Weber, Schumacher'in Dönmesini İstememiş

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in menajeri Willi Weber, Alman sürücünün Formula 1’e dönmesi tarfatarı olmadığını söyledi.

Weber “İnsanların beklentileri yüzünden ona dönmemesini önerdim. Eğer Schumacher araca dönerse insanlar onun kazanmasını görmek isteyecekler.”

“Ferrari ondan istedi ve O da hayır diyemedi.”

“Bu herkes -medya, taraftarlar, formula 1- için iyi. Ancak bizim için iyi olup olmadığını göreceğiz.” dedi.

Weber ayrıca Schumacher’in emekli olduktan sonra ciddi anlamda çalışma yapmadığı ve yeni jenerasyon araçlar ile diğer pilotlar kadar deneyimli olmamasından dolayı endişe duyduğunu da kabul etti.

Tuttosport ise bu yeni anlaşma ile Schumacher’in Ferrari’deki danışmanlık karşılığındaki maaşı 5 milyon Euro’yu geçecek.


Yorumlar

  1. Gerçekler öyle değildir. Geliştirmenin olmadığı bir dönemde sadece ismi adına 0,3-0,5 sn kazanılamaz. O zaman derler ki Ferrarinin şuanki pilotları araçları demekki tam performanslı kullanamıyor. Mekaniğin sınırları bellidir en iyi bile olsanız ufak farkların dışında birşeyler yapamazsınız. Michael'ı şahsını ve yeteneklerini çok iyi tanıyoruz fakat bu dönemi 2000'ler ile değil 90 sonları ile kıyaslamak gerekiyor. Zati halinde şuan ilgililer dışında dünyada kimsenin bilmediği bir kondisyon, fizik meselesi var. Hepimiz afaki konuşmuş oluyoruz. Fikir açısından bu adamın boyundan rahatsızlığı oldu, F1 pilotlarının en fazla zorlanan noktası boyun, omuz bölgesidir. Michael'ımız bir insan robot değil. Ben yaşını hiç önemsemem fakat fiziki durumu çok önemli. Net açıklanmadığı sürecede bilemiyeceğiz. Artı olarak kalan tüm sezonda yarışmasını bende isterdim ama bu mümkün değil. İşlerin en ters gittiği durumda 1 veya 2 yarışda olabilecek ki bu bile şimdiden mümkün olmayacak gibi görünüyor. Felipe 'nin sanki yarışa yetişmesi mümkün gibi. Açıklanmadan onu da bilemeyeceğiz hiç birimiz. Michael abimden ismi adına beklentiler çok büyük oluyor ama realist olmak lazım sanki biraz 🙂

  2. Nasıl olurda schumiden performans beklemeyenler olabiliyor bunu anlamıyorum. Schuminin o araçla sadece 2 gün bile tur atması ona yetecektir.

    Ben şunu rahatlıkla söyleyebilirim schuminin gelmesiyle ferrari takımı 0.3 sn ile 0.5 sn kazanmış durumda.

    Söyledim yine tekrarlıyorum schumi sezon sonuna kadar yarışırsa ve ferrari gelişimini valensiyadan sonra durdurmazsa 1 birincilik 2 de podyum bekliyorum.

  3. Willi ile aynı düşüncedeyim. Yarış öncesi ve sonrası çıkacak haberler, konuşulacakların da ötesinde tek veya bir iki yarışlık yardım çok kötü. Ya bir şey olursa yarışta o zaman nasıl hesabını verecek taraflar. Uzun süreli anlaşma, sezon sonuna kadar destek olmak ayrı tek yarışlık yardım etmek çok ayrı şeyler. İnsanların bazılarının büyük korkuları ve acabaları da yok değil. Bu konuda Michael'ın arkasındayız, Ferrari'nin değil.

  4. levent karadol avatarı
    levent karadol

    ben zaten schumiden bi yarış başarısı falan beklemiyorum bence kimsede beklememeli o araçtaki sorunların çözümü konusunda takıma yardımcı olsun yeter bence onun tekrar yarışması hem valensiyada reytink rekorlarının kırılmasını sağlayacak hemde 2010 için ferrariye inanılmaz katkı sağlayacak bakalım sezon sonunakadar yarışacakmı

  5. willamsf1 team yanlış anlama ben onu f1 deki son zamanlarda çıkan kötü haberleri birazcık bertaraf edebilirmiyim acaba diye yazdım.yoksa amacım şumiyi küçük düşürmek veya herşeyi herkesten izin alarak yapan biri olarak göstermek için felan yazmış değilim.ayrıca buradaki arkadaşlara ve sanada teşekkür ederim beğendiğiniz için.

  6. yaşar kardeşim tebrikler çok güzel yorumlamışsın biliyorsun ki muhalifler çok üzme kendini

  7. bencede o fotoya bu haber başlığı altında bakan her TÜRKün aklına o konuşma gelir ama bi arkadaşımızın yazısından okumakta eğlenceli yani 😀 saol yaşar 😀 williams sanada şu anlamda katılıorum schumi kimseden izin almaz bunu herkes biliyo tabiki ama uzatıp karşı çıkmanında anlamı yok =))

  8. nurettin bahsttiğimiz kişi schumi. sıradan bi pilot değil o her zaman yapılamayacak işleri bile başarmıştır. nasıl olur ne yapar puan mı alır podyum mu, terslik mi olur gibi laflardan çok bu anın keyfini çıkartmak gerekir.

    ayrıca massanın sözüyle ilgili olarak raikonen bile bunu yaptıysa demişin "bile" orda çok abes duruyor. bourde bile algersuari bile der gibi küçümseme var saygılı ol biraz. o yarışta o araçla daha fazlasını Schumiden başkası yapamazdı.

  9. ne yalan söylimm fotograf tıbkı o konuşmaları yapar gibi benimde aklıma geldı ama yaşar arkadasım gayet güzel bir yorum yazmış:D

  10. williamsf1 team avatarı
    williamsf1 team

    sen ne demek ıstıyorsun yasar fotografa gore yorum yapıyorsun shumı eger ısterse kımseden ızın almaz ılerı gerı yorum yazma kardesım

  11. fotoğrafa göre weber ile şumi arasında geçen konuşma((şumi:abi ne olur şu ferraride bir kez daha yarışmama izin ver ne olur.weber:olmaz şumi senin harika bir kariyerin var onu zedelemene izin vermem.şumi:ne olur abi tek bir sefer.weber:pekala tek bir seferliğine geçebilirsin ama massa geldiği zaman bırakacaksın.şumi:tamam abi çok sağolasın allah sana uzum ömür versin.))arkadaşlar uzun süredir üye olmakta zorluk çekiyordum gerek işlerden dolayı gerekseüyelikten dolayı şimdi aranıza dönmekten son derece mutluyum.bu mutluluğumuda biraz espiritüel bir yorumla belirtmeye çalıştım kusura bakmazsanız.

  12. Valla Schumacher büyük bir pilot ama dönmesi biraz tuhaf olur açıkcası.NEden derseniz uzun zamandır araca binmeyen biri ve motosiklet kazası geçirdi bu sene başında yani herkes istiyor ama biraz mantıklı olmak lazım.Ters bişeyler giderse kim hesabını verecek.Ferrarinin neden böyle bişey istediği belli.Kırmızıları bu yüzden çok sevmiyorum.Popularite onlar için herşey demek.Massa o yarış benimdi demiş onla ilgilide şunu diyim onun olmasa bile podyumda olacağı kesindi.Raikkonen bile bunu yaptıysa o hayli hayli yapardı.Ama Mclarende şansla kazanmadı altını çizmek lazım.Baştan sona güçlüydü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir