"Böyle Bir Kaza için Kimse Daha Dayanıklı Kask Üretemezdi"

yazar:

kategori:

Niki Lauda Felipe Massa’nın Macaristan Grand Prix’sinde yaşadığı kazanın beklenen bir kaza olduğunu söyledi.

1976 Almanya Grand Prix’sinde geçirdiği kaza ile ölümden dönen eski Ferrari pilotu, “Bu herkes için bir uyanış çağrısı. İnsanlar bu sporun ne kadar tehlikeli olabileceğini unutabilecek kadar aptal olabiliyorlar.” dedi.

Lauda, “Ayrton Senna ve Roland Ratzenberger’in ölümlerinden bu yana sadece parmak kırılmasından daha büyük olan çok az kaza yaşandı. Bu beklenen bir kazaydı. Bu araçları bu hızda kullanıyorsanız bu spor tehlikeli. Birileri için bir alarm niteliğinde oldu. Hepimiz için sporun güvenli olduğunu, kimsenin yaralanmayacağını düşünmememizi gerektiren bir alarm niteliğinde. 280 km/s hızla giderken yaklaşık bir kilogram ağırlığındaki bir yayın size çarpması bir tonluk metalin size çarpması gibi bir şey. Böyle büyük bir kaza için hiç kimse daha dayanıklı bir kask üretemezdi. Eğer kafasının biraz daha ortasına gelseydi, kurtulma şansı olmayabilirdi. Şanslıymış. Senna’dan beri son 15 yıldır hepimiz şanslıydık.” diye devam etti.


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM 10numaralık bir yorum tebrik ediyorum seni:D

  2. bu hafta sonu geçekten formundasın lauda!!!
    optimum dil ayarını bulmuşen yine
    hatta dilinin altına kers mi taktırdın ne ?

    ben den sana söylemesi hakemler seni heran diskalifiye edebilir…

  3. Lauda'dan inciler'e devam****

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    alakası yok bitter bu sporun tehlikeli oldugunu hatırlatmak istiyor resmen adam sporun basit olmadıgını anlatmaya calısıyor dedigi dogru ortasına gelseydi massa kesin ölmüştü allah korusun hatırlanması bile kötü umarım valenciada yarısır

  5. ne diyor bu adam ya bu kadar soğukkanlı olunabilir mi utanmasa bu olanlar felipe nin suçu diyecek bence kessin sesini çok sinir oldum.

  6. Ne kadar agrasif bir açıklama bu nerdeyse oh iyi oldu diyecek gibi :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir