Williams'tan Schumacher'e Test İzni Yok – Güncel

yazar:

kategori:

La Gazetta Della Sport’un Williams takımının Michael Schumacher’in Ferrari’nin 2009 aracı ile test yapmasına izin vermediği haberinin ardından Sir Frank Williams da yaptığı açıklama ile bunu doğruladı.

Felipe Massa’nın kazasının ardından Valencia’da Schumacher’in Ferrari kokpitine geçmesi için çalışmalar sürüyor ve Ferrari Schumacher’in F60 ile test yapabilmesi için FIA ve diğer 9 takımdan izin istemişti.

FOTA takımlarının bu teste izin verdiği biliniyordu ancak Force India henüz bir cevap vermedi. Schumacher’in test yapabilmesi için tüm takımların ve FIA’nın “evet” demesi gerekiyor.

Sir Frank Williams konuyla ilgili  olarak, “Michael Schumacher’in Formual 1’e geri dönüyor olmasını hoş karşılasak da bir gerçek var ki sezon için testler tamamen yasaklanmış durumda. FIA tarafından belirtilen kurallar oldukça açık ve bunlar tüm takımlar tarafından kabul edildi. Bu nedenle Macaristan’da ilk kez F1 aracı kullanan Alguersuari yarışa çıkmadan önce Toro Rosso ile bir test imkanı bulamadı. Williams olarak biz Alguersuari ile Schumacher’in durumu arasında bir ayrım yapmıyoruz ve kurallardaki ihlalin gelecek için örnek teşkil etmesini istemiyoruz. Böyle bir durumda, Williams hiç tereddüt etmeden mevcut test pilotunu kullanırdı. İstikrar ve adalet adına, Ferrari’nin Avrupa Grand Prix’si öncesi test yapma isteğine karşı çıkıyoruz.” dedi.

Bild Zeitung’a göre de Schumacher bu hafta yine test yapmak istiyor ve Alman şampiyon aynı zamanda Fiat’un Turin simulatöründe test yapacak.


Yorumlar

  1. Bencede uzun sürmeyecek, kendisi tecrübesi ve yeteneğiyle açıkları kapatacaktır

  2. Semo_Ferrari  avatarı

    0versteer ve caglar, ikiniz de Ferrari'nin Schumacher'i yartıştırma zorunluluğu olmadığı konusunda haklısınız, hak vermek lazım 😀 Yine de, önceden de dediğim gibi Schumi'nin arabaya uyum sağlaması uzun sürmeyecektir.

  3. ayrıca ekliyorum, Ferrari bu kararı vererek sorumluluğu üstüne almıştır zaten;)

    ayrıca M.Schumacher gibi efsanevi bir ismin böyle bir teste ihtiyacı yoktur…

  4. —Mateschitz, "Macaristan Grand Prix'si öncesinde Alguersuari için test izni istedik ancak geri çevrildi. Böyle bir olayın ardından yedi kez dünya şampiyonu olmuş biri için neden onay verelim ki?" diye konuştu— bu diğer haberden alıntıdır, Toro Rosso izin isteseymiş diyenlere gelsin…

    —Bence Schumi'ye test izin velilmeli, sonuçta Massa'ya olanlardan Ferrari sorumlu değil ve pilot değişikliği zorunluydu. Ayrıca Alguersuari'ye test izni verilmemesi de gayet doğal, sonuçta Toro Rosso'nun Bourdais'i kovmak gibi bir zorunluluğu yoktu. Onu kovarak sorumluluğu da üstlenmiş oldular.— Semo_Ferrari arkadaşım, iyi güzel söylüyorsunda, Ferrari'ninde aracı tanımayan ve 3 senedir yarışmayan M.Schumacher'i yarıştırma zorunluluğu yok, sanırım sen bu önemli detayı atlamışsın.

  5. "sonuçta Toro Rosso'nun Bourdais'i kovmak gibi bir zorunluluğu yoktu" demiş SEMO_FERRARİ isimli arakdas ta ferrari nin de schumi yiy arıstırma zorunlulugu yok yakımın test pilotları var zaten.

  6. Alguersuari ile nası bir kıyaslama yapmış anlamadım. Toro Rosso resmi başvuru da bile bulunmadı test yapabilmesi için, başvurdu da onaylanmadı mı sanki. Nobert Haug da söyledi Toro Rosso'nun herhangib ir girişimde bulunmadığını. Ayrıca Toro Rosso lüks davradı ve kendi isteğiyle pilot değişikliği yaptı, Ferrari zorunluluktan bu yola başvurdu. Ama tabi Schumacher faktörünü de unutmamak gerekiyor. Badoer ya da Gene olsaydı aynı tartışmalar yaşanmazdı diye düşünüyorum.

  7. elif çivici avatarı

    ayrımcılık olabileceğini düşünmek mantıklı geliyor ama williams her zamanki kıllığını göstermiş yine,bir türlü ısınamadım şu takıma ya neyse,ferrarinin schumiyle bu testle birlikte alabileceği puanların bari hesabını yapmayın,adam testini yapsın,güzel güzel yarışsın,reytingler artsın,bahaneyle sizin sponsorlarda gözükür bi yerlerden mutlaka merak etmeyin..

  8. Williams'ı bu kararından dolayı tebrik etmek istiyorum. Her ne kadar verilen kararın amacı söylendiği gibi "herkese eşitlik ilkesi" olmayıp, sırf fota üyesi olmadığı için olsa bile gayet mantıklı bir karar. Umarım bu kararlarından vazgeçmezler.

    Neden diyeceksiniz daha bir kaç gün öncesine kadar bir sürü şey yazılmıştı. Schumiye torpil geçiliyor, diğer takımlara haksızlık yapılıyor gibi sanki tüm olayları ferrari zorla yapmış gibi bir imaj vardı. Bundan sonrada Schuminin alacağı her puanın arkasından bu tür söylentilerin yükseleceği gün gibi ortadaydı. En azından böyle bir durumda söylenebilecek fazla birşey olmaz.

  9. williams herseye cıkıntı be abı fota meselesı ondan sonra gelecek sezonkı kers meselesı wıllıams ıyıce azıttı

  10. Semo_Ferrari  avatarı

    Bence Schumi'ye test izin velilmeli, sonuçta Massa'ya olanlardan Ferrari sorumlu değil ve pilot değişikliği zorunluydu. Ayrıca Alguersuari'ye test izni verilmemesi de gayet doğal, sonuçta Toro Rosso'nun Bourdais'i kovmak gibi bir zorunluluğu yoktu. Onu kovarak sorumluluğu da üstlenmiş oldular. Williams'ın Alguersuari örneğini vermesi gayet saçma. Yine de Schumi'nin F60'la test yapamasa bile en geç bir-iki yarış içinde arabaya alışacağından eminim.

  11. kurallara bakarsak izin Vermemeleri gerekir ama şumi olduğu için vereceklerdir. Bence Hakkinen de olsaydı sırf En İyi oldukları için bile izin vermeliler. F1 in bu geri dönüşlere her zamankinden daha da çok ihtiyacı var…

  12. Remzi Ersoy avatarı

    madem bütün takımlara bi test hakkı versinler

  13. test yasagı varsa bencede uyulması gerekli bu kim olursa olsun adam gayet mantıklı bir acıklama yapmıs he williams ı ciddiye alıp dinlerlermi onu iblemem ama algershuari test yapmadan sürdü aracı schumi de o sekilde sürmeli bence….

  14. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    pardon arkadaslar internette sorun vardı tıkladım gondermedi mesaj lar için özür herkesden ok

  15. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Aynen sana katılıyorum görkem schumi nin gelmesi için bole bir düşünce cok dramatik bir pzozisyon oluşturur massa bunu haketmiyor massa 1 kez şampiyonluk gelmedi o kadar ferraride kalmasıan rağmen başıan birde boyle bir kaza geldi ben olsam ağlardım nimet carpsın adam gecen seneyi 1 puanla kacridi bu sene de kaza oldu sampiyopnluk hayali suya dustu zaten arac kotu birde massanın kazası ferrari de kara bulutlar dolaştı bütün sezon boyunca simdi ise iyi tarafı schumi ile liderlık alması ama arac ıcın calısma paket guncelleme gerekecek bunalr olmadan olması ımkansız mc larene bakın adeta aracı sıfırdan yaptıalr su an en hızlı arac bence Mc laren Red bull brawn diye gıdıor değişti 2 yarıs ıcersınde her şey geğişti massa hakkıdna bole dusunenler ferrariye yapılan saygısızlıkdan ibarettir.

  16. Williams ve diğer Fota dışında kalan takımlar belki tekrar Fotaya girebilmek için Şumiye test iznini koz olarak kullanabilirler…

  17. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Oversteer hiç sorma ya. dünkü F1 kulübü programında Poyraz Savcı söyledi. Schumi'nin geleceği düşüncesiyle Massa bu kazayı neden daha önce yapmadı düşüncesinde olanlar varmış. gerçekten gaddarca kınıyorum böyle düşüncede olanları.

  18. Eclestone olayın show tarafını ve maddi tarafını düşündüğü için Schumi konusunda mutlaka arabuluculuk yapacaktır ve o izni koparacaktır.Etikmidir değilmidir konusu tabiki tartışmaya açık fakat işin show yönünü düşünürsek Efsanenin tekrar yarışlara dahil olması F1 severlere bir armağan Bay Eclestone ye ekstra gelir FİA ya prestij demektir.Onun tekrar yarışması F1 tutkunlarına büyük bir jesttir.

  19. ecclestone massa kaza yaptı schumi geri döncek diye sevinmiştir bile…

  20. İzin verecekler.
    Ecclestone'nin açıklamaya bakılırsa.

  21. kesinlikle sumii yapacak eminimm

  22. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    değil mi ya. pilotlar 3 kez yapılan antrenmanlar boyunca yaklaşık 70 tur atıyorlar. schumi mi alışmayacak?

  23. ulaş bilir avatarı

    nefret ediyorum williamstn ve rosbergten :(( bu takım kendini bişey zannediyor

  24. millimsla force india test iznini verse ne olur vermese ne olur o bir sxmaher hallederr koskoca ferrarii onaa herşeyi yaptırır merak etmeyelim similatörr bunlar varr cuma günü piste çıkar şumi yinede alışır o arabaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir