Button Liderliği Kaybetmekten Korkmaya Başladı

yazar:

kategori:

Jenson Button eğer takım yaşanan sorunların nedenini anlayamazsa şampiyona liderliğini kaybedebileceğini düşünüyor.

Webber’in aldığı üçüncülük ve Button’ın Macaristan’da 2 puanla ayrılması sonucu şampiyondaki fark 18.5 puana kadar düştü.

Bu farkın yeteri kadar rahatlatıcı olup olmadığı sorulduğunda Button, “Tabii ki değil. Son üç yarışta Webber’e karşı 15 puan kaybettim ve bu çok fazla. Her yarış için beş puan. Böyle giderse dört yarış sonra önüme geçecek ve daha yedi yarış var. Yani bu fark kesinlikle rahatlatıcı değil ancak şu anda elimizdeki verileri inceleyip iki hafta beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok (fabrikalar kapalı). diyor.

“bu duruma çözüm bulmamız gerekiyor çünkü şampiyona lideriyiz. Ancak eğer Brawn GP bu şekilde devam ederse bizi geçmeleri kaçınılmaz olacak. Bu tıpkı Fransa Bisiklet turu’nda sarı mayoyu giyen kişinin dağ etabına geldiğinde arkadakilere geçileceğini bilmesi gibi bir şey.”

“Şampiyonaya liderlik etmek çok hoş ancak performans bu şekilde devam ederse üç dört yarış sonra bu mutluluğu yaşayamayacağız.”

“Valensiya’nın sıcak olacağını düşünüyorum ancak burada da havanın sıcak olacağını düşünmüştük. Hava raporlarında öyle gösteriyordu ama öyle olmadı. Galiba birileri şampiyonayı daha heyecanlı kılmaya çalışıyor. Bizim başımızı alıp gitmemizi istemiyorlar. Bu durumda işlerini çok iyi yapıyorlar.”

 


Yorumlar

  1. istersen 1 aylık değerlendirip afrikada bir yarış düzenlensin:)
    lastik ısıtma sorunu çözmek için kutuplarda bir test! nedersin??

  2. Daha ne sıcağı istiyor anlamadım ki, illa lastiklerin çalışması için çöl sıcakları mı lazım. Hava sıcaklığı birara 27 dereye kadar çıktı pist sıcaklığı 40'ın üzerinde. Vettel'in sürekli olarak KERS'i bahane etmesinin ardından senin de sıcaklık şikayetlerin de sıkmaya başladı. Sadece sen değilsin sıcaklıkla boğuşan. Ama haftasonu yarış koşulları için oldukça idealdi bence lastikten büyük sorunlarınız var. Bütçenin daralmasıyla gelişim de aynı şekilde geriler gibi oldu. Red Bull, Toro Rosso'ya ayrılan bütçeyi bile kullanmayı planlıyor. Bu gidişle işiniz zor.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Button sıcak hava olsaydı daha rekabetic oalcagını soylemiş oysaki hava sıcakdı ve pist sıcaklıgı 40 derecenin ustundeydi hava sıcaklıgı ise 21 dereceydi bu yetmıyormu sana bence burda biraz sacmalamış aracın yetersiz oldsugunu solemeye cekınıyor herhalde

  4. Brawn GP tek sorun sponsor destegı ve maddı guc.Bu yuzden gelısım yapılamıyor.Hemen hemen sezon basından ıtıbaren kullanılan paketle yarısılıyor bu nedenle de rakıplerın yaklasması cok dogal.Bır an once bu sorunları asmak gerek aksı halde cok yazık olacak.

  5. ulaş bilir avatarı

    hehe yusuf yusuf edion dimi altında süper arac varken idi herşey medyaya en ii pilot benm diyodun hadi göster altındaki aracla en iyi oldunu:))) inş şampıon olamıcksınnnn

  6. Brawna acilen sponsor lazım gelişim yapması için bütce yoqq

  7. ya allah korusun webber şampiyon olmasın vettel olsa..

  8. cok rahat önde gidiyodun sana rakip olacak kimse yoktu ama işler tersine dönmeye başladı ne redbullun ne McLarenin nede Ferrarinin bu kadar gelişeceklerini düşünmemiştin Lewis için çaylak sezonunda şampiyonlugu elinden kacırdı 2.senesinde zar zor şampiyon oldu demiştin işte şimdi mücadele başladı göreyim seni button mclaren ve ferrari şampiyon olmıcaklar ama şampiyonanın kaderini belirlicekler emin ol.

  9. Button liderliği Webber'e kaptıracak gibi görünüyor. Ayrıca Brawn pek gelişim gösteremedi son yarışlarda. Red Bull ise aksine her yarış gelişiyor… Bu gelişimin para bölümü de var tabi.

  10. ama normalde o kadar kotu degil hakkini yemeyelim. basin toplantisinda falan.

  11. artik sicak hava da pek fayda etmeyecek gibi geliyor bana. tum takimlar muthis gelisiyor. force india'da bile inanilmaz gelisim var. yine de takimlar ve/veya pilotlar sampiyonasinda ross brawn'in iyi stratejileri ile podyum-puan-podyum-puan bir sekilde birini veya iki sampiyonlugu da alabilirler gibi geliyor bana.

    ayrica luris su telsiz konusmalarinda coook iyi bir tespit yapmissin. tamam adamdan nefret etmiyorum, hatta daha once sempati bile duyuyordum ama o ses irrite ediyor. ben de televizyonun sesini kisiyorum valla 🙂

  12. son paragrafta ne demek istedin yahu:) sıcaklığı da biz mi ayarlıyoruz yani nası bi saçmalık bu:D

    nese asıl söyliyeceğim şey şu, uzun zamandır bekliyodum, ve hayatımda duyduğum en kaba, garip asla duymak istemeyeceğim bir sese sahipsin buttoncığım, belki de telsizden öyle geliyordur ama yarışta fln senin telsiz konuşmaların başladığında tv'nin sesini kısmak zorunda kalıyorum, arkadaşlar yanlış anlaşamasın ama bizimki de kulak yani.. ama bi de lewis'e bakalım, öyle tatlı bi ses tonu varki, ince ve kırılgan, heyecanlı, çoğunlukla da rahat anlaşıbilen bir sese sahip, lewis'in yarış mühendisinin sesine de hastayım, favorimdir, bence sinemalarda fln seslendirme yapabilecek kalitede:D eeet herşey bitti bunları düşünüyorum işte:)

  13. kaan kaanhan avatarı

    gidişat onu gösteriyor, sıcak valenciada da aynısı olursa kaçınılmaz şekilde öyle olcak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir