Nissan’dan Önden Çekişli Le Mans Aracı: GT-R NISMO

yazar:

kategori:

Nissan’ın Le Mans 24 saat için hazırladığı yeni yarış aracı alışılmışın aksine önden motorlu ve önden çekiş tasarımına sahip.

Araçta çift turbo üç litre V6 motoru bulunuyor ve içten yanmalı motor elektrik gücü ile destekleniyor. Nissan önden çekiş sebebiyle ağırlık merkezini ön kısma taşımış. Araç LMP1 sınıfının dört enerji sınıfının en üst sınıfında mücadele edecek ve tur başına sekiz megajul enerji kullanabilecek.

Nissan’ın enerji depolama sisteminin geleneksel bataryalar yerine Audi LMP1 ve Williams Formula 1 takımının bir süre kullandığı flywheel (volan) sistemine sahip olacağı anlaşılıyor.

Aracın 1250 HP güç üretebildiği iddia ediliyor. Ön kısımda rakipleri gibi 14 inç genişliğinde lastikler bulunurken arkada ise sadece 9 inç genişliğinde bir lastik tercih edilmiş.

Araçta önden arkaya kadar uzanan hava tünelleri bulunuyor ve önden çekiş ve önden motor tasarımı buna izin vermiş.

Araç Amerika’daki COTA pistinde iki kez test edilmiş durumda.

http://www.youtube.com/watch?v=_Gx_E23VpQQ

 


Yorumlar

“Nissan’dan Önden Çekişli Le Mans Aracı: GT-R NISMO” için 7 yanıt

  1. Yapacağız demişlerdi de kimse inanmamıştı. Yapmış herifler. Nissan hep böyle zaten, yok DeltaWing, yok ZEOD RC, yok bu. Nerde cinslik, Nissan orda. Bakalım kumarları tutacak mı.

    @aksu46 gör bunu, ön çeker yarış arabası 😀

    @M1CHAEL senin yorumunu da merak ettim. Adamlar birşeyler karıştırmış.

    1. 1250 HP güç önden çeker oldukça tehlikeli ve kullanımı zorlayıcı olsa gerek diye düşünüyorum abi. 1250 bg ciddi bir güç çıkışı direksiyon hakimiyeti keskin virajlar da pilot nasıl tutacak arabayı pistte çok merak ediyorum.

      Nissan bu tür yenilikleri seven bir marka bakalım neler yapacaklar.

      1. önden çekişli aracı pistte tutmak gayet kolaydır. herhangi bir kayma sonucunda gaza bastığın an araç yerine oturur.

        keskin virajlarda gaza fazla yüklenirse understeer problemi olur.

        araçlar hızlanırken tüm ağırlık arkaya gider ve önde tutuş kalmaz. o yüzden 1250hpnin çoğunu hızlanmada kullanamaz ama bunu engellemek için tüm ağırlığı ön tarafa vermişler gibi. arka neredeyse 0. tüm ağırlık önde, çekiş ve dönüş önde, frenlemeler zaten doğanın kanunu ön tarafta, arkalar sadece takip ediyor. bu araca ön lastik dayanmaz.

        1. Bilgiler için teşekkür ederim ama araba ne olursa olsun 300 bg üstünde önden çekişli olması bana riskli gibi geliyor dediğiniz gibi ön tekerler ne olacak yada kafadan kopmalar arkası hafif bir makine virajlarla dolu pist bakalım neler yapacaklar.

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Seri üretim önden çekişli bir araç için maksimum güç sınırı 220 hp olarak söylenir. Bundan daha güçlü araçların çılgınlar gibi lastik yaktığını biliyoruz. Bu yüzden bu araç bana mantıksız geldi.

  3. Çok güzel ve bu yenilikçi yapısıyla baya iyi bir iş çıkarabilirler Wec’de.Nissan gibi bir markanın bu seriye girişiyle beraber Audi,Toyota,Porsche ve Nissan’dan çok keyifli dayanıklılık yarışları izleyeceğiz gibi.O yüzden yarışları kaçırmadan izleyeceğim 🙂 .Umarım bu sene galibiyetler alabilirler.

  4. çok güzel..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir