kolay bir hafta sonu değil ancak iyi bir sonuç aldık ve umarım bu şekilde devam edebiliriz. Bu takım için olumlu.” dedi.

Raikkonen starttaki kalkışı ve Vettel’e olan teması nedeniyle yarışın ardından komiserler tarafından incelenecek ancak Fin pilot startta yanlış bir şey yapmadığını söyledi.

Raikkonen “Ben kimseye dokunduğumu bile hissetmedim. Mark ile birisinin arasındaydım. Ne olduğunu bilmiyorum. Kimseye dokunduğumu hissetmedim bu yüzden yorum yapamam.” dedi.


Yorumlar

  1. Bilgilendirme için yazıyorum. berke aydemir yanlış gördüğü bir konuda ısrarına devam etmiş.
    Aldığım yarış kaydını tekrar izledim.
    Kimi'nin pist stopunda 7.4 'de yakıt pompası araçtan ayrılıyor, hiç bir personelin araca teması yok. 7.6 'da kalkış izni veriliyor. Motor devir alıyor, fakat hareketlenme yok. Kimi'nin denemeleri sonucunda 11.5 'de kalkış gerçekleşiyor. Yani pist stop süresi bu.
    Bunu youtube'a yüklemekle uğraşmak istemiyorum.
    Bu tip durumlar pilot hatası veya event error yapabilen kul yapısı makinelerden kaynaklanır. Burada da Kimi'nin motor sesinden anladığım kadarıyla motor devir alıyor, vites geçiş yapmıyor. Devri aktaramıyor. Kiminin hatası yok. Bu tip vakalarda kati kez pilot hatalı denilemez hiç bir zaman.

  2. semih durak avatarı

    benimde gördügüm kadarıyla pit ekibinin bi hatası yokdu kimi kalkısda bi süre sorun yasadı

  3. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    birsey degil arkadaslar 😉
    bence güzel bir yaris oldu
    uzundur böyle bir yaris izlememistik
    ama felipe nin durumu hala cok üzücü 🙁
    ama bence felipe yakinda ayaga kalkar su an da 48 saatligtine koma ya sokmuslar derin uyusun diye
    48 saat atlatildigindan sonra durumunun daha iyi olacagini belirtiyo doktorlar

  4. bu arada inceleme altına alınıcak denen şey ne oldu ortalık çok karışıktı zaten startta pek birşey olmadı gibi görünüyor.

  5. 30 kere gösterdiler yukarıdan trt1 de pompa cikmadi ama allahtan gecen seneki gibi hortumla beraber goturmedi pit ekibini=) massa da iyilessede goturse su hortumu=)

  6. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    elif çok biliyosun galiba sen kalkamaması hortumun zorlandığından canım dikkatli bak

  7. Güzel bir bilgi oldu ahmet teşekkürler.

  8. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi alexander wurz acikladi o olayi kimi nin
    bazen motor devir yaparkene pit lerde vites girmeyebilir mis ve buda 2-3 saniye sürebilir mis sorun burda yani pit ekibinin bir sucu yok bence bugün gayte iyi calistilar

  9. elif çivici avatarı

    pit ekibiyle alakası yoktu ki kendisi kalkışta sorun yaşadı.

  10. podyumda kimi ve lewis i görünce eski günler aklıma geldi :D:D . bence galibiyet çok yakın

  11. Tolga doğru söylüyor illa bir şeyler uydurulacak pit ekibinin hiç bir hatası yoktu gerçekten bunu çıkartmayı nasıl başarabiliyorsunuz onuda anlamak güç.

  12. umarim massa da ayaga kalkar 1 ay icinde ve aslanlar gibi yarisir.. aracimiz iyi kersle uyum sagladi iyice..

  13. Pit ekibi ne yaptı ? ya ben göremedim ya da siz ben orada sadece Raikkonen'i kalkamadığını gördüm ne takılı kalan bir pompa ne de değiştirilmemiş bir lastik göremedim

  14. berke aydemir avatarı
    berke aydemir

    varya dostum gerçekten talihsizsin ve de pit ekibini sen yapmazsın asla da umursamazsın ama bi gün dövmen lazım massayla beraber kaçıncı oldu bu ya

  15. İlerleyen yarışlarda daha iyi bir Ferrari olacağına şüphe yok yalnız diğer takımlarında gelişim kaydedeceği unutulmamalı ve ekstra çalışılmalı..Raikkonen'in dediği gibi Ferrari artık zafere daha yakın..

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bundan sonraki yarışlarda mclaren ve ferrari yükselişinin devam edeceğini düşünüyorum brawnlarda ciddi bi düşüş var zaten reddbull da kersten kaybediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir