FIA, BMW'nin Ayrılışına Şaşırmadı

yazar:

kategori:

FIA, BMW’nin ayrılık kararına şaşırmadığını söyledi ve bu tip ayrılıkları önleyecek tasarruf tedbirlerine karşı gelen takım başkanlarını suçladı.

BMW, bu sabah yaptığı açıklama ile 2009 sezonu sonunda spordan ayrılacağını duyurdu ve ardından diğer üreticilerin de onu takip edip etmeyeceği yönünde şüpheler doğdu.

FIA bildirisi: “FIA, BMW’nin Formula 1’den ayrılma kararına saygı duyuyor ama buna şaşırmış değil”

“Bir süredir açıktı ki motor sporları, dünyadaki ekonomik krizi göz ardı edemez. Otomobil üreticilerinden, hayatta kalmanın, vergi mükelleflerinin desteğine, fazlalığa, tesis kapamalara bağlı olduğu dönemde Formula 1’e yığınla para akıtmaları beklenemez.”

“İşte bu yüzden FIA, maliyetleri önemli ölçüde düşürmek için kurallar hazırladı. Bu ölçütler, Honda’nın ayrılışının ardından üreticiler üzerindeki baskıyı hafifletti ve bunun yanında yeni takımların girişini de mümkün kıldı”

“Bir kaş takım başkanı bu kurallara güçlü şekilde karşı çıkmamış olsaydı belki de BMW’nin ayrılışı ve bu yöndeki daha başka duyuruların önüne geçilebilirdi”

FIA, üzerine fikir birliğine varılan tasarruf tedbirleri kurallarının, gelecekteki ayrılıkları önlemeye yetmesini umuyor.

FIA: “FIA tarafından devam ettirilen tasarruf kampanyasının bir sonucu olarak yeni ölçütler, yeni takımların girişini kolaylaştırmalı ve mevcut takımların da bütçelerinde düşüşü sağlamalıdır”


Yorumlar

  1. FIA aynen öyle demiş: "Oğlum para yetiştiremiyonuz, biz de bari bütçeyi kısıtlayalım diyoruz… Onu da kabul etmiyonuz, sonra çekip gidionuz"

  2. bu akşam parti var! mosley,ecclestone hepsi orada..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir