FOTA Sıralama Formatında Değişim İstiyor

yazar:

kategori:

BMW’nin şok ayrılık kararının ardından spordaki geriye kalan otomobil üreticileri, seyircileri heyecanlandırmak için adımlar atılması gerktiğini yineledi.

Munihli otomobil üreticisinin ayrılık kararını açıklamasının kısa süre ardından FOTA Genel Sekreteri Simone Perillo, taraftarların iştirakini arttırmak ve F1 gösterisini geliştirmek için çalışmaların başlandığını söyledi.

Çarşamba günü takımların 3. bir araç üretme ihtimali gündeme gelmişti ama diğer bir söylenti de, şu anki elemeli sıralama formatına FOTA’nın önereceği şekilde bir değişiklik üzerindeydi.

İnanılan o ki FOTA’nın istediği değişiklik, aynı anda pistte 4 araç olacak ve bunlardan en hızlı 2si üst gruba kalacak.


Yorumlar

  1. levent karadol avatarı
    levent karadol

    bence en iyi sıralama turları formatı bir saatlik süre içinde bütün otomobillere sınırsız tur atma hakkı verilmeli ve araçlara sıralama turlarından sonra istedikleri kadar yakıt alma izni verilmeli ayriyetten bizler kimin ne kadar yakıtla başladığını bilmemeliyiz ki yarışı daha büyük bimerakla izleyelim ve pit stop kesinlikle kalkmamalı sağdece bu yüzden f1 izleyen tanıdığım var ama iki farklı hamur lastik kuralı bence çok güzel bu sayede bazen geçit resmi haline gelen yarışlara heyecan geliyor

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu tür değişikler F1 e heyecan katmaya yeter bizim de istediğimiz bu tür değişikliklerin devamı gelmesi FOTA RULES dıyorum aynen gecen hafta üzücü haberlerden sonra bu tür haberleri duymak cok sevindiri olsa gerek umarım 2010 yılında test yasağı kalkar ve ferrarinin gelişimini gozumuzle goruruz. Go 2010…
    Ferrari team deserve to be defeated.!

  3. Tekrar 90lı yılların sonu ve 2000li yılların başındaki sisteme dönülmeli. Q1 Q2 Q3 sistemi iyi ama eğer dönülecekse eskiye dönülmeli. Eskiden eğlenceliydi sıralamalar.

  4. benim en çok sevdiğim ve maalesef özlediğim sıralama formatı, 1 saatlik 12 tur sınırlaması olan formattı. gerçi tur sınırlaması koymak testlerin de olmadığı bu dönemde pek akıllıca değil. ama o zaman test sınırlaması yoktu. hatta çok yüksek performanslı ve sadece sıralamar için üretilmiş v10 motorlu araçları izlemek çok zevkliydi. ah be nerde o eski bolluk 🙂

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    pist her zman aynı şartlarda olmuyorki çok değişken ve araçlarda farklı birbirlerinden. uzaktan bakınca güzel görünüyor sistem ayrıntıları görmek lazım.
    am ben şu anki sistemide seviyorm

  6. aslinda trafik acisindan iyi olabilir ama superleague formulada tum araclar esit. f1de gruplari nasil ayarlayacaklar.

  7. ben en mantıklısını söyleyim.Nasılki Q1 veQ2 de benzin kısıtlaması yoksa yani saf hız varsa Q3 de öyle olsun.Biri az benzin alıyor sırf sponsorlar memnun olsun diye yarışda 5.turda pite giriyor.Yani en mantıklısı yarışa herkes istediği benzin yüküyle çıksın.Q3 de benzin doldurulmasın gerçek hız olsun.

  8. artık kimse trafikten yakınmayacak…

  9. Superleague Formula'daki gibi çeyrek final yarı final final gibi bir şey olacak. Bütün gridin aynı anda çıkmasındansa dörderli gruplar halinde çıkacaklar, her grubun en hızlı ilk iki pilotu bir sonraki elemeye katılacak. Sanırım oradan da ya bir eleme oluşturulur ya da en hızlı zamanı apan doğrudan pole'ü alır.

  10. ben pek anlamadım nasıl 4 araç ayni anda pistte olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir