Schumacher'in Dönüşü Üzerine Yorumlar

yazar:

kategori:

Formula 1’in eski takım sahiplerinden Eddie Jordan, bu sporda Michael Schumacher’e koltuk şansı tanıyna ilk isimdi. 1991 senesinde Schumacher, inanılmaz kariyerinde Spa’da başlamıştı ve şimdi, 18 sene sonra, 40 yaşında iken, Massa’nın yarışamayacak olmasıyla onun yerine geçiyor. İlk patronu Jordan’a göre efsane pilot, araca geri dönmek için kesinlikle hazır.

Eddie Jordan: “Michael Schumacher kesinlikle değişmez. 20 veya 40 yaşında olması arasında küçük bir fark olacağını düşünüyorum. Reaksiyonları belki bir milisaniye geriye düşmüştür ama şu da varki önceden herkesten bir milisaniye daha iyiydi. Bu yüzden seviyeyi koruyacağını düşünüyorum”

“Orada bir çok genç pilot varken çok ama çok büyük bir uyanış olacaktır”

Formula 1’in önde gelen isimlerinden bir diğeri Murray Walker, Michael Schumacher’in kariyerine başladığında BBC’de yorumculuk yapıyordu. Formula 1’in Britanya’daki yüzü Walker, efsanenin geri dönüşünden heyecan duyuyor ama bu dönüşün Alman pilot için kolay olmayacağını düşünüyor.

Walker: “Bu, onun için bile tırmanması zor bir dağ. Onun fiziksel ve zihinsel olarak zinde olacağından herhangi bir şüphem yok. Sadece biraz hamdır, yakalamak için ise biraz zamana ihtiyacı var”

Geçmişte spordan ayrılıp tekrar geri dönen Niki Lauda ise 40 yaşındaki Schumacher’in koltuğa geçtiğinde mükemmel olacağından emin.

Lauda: “En ilginci, diğer Ferrari’de Raikkone’e karşı iken görecek olmamız. Kim daha hızlı?”

“Şöyle düşünelim: Ya kendine çekidüzen verir ya da foyası ortaya çıkar”

Raikkonen’e karşı yarışacak olması ile ilgili Eddie Jordan: “Yeni bir Raikkonen göreceksiniz, çünkü Michael Schumacher tarafından rezil edilmek istemeyecektir”


Yorumlar

  1. 10 TURLUK YAKITLA SCHMI POLE ALACAK.VE BÜTÜN AJANSLAR SCHUMİ POLE BASLIGI ATACAK.VE F1 TAZE KAN GELECEK.BEN OLSAM KİMİ'12 TUR YAKITLA HEMEN ARKASINA YERLEŞTİRİR VEDE YARISTA KİMİ İLE YAVASLATIR SCHUMI İLE KAZANIRDIM.AH BRİTORE SENDEN DAHA İYİ BU STARTEJİLERİ YAPAN YOK.

  2. raikkonen in herhangi birşeyi kafasına takacağını sanmıyorum.

    işin tek kötü yanı, ferrarinin, bu günlere dahi taşınmış olan ratingi borçlu oldukları pilota saygılarını göstermek için klasik şeylere başvurması olur.

    ne de olsa kimi geldiğinden beri bir tifosi olmadığını ekibine kanıtladı.

  3. Öyle veya böyle, sevelim veya sevmiyelim Schumi nin pistlere geri dönmesi F1' de düşen ilgiye tekrar canlandıracaktır. Şu an herkes merakla Valencia yı bekliyor. Acaba Schumi ne yapacak diye.
    Bir de merak ettiğim birşey var. Raikkonen Schumi kapışması nasıl olacak?

  4. R26 (Kürşat) avatarı
    R26 (Kürşat)

    Alonso yarışır ise kırmızı görmüş boğa gibi gaza gelebilir nede olsa eski rakibi özlemiştir.. efsanelerin kapışması.. 🙂

  5. yaa süperr olucaaakk 😀

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    schumi nin gerı donusunu sırf raıkonnen ıle rekabat havasına sokmak bana gore ne ferrarıye ne schumıye nede raıkonnen e bır fayda saglar.schumı elbette yılların tecrubesı ıle bu spordan kopmamıs efsane bırı.ınsalah basarılı olur.ancak kımıyı gecerse yenılırse muhabbetlerı bana gore cocukca.cunkı hıc adıl degıl.nedenıne gelınce.

    schumi kımı yı gecerse hemen hemen herkes vay be adam bıtmemıs bız demıstık neden ayrıldı bu koltukta kalmalı kımı gıtmelı demeye baslıyacak.

    tersı olur kımı schumıyı gecerse herkes bu sefer kıvırmaya baslıycak.efendım adam 40 yasında zaen zevkıne vefasına geldı.yarısması koltuga oturması yeterdı zaten kımı genc falan fılan demeye baslar kı bu hıc adıl degıl.kıyaslamak ısteyenler durust olup sımdıden tasları masaya koyup objektıf dusunmeye davet edıyorum.kımse tukurdugunu yalamasın sonra. bence kımse kıyasa gırmeyıp schumı kımı takım arkadaslıgının hamılton alonso vettel button vs lere rekabetının zevkıne baksın bence…

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schumacher Artık F1 de arkadaşlar Gercekten Ne yapmam gerekıyorsa şu andan itibaren yapmamız lazım ınanırmısınız hiç aklıma gelmezdi f1 e geri donecegi ama bir hayır işledi takıma geri döndü ALLahım Bu adama 1 seferde Olsa Liderlık Nasip Et. 1st Onun VE yıllarca Onun olarak kalacak Aracda umarım schumiye ozel bir paket hazırlarlar Guncelleme yapmaları mumkun Mclaren gibi aslında 2010 yonelmislerdi ama massa yaralandı schumi geldi bu gelismelerden sonra ferrari de değişiklik söz konusu olabilir yada massa ya yaptıkları gibi ufak gelismeler gosterio sezonu kapatabilirler her şey mumkun valenciaya kadar her şey belli olucak.

  8. Eddie Jordan'ın yönetimine ve yorumlarına gerçekten hayran biriyimdir. F1'e büyük katkıları oldu.

    Sauber ve Jordan iyi F1 pilotları yetiştirdiler zaten çoğu zaman.

  9. Ertan Akkaş avatarı

    ''Reaksiyonları belki bir milisaniye geriye düşmüştür ama şu da varki önceden herkesten bir milisaniye daha iyiydi. Bu yüzden seviyeyi koruyacağını düşünüyoru''

    Süper bir açıklama olmuş 😀

  10. bütün pilotların motivasyonu artacaktır bu kesin

  11. sanıyorum veya sanmıyorum, bunun bi önemi yok, ben sadece olursa neler konuşulacağını düşünün demek istedim, bekleyip görmek lazım

  12. luris kardeş sen sanıyormusun

  13. McLAREN TEAM sana katılıyorum ama sadece formunun eskisi kadar ii olmadığı konusunda. eğer yarışma ihtimalini değerlendirip kabul de ettiyse buna göre çalışmaya başlamıştır. daha 3 haftadan uzun bi süre var yarışa ve en önemlisi sporu tam olarak bırakmamıştı. evet kazanın ardından biraz düşmüş olabilir formu ama hala zinde olacağına eminim. zaten araçta yeni gelişimlerde olucak bu yarıştan sonra kesin =)

  14. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schuminin geri gelmesine çok sevindim.Ama bunu manevi açıdan yaptığına eminim takımdakileri ozellıkle patronlarını cok dusunen birisi bu yuzden grid de yada class manda kacıncı oldugu onemli değil onun icin alışmak zor olucak ama daha once bir sporda ustaysanız uzun bir ara verdiyseniz bunu başarmak kolay olmucak ama schumi ye gore cocuk oyuncagi bunu başaracaktır heyecanlanıyorum o anın gelmesini DÜŞÜNÜNNNNNNN ARTIK SCHUMI F1 DE RÜYADAYIM sanki INANILMASI GÜÇ GGERÇENTEN ÇOK ÇOŞKULUYUM.Schumi Sen kalbimizdesin.

  15. kimi yiyosa yat şimdi 😀

  16. Schumi kimiyi gecerse o zman gorun rezilligi;))

  17. shumi'nin direk forma girebilmesi zor,raikonen'le mücadele edbileceğini hiç ihtimal vermiyorum…..

  18. gokhan cinar avatarı

    lauda ve jordan dan çok dogru acıklamalar bencede yeni bir raikkonen görecegiz en azından kazanamasa bile elinden geleni yapacak artık. önceden umursamaz davranıyordu gerci macaristanda iyidi eski günleri aklıma geldi kimi nin. böyle devam etmeli ki f1 a zevk gelsin

  19. sevgi karaca avatarı

    Eddie Jordan herşeyi kısa ve öz olarak açıklamış zaten… Hiç bir sey kaybetmediğinden, hatta gecen zamanda içinde olusan hırs, yarıs tutkusu ve özleminde payıyla kesinlikle başarılı olacagına inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir