Briatore – Piquet Ağız Dalaşı Son Sürat Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Nelson Piquet’in, Renault’taki koltuğu konusunda Brezilyalı pilot ile takım patronu Briatore arasındaki söz savaşı artarak devam ediyor.

Macaristan GP öncesinde de Piquet, takımdaki yerinin güvence altında olmadığını kabul etmişti.

Autosprting dergisine konuşan Briatore ise, Piquet’ten daha fazlasını beklediğini söyledi ve Brezilyalı pilotu, iyi sonuçlar alamasında her zaman mazeretlere başvurması nedeniyle eleştirdi.

Flavio Briatore: “Pilotlarımla ilgili her zaman dürüst olmuşumdur. Piquet’ten daha fazlasını beklerdim, çünkü bu onun ikinci tam senesi. Alonso’ya kıyasla daha az test yaptı ama Webber de kırılan ayağı nedeniyle Vettel’den az test yapmıştı ama şu anda nerede olduğuna bakın”

“Bir pilot sonuç alamadığında mazeret kitabını açar ve başlar: hata havada, bir seyircinin güneş gözlüğünde, düzlükteki spinde ve böyle şeyler”

“Alonso ve Piquet’in araçları arasındaki 0,7 saniyelik teknik fark diye bir şey yok, bu doğru değil. Eğer doğru olsaydı, şampiyonluğu elde edebilecek bir aracımız var demekti ama ne yazık ki durum böyle değil. Teknik fark her zaman asgari düzeydeydi ve bir yarıştan uzun sürmedi”

Bu sezon henüz puan alma başarısı gösteremeyen Piquet de Britore’yi eleştirdi ve onu sadece parayı düşünmekle suçladı.

Brezilyalı pilot, Pazar günü Alonso’nun yarış dışı kalmasının ardından daha yarış bitmeden ayrılan Briatore’nin kendisine saygı duymadığını belirtti.

Piquet: “Flavio bir iş adamı ama F1’den bir halt anlamıyor. O benim menajerim ama onun takım patronluğu görevinde bana saygısı yok”

“Sadece parayı, ilişkide olduğu herşeyden ne kadar parayı cebe indireceğini düşünür. Arkadaşı olmayan biridir. Her gün herkes bana neler olduğunu soruyor, neden her zaman sessiz kalayım?”

“Webber 2001’den beri F1’de ve testin sınırlı olmadığı başka bir dönemde başladı. Muhtemelen testlerde 20.000 km’den fazla yol katetmiştir. Yani adil bir kıyaslama değil bu. Şimdiki durum, az tecrübeli bir pilot için daha zor”

“Ve bunun yanında Briatore ve harika bir pilot olan Alonso’ya karşı kendim mücadele etmek zorundayım. Sıralamalarda rekabetçi olmadığımda bunun etksinde kalan ilk benim. Ama Briatore bunu anlamıyorsa ben ne yapabilirim? “


Yorumlar

  1. reşat budak dostumm onun ordan ayrılmasının sebebi şu elinde bir çanta vardı flo nun gördünmü onda renault ihraç edilmiştii sorun buydu adam ne yapsın dsenizee yaa

  2. Reşat  Budak avatarı

    Nelson'un çok kötü bir sezon geçirdiği muhakkak. Genel olarak Briatore'nin söylediklerine de katılıyorum. Ancak pistte Nelson yarışırken yarış alanından ayrılması da kanımca büyük bir saygısızlık.

  3. kaner talay avatarı

    fisiye yapılanları

  4. kaner talay avatarı

    2005 ve 2006 yı hatırlatmıştır onur kardeş

  5. Flavio işten anlamıyor olsaydı, Benetton'u, Renault'u nasıl şampiyon yapabilirdi? Saçma bir yorum Piquetten.

  6. "…Briatore ve harika bir pilot olan Alonso'ya karşı kendim mücadele etmek zorundayım."
    Bana geçmişi hatırlattı.

  7. kaner talay avatarı

    ya nelson kardeş alonso-briatore imparatorluğuna hoşgeldin.yeni mi farkettin bu durumu yoksa briatore varken alonso ile eşit şartlarda yarışacağınımı düşündün.briatorenin herzaman 1.pilotu alonso olmuştur ve sen iyi bir performans gösterseydin bile garip mekanik arızalar,yarış dışı kalmalar başına gelmeye başlardı.biz bu filmi daha önce çok yakın izledik.şu renoda nasıl bi takım arkadaş takımı hakkında en ağır konuşan pilotlar bu takımdan çıkıyor.bknz.2006 alonso şimdide piquet

  8. ya test mest olayını geç, algersuari çıktı, daha viraj dönmediği F1 aracıyla hatasız bir haftasonu geçirdi, üstelik gp2 tecrübeside yok adamın… sen Gp2 de yarıştın üstüne 1,5 senedirde F1 de yarışıyosun, bari çıkıp test saçmalıklarını bize yutturmaya çalışma

  9. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Bakalim Grosjean neler yapabilcek bu yil birsey beklemiyorum ondan ama bence gelecek yil arac iyi olursa sürpriz seyler yapabilir bence cok yetenekli bir pilot

  10. Alonso – Ron bile bu kadar saygisizca atışmadı bence. Hayret birşey valla. Piquet bence babasının doldurmasına geliyor biraz da. Ama bi baksın bakalım babası ile arasındaki farka sonra cossun kukresin.

  11. Gökhan  Massa Ölümüne Hatta avatarı
    Gökhan Massa Ölümüne Hatta

    Güle Güle Pigeut Aman Frraiye Ugrama

  12. waybe Piquetye baksen neler söylemiş hiç beklemezdim bu konuşmaları yapacagını artık bunları söyledıkten sonra kesinlikle gitmen gerek.

  13. yasin evet kardeşim resmen kovulduğu belli oluyor böyle konuşamaz yoksaaa artık RENAULT UN ÖNÜNDEN BİLE GEÇEMZZ

  14. evet yasin haklı olabilirsin.

  15. nelson çok ağır konuşmuş yazıklar olsunn renault senin arkanda durmasaydı şimdi gp 2 de sürünüyordun senin emsalin hemılton şampiyon oldu daha sen puan alamıyorsunnn

  16. sanrm kovuldugu resmen acıklandı ona alonso_ arkadasım yoksa boyle bır acıklama yapamaz

  17. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Evet buradan da anlaşıldığı üzere piquet e yol göründü artık.Piquet bariz bi biçimde yavaş ve yeteneksiz bir pilot.Bizde Kovalainen geldiğinde daha ilk senesinde fisico gibi bi kurtu geçmişti ozaman bende seni kova ile kıyaslıyorum piquet buna ne diyeceksin?

  18. piquet in nerden cesaret alıp bunları söyleyebildiğini merak ediyorum? bu güven sadece babasından geliyo olmaz heralde. çok ilginç gerçekten. piquet in az da olsa haklılık payı var ama seni takım neden tutsun be piquet. gerçekten kötüsün.

  19. ulan bu adamı daha tutuyor flo neden korkuyorsun yaa senin ellinden kimler helip geçti flo gibi bir adama f1 den anlamıyorr diyorrr pike senin yerin gp 2 ayrıca flonun bırakıp gitmesii önümüzdeki yarış dan men edilme cezasıydı 12 giderken adam sana ne yapsınn

  20. bu laflrdan sonra flavio bunu takımda tutarsa flavionun da takımdan kovulmasına dua etmeye baslıycam artk takımn basına pat symonds gecmelı kesnlkle o flavıodan bın kat daha ıyı yonetecktr takımı nelsonun neden hala kovulmadıgıda anlaslyor sanrm flavıo onun menejerıymıs bukadar olmaz piquet denen kamyon soforu ıkı yılda hala ogrenemednmı f1 aracı kullanmayı az test yapmısmıs cok yapsan nolcak 1 ay test yapsan nolcak senden olsa olsa road show pılotu olur yeter artık kovun su adamı takımda gormek ıstemyrm aynı sey flavıo ıcınde gecerlı umarım tez zmnda pat symonds onun yerını alır

  21. olmuyor piquet gerçeği kabullenmeli kariyerine başka serilerde devam etmelisin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir