Renault Avrupa GP'den İhraç Edildi

yazar:

kategori:

Renault, Macaristan Grand Prix’sinde Fernando Alonso’nun lastiğinin doğru takılmadığı ve yerinden çıktığı gerekçesiyle Avrupa Grand Prix’sinde yarışamayacak.

Yarış sonrası yapılan incelemelerin ardından komiserler kurulu takımın kuralları ihlal ettiğini ve bunun gelecek yarışa çıkmasına izin verilmemesi için yeterli olduğunu söyledi.

Bu gelişme Alonso’nun başka bu yarış için başka bir takım bulamaması halinde kendi evindeki yarışa çıkamayacağı anlamına geliyor.

Hakemler yaptıkları açıklamada Renault’un bu gelişme ile birden fazla kural ihlali yaptığını söyledi.

Açıklamada Renault’un lastiğin yerine takılmadığını bilerek aracı piste çıkarması, durumdan haberdar olmasına rağmen aracın pitten çıkmasının engellenmemesi ve pilotun uygun bir harekette bulunması için uyarılmaması nedeniyle kural ihlali yaptığını söylediler.

Hakemler bu hareketlerin Sportif Kuralların Madde 3.2 ve 23.1.i maddelerine aykırı olduğunu belirttiler.

Güncel:

Bu açıklamanın ardından Renault kararı temyize götüreceğini açıkladı.

Takm temyiz için belgelerini hazırladı ve 6000 Avro para ödedi

Takımın Steve Nielsen tarafından imzalanan belgesi  FIA Hakemler Danışmanı Alan Donnelly’ye teslim edildi.


Yorumlar

  1. ya bu komıserler kurulu gercekten cok tutarsız calısıo daha gecen sene kımının egzosu sallanıp dururken yarısı bıtırmesıne o sekılde takım ızın verdıgı ıcın ceza almıo (ama ozaman sampıyonlukn soz konusuydu tabı…)sımdı bı gun once massa kaza gecırınde bay kendeılerıne cok guvenenler renoyu cezalandırıo..ya fransada da kımının egzoz kopup massanın vızorden ıcerı gırseydı ne olurdu….???kımse buna bısey demıo..cem arkadasım ne alaka dıosun 1.kımı arkadakılerıne fark atmıs olabılır ama massa kımıyı gecmek ıcın yukardan ucarak gelmedı dımı yaklasık 1tur takıp ettı ….o arada bısey olabılırdı kı cok kotu seyler yasanabılırdı..2.barıcellonun aradakı farka ragmen aracındakı yay nası bır ıvmeyle gelmıs gorduk ..bence burda komıserler kurulu massanın olayının etkısınde kalarak cok agır bı ceza verdıler en azından vettelınkı gıbı rıd cezası yada takım puanını sılmek gıbı bı ceza verebılırlerdı…ferrarı fransada kımının egzosunu sokmeyerek buyuk hata yapmıstı kı o egzosu yarısın sonunda gorduk motor kapagını ne hale getırmıstı ama ferrarı 8 puan ıcın bıcok pılotun hayatını tehlıkeye attı ve ne yazıkkı hıc bı ceza almadı..:(((

  2. Bazı arkadaşlar Renault'un ihracı haberine kendini fazla kaptırıp alakasız yorumlar yapmaya başlamış..Lütfen konuyu dağıtmayalım herkesin istediği tek şey Renault'un bir ay sonra tekrar piste çıkmasıdır..İşi yine Ferrari'ye dokundurmadan yapsanız şaşarım zaten..Yahu size ne Raikkonen'in egzoz borusundan..Bir tehlike durumu teşkil etmediği sürece sorun yoktur ayrıca Raikkonen o yarışı arkasında bulunan rakiplerine bariz bir fark atarak ikinci olarak tamamlamıştı..Demek istediğim konunun dışına taşmayın ve bir olay olduğunda küçük çocuklar gibi mızmızlanmayın..Ben burada bir Ferrari taraftarı olarak Renault'un yarışmasını isterken bir şahıs çıkıyor Ferrari'ye laf ediyor..Renault Valensiya'da yarışmalı..Saygılar.

  3. habere bak yorumlara bak.
    millet tek kelime uçmuş, birbirine sarmış.

  4. evet massa çok agresif bir sürüşü yok ama adam azimli aşırı azimli öne çıkan bir özelliği yok ama istikrarlı bir pilot tamam bir alonso gibi değil ama kimse kötü pilot diyemez gridde ilk 5e girer pilot sıralamasında..

  5. Dostlar En fazla kendini geliştiren massa'dır.Geçen Yılki Brezilya Yarışını seyrettinizmi O Stresle O Yağmurda Nasıl bir Konsantrasyon Ve yarışı kazandı.Onu Ferrariye Getiren Şumidir.Monzada şumi Massanın Önünü Açmak için Ayrılıyorum Demişti Hatırlayın.Ve Ne Kim OLursa olsun Yaralı Ve Karısı Hamile Olan Bir İnsan Var Ortada Sonuçta Bir İnsan .

  6. Dostlar En fazla kendini geliştiren massa'dır.Geçen Yılki Brezilya Yarışını seyrettinizmi O Stresle O Yağmurda Nasıl bir Konsantrasyon Ve yarışı kazandı.Onu Ferrariye Getiren Şumidir.Monzada şumi Massanın Önünü Açmak için Ayrılıyorum Demişti Hatırlayın.Ve Ne Kim OLursa olsun Yaralı Ve Karısı Hamile Olan Bir İnsan Var Ortada Sonuçta Bir İnsan .

  7. Görkem yorma dostum sen kendini Abdullah'da çok güzel cevap vermiş zaten Massa hakkında böyle konuşan birinin bilgisi çok üst düzey olur zaten. Bir istatistik 2007 Kimi ile başladıkları Avustralya yarışından 2009 Almanya yarışına kadar.

    2007 Avustralya – 2009 Almanya

    Felipe Massa

    Kazanılan yarış: 9
    En fazla 2.lik : 6
    En fazla 3.lük : 6
    Kazanılan puan : 213

    Kimi Raikkonen

    Kazanılan yarış: 8
    En fazla 2.lik : 4
    En fazla 3.lük : 10
    Kazanılan puan : 195

    Massa gerçektende hiç bir şey yapmamış dimi ??!!

  8. görkem ayrılmadı kankaa kovuldu

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ''13 yıldır izliyorsun ama hiçbirşey öğrenmemişsin… fazla şamata oldu burda gerçekten işi bilmeyen insanlar oluyor gercekten yada sadece bu aracların benzin konup gaza basıldıgında giden araclara benzeten kişilerle..''

    R,SCHUMACHER ben McLonso'ya cevap veriyorum sana ne oluyorki? sen benim ne öğrenemediğimi neye dayanarak yazıyorsun ki. Felipe Massa, Ferrari'ye senin dediğin gibi kısaca torpille gelmiş olabilir. Ama bu zamana kadar ne yapmış diyen birinin nasıl F1 izlediğinden şüphe ederim. Ne yapmış demişsin ama sen Ferrari'ye nasıl geldiğini anlatmışın Massa'nın neler yaptığını sende iyi biliyorsun. Bilmiyorsanda aç bak istatistiklere Massa, Ferrari'ye geldiği sezondan itibaren neler yapmış. Her sezon daha iyi bir pilot olduğunu göreceksin. Bir kere Massa'da şampiyon olabilecek potansiyel var. Geçen sezon olabilirdi fakat o Lewis'e karşı değil takımın hatalarına karşı yarışabildi. Senin rumuz olarak kullandığın R,SCHUMACHER ne yapmış peki birde bunu anlat F1'i beceremeyip DTM'ye kaçmıştı değil mi?

  10. alonso olmadan o tribünler dolmaz bunu kendileride biliyorr kesin bu iş olurrr

  11. Olayın ciddiyetini belli edecek cezayı verdiler, temyizde kararı iptal ederek Renault'u da kurtarmaları gerek… Tamam ortada bir hata falan var ama, o noktada kimseye tehlike yaratmadı Renault, nasıl Red Bull'a pit çıkışı için temas olmaması sebebiyle uyarı geldi, Renault'a da o an başka pilotlara zarar vermediği için bir uyarı verilmeli, o uyarıda bu saatten sonra temyizde kararın iptal edilmesi olur… Yoksa 1 ayın üstüne birde Alonso olmadan yarış izleyeceğiz, Renault ve Alonso taraftarları olarak boykot mu etsek yarışı napsak 😀

  12. şimdi renault çıksa tehtit etse ben ayrılıyorum eline ayağına düşerler ama gerek yok flo gibi bir takım patronumuz varken bunuda hallederizzz eğer hal olmazsa alonsosuz bir yarış olur renault takımı buna izin vermez hemen bazıları havaya girmiş yine ama imkansız bunun sponsoru anlaşması herşeyi var bu işler kolayy değildirr lurisin dediği gibi fia yıllardır hep ferrarinin arkasında durdu çakıla gömülmüş şumiyii yittirerek yarışa döndüren fia bende 2008 fransa gp'sinde raikkonenin sallanan ve dağılmış egzozuyla yarışa devam etmesine izin veren fia'ya tekrar tekrar selam ederim buna düpe düz adilik denirr ama bunu pahalı öder fia renault un bir gururu varr renault o tekeri sanki keyfinden takmamış gibii açıklama yapanlar var ben onlara sağdece gülüyorummm alonsocular bende bir alonsocuyum ama renault ile alonsocuyum nelson giderse ferrari ye sağdece gülerimmm bazıları havasını almış olurrr renault büyük bir takımdırr bunuda hallederr saygılar

  13. Alonso bu konuda ne düşünüyor acaba çok merak ediyorum hemen bir aciklama yapsa keşke…

    Kendi seyircisi onunde yarışamaması buyuk problem 🙁

  14. ulaş bilir avatarı

    ya hayır alonso yarışmazsa o piste taraftar gelirmi ya gecen sene alonso yarış dışı kaldı coğu taraftar pisti terketti yaaa. bence büyük bir para cezasıyla yırtacak renault

  15. sedat ahmet avatarı

    aslında bu olayı çok fazla büyütmeye gerek yok,var olan bir güvenlik kuralının uygulamasının yapılmaması bunun uygulanmayacağı anlamı taşımaz. önümüzdeki yarış için gözden geçirilip verilen bir ceza bu. 2 hafta içerisinde olan olaylar neticesinde bu şekilde bir ceza verilmiştir.2008 spada hamiltona verilen ceza ıle bir anlamda benzerlik taşıyor.daha önce kimseye verilmeyen bir ceza ıle cezalandırıldı hamilton ve kurala yenı bir yaklaşım getirildi.şikani kesip avantaj sağlayan pilot avantajını geri verip 1 viraj daha gecilmeden atak yapamayacağı yorumu getırıldı ve bir sonraki monza yarışında bu yenı uygulamanın bir kaç kez pilotlar tarafından yerine getirildiğini gördük.bu ceza ıle bırlıkte herkes daha dikkatli olacaktır..

  16. Ya ne alakasız örnekler veriyorsunuz ipe sapa gelir birşeyler söyleyin bari felipe hortumu kopardi ama hemen durdu devam etmedi yarışa ayrica tekerlek bu 10 kilo daha 1 hafta önce hayatını kaybeden biri varken bu olayın yaşanması talihsizlik.. alonso öyle tur atıp pite dönmeye çalışması resmen davetiye çıkarıyordu ölüme..

    ve ne reno ayrılır f1 den böyle bir olay oldu diye ne başka biri..

    he ceza biraz ağır duruyor o başka.. ama olayların sıcaklığı çok etkili..

  17. 2008 fransa gp'sinde raikkonenin sallanan ve dağılmış egzozuyla yarışa devam etmesine izin veren fia'ya tekrar tekrar selam ederim, bi haftasonunda ikinci kez geldi bu yorum benden..

  18. Remzi Ersoy avatarı

    artık bu tür hatalar pahalıya patlıcak gibi gözüküyo

  19. bu yaşadığımız üst üste gelen talihsiz kazalar ister istemez herkezi gerdi hakemlerin almış oldukları kararda kesinlik aynı sıkıntı içinde alınmış
    temyiz den birşey çıkacagını zannetmiyorum,
    bazıları fantaziler kuruyor alonso'yu ferraride yarışması gibi! bunlar komik şeyler böyle birleyin olma ihtimali koca bir 0 !!!!

  20. Sizle şimdi biz burada Massa tartışması mı yapacagız he ?! Adam suan hastanede yatıyor gergin durumdayız insan olan bu durumu anlar ve çenesini kapatır biride gelmiş massa böyle massa şöyle diyor adam şuan hastanede hastanede! İnsalıktan nasibini almamışlar sizi !

  21. Bu haberden sonra ne Renault F1'den çekilir, ne de tek yarışlığına Alonso Ferrariye gider… Düşünün bir kere, takımı tanımayan aracı tanımayan Alonso tek yarış Ferrari kokpitine oturtulursa ne kadar verimli olabilirki? Sırf kendi stiline göre aracı ayarlaması bir yarış hafta sonu sürer, ki o kadar imzalanmış sponsorluk anlaşmaları falan var, bir Renault pilotu elini kolunu sallaya sallaya rakibinin tulumunu giyip yarışamaz, birsürü izin vs. alınması lazım Renaulttan… Ferrari eğer aklı başındaysa test pilotlarından birini; altını çiziyorum Marc Gene'yi yarıştırmalıdır… Hem aracı hem takımı tanıyor hem de yarış tecrübesi Luca Badoer'e göre çok daha fazla… Bunu bir Alonso taraftarı olarak onu bir yarış izlememe pahasına söylüyorum

    birde Renard Mclonso, yazdıklarının içeriği umurumda değil ama, şu yazı stilini daha bir Türkçeleştirsen çok güzel olacak, yazdıklarını çözmek için ayrı bir çevirmen lazım…

  22. ve bu arada emre ben seni bilinçli ve aklı selim yorumlar yapar sanırdım ama massaya karşı yaptığın son yorumu gördükten sonra tamamiyle bunu aklımdan sildim. massanın ne yaptığını sen geçtiğimiz sene görmediysen bunu sana ne ben gösterebilirim ne de bir başkası.

    iyi seyirler

  23. Türkçe'ye uymayan yorumlar kaldırılmıştır!

    Yorum yaparken karşılıklı tartışmaya dönüşen yorumlar da aynı şekilde kaldırılacaktır!

  24. R.SCHUMACHER  avatarı

    13 yıldır izliyorsun ama hiçbirşey öğrenmemişsin… fazla şamata oldu burda gerçekten işi bilmeyen insanlar oluyor gercekten yada sadece bu aracların benzin konup gaza basıldıgında giden araclara benzeten kişilerle..

  25. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Mclonso 13 yıldır izliyorum. Seninde üslubuna ve yazı şekline bakılırsa şımarık veletlere benziyorsun. Oturduğun yerden klavye delikanlılığı yapmak hoşuna gidiyor değil mi?

  26. Massa bu takımda kalacak boşuna çenenizi yormayın.

  27. serhat kurtuluş avatarı
    serhat kurtuluş

    sanki renault bilerek lastiği yerine oturtmadan yolluyor aloyu piste. yazıklar olsun fia yönetimine. gerçekten çok basit bir karar olmuş. renaulttan önce ceza verilmesi gereken takım brawndır. merak ediyorum 2 yarış önce olsa bu olay acaba aynı cezayı verirlermiydi.

  28. R.SCHUMACHER  avatarı

    Felipe massa bugune kadar f1 de ne yapmış ki ? ferrari de ki yarış koltuğu bile belirgin sadece fia nın gözünü boamak amacıyla 1. araç olarak gösteriyorlar onnu dışında massa ferraride 2. pilot oda zaten todt'un oğlu menajer olduğu için yani bu gp2 de FSM de yarışın jason gibi neden babası Tosfed başkanı reklam olarak sponsor da ayarladı ve yarıştı ferraride ki massa olayıda aynı şekilde ki ferrari massa'yta sırf bu nedenle yarışa bilir koltuk göstermek amacıyla bunu takasmış gibi göstermek istedi yoksa zaten Ferrari alonso ile sözleşmesini imzaladı ve sanırsam önümü deki sene ne yazık ki raikkonne ya WRC yada ERC de yarışıyor olacak sonuc olarak belkide bu bir komplo ama ayarlanmış bir komplo bir neden göstermek amacıyla massa'ya da geline dün kü kazansndan dolayı çok gecmiş olsun ama bu sene ki f1 kariyeri bitti …

  29. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    sende Alonso'nun Ferrari'ye gelmesini çok istiyorsun ki ilk yazdığıma cevap yetiştirdin. Sakin ol Mclonso

  30. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    menejer olan basındır. hem Ferrari böyle bir şey yaparsa en aptalca kararı vermiş olur. Felipe'nin gitmesi için bir neden söylesene. nedeni yaptığı kazada olamaz. Michael Schumacher örneğide var 1999 sezonu

  31. murat levent avatarı

    ya bu işte bi komplo kesin var arkadaşlar, aklıma türlü türlü şeyler geliyor, geçen sene massa singapur da benzin hortumuyla çıktı pitten komple havaya uçuracaktı bütün piti, anca pitten geçme cezası aldı. Örnek çok ama en yakını bu, sanki alonsoyu ferrariye göndermek için bi hesaplar yapılıyor. Ya da bana öle geliyor.

  32. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ya birde Serhan Acar söyledi Felipe'yi Renault'a gönderebilirlermiş. kimse biryere gitmeyecek kardeşim adamın sinirini bozuyorlar. Felipe, Piquet mi de takımdan gönderecekler? Ferrari iyi pilotlara sahip.

  33. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    iyi olmuş, var mıydı öyle hazıra konmak.

  34. R.SCHUMACHER  avatarı

    hadi ordan öyle şeymi olurmuş daha önce hiçbir gp de olmamış gibi bu fia kafayı cozuttu heralde….

  35. ne oldu şimdi? fia hakemler güvenlikten sorumlu yetkili kişiler işimizi yapıyoruz görüyorsunuz mu demek istiyorlar? geçin bu göz boyamaları. ananı kadı falan filan diye bir laf var bilen bilir, yazmayalım şimdi, aklınız yeni mi başınıza geldi? ver renault'a cezayı kurtul. ne güzel iş.. bir kelle lazımdı, renault'unkini aldılar, olay bu kadar basit..

  36. Alonso adına çok üzüldüm ama artık birşeylerin kopması gerekiyordu. Renault bunu hak etti. Verilen cezayı çekmelerini diliyorum. Böyle basit hatalar yapmamalısınız burada.

  37. garip bir haber dumur oldum ya=S

  38. belki felipe (m)in kazasından sonra güvenliğe daha da önem vermişlerdir ya da başka bir açıklaması vardır ama bu karar çok fazla olmuş.

  39. renault mekanıkerlerı macarstanda bunu hep yapıyor 2006 dada yaptılar :@

  40. ulaş bilir avatarı

    alonso valenciada ferrarida 1 yarışlığına yarın kesn böle bir haber cıkar :)))))))

  41. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    massa bıb sezonu kapattıgı soylentılerı dogruysa 1 aylık arada ıylesemez ve yarısamassa.ferrari test pılotunu yetersız gorur alonso ferraıde 1 yarıs ta olsa yarısmayı ıster ve buna sıcak baktıgını ıma ederse brıatoreden ıznı kesın koparır..
    bu soylentılerde yarın cıkmaya baslar herkes atmosfere bakar herkez nabız yoklar zaten valencıa yarısına 1 ay var
    neden olmasın.ve ben gercekten samımı bır sekılde en sevdıgım pıloun yanında hıc asempatı duymadıgım pılotun yarısmasını ısterım.hayırlısı olsun valla.

  42. semih durak avatarı

    zaten bu komiserler kurulu kararlarının hic bir zaman tutarlı oldugunu gormedım cok sasırmadım acıkcası

  43. mclaren ıcınde sampıyonadan ıhrac denıyodu noldu yapamazlar renault cok buyuk takmdr yarıstan ıhrac kesnlkle para cezasına cevrlr

  44. Renault temyizden gelen sonuçla tekrar yarışmalı..Şampiyon bir takım öyle hemen ihraç ediliyorsa bravo böyle hakemlere..Zamanında ne olaylar oldu da hangi takım ihraç edildi..Böyle küçük bir olay için çok büyük bir ceza..Bir aylık süre içerisinde Renault elinden geleni yapmalı yarışmak için..Saygılar.

  45. artık renault f1 de kalmaz gibime geliyorrr

  46. Alonsomania  avatarı

    artık alonso çok kalmaz renault da kesinnn kapandı bu defter , ama olamaaz böyle bi ceza ya o mekanik kimse gitsin intihar etsin ztn takımın çenesini bayağı bi çekmiştir

  47. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    bi pilot bi takımla kontratı devam ederken başka bir takımla yarışa katılabiliyormu??? bu yazıdan bu cıkıo

  48. Alonso'ya Bu Valansiyada Yarışmak Haram Oldu Heralde.Geçensene Arka kanat Kırıldı Bu Sene İhraç.Gerçekten Bu Karar Çok Tartışışır Benden demesi.

  49. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    ya ama abi fazla ağır olmuş; alonso takımı halletmiştir heralde… kendi seyircisi önüne çıkamıcak ne demek yaaaa… ispanya ribünler boş anlaşılan benim temyizden bile umudum yok

  50. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    ya ama abi fazla ağır olmuş; alonso takımı halletmiştir heralde… kendi seyircisi önüne çıkamıcak ne demek yaaaa… ispanya ribünler boş anlaşılan benim temyizden bile umudum yok

  51. renault defteri burda kapanır bundan sonra yarışlarda renault olmazz hepinize saygılar en güzel yıllarımız 2005 2006 dıydı bunlar unutulmazz

  52. "Bu gelişme Alonso'nun başka bu yarış için başka bir takım bulamaması halinde kendi evindeki yarışa çıkamayacağı anlamına geliyor."

    o zaman Alonso Ferrari'de yarışır demek istiyorum ama ilgginç bir gelişme. Alonsonun ayagı alışsın misali bir durum olmasın 🙂

  53. ulaş bilir avatarı

    alonso kendi ülkesnde yarışamıck bu nedmek onun biliomsuz sizz pff yaaaa

  54. reno defteri kapanır

  55. o tribünler şimdi hayatta dolmaz… çok ağır bir ceza, o zaman Brawn'da ihraç edilsin, lastik en azından takılıp çıkartılan birşey, adamların süspansiyon parçaları etrafta uçuşuyor…

  56. alonso ayrılırda RENAULT DA BUNUN ÜZERİNE F1 DEN AYRILIRR DEMEDİ DEMEN

  57. ulaş bilir avatarı

    alonso artık kesn renaulttn ayrılır KESİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

  58. Bu Ne İş Ya.Alonso Ne Yapsın artık

  59. ulaş bilir avatarı

    renault bombanın pimini cekti bekliyor. alonso kendi ülkesnde yarışamıcak pfff ulen var yaaa :(((((((((

  60. Remzi Ersoy avatarı

    evet. massanın talihsiz kazasından sonra güvenlik daha ön plana çıktığı için böyle karar alınmış olabilir.ama ağır bir karar geçkten.

  61. ulen böyle işmii olur

  62. elif çivici avatarı

    bu nedir ya???
    olamaz….

  63. ulaş bilir avatarı

    ÖZÜR dilerm mclaren mercedessss

  64. ne oldu sallamış mıyım? son olan olaylardan sonra beklediğim bi cezaydı bu

  65. samet demirel avatarı
    samet demirel

    harbiden oha çok ağır bir ceza olmuş ama Temyize gittiklerinde yarışma izni alacaklardır

  66. ulaş bilir avatarı

    ohaaaaaaaaaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir