Resmi: BMW de Formula 1'den Ayrılıyor

yazar:

kategori:

BMW Sauber F1 Takımı 2009 sezonu sonunda F1 den çekileceklerini doğruladı.

Dün ortaya çıkan haber, bu sabah Munih’teki basın konferansında resmi olarak da doğrulanmış oldu.

BMW Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Norbert Reithofer, şirketin gelecek stratejisini düzenleme adına bu kararın alındığını söyledi.

Reithofer: “Şüphesiz bu bizim için zor bir karardı. Ama şirketimizin stratejisinin yeniden düzenlenmesi açısından kararlı bir adım.”

“Getiri, süreklilik ve çevresel uyum açılarından artarcasına ön plana çıkacaktır. Bu, lider olarak kalmak istediğimiz bir alan. (Strategy Number One) 1 Numara Olmak Strateji’mizle devamlı olarak bütün projeleri ve iştiraklarımızı gelecekte devam edebilmesi konusunda kontrol ediyoruz. Formula 1 iştirakimiz, bu nedenle bizim için daha az tanıtıcı nitelikte”

“Mario Theissen, 1999’dan bu yana bizim motor sporları programımızın başında. Bu süreçte, bazı Formula 1 yarışları da dahil olmak üzere bir çok başarı kazandı. Bunun için Mario Theissen ve onun takımına içten minnetimi sunmak istiyorum”

BMW motor sporları sorumlusu Mario Theissen ise, ayrılık kararının arkasında nedeni anladığını söyledi.

Theissen: “Şüphesiz ki biz, Hinwil ve Munih’teki çalışanlar, bu tutkulu işe devam edip, üç başarılı senenin ardından bu sezonun sadece bir hıçkırık olduğunu göstermek isterdik. Ama ortak çalışma açısından bu kararın neden alındığını anlayabiliyorum. Şimdi ise kalan yarışlara yoğunlaşacak, savaşçı ruhumuzu gösterecek ve Formula 1’e iyi bir sonuçla elveda diyeceğiz”

 

Önceki Gelişmeler

BMW’nin Formula 1’deki varlığı tehlike altında olabilir. Son spekülasyonlara göre Alman otomobil üreticisi sezon sonunda spordan ayrılacağını duyurabilir.

Çarşamba günü BMW’nin merkezi Münih’te acil bir basın toplantısı düzenleneceği bilgisi verildi ve toplantının konusunun da ‘motor sporlarındaki mevcut gelişmeler’ olduğu duyruldu. Basın toplantısında BMW Başkanı Dr. Norbert Reithofer, Gelişim Direktörü Dr. Klaus Draeger, ve Mario Theissen yer alacak. Böyle önemli kişilerin varlığı yapılacak olan açıklamanın da oldukça önemli olacağını düşündürüyor herkese.

BMW yetkilileri ise toplantının konusunun ne olduğu konusunda yorum yapmadı ancak önemli bir haberin verileceğini doğruladılar.

BMW bu sene için şampiyonluk mücadelesi vermeyi umuyordu ancak F1.09 beklentileri karşılayamadı. Üzerinde çok emek harcanan KERS tam sonuç vermedi.

Theissen, BMW Sauber zor bir sezon geçiriyor olsa da Alman otomobil üreticisinin spora olan bağlılığının değişmediğini söyledi.

Ancak kaynaklar bu kritik toplantının takımın geleceği için planlandığını ve bu konuda bu sabah bir açıklama yapılabileceğini söylüyor.

Eğer BMW spordan çekilmeye karar verirse, aralık ayında F1’den çekilen Honda takımının ardından ayrılık yaşayan ikinci takım olacak.

Yapılacak olan açıklama, BMW Sauber 2012’ye kadar spora bağlılığı taahhüt eden Concorde Anlaşmasını imzalamaya çok yaklaşmışken gerçekten bir sürpriz olabilir.


Yorumlar

  1. Bır bakıma haklısın lostboy fakat bunu kımseler unutmasın kı uretıcı markalar Formula 1 ın san ve sohretını arttıran bu spora extra renk katan unsurlardı.Tekrar edıyorum Renault ve Toyota gıbı takımlar umarım bu kervana katılmazlar ve F1 de kalırlar.Aksı halde F1 ın ımajı sarsılabılır.

  2. lost boy isabetli, gerçekçi yorum.

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Umarız bu son olur…

  4. Cok yazik, Honda ayrildiginda bu kadar uzulmemistim, cunku grid de ekurisi Toyota vardi, ayrica Bmw gridde yildiz bir takim, yonetimiyle pilotlariyla herzaman heyecan ve renk katan bir takim. Koskoca fabrika yoneticileri bu işe bir tutkuyla degil reklam amacli bakiyorlar. Yazik oldu gercekten..

  5. Pazarlama takımı bunlar ''Yarış Takımı Değil''

    Gördüğünüz gibi BMW gidiyor ama WILLIAMS seneye de var olacak…

    Formula 1'in gerçeği fabrika takımları değil, garaj takımlarıdır. Honda,Toyota,BMW gelir 5-6 sene yarışıp kaçar…

  6. mustafa çakır avatarı
    mustafa çakır

    çok üzücü bir durum kaç yeni takım gelirse gelsin bmw kesinlikle kalmalılardı inş bir şekilde geri döner yazık oldu

  7. Honda yada çok kızmıştım BMW yede kızıyorum belki başka nedenleri vardır ama insanın aklına ilk gelen başarısız oldular ve kolay yolu seçip ayrıldılar oluyor madem böyle bir planları var geçen sene sonunda ayrılsalardı…Tamam Avrupa global krizden çok etkilendi ama bütün zorluklara rağmen F1 e bağlı takımlar istiyorum…

  8. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    schumi geri dondu kalan yarislar icin.son dk haberi.buda benden olsun.almanyada flas die geciyor

  9. Gerçekten üzüldüm.Böyle büyük bir takımın Formula 1'den ayrılması üzücü bir durum.

  10. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ben bilmem arkadasim.raikkonen massa alonso lewis kubica varken kimse bana ama ama vettel cok yetenkliiiiii webber cok istikrarli ama ama button da cok bekledi demesin.ne vettel ne webber nede button bir sampion degildir (vettel olabilir zaman lazim ama bu sene degil benim icin bu seneki sampiyon balon olacaktir hic bir seyirci saygi duymayacaktir f1 mosley gate le bitirilmistir.honda ayrilir duldul racing cikar bmw ayrilir wak wuk racing cikar…bile f1 olmaz…artik f1 kan kaybediyor…gecis icin ugrastiktan sonra double difizor geldi gecis yok…kers icin bir sene cope atildi sonra vazgecildi.kers kers diye aglayan takim nal tpladi.fia ya wak wak ladi sonra hop dedi cekildi boyle sacmaliktsa olmaz..ama bmw bu kers icin harcadigi parayi araca harcasaydi hem simdi kazanan bir takimdi hemde sponsor gelirleriyle zirve yapmisti…eh ne diyelim bmw cok uzldum

  11. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    ben bilmem arkadasim.raikkonen massa alonso lewis kubica varken kimse bana ama ama vettel cok yetenkliiiiii webber cok istikrarli ama ama button da cok bekledi demesin.ne vettel ne webber nede button bir sampion degildir (vettel olabilir zaman lazim ama bu sene degil benim icin bu seneki sampiyon balon olacaktir hic bir seyirci saygi duymayacaktir f1 mosley gate le bitirilmistir.honda ayrilir duldul racing cikar bmw ayrilir wak wuk racing cikar…bile f1 olmaz…artik f1 kan kaybediyor…gecis icin ugrastiktan sonra double difizor geldi gecis yok…kers icin bir sene cope atildi sonra vazgecildi.kers kers diye aglayan takim nal tpladi.fia ya wak wak ladi sonra hop dedi cekildi boyle sacmaliktsa olmaz..ama bmw bu kers icin harcadigi parayi araca harcasaydi hem simdi kazanan bir takimdi hemde sponsor gelirleriyle zirve yapmisti…eh ne diyelim bmw cok uzldum

  12. Suç Mosley'in veya Ecclestone'un değil bu konuda. Mosley yerine Vatanen, Ecclestone yerine Jean Todt gelse bile BMW spordan ayrılacaktı.

    2009 Ocak-Mart döneminde 202 milyon dolar zarar açıklayan bir firma (tüm BMW) F1'de kalmayı mantıklı bulmamış ve çekilmiş.

  13. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    f1 bitmistir…..renaultda ayrilsin mercedes te ferrari de…saol mosley saol bernie.umarim o paralari kullanacak kadar yasamaysiniz.homolar sizi

  14. citafettin arkadasım cok dogru soyluyorsun ıs motora baksa force ındıa sampıyonlk mucadelesı vermesı lazım:D pilot konusuna gelırsek ztn kubıcayı buyuk takımlar bırakmaz sımdıden baslamslardır gorusmeye bnce ferrari macca renault kesınlkle pesındedır hatta toyotada ama nıck ıcın umarım ıyı bır takım ona talıp olur

  15. bu iş motora bakmıyorki kardeşim zaten motorlarda kurallar çok sınırlı nerdeyse aynı gibi aero paketlere bakar hız için..

    bmw'nin gitmesine üzüldüm kubica ile heidfeld nolur o bilinmez yeni takımlar yaşadı herhalde.. her türlü bir pilot gelicek onlara f1 den..

  16. bıde su varkı demekkı artık takım patronlarının demeclerıne ınanmayacagz daha ıkı ay once marıo f1 de uzun yıllar kalacagz dıyordu vay be umarım daha fazla takım kaybetmeyız ferra macca reno bmw toyota gıbı uretıcıler olmadan manormus usf1 mıs boyle 1000 takım olsada sporun cekılcgı kalmaz topu topu 4 uretıcı kaldı ya yazık valla

  17. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ''Dünyanın en iyi motorunu yaptığını (!) iddia eden bir markanın bu sene gridin sonlarında yer alması zaten yeterince trajikomik olmakla beraber bence gitmeleri iyi oldu.''

    motor iyi olupta aracın aerosu kötü olamazmı yani?. bu senede BMW yol otomobillerinde en iyi motor ödüllerini topladı.

  18. 1 sene kötü geçti diye tas tarak toplanıp gidilmez. biraz direnç göstermelerini ve hiç olmazsa gelecek seneye odaklanmalarını beklerdim. bmw küçük garaj takımı değildir, sorunlarla başa çıkabilir. ama tabii karar bu saygı duymak lazım, yorumu biz yapıyoruz ama maliyetleri onlar çekiyorlar.

  19. Delikanlıymış BMW yöneticileri. Alman disiplininden gelmelerinden dolayı sanırım. Ayrılacaz ayrılacaz dediler, o günün akşamı resmi açıklama geldi. Ayrılacağım diyip ayrılmayan çok kişi var.

    "Theissen GP" gelsin diye bir espri dönmüş. Çok mantıklı bir fikir. Zaten bunun F1de örneği var. Sayalım en başından.
    1-BMW spordan çekilir BMW-Sauber ortaklığı biter.
    2-Mario Theissen'in başını çektiği bir grup mühendis Sauber'in işlerini yürütür.
    3-BMW motor vermeye kısa vadede devam eder. (BMW-Sauber ortaklığından daha az para harcayarak)

    Peki kimler uygulamış bu olayı? Renault F1den ayrıldıktan sonra Flavio Briatore başkanlığında "Supertec" şirketi kurulup fason olarak Renault V10 motorları üretmişti. Müşterileri arasında Benetton (Playlife adı ile) Arrows, BAR vardı. Pek başarılı olmadı bu proje ama Brawn takımı benzer taktiği uygulayarak iyi şeyler başardı.

    Sonuç: BMW F1'de dolaylı yönden yer alacak.

  20. Mehmet Özmaldal avatarı
    Mehmet Özmaldal

    kötü oldu ama yapacak bişey yok umarım gelecek sene ayrılması etkilemez f1'i…

  21. gökhan arkadaşım McLaren ile Mercedes özdeşleşti nerdeyse McLaren Mercedesin ortak aracı bile yapıldı SLR çok sıkı bi bağ var 2 şirketin arasında

  22. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ben McLaren taraftarı değilim.Ben Mercedes-Benz taraftarıyım.Ayrıca en büyük hayalimdir Mercedes' i gridde kendi başına görmek.

  23. Reşat  Budak avatarı

    Beklenen bir durum olmakla birlikte yine de üzücü. Bu yıl oldukça kötü bir sezon geçirmelerine karşın gerek BMW gerekse Sauber F1!in en önemli unsurlarındandı. Umarım ve dilerim Sauber yoluna devam edebilir.

  24. Reşat  Budak avatarı

    Beklenen bir durum olmakla birlikte yine de üzücü. Bu yıl oldukça kötü bir sezon geçirmelerine karşın gerek BMW gerekse Sauber F1!in en önemli unsurlarındandı. Umarım ve dilerim Sauber yoluna devam edebilir.

  25. Ecclestone nin bukadar tepkisiz kalması sizce garip değilmi?
    takımlar birliğinin en güçlü üyelerinden biri gitti! Ecclestone amaçlarına ulaşmak için bu durumdan oldukca memnun! Fota kan kaybediyor…
    BMW'nin gidişine sevinenlere duyrulur!!!!!!!

  26. yorumların bazılarılarını okuyunca nekadar bilgisiz ve tutkusuz bir durumda olunduğunu görmek en acısı!!
    f1 den bir yıldız daha kaymış birileri çıkmış onun motoru kaç basar gibisinden yorum yapar birisi futbolcu transferi gibi zaten kötüydü iyi olumuş gittiği der!
    neye taraf olduğunu bile bilemeyen kişilikler saçma sapan yorumlarla hem bu siteyi kirletmeye hemde burada aklı başında olan insanları germeye hakkı yok!

  27. dün gece yabanci bir forumda gormustum haberi bugun resmi aciklamada gelmis.bu sene bmwyi izlemek tam bir izdirapti zaten, ayrilmalari o yuzden cokta uzucu olmuyor. bari sauber olarak takim devam etse. ureticilerinde bu yonu kotu iste. isler sarpa sardimi hemen tasi taragi toplayip gidiyorlar. heidfeltede uzulmedim desen yalan olur, adam o kadar yil iyi bir arac surmeyi bekledi, en iyi aracinda (2008) kariyerinin en kotu sezonunu gecirdi, bu yila buyuk umutlarla hazirlandi, bu sefer arac fos cikti, simdi ortada surebilecegi bir aracta kalmadi.

  28. Kötü haber… Benim bile canım sıkıldığına göre BMW tarftarı arkadaşları düşünemiyoru. Bakalım ne olacak? Jordan örneğindeki gibi takım satılıp başka bir isim altında devam edebilecek mi? Pilotlar, mühendisler, teknik ekip ne olacak?

  29. BMW POWER arkadasım dileğin güzel ama cok zor honda 2009 aracına 2007den berı hazırlanıyordu bu arac brawnın yaptıgı bır arac değil 2007 den berı honda muhendıslerının uzerıne tıtredgı arac suan honda destegı olsa redbull fln yanına yaklasamazdı brawn parasızlktan aracı gelıstremıyor bıle tutkı sızın durumlar cok daha farklı bmwnın 2008 den berı 2010 aracına calısmadıgı malum ayrıca bmw takımı satarsa theissene maddı destek te saglamycaktır saglasada brawn kadar basarılı olması ımkansız hondayla sızın durum %2 bıle benzemıyor

  30. bizim hondanın durumuna düştüler yazık

  31. vallaha bi yakınım ölmüş gibi üzüldüm inanamadım ama resmi açıklamada yapılmış
    geri dönüşüde olmaz
    Mario Theissen çok değerli ve zeki bi insandı
    Mario Theissen ve ekibi inş gelecek yıla takımı satın alırlarda brawn GP gibi bi başarı gösterirler

  32. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bmw önemli bir isim Nasıl ayrılırlar şaşırdım doğrusu her zaman demişimdir bmw 3 cu rekabetci takım diye ama ne yazıkki ferrari gibi oda bekleneni veremedi bu yuzden butce olarak dusundukleri icin ayrılma kararı aldılar ben isterdim devam etmeleri umarım montezomolo bir şeyler yapar kalması icin erkenden konusmak yanlıs olur anlasmadan sonra her sey belli olur su an kesin bir şey yok anlıacagınzı ama ayrılması gerçekleşirse f1 için büyük kayıp olucakdır.

  33. UmutBG o F1'i 2008'de izlemeye başlamış bence =) bilmez o aracın motorunun markasını eminimki şu anda google'dan arıyordur 😀 "mclaren f1 motorunun markası?" olaya bak ya

  34. arkadaslar sımdı ne spekulasyonlar cıkar ha kubıca renaultta kubıca ferraride kubica maccada alonso haberlerınden bıkmstık sımdıde kubıca haberlerı pıyasayı alt ust edecek ama ne yalan soyleyım kubıca gıbı bır pılotu herkes takımnda gormek ıster bnde ısterm hatta benım ruya ıkılım alonso kubıca ıkı kanka aynı takımda bmwcı arkadaslar kızacak ama herkes kubıcayı takımnda gormek ıster

  35. " Formula 1 iştirakimiz, bu nedenle bizim için daha az tanıtıcı nitelikte"

    bernie'nin bu yoruma bir çift lafı olacaktır.

  36. kaan kaanhan avatarı

    çok üzüldüm, sevdiğim bir takımdı 🙁 böyle olmamalıydı..

  37. Gökhan Demir acıtasyon lafına yorum dahi yapmıyorum…Çünkü tartışmaya değmezsin
    Ayrıca her takımın kötü sezonu olur burada DRAG yarışları yapmıyoruz… bu araçlarda sadece motor önemli olsaydı ki senin düşüncen bu galiba (buda senin bu spordan ne kadar anladığını bize anlatmış oldu)şu anda kimin nerede olduğunu sana söyleyebilirdim…
    http://www.youtube.com/watch?v=WJ3s7x9VD1k&feature=channel_page

    http://www.youtube.com/watch?v=GJJ1PJIA9B0&feature=channel_page

    Bunları izle(yebilirsen)rsen anlayacaksın ne demek istediğimi… kim güçlü motoru yapmış

  38. gökhan demir senın bu genc basarılı takımlarla ne alıp veremedgn var dıkkat edyrm renault brawn bmw redbull bunların hepsine taş atıyorsun yani bilmyrm neden bu cekememezlk tüm engellemelere ragmen bu takımlar bıleklerının gucuyle bır konuma gelmısler ne bu cekememezlık her sezon mclaren ferrarimi kazansın ıstegın buysa al bı sımulasyon oyunu sadece macca ve ferrari olsun orda bol bol sampıyonluk kazan yazmym dedım tutamadm kendımı artık yeter ya ne bu cekememezlk

  39. Senin Mclarenenin yaptıgı efsane araç olan Mclaren F1'in motorunun ne olduğu hakkında bir fikrin var mı ?

  40. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Tolga Kardaş acitasyon yapma.Giden gider kalan sağlar bizimdir.Dünyanın en iyi motorunu yaptığını (!) iddia eden bir markanın bu sene gridin sonlarında yer alması zaten yeterince trajikomik olmakla beraber bence gitmeleri iyi oldu.

  41. samet demirel avatarı
    samet demirel

    Her şey bitti pilot işine başlamışsınız o zaman Ferraride Kubicayı alıp yarıştırsın sezonun geri kalnında hani zaten adamlar ayrılıyorlar hemen versinler kubicayı Ferrariye Heidfeldde seneye McLarene gelir hey allahım ya biraz düşünmemiz lazım üretici takımlardan biri daha ayrıldı nereye gidecek bu sporun hali

  42. Oturup bir daha düşünsünler 2008 sezonunu baz alarak. O yıl ne kadar iyi olduklarını düşünsünler. Sezonun ilk başlarında en iyi 2. takımdılar. Mclarenin önündeydiler. Çok yazık olacak gerçekten.

  43. henüz çekileceğini kesin olarak açıklamamış o zaman erkenden endişelnmeye gerek yok

  44. üzüldüm bmw nin çekilmesine f1 de henuz buyuk bır ısım olmasada bmw ısım olarak cok buyuk bır fırma ve spordan anlamayanlar ıcın bmw mercedes ferrari gibi büyük isimlerın sporda olması cezbedici sonucta kımse bır williams bır brawn yada redbulu nekadar ıyı olursa olsun onemsemez f1 buyuk bır ısımlı takımı kaybetmıstır ve basınada epeyce malzeme verılmıs oldu aslına sımdı kubıca acıkta olacak ve kubıca ıcın ferrari macca hatta renault bıle atak yapacaktır kı buda hergun yenı bır pılot transferı haberı cıkaracktr gerckten bmw taraftarları adına uzuldum spor kan kaybedıyor sırada toyota var mı bılemem ama renaultun ayrılmycagını garantı edblrm takım rusya pazarında ıyı sponsorlar buldu Megaphonela sponsorluk anlasması yapıldı ve sırada gazpromlada sponsorluk anlasması yapılacak bu ıyı bır haber ING ın ardından renonun gelecegıde tehlıkedeydı ancak yenı sponsorlar takımı ayakta tutacaktır ayrıca alonsonun ayrılmaması durumnda 2010da santander anlasmasıda mumkun ben renaultun gelecegı konusunda umutluyum zaten carlos ghosn(renault ceosu) da gelecek sene f1 de olunacagının garantısını vermıs hatta 2010da fernando bzmle kalacak nelson yolcu dıyerek takımn 2010 sezonunda yarıscagını resmen acıklamstı zaten reno ayrılsa bıle flavıo ve pat takımı satın alıp renault motoruyla yarısmaya devam edecek yanı bzm acımzdan bır sorun yok umarım bmw vazgecer bu karar dan gercı boyle buyuk fırmaların acıkladıgı olaydan donmesı cok zor honda ıcınde donecek spekulasyonları vardı ancak ben ogunde demıstım buyuk takım sozunun ardında durur…

    kısaca f1 buyuk bır kan kaybetti malesef bmw nın sampıyonlukları galbytlerı olmasada ısmı cok buyuktu

  45. Tamam Mclarenci arkadaşım biz kötü takımız paramız kalmadı çekiliyoruz F1 bize büyük boy geldi F1'i kaldıramadık…
    Şunu unutmaki Büyük takımları tutmak veya başarı kazanmış takımları tutmak çok basittir… Hersene şampiyonluğa oynarsın arada 1-2 çürük sene çıkar…Senin Şampiyonluk sevincin benim pole sevincime eşittir… bırakda böyle kalsın ben memnunum

  46. şimdi işte heidfeld'in mclaren'e gelme ihtimali üzerinde düşünmek lazım..

  47. burak gören avatarı

    bmw Theissen Gp olsun diyenler:D:D

  48. mclarenci mp4 avatarı
    mclarenci mp4

    spekulasyon diyen bmwciler alın bakayım şimdi kabullenin. BMW yi geçen sene seviyodumda bu sene için kersi o kadar zorla kabul eddirip bi halt edemediler ya ondan sonra gıcık oldum iyi olmuş böyle karaktersizler olmasın f1 de. büyük takım olsaydı kersi kuyllanmasını bilirdi. demekki iki büyük varmış onlarda kersi kullanıyor.

  49. elif çivici avatarı

    hedefinden şaşmayan ve çok da başarılı olan ama son zamanlarda herkesin yaşayabilecegi sorunları oldu BMW nin ve bunun ayrılığa uzanması çok kötü oldu beklemiyordum..ama sorun paraysa işler degieşbilir ama hiç bişey belli de olmaz

  50. doğanın kanunu bu güçlü olan ayakta kalır!

  51. mclaren,ferrari ve villiams'ın ne kadar büyük bir takım olduğunu sporun varolma nedeni olduğunu bir kez daha anladım bu takımlar harici tüm takımlar ayrılma riskini taşıyor!!

  52. Brawn ve Redbull köklü kural değişikliklerinden yararlandılar bence gerek büyük takımların KERS'le uğraşması gerekse difüzörle uğraşması sezon başında uçup giden Brawn sezon içi gelişmesi neredeyse yok denecek kadar az hep olduğu yerde saydı farkı kapatıp fark açmaya başlayınca Mclaren ve Ferrari arkalarında kalacaklar… seneyede köklü değişiklikler olmadığı sürece Ferrari veya Mclaren ikilisi şampiyonluğu alacaktır

  53. malesef
    resmi açıklama kendi sitelerinde yayınlanmış!

  54. Belli mi olur..
    HAYAL : Geçen sene yaşanan Brawn GP hadisesinden sonra Sauber GP'nin şampiyonluk yarışında tam üst üste 8 yarış kazanması ile 2010'a damga vurdular !! Acaba onlar da Brawn GP gibi Son yarışta şampionluğu red bull'a pilotlar şampiyonluğununu da Hamilton'a kaptıracaklar mı ? Büyük bir heyecanla sezon devam ediyor ! falan oluyormuş seneye 😀

  55. şok oldum walla hiç beklemiyodum sevdigim bir takımdı yazık cok üzgünüm:((

  56. Olay Sauber'in bırakması değil BMW Motor desteğini çekmesi BMW motoru ve hisselerini Sauber geri satın alsa dahi 5 parasız ve motorsuz kalacaklar… daha anlamı yok yani… bitti…

  57. haklısın dostum bu sporu izlememizin nedenleri var senin umudun bmw benim ki renaultt renault olmasın bendee bakmamm ama renault motorlu araba olursa onu tutarım yoksa bakmamm inşallah ayrılmaz dostum böyle diyelimm resmi açıklama gelmiş mi

  58. kemal suerdem avatarı
    kemal suerdem

    eee yuh yaa,her gün yeni bir kötü haber bıktık arkadaş bu nedir ya…

  59. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    BAR Honda ve BMW motorlu Williams geri gelsin. Artık sadece bunu istiyorum.

  60. BMW'nin hedefleri 2008'de yarış kazanmaktı açıkcası ve Kanada'da Duble yaparak bunu kanıtladılar… Bu seneki hedefleri şampiyonluktu bu doğru ancak bir sürü kural değişti… ve değişmeyede devam ediyor sanırım resmi olarakta haber verilmiş ayrılacağı ile ilgili n'apalım ben açıkcası beklemiyordum spekülasyon diyorlardı diye ama cidden BMW böyle bir karar almışsa yapabilecek pek bir şey yok artık tek umudum 2009 sonuna kadar toparlanırlarsa ani bir kararla devam da edebilirler bakalım…
    Bu sporu izlememi sağlayan takım BMW ise gittiğindede anlamı kalmayacak bunu hep vurguladım vurgulamayada devam edeceğim

  61. inş ayrılmaz sevdiğim bir takım..şampiyonluğa oynayamasa bile bmw isminin f1 de olması bile çok hoş çünkü bu bir motor sporu ve saçma sapan takımlardansa gerçek otomobil üreticilerinin olması f1 e ayrı bir hava katıyor…

  62. tolga yapma be kardeşim renault benottonu satın alarak girdi f1 e 2000 yılındaa sonuçlar ortada 2003 ylında ayrı bir hedefleri vardıı başardılar 2004 yılında yine ulaşdılar 2005 20006 yıllarında malum süper bir iş çıkardılar va şampiyon oldular 2007 yılındaa michelin lastiklerinin gitmesi alonsonun gitmesi takımaa evlat acısı gibi geldi 2007 de de bile o arabaylaa 4 bitirecekken 3 bitirdilerr bazı olylardan dolayı 2008 yılındaa ilk 8 yarışda zorluklar çektiler ama 2 yarıdaa bmw yakalamadılarmı tolga desenee helede öyle bir motorlaaa 2009 yılındaa bazı şeyler ters gitti ama yinedee Q 3 geçebildilerr bunlar kötü şeyler değill 2008 yılında 2 galibiyet 2 ikilik almış bir takımdırr RENAULT burda söz konusu bmw şuanda force india ilee aynı gibii dostum bunlar gerçekler inş ayrılmazzz şunuda hatırlatayım 2008 yılındaki bmw arabası en çok beğendiğim arabalardan bir tanesiydi saygılar

  63. Yatırdığı paraların karşılığını alamamış oalbilir ama bir örnek vermek gerekirse mclaren ve ferrari kers için dünya kadar para ve emek harcadıklarını söylemişti.Daha 3-5 yarış önceye kadar arka sıralarda kalan mclaren ve ferrari son yarışlarda fırladı.Hemde kers avantajıyla bence.İngilterede mclarenin kendi evinde son sıralarda kaldığı unutuldumu.Ama ardından macaristanda kazandı.Demekki oturup ağlamak yerine ben nerde hata yaptım denilmeli.Mercedes-Benz mclarenin %40 sahibi olmasına rağmen mclareni satın almayı düşünmüyor neden çünkü bu iş riskli ve mclarenle bağları cok sıkı.İsteseler bile ayrılmaları zor.BMW spordan çekilse bile motor konusunda çekilmemeli diyorum.

  64. sıranın renault ve toyotada olduğunu düşünüyorum

  65. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Sitesinde doğrulamışlar. kötü oldu 🙁

  66. bmw ayrılışını doğrulamış
    http://twitter.com/noblef1

  67. Ben hissedarlık bakımından söylemedim o sözü… şu anda Mercedes üretici olarak var mı F1'in içinde? yok veya o takımın adı Mclaren Mercedes mi yoksa Mercedes Mclaren mi? laf atmak için can atmışsın belli ancak benim orada kastettiğim sadece motor üreticisi olarak F1'de bulunduğu takıma veya takımlara motor sağladığı anlamındaydı tartışma yaratmayıda pek seviyorsunuz belli ki

  68. kaan kaanhan avatarı

    "şu anda Mercedes F1'de neyse o durumdaydık." BMW daha önce hangi takımın aşşa yukarı yarısını satın aldı? şu anda Merco F1 de neyse o durumdaydık derken?? 82-87 dönemi ve Williams motor anlaşmasıydı yanlış hatırlamıyorsam.

  69. Şu ana kadar Resmi bir açıklama gelmedi dediğim gibi spekülasyonmuş bence uzatmaya dahi gelmez bazı haberciler yazacak haber bulamayınca yok o toplantıya çağırdı ayrılacaklar felan filan işi abartmaya kadar götürüyorlar Alonso'nun Ferrari adına yarışması ne kadar muhtemelse bu olayda o kadar muhtemel ayrıca ortada Sauber diye bir takım yok yani onu yönetecek olan bir insanda yok BMW Sauber personelini BMW çekilirse toplayıp yeniden bir takım kuracak kişi olacaktır muhakkak ama bu takımın ismi Sauber olurmu orada şüpheliyim neyse uzatmaya gerek yok dediğim gibi resmi bir haber olunca konuşulur

  70. Ben de diyorum ki, ayrılcaz diyorlarsa ayrılsınlar. Bu kadar basit. Ama paralarının karşılığını almayınca ayrılacaz diye açıklama yapmak bana dürüstçe gelmiyor.

    Sauber'i yarıştıran çıkar. Uzaktan kumanda ile yöneten de. Örneği çok.

  71. Bende diyorum ki BMW'nin motorsporlarına ayırdığı pay Renault'tan daha fazla Renault 3 sene verdiği paraların (ki geçen sene geliştirmeye en fazla para harcayan takımdı) karşılığını göremedi. Ne oldu ayrıldı mı? yok… "Son spekülasyonlara göre" adı üstünde spekülasyon BMW gibi bir takımın heleki Mario Theissen varken formula 1'den kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyorum ayrıca BMW-SAUBER bir ortaklık değildir… BMW'nin SAUBER takımını satın almasıyla oluşmuş bir takım adıdır. Peter Sauber'de yaşlandığını gerekçe ederek F1'den bir nebzede olsa uzak kalmak istediğini belirtmiştir… Yani BMW F1'den ayrılırsa Sauber diye bir takım grid'de yer almaz tabi Peter Sauber geri istemediği sürece

  72. Bu sene başarısız BMW şüphesiz. Yatırdıkları paraların da karşılığını almaktan uzaktalar. Geçen sene, ondan önce ilk BMW Sauber ortaya çıktığında (Kubica'nın Monza podyumu mesela)oldukça başarılı ve paralarının karşılığını alan bir takımdı BMW Sauber.

    Ama bu üreticiler ne zaman paralarının karşılığını almıyorlarsa "bir ayrılacaz kardeşim bık bık" demeye başlıyorlar. Honda böyle yaptı, Toyota yapacak belki Renault da.

    Madem öyle BMW-Sauber ortaklığı bitsin, BMW sadece motor vermeye devam etsin eskisi gibi. Sauber de güzel güzel yarışsın.

  73. BMW Benetton'dan Arrow'a ve de Williams'a kadar bir kaç tane takıma motor sağlayarak bu işe başlamıştır özellikle ortaklık anlamında F1'de bulunmuştur genel anlamda bir takımla başlamamıştır 2005 yılında biz Sauber'i satın almadan önce üreticiler katagorisinde değildik şu anda Mercedes F1'de neyse o durumdaydık… Ancak 2005'ten sonra Sauber'i satın alarak Üretici konumuna geçtik ve ilk sende takımlar şampiyonasında 5.olduk 2007'de ise 2.(Mclaren'in ihracından sonra)2008 BMW resmen Ferrari ve Mclarenden sonra şampiyonluğa oynayan 3.takımdı 3 senede bir takımın bu kadar ilelermesi ve sürekli ileri adımlar atması gerçekten çok önemliydi özellikle Mclaren ve Ferrari gibi F1'de kalıcı olmuş takımların ardından onlarla şampiyonluk mücadelesine girmek dahi bir başarıydı unutmaki geçen sene Kanada GP'sinden sonra Robert Kubica pilotlar şampiyonasında 1.olmuştu eğer o araçtan simulasyonlarda doğru yanıtlar alınabilseydi geliştirilmesine devam edilecekti eğer bunlara başarı demiyorsan ki demedin galiba F1'i 2009 senesinde izlemeye başladın… Renault'un başarısız geçen 3 koca senesi ve üstüste gelen bu başarısızlıklar Renault'u F1'den çekmediyse BMW'yide çekmez diye düşünüyorum ha olduda çekildi… O zaman F1'in tadı iyice kaçar benim için…

  74. Başarısız oluyorlar ve en kolay yöntem olan "spordan çekilme" olayını uyguluyorlar…

    Sauber'i satışa çıkarabilirler, bir garaj takımı olarak Sauber eskiden olduğu gibi orta sıraların pilot yetiştirici takımı olabilir.

  75. 1 senemi? renault f1'e girmeden once de vardi ve hala daha kayda deger 1 basarilari yok

  76. "BMW Başkanı Dr. Norbert Reithofer, Gelişim Direktörü Dr. Klaus Draeger, ve Mario Theissen yer alacak. Böyle önemli kişilerin varlığı yapılacak olan açıklamanın da oldukça önemli olacağını düşündürüyor herkese."

    Bence büyük saçmalık büyük bir karar çıkabilir ancak bu ayrılmak olacak diye bir şey yok bence üstelik Renault geçen başarısız 3 senesinden sonra ayrılmıyorsa BMW'nin hemen 1 senede pes edeceğini düşünmüyorum çünkü F1 otomobil pazarı içinde çok önemli bir şey…
    Kısacası BMW'nin formula 1 den ayrılması = benim için formula 1'in sonu zaten bu saçma sebeplerden dolayı F1'i izlemememin tek nedeni onlar olduğu için onlar ayrıldığında F1'in bana göre zevkli bir yanı kalmayacaktır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir