Toyota En Az 2012'ye Kadar F1'de

yazar:

kategori:

Toyota Başkanı John Howett, takıma başarılı olması için 2 sene verildiği yönünde çıkan haberleri yalanladı ve Toyota’nın en az 2012’ye kadar Formula 1’de olacağını söyledi.

La Gazetta Della Sport’a konuşan Howett "Spordan ayrılacağımız yönünde olan spekülasyonlar zeminsiz. Concorde Anlaşmasını imzaladık ve enazından 2012’ye kadar Formula 1’deyiz."

"2 senemiz olduğuna dair hiçbir talimat gelmedi Japonya’dan." dedi.

Takım sorumlusu Tadashi Yamashina daha önce yaptığı açıklamada 2 sene içerisinde başarı gelmemesi halinde spordan ayrılabileceklerini söylemişti.

Ancak Yamashina sözlerinin yanlış yorumlandığını ve Japonya’dan bu yönde ultimatom gelmediğini söyledi.

Yamashina "Sözlerim yanlış yorumlandı. Ben sonuç almak için 2 senemiz kaldığını söylediğimde ben Toyota’nın F1’deki varlığından ya  da takıma verilen ultimatomdan söz etmedim. Ben kendi anlaşmamı uzatmaktan bahsettim." dedi.

Sporda en büyük bütçelerden birisine sahip olan Toyota henüz yarış galibiyeti alamadı.


Yorumlar

  1. bahrey ve malezya 2005 aklıma geldi.takım iki kez jarno trulli ile 2nci olmuştu.ne olduda pol pozisyonu bile alabilen takım düştü biranda.trulli iki kez üstüste 2nci oldu ne şansızlık ikisindede önündeki kişi alonsoydu.yanii adam yarış dışı kalsa trulli ilk galibiyeti tattıracaktı toyota'ya.ve sonundada şeytanın bacağı kırılacak olacaktı böylece.

  2. Bir Williams'a motor sağlamada yararları var o kadar.

  3. 2012 değil 2022 ye kadar kalsanız ne yazar kalmasanız gönül yazar f1 renk katıyosunuz okadar

  4. Alonso`yu bu sezon kacirmayacaklardi, Honda bombayi patlatti ve Brown`i aldi, Toyota`nin Japonya`da da F1 anlaminda itibarinin zedelendigini dusunuyorum, siradan insanlarla siradan kalmaya mahkumlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir