Anket: 2015’in En Güzel Aracı Hangisi?

2015 Formula 1 sezonu öncesinde tüm takımlar araç tanıtımlarını tamamladı ve yeni araçlar Jerez’de piste çıktı bile. Şimdilik sadece Jerez’e katılmayan Force India’nın 2015 aracını pist üzerinde göremedik ancak onun da tanıtımı testler öncesinde yapılmıştı.

Her ne kadar araçlar sezonun ilk yarışına kadar bir takım değişikliklere uğrayacak olsalar da 2015 Formula 1 araçlarını genel hatlarıyla gördük ve artık sezon öncesinde klasikleşen “en güzel araç” anketini yapmanın sırası geldi. Sizce 2015 Formula 1 sezonun en iyi görünen aracı hangisi?

[poll id=”19″]

Araçların fotoğraflarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

[table id=38 /]


Yorumlar

“Anket: 2015’in En Güzel Aracı Hangisi?” için 75 yanıt

  1. Bence Ferrari bu sene çok güzel oldu,özellikle geçen seneki o iğrenç arabaya göre.Ama Force India senelerdir hoşuma gitmiyor değil.Ben yinede oyumu Indıa’dan yana kullanıyorum..

  2. Güzel görünen araçlar her zaman güçlü olmuştur hadi bakalım 🙂

  3. Bora Vardar avatarı

    vallahi objektif bakıldığında sauber kesinlikle birinciliği hak ediyor yapmayın ya renkler uyumu burun belki ön kanatlar için negatif konuşulabilinir fakat sauber çok ilginç bir şekilde 1. hak ediyor.

  4. Gün boyu ara ara sürekli bu haberi kontrol ettim. Ferrari acaba ne kadar oy alacak diye hep merak vardı.

    Anketin ilk günü Ferrari yaklaşık 500 oy almış. Barcelona testlerine kadar muhtemelen anket açık kalacak.
    Ferrari niye fazla kâr ediyor neden hep ön planda bu üçkağıtçılar? sorusunun en net cevabıdır.

    F1 kültürünün olduğu veya olmadığı tüm Güney Avrupa ülkelerinde, Orta Avrupa ülkelerinde, Balkanlarda, Çinde, Güney Amerikada her yor fokkur fokkur Ferrarici kaynıyor.

    Ben normal hayatta siyasi konularda sürü halinde herhangi bir oluşumun peşinde koşulmasını pek sevmeyen fazlasıyla yalnız; hafif veya orta derecede antisosyal; belki gizli bipolar ilginç biriyim.

    Ama iş Ferrariye gelince kendimi kontrol edemiyorum. Sürü psikolojisiymiş, başarı tapıcılığıymış; her devrin adamı olmakmış bu yorumlar ilgilendirmiyor. Gelene ağam; gidene hadi eyvallah paşam diyorum. Bu hastalığın sırrını çözemedim gitti.

    Ferrari bize İddia’dan kazandırsa, Amerikada Fiat Hisse senedimiz olsa da hadi lan menfaatin varda seviyorsun inkar etme dersiniz. Ama Menfaat 0, kazanç 0; hayâl kırıklığına uğramanın haddi hesabı yok yine de vazgeçemiyoruz. Galiba mazoşistiz.

    Aslında herhangi bir takımın taraftarı olan herhangi bir kişi de önce başarıyı arar. Williams başarılarınıi iyi pazarlayamadı ama geçmişte çok taraftarı vardı. Yeni nesil Williamsı pek bilmiyor o ayrı. Mclaren yine nispeten az pazarladı. Senna isminin hürmetine ve Hakkinen isminin sempatisine Williamsı geride bıraktılar lakin özellikle 98’den sonra Ferrari’nin artan popülerliğini kimse durduramadı.

    Zaten 80’lere kadar da Ferrari başarılarını iyi pazarlamıştı ama 1980-98 arası gladyodur falandır filandır bunlar Güney Avrupa spor kültürüne darbe vurmuştu.

    Ben bunları yazıyorum diye çok yaşlı bellemeyin.. Siyasi konularla çok ilintili olduğum için haddimden fazla olgunluk taslıyorum.

    Kırmızı rengin erotizmi midir? bazı hormonları istemsiz harekete geçirmesinden midir? bilinmez duygusal zekası yüksek olan; çabuk kırılan; alıngan insanlar hep Ferrariye ön sempati duyuyor. Azıcık başarıyı koklayınca da tam bir taraftar oluyorlar. Katolik nikahıyla bağlanıp hayat boyu Ferrariden ayrılmıyorlar.

    Herkes esasında başarıyı koklayana kadar tutacağı takıma ön sempati duymak dışında pek bir şey yapmıyor. Ciddiyeti ön planda bulunduran; herşeyde net bir doğruyu bulmak adına şüpheci olan; ailelerinin tam bir askeri disiplinle yetiştirdiği insanlar Mclarenci veya Mercedesçi oluyor. Bu öğretilmiş şekilde kişilik geliştiren sistemli insanların özelliği.

    Pilot sempatizanı olanlar da genelde ergenlik döneminde grup düşünme yoluyla kişiliği modifike ediyorlar. Modifikasyona uğramış kişilik kendine yakın gördüğü rol modeli örnek alıyor ve o kişiye inanılmaz sempati duyuyor. Bu da pilot taraftarlarının özelliği. En belirgin özellikleri fazla özgür bir ruh. Ve en iyiye sahip olma içgüdüsü. En iyi ise tektir. Ve tek bir kişi üstünde toplanmıştır bu düşünce tarzına göre.

    Hepimiz de ayrı ilginçlikler var. Red Bull’u tutanlar popüler kültürün getirdiği başarı garantörlüğüyle hareket eden; Lotusu tutanlar günlük yaşamın gerçeklerine vakıf; Renaultu tutanlar; sosyoekonomik olarak fakir bir çevrede yetişip bunu kabul eden; ayakları yere basan özenmeyen insanlar.

    Galiba en mutedil taraftar grubu Renaultçular. Zira küçükken görükleri Toros arabalara ve emeğe inanmış; kazıyarak bir yerlere gelmeyi düstur edinmiş emektar ve sabırlı insanlar.

    Pek tabii hiçbir taraftar grubu için çok keskin genellemeler yapmıyorum. Çok farklı bilinçaltı etkenler bu söylediklerimin tam tersi istikamette başka kişilikler geliştirmeye neden olmuşta olabilir. Farklılıklar zenginliğimiz. Herkes aynı şeyi düşünse hayat anlamsızlaşırdı.

    1. @yavuzhan,”Pilot sempatizanı olanlar da genelde ergenlik döneminde grup düşünme yoluyla kişiliği modifike ediyorlar. Modifikasyona uğramış kişilik kendine yakın gördüğü rol modeli örnek alıyor ve o kişiye inanılmaz sempati duyuyor. Bu da pilot taraftarlarının özelliği. En belirgin özellikleri fazla özgür bir ruh. Ve en iyiye sahip olma içgüdüsü. En iyi ise tektir. Ve tek bir kişi üstünde toplanmıştır bu düşünce tarzına göre.” Genel olarak güzel bir yorum olmuş.Özellikle de yukarıdaki alıntı paragraf çok doğru.Pilot sempazitanı olmak kesinlikle ergenlik dönemiyle paralel bir şey.Onlara da saygı duyuyoruz fakat,o pilot hangi takımdaysa deli gibi o takımı destekleyen ”x”kişi,yine aynı pilot başka bir takıma geçtiğinde bu sefer o takımı desteklemeye başlıyor.İşte bu büyük bir ironi ve şahsi görüşüm komedi..Ben bir Ferrari fanıyım ve Fernando’yu sonuna kadar destekleyenlerdendim,fakat o bu takımı bıraktı(haklı ya da haksız)ama bundan sonra Vettel var Kimi’nin yanında.Bu koltuğa kim oturursa ona saygı duyarım.Hiç bir zaman da unutmam ki,hiç bir pilot Ferrari’den üstün olamaz.Bu kırmızı aşkı Yavuzhan beyin de dediği gibi başka bir şeye benzemez..Ellerinize sağlık..

  5. OtonomAktor avatarı

    lotus bence. tasarımı en göze batmayan lotustu.

  6. Lotus dedim ama renk olarak sauber i çok beğendim

  7. Normalde çok yorum yazmam ama bu anketi oylarken çok düşündüm red bulla oy vericem ama force india ya ayıp olurmu diye ve oyumu verip sonuçları gördükten sonra şok oldum. Kırmızı ferrari güzeldir kabul ama force india gibi güzel tasarımlar normal renkleriyle en iyi araç olmaya adayken emek harcayıp RB11 gibi efsane statüsünde bir tasarım ortaya koymuş red bull varken normal renklerini kullanıp 1-2 ton farkıyla araç piyasaya süren ferrari lotus ve mercedesi bu kadar göklere çıkarmak haksızlıktır.Ben redbullu pek çok alanda sevmememe rağmen bu yılki tasarıımlarına bayıldım mclaren se çizginin dışına çıkıp güzel bir tasarım denemiş kırmızı renk gayet hoş ancak arka taraftaki siyahlık aracın estetiğini çok bozmuş. Unutulmamalıki singapur dışında gece yarışı yok. Güneşin altında bu kadar çok koyu tonlar kullanmak anlamsız.Lotus diyen arkadaşlarada şunu diyebilirim bu yılki lotus f1 tarihinin en güzel araçlarından biri ama geçen yılki fiyasko ön kanadın bu yıl düzeltilmesi dışında gözüme çarpan bana bu sene ekstra bi göz zevki vericek bi yönü yok.Sauberin cesur denemesi hoşuma gitsede onu en güzel araç seçmek biraz hayalperestlik olur ama gride renk katıcaklar.Williams ferrari gibi araçların renk değiştirmesini zaten beklemiyorum. Bu efsaneleşmiş renkleriyle çok iyiler ama bu anketleri doldururken takım ve pilot fanatizmini bırakıp f1 fanatiği olmak gerektiğini düşünüyorum.Sonuçta hiçbir araç semtimizin aracı değil.Bu seneki sıralamam eğer redbull değişmezse 1-Red Bull 2-Force India 3-Lotus

  8. oy verenlerin alayı taraflı davranmış

  9. en güzeli mercedes w 06.geri kalanların en güzeli lotus e 23

    1. bendede hiç göz zevki yokmuş.4 kişiden 3 ü ferrari demiş.ben dememişim.hay benim gözüme.milletteki göze bak bendeki göze bak.demekki göz var göz var.yok arkadaş bu bendeki göz değil 🙂

  10. Demek ki TRF1 üyeleri en çok Mercedes’i beğenmiş. Güzel araç. Ama ben o burunla fazla feminin buluyorum o aracı. Lotus daha güzel, üstelik bu seneki berbat renk tasarımına rağmen. Geçen senelerdeki daha iyiydi. Red Bull da iyi gibi duruyor. Force India da fena değil.

  11. Şurada lotus E23 dışında herhangi bir araca oy veren herkes eksiksiz, katıksız safi fanatiktir. Utanmadan ferrariyi birinciliğe taşımışlar birde yuh! mercedes renkleri ve çakma marrussia çizgilerine sahip mclareni hiç anlamıyorum zaten.

    F1 nerelere düşmüş aman allah ım 🙁

    1. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
      RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

      Arkadaşım utanılacak neyi var ki bunun insanlar beğenmiş ki seçmiş bunu eleştirmenin mantığını açıklarmısın zevkler ve renkler tartışılmaz ne ferrariymiş arkadaş bi ilk sıraya geldiye herkes küplere binmiş 😀

  12. Lotus E23 diyorum.

  13. Anket sonucu beni 2007-2008 sezonunda ki TRF1 anket sonuçlarına götürdü 🙂 O dönemler sitede Raikkonen taraftarlarının hegemonyası hüküm sürüyordu, TRF1 adminleri mizahi bir yaklaşımla alakasız anketlere Kimi Raikkonen seçeneğini ekliyorlardı. 🙂 Yine tekrarı yaşanacak galiba bu sezon + Vettel taraftarları ile.

    En güzel araç Lotus E23. Ardından Mercedes W06.

    Bir Ferrari taraftarı ve 10 yıl Sanat – Tasarım ile iç içe bir insan olarak, Ferrari’nin yeni aracı midemi bulandırmakta. Aracın görsel hitabı vasatın altında.

    1. Son paragrafa katılıyorum. Bu Ferrari aracın renk temasını lise öğrencilerine yaptırıyor herhalde. Adamların elinde süper retro bir malzeme var ama iğrenç livery ile bunu çöp yapıyorlar. F2008’den beri hiçbir Ferrari’nin görünümüne aşık olamadım ben.

    2. Sitemizin yeni görüntüsünü nasıl buldunuz?

      E) Kimi Raikkonen ( % 75) 😀

      1. Ahahaha supermis 🙂

    3. Bu arada umut maket işleri ne oldu senin. Bıraktın mı? 😀

      1. Vakit bulamıyorum artık ya, ama içimde ukte olarak bazı araçlar kaldı. Şimdi bahsettin ya yapma iştahım açıldı Apocan 😀 Selamlar olsun sana.

  14. her seferinde isim girmekten nefret ediyorum avatarı
    her seferinde isim girmekten nefret ediyorum

    Tasarim/estetik acidan ferrari noktalamis olayi umarim performans da ayni oranda iyi olur.

  15. bu secimi avusturalya dan sonra yapilsa daha iyi olur gibi.
    Soylentilere gore araclarda degisim olacak.

  16. FerrariFanTR avatarı

    kırmızı olsun 5 lira fazla olsun

  17. her zaman ferrari tabii ki…

  18. Sonuçların taraflı olduğunu düşünüyorum. Ferrari’yi neresinden tutarsan tut bana göre estetik hiçbir şeyi yok. Merco, RBR, Lotus üçlüsü en iyiler bana göre. Merco geçen sene ile aynı neredeyse, RBR’nin burnu hoşuma gitmedi, dolayısıyla oyumu Lotus’a verdim.

    1. Sana göre öyle olduğu için öyle zaten ben bana göre tercih yaptığım için harika tasarim ve rengiyle ferrari senin tercihlerinde bana göre felaket o zaman aklını kendine sakla rengler ve zevkler tartışılmaz

      1. Merhaba, burada kimse kimseye akıl vermeye çalışmıyor. Siz öyle algıladıysanız, bu sizin probleminiz. Herkesin düşüncesini söyleyebildiği, özgür bir platform burası. Önce benim sonra da sizin dediğiniz gibi ‘bana göre’ öyle.

        Bu sitenin neredeyse ilk yıllarından beri, takipçisi olduğumdan ve sitedeki Ferrari taraftarı sayısının fazlalığından dolayı sonucun pek de gerçeği yansıtmadığını ‘bana göre’ yazdım, hepsi bu. Size göre farklı olabilir saygı duyarım, münakaşa gerektirecek bir durum yok ortada. İyi günler.

        1. Tabikide gerek yok cevabınız çok hoş olmuş doğru söylediniz özgür platform sizede iyi günler 🙂

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Ben sadece renklerinden dolayı oyumu Sauber’e verdim çünkü günümüzde tüm araçlar renk olarak birbirine benzemeye başladı özellikle son 2 sezondur Force India beni hayal kırıklığına uğrattı gridde siyah rengi olmayan araba kalmadı nerdeyse.

  20. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    en güzel aracı seçmek için bence biraz erken davranıldı. sezonun başlamasını beklemek daha iyi olabilirdi. belkide barcelona yarışına kadar. özellikle 2-3 takımın burun bölgesinde önemli değişikliğe gideceği söylentisi var. görüntüler düşünceler değişebilir. şahsi fikrim, biraz erken.

  21. Ben mcleren burun kısmını beğendim. Renk temasından dolayı eleştirildi, kırmızı şeritler force india ile williams ile karşılaştırıldı fakat kırmızı siyah hoş burun güzel. Asfaltta uzayıp gittiğini görsek yağmurda Button harikalar yaptığını izlesem daha ne isteyeyim .. Kalın sağlıcakla…

  22. gençler siz f1 fanlarısınız… ama hala ferrari taraftarı olduğum için oyumu ferrari ye verdim diyosunuz… yani sanki futbol taraftarı gibi davranıyosunuz… aziz başkan şike yapmaz, hakem bizi yedi falan gibi gerekçelere sığınan futbol izleyenlerle mühendislik sporu takip edenlerin bir farkı olsun… yani f1 taraftarı objektif olmalı diye düşünüyorum… tamam bende şu anda ferrariyi destekliyorum ama bu yılın en iyi aracı açık ara redbüllllll…..

  23. Onur Gentas avatarı

    Herkesin zevki farklıdır. Tabi ki oy verdiğimiz araçları burada söyleyeceğiz ama başkasının zevkinide sorgulamak bize düşmez açıkçası.

    1. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
      RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

      Hocam siz hangi araca verdiniz oyunuzu?

      1. Onur Gentas avatarı

        Ben Lotus’a verdim oyumu.

        1. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
          RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

          Teşekkürler keşke diğer arkadaşlar siz gibi düşünebilse 🙂

          1. Onur Gentas avatarı

            Benim gibi düşünen çoktur, düşünmeyen azınlığa sözüm:)

  24. 2008’den beri ilk kez bir Ferrari’ye “bakabiliyorum”. Oy oraya gitti.

  25. Olaya tarafsız gözle bakarsam Lotus E23 bana göre sezonun en güzel aracı.

  26. Geçen senenin arşivini buldum. Anketlerde Mercedes 765 Ferrari 635 oy almış. Ferrari taraftarları olarak duygusal oy verdiğimiz doğrudur. Ama tabii geçen sene için. Yoksa bu seneki Ferrari aracı her açıdan dengeli ve estetik. Uzun burun bu görüntüyü bozuyor mu? bence pek bozmuyor. Burun yandan bakınca karizma katıyor. Mercedesin tasarımı uzantısız burun şeklinde. 2 senedir uyguluyorlar. Ama demekki adamlar bu işi bildiklerinden yapmışlar.

    Öteki takımlar boşuna özenmesinler, uzantısız burunları kaza testinden geçirmek çok zor. Kaza testinden geçirmek için ön tarafın geometrisini baştan aşağı değiştirirsiniz sonra da sezon boyu ayvayı yersiniz. Bence kimse Mercedesin tasarımına özenmesin. Lotus özendi bakalım ne olacak?

    Ferrari aracının bu seneki test hızını göz önünde bulunduran taraftarlar açık ara Ferrariyi en güzel araç seçecekler. Doğruya doğru hızdan ziyade estetik olarakta içime sindi benim. Oyumu Ferrari’ye verdim. Ferrarinin bir anda çok oy almasının altında bir iş mi var? diye 2 kere oy kullandım sistem engelledi. Demekki herkesin 1 oy verme hakkı varmış anket güvenilir dedim ve rahatladım.

    Geçen seneki ankette de 1 kere oy verme hakkı vardı sanırım. Dolayısıyla anketler güvenilir. Tahminim sosyal medyada çok paylaşılır ve herkes ilgi duyup oylarsa Ferrari aracının oyu bu sene 1000’i geçer.

    1. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
      RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

      Katılıyorum bu yıl ki aracımız geçen seneden çok daha güzel estetik olarak bunda duygusallığında payı var elbet ama geçen sene ferrariyi seçmemiştim taraftarı olmama rağmen bu yıl bi değişiklik var araçta önden baktımı bi karizması oluyor.

  27. Neresi Ferrari anlamış değilim adam en güzeli diyor taraf tutun demiyor içlerinden en iyisi bence McLaren burun yapısı arka taraf ve gizli tutulan bazı auro parçalar sadece ön kanatı yeter iyi bakın derim taraf tutmayın ferrrari fanısınız diye ferrari yi işaretleyenler kendini kandırır derim bence en güzeli McLaren

    1. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
      RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

      Kendini kandırmayla alakası olmadığını düşünüyorum hocam zevkler tartışılmaz ha doğru taraftarlığında etkisi olabilir örneğin 2012 lotus aracını her zaman ayrı tutmuşumdur ama bu yıl ki ferrari gözüme daha bi hoş geldi içindeki Kimidenmidir bilmem ama yinede hoş 😀

      1. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
        RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

        düşünmüyorum olacaktı.

  28. Ha bu arada bence Petronas yesili Mercedes’in gorselini bozuyor. Bunun yaninda Redbull bu test renkleriyle devam etsin onlarin taraftari olurum 🙂 Tasarim yapilabilecek en guzel renkler Mclaren de aslinda, ama bir kac senedir pek begenmiyorum renk tasarimini. Ferrari zaten ne yapsa farketmez, onlar icin durum hep ayni..

  29. Kafadan LOTUS..

    Raikkonen li 2012 Lotus 2 senedir degismez masaustu resmimdir.

    1. 2012 aracinin renk kombinasyonu da bir baskaydi. O sezon Kimi’nin kullandigi kaska da harikaydi. Daha fazla kaynaga sahip olunsa o sene cok daha guclu olunabilirdi.

      1. Kesinlikle, E20`nin oldukca fazla kapasitesi vardi, dedigin gibi butce nedeniyle fazla gelistirilemedi. O gunlerde James Allison`u ikinci Newey vakasi olarak gundeme getirmistim de bir cok arkadas “yok bea” demisti 🙂

        Ha bu arada birde 2011 araci (Renault R31) vardi ki o daha guzeldi burun yapisi itibariyle 🙂

        1. Suna baksana ustad, saheser..

          1. Gercekten de siyah ve altin sarisi harika bir kombinasyon olusturuyor =)

  30. billy-bones avatarı

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Formula_One_broadcasters RTL anlaşma sağlamışmı? Öyle görünüyor Wiki’de.

  31. Ferrarinin neresi güzel.En güzeli mercedes

  32. Bence bu anketi araçlar ilk yarışa çıktığında yapsaydınız. Bazı takımlar aracın burun kısmının değişeceğini açıklamıştı. Tabi ne kadar bir değişim olur bilmiyorum ama şuan için en güzeli komple baktığınızda Ferrari ok gibi duruyor fena değil ama burun biraz kötü. Mercedes ve lotusun burnu en iyileri denebilir. Mclaren de pistte fena değil tüm paket olarak özellikle motor kapaklarının olduğu kısım kaslı gibi duruyor, rengi değişirse belki güzel olur.

  33. RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ) avatarı
    RobinRaikkonen-FERRARİ(KİMİ)

    Arkadaş Ferrarimizde neymiş öyle yorumlarda hiç ferrariden bahseden yok ama 159 oyla ilk sırada üstelik en yakın rakibi mercoya 3 katı fark atmış hey gidi ferrari hey ismi yeter milleti heyecanlandırmak için 🙂

  34. Kesinle lotus E23. Pirelli lastiklerini en iyi tasiyan arac olmus ve siyah agirlikli muhtesem bir arac. Hizida guzelligi gibi fazla olur insallah.

  35. En guzelı belirsizde, en çirkini, Sauber ve Reddbul oldugu kesın.

  36. Lotus acık ara onde benım ıcın on taraf arka taraf her yonuyle dengelı sımetrık ve goze hıtap eden bı arac..

  37. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    Best Ferrari sonra lotus sonrada merso der mührü basar geçerim.+

  38. Mercedes ile Redbull arasında kaldım oyumu mercedese verdim.

  39. Lotus E23 işaretledim. Favori aracım değil ama her seferinde gözüme pek güzel gözüküyor.

  40. Lotus en güzeli. mercedesin burnu bir acayip. ferrarininki kırmızı halı gibi. pilotlar yakında burundan yürüyüp biner araca. rbnin ise kamodan dolayı tam halini göremedik. ama o kadar da güzel değil gibi duruyor.

  41. vw-tdi-power avatarı

    Lotus E23, evrim budur.

  42. ferrari renklerin uyumlu harika .. her zaman ferrari güzel araç yapmıştır
    bir sezon hariç 79.mu 80.mi öyle bişe

  43. Onur Gentas avatarı

    Lotusa oy verdim. Mclaren, Ferrari ve Mercedes diğer favorilerim. Yalnız Mercedes’te şu Petronas rengini bir türlü sevemedim.

  44. mercedes ile lotus arasında kaldım ama gümüş rengi sebebiyle ve mercedes’e oy verdim

  45. Sauber C34 e nasıl bir bakış açısıyla oy verilmiş şaşırdım, en derli toplu araç görünü geçen yıl olduğu gibi bana göre yine mercedes .)

  46. Ferrari 2008’den beri hiçbir zaman benim zevkime uyan livery’i yapamadı. Kırmızı çok güzel ama iş temaya gelince Ferrari batırıyor. Hem renk düzeni hem burun tasarımı olarak Mercedes diyorum. Lotus-Mercedes arasında kaldım ama Mercedes daha sade ve güzel geldi bana. Lotus biraz daha kırmızı renk kullansaydı fikrim değişebilirdi.

  47. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Herkes taraftarlarlık yapmış 😀 ama ben objektif olarak rb11 diyorum 😀

  48. Kesinlikle Lotus E23 Hybrid

  49. billy-bones avatarı

    Şu renge bakın,muhteşem. 2014 facialarından sonra araçlar güzel görünüyor.

    1-Mercedes
    2-Ferrari
    3-RBR
    4-Lotus
    5-STR
    6-Williams
    7-Force India
    8-McLaren
    9-Sauber

    Ama Ferrari, Mercedes tarzı buruna geçerse en güzel araç olur. McLaren renkleri aynı şekilde güzel tasarlar ve burnu kısaltısa oda çok güzel olur ( ve tabi sponsor). Lotus çok sade keşke biraz daha kırmızı kullansalardı. Williams sadece puzzle burundan kaybediyor.Sauber tulumlarla uyumlu bir renk yapsaydı çok hoş olurdu.Force İndia ise güzel bir fikri copy/paste yapmış,özgün olmadığı için beğenmedim.

    ”Şimdilik” en güzel Mercedes fakat renk ve burun beklentisiyle oyumu Ferrari ye vericem. Umarım Ferrari ve McLaren bizi fazla bekletmez.

  50. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Mercedes’in asilliği derim.

  51. ferrari güzel görünüyor buruna rağmen kırmızı rengin etkisi büyük tabi 😀

  52. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hepsi çirkin bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir