2015 Renault Motoru 850 HP Olacak!

yazar:

kategori:

Renault 2015 sezonu öncesinde Formula 1 motorunda kökten değişiklikler yaptı ve Mercedes ile olan güç farkını azaltmayı hedefliyor.

Yeni güç ünitesini tanıtırken Renault’nun teknik patronu Rob White yeni bir motorun ikinci yılının her zaman zor olduğunu söyledi.

“Bu her zaman zordur. 2015 motoru 2014 araçları piste çıkmadan altı ay önce geliştirilmeye başlandı. Daha sonra sezon içinde yaşadığımız sorunları dikkate aldık. Bu ileri düşünme ve tepki vermeyi gerektiriyor. Projeler arasında kaynakları bölmek kısa, orta ve uzun vadede önemli bir denge kurmayı gerektiriyordu. Bazı kararlar hemen uygulanırken bazıları da 2014 güç ünitesi üzerinden deneyim kazanmak için gecikmiş oluyordu. Sonuç olarak öncülünden çok farklı bir güç ünitesi oldu.”

“Performans ve dayanıklılık elde etmek için bazı temel değişiklikler yaptık. Her sistem ve alt sistemi güncelledik ve bu parçalardaki önceliğimiz performans oldu. Temel değişiklikler içten yanmalı motor, turboşarj ve bataryada yapıldı. İçten yanmalı motorda yeni bir yanma odası, egzoz konsepti ve 2015 kurallarının izin verdiği değişken manifoldlar bulunuyor. Turbo kompresörü daha verimli ve enerji geri dönüşüm sistemleri yoğun kullanıma daha iyi dayanıyor.”

“2014 ünitesi zaten iyi bir ağırlık merkezine sahipti, ancak biz yine de şasiye daha iyi entegre edilebilmesi için paketlemeyi sıkıştırdık. Ek olarak bir çok sistem ve fonksiyon kolay kullanılabilmesi için basitleştirildi. Özetle 2014 ve 2015 güç üniteleri arasında aynı kalan çok az parça var.”

“Güç üniteleri turboşarjlı içten yanmalı motor ve bağlı enerji koruma sistemlerini içeriyor. V6 motor ve elektrik motorları yarışta sadece 100 kg yakıt kullanarak ve 100 kg/saatlik anlık yakıt akış oranı ile 850 beygir gücü (634 kW) üretebilecek kapasitede. Sadece motor 600 beygir güç üretebilir, bu da bir Clio RS’in üç katından daha fazla güç demek.”


Yorumlar

“2015 Renault Motoru 850 HP Olacak!” için 13 yanıt

  1. İçten yanmalı motorda yeni bir yanma odası, egzoz konsepti İşte bu gelişimin püf noktası olduğunu düşünüyorum motor da iyi bir yanmanın gerçekleşmesi için iyi bir yanma odası etkilidir bunun sonucu olarak motor daha fazla güç kazanır yakıt ekonomisi sağlanır. Bakalım neler yapacağız.

  2. geçen sene w05 aracının ers + içten yanmalı motor ile 950 beygir gücünü zorladığı konuşuluyordu Kanada GP zamanlarında. hatırlarsanız ers çalışmazken start finish öncesi son şikandan önceki düzlük haricinde rosberg düzenli olarak farkı açabiliyordu. eğer bu doğruysa ve geçen sene daha sezonun ilk yarısında bu güce sahiplerse bu sezon başında 850hp olduğu söylenen renault nasıl karşı koyabilecek merak konusu.

    1. 950 hp li felan rakamlar söz konusu olsa bu adamlar heyet toplayıp 1000 hp lik yeni motorları felan konuşmaya kalkmaz 🙂

      1. 1000hplik motor konuşmalarının sebebi bu motorların o gücü üretememesi değil diğerlerinin mercedesi bu motorlar varken yakalayamayacaklarını bilmeleri. o yüzden hepsi “radikal” değişiklik istiyor zaten. radikal istemesinin sebebi mercedesin bu motorlardaki avantajının bir sonraki motorlara aktarılmaması. mercedes bu motorlarla 1000hp üretebiliriz dediği an ses mevzusundan girecekler olaya. akış limitini kessen bile hpde ciddi bir artış olabilir.

        1. Tamam buna benzer şeyleri yazmıştım daha önce burada zaten. Arkadaş geçtiğimiz sezondan bahsediyor şu mevcut hal ile 950 hp söz konusu olsa büyük hacimli motorların ardından 1000hp lik farklı motorlar gündeme kuvvetle getirilmez toplanıp görüşme noktasında olmazlardı. Merso istemiyor zaten de bin hp üretiriz gerek yok da demiyor henüz. 950’ye ulaşan adam bunu söyler geçer lobi yapar.

  3. Ben hesabı anlamadım. 600 motor ise, elektrik de 160’a sınırlı. 90 hp nerden geliyor? Kombine olunca hesap değişiyor mu? @M1CHAEL ?

    1. yoo değişmez ortalama bi rakam demişlerdir şu gazetecilerin bi arabadan 5 kat daha iyi duruyor 6 kat daha iyi hızlanıyor sallamasyon haberleri gibi. 🙂
      600 hp denilen şeyin krank dyno da chargesız alınan bir şey olduğunu sanmıyorum. Daha doğrusu burada çok rakam yazıp çizen var da hiçkimsenin gerçeğe yakın değerleri bildiğini sanmıyorum.

    2. biraz muhabbet olsun Tr de nedense hemen hemen herşey için HP çok takılıyor kafaya çok konuşuluyor ben bunu anlamıyorum anlatamıyorum da yıllardır çok olsun her koşulda iyi oluyor diyorlar buna takan gençliğin, amcaların da yürüyen namına pek birşey bildiği olmuyor mesela. Belirli seviyede ki insanlarla biz HP’yi hiç konuşmuyoruz nerdeyse akselarasyon konuşmaya başlayınca hp kimsenin aklına gelmiyor bile çünkü tr de çok yapılan birşey rolling de hp para etmiyor 🙂 düzgün işletilen dyno da olmamasından eli ayağı düzgün kimselerin ah kaç oldu bu acaba dertleri de olmuyor. Hedefteki aracı, sürücüyü, süreyi geçebiliyon mu ona bakıyon. hp takıntılı bi adam değilim bu tabi hp hikaye birşey demek değil sadece bir spec. bunu bilmek lazım. hp araç sattırıyor bu dünyada oluşan algıyla hp çakıp yürüyeni berbat golfleri skodaları dayıyorlar millete 🙂 Mesela veyron, agera r’ı felan değişirim kesinlikle 700 lük bi C6R ya yada 600’lük bi radicale 🙂 amerikan dragster toplamıyoruz ki babasını satam hp en önde şey olsun. Yarışlar içinde öyle bırak 30-40 hp az olsun daha hafif olsun daha az yakıt tüketsin dayanıklı olsun tercih ederim. yıllardır reno haberleriyle felan oluşan durumu da ben biraz farklı yorumlamışımdır hp adıyla reno beceremediği toplam gerekliliklerin şikayetini yaptı ve izni aldı mesela. vakti zamanında bmw en yüksek rpm’i hp yi görmüşte ne olmuş sonuç cacık. hp şöyle artı böyle hızlandı deyip avunuyorlar ist.park, monzanın rekorları halen duruyor olduğu gibi yerinde yaklaşamıyorlar bile. yani yemişim öyle ruhsuz hp yi 🙂 bi rakam işte de geç

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    haberin içinde hiç bir rakamsal açıklama göremedim 850 hp ibaresiyle ilgili inşallah 850 hp olur Mercedes 900 hp olursa ki renault motorundan daha geride kalamaz fark yine 50 hp civarı olacak ayrıca ferrari ve renault mercedesi motor olarak yakalarlarsa o zaman kimin daha iyi olduğunu görebilecez.Diğer markalar Mercedes’i zorlamaya başlarlarsa Mercedes motorunun gücünü görecez.Adamlar nasıl bi motor yaptılarsa helal olsun

    1. Haklısınız. Her basın bildirisi gibi bunda da son bölümde motorun temelde nasıl çalıştığı en baştan anlatılıyor ve şirket hakkında bilgiler veriliyordu. Bilinen şeyler olduğu için bu kısmı atlamıştım. Meğer başlığa konu olan bilgiyi bu kısma sıkıştırmışlar. Son paragrafı ekledim, teşekkürler uyardığınız için.

      1. deneme.

      2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        rica ederim ne demek

  5. marko başlar yine şu kadar içerdeyiz tipinde yakındır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir