Haug: "Takımlar KERS Kullanımını Yeniden Düşünmeli"

yazar:

kategori:

Norbert Haug’a göre Lewis Hamilton’ın Macaristan’daki zaferinin ardından Formula 1 takımları KERS kullanımı bir kez daha düşünmeli.

Haug KERS’in giderek daha kullanışlı hale geldiğini ve eğer takımlar yarış kazanmak istiyorsa sistemi kullanmak için beklememeleri gerektiğini düşünüyor.

“Artık farklı bir hikaye. Eğer KERS kazanmanıza yardımcı oluyorsa konu yeniden düşünülebilir. Belki de takımların sezon içinde kararlarını KERS kullanma yönünde değiştirdiklerini görebiliriz.”

Takımlar büyük gelişim maliyeti nedeniyle sistemi gelecek yıl hiç kullanmama kararı almıştı. Ancak Haug bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

“KERS konusundaki mücadele biraz pahalı olabilir. KERS konusunda destekleyici olmak isterdim ama FOTA’nın aldığı kararlara uymakla sorumluyuz. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.”

“Ancak takımların sistemi kullanıp kullanmama konusunda bu sezon sonunda görüşmeler olabilir diye düşünüyorum, çünkü çok ikna edici değil. Hem biliyorsunuz ki Macaristan’da kanıtladığımız gibi Mercedes-Benz’in hibrid sistemi en iyi sistem.”


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Güzel bir yorum olmuş Nurettin Dovan.

  2. startta raikkonenin 7 den geldiğini unutmayın kers önemli ve düzlüklerde diğer araç yaklaşamıyor.Mercedes kimseye kers kakalamıyor zaten ihtiyacıda yok mercedesin amacı büyük para döktüler sonucta bu sisteme ve bu konuda çok iyi duruma geldiler tamda kers yardımıyla yarışlar kazanılabilecekken kersin kaldırılmasını ne ferrari ister ne mclaren.Çünkü ileriki yarışlara ferrari ve Mclaren damgasını vuracak.

  3. kaan kaanhan avatarı

    Mc ve Fer kerse devam yönünde bastırırlarsa olabilir, motor gibi kerste verilsin.

  4. hakan alık avatarı

    haug(mersedes) kersi diğer takımlara nasıl kakalarım diye düşünüyor.

  5. sen böylesine karışık bir sezonu çöpe attın onlar ise senin liderliğe oynadığın normal sezonlardan birinde KERS'e yönelecekler…

  6. bence kesinlikle ferrari bırakmamalı. kers olmasa bu sezon halimiz dumandı.

  7. brawn belki mercedes'in kersini kullanmayı deneyebilir.

  8. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    zararı da çöpe giden bir sezon

  9. Sezon başı BMW çok ısrar etti suçlu diyorlardı… Yararı ortaya çıkınca pişman olmuşlardır umarım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir