Formula 1, 1000 Beygir Motorları Masaya Yatıracak

yazar:

kategori:

Formula 1, perşembe günü Paris’te gerçekleştirilecek olan toplantıda gelecek yıllarda 1000 beygirlik turbo motorlar olması fikrini masaya yatıracak.

Bernie Ecclestone, 2017 Formula 1 sezonunda 1000 beygirlik motorlar olması için zorluyor. Forbes’a konuşan Ecclestone, mevcut dondurma kuralı nedeniyle geride kalan üreticilerin sezon içerisinde gelişim yapsa bile Mercedes’i yakalama şanslarının olmayacağını söyledi.

Christian Sylt’e konuşan Ecclestone “İyi bir güç ünitesi ve mühendislik için harika ancak Formula 1 için tasarlanmamışlar.” dedi.

La Gazetta Dello Sport’a göre Ecclestone 2.2 litre çift turbo V8 motorlar istiyor. Bu öneri, 1980’lerdeki turbo motorlara oldukça yakın.

Ancak V6 yapısının 1000 beygir gücü üretebilecek olduğunu düşünenler de var.

Mercedes’ten Andy Cowell “V6 turbolardan % 100 termal verimlilik ile alabileceğimiz maksimum güç çıkışı 1630 beygir civarında olur.”

“Bu mükemmel olur.” dedi.

FIA Başkanı Jean Todt, Paris’teki toplantıda bu konunun görüşüleceğini doğruladı.

Todt “Ben yapıcı olan her türlü öneriye açığım ancak teknik kurallardaki stabiliteyi korumamız lazım.”

“Mevcut kurallar altında motor gücünü arttırmak mümkünse bunu doğal bir evrim olarak değerlendirebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Formula 1, 1000 Beygir Motorları Masaya Yatıracak” için 7 yanıt

  1. ha birde illede hem turboşarjlı motor hemde ses ıkarsın istiyorlarsa hi ksra bakmayın ozaman charcer ünite kllanılıcak okadar

  2. az sabredin formulae geliyor batarya sorunu halledildiği gibi f1 in işi biter demedi demeyin zira elektrikli motorların mükemmelliğini motordan anlayanlar ii bilir anlamıan için ise polemiğe girmeye deymez

    1. Tek başına elektrikli motor ile şu anki vaziyetten daha iyi olacağını düşünmedin değil mi? Hybrid verimli ama salt elektrikli motorların F1’de yeri yok. Onun için Formula E var. Onun da önünde çok yol var. Zırt pırt arıza yaşanıyor mesela. Formula E’nin F1’i bitirdiği zamanı torunlarımız anca görür. 🙂

    2. izlememişsin demekki e’yi. ortada bi yarış yok daha

  3. ferrari hızlanırsa bu muhabbetler yok olur. ama çift turbo yapıp psu arttırarakta istediğin beygir gucune cıkarsın

    dertleri başka

  4. Bir spor dalında ikide bir kural değiştirilip durmaz.Ondan sonra maliyetleri azaltmamamız lazım diye saçma sapan şeyleri savunup bu kural değişiklikleriyle her seferinde daha fazla harcama yapıyorlar..

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Onu bunu bilmem arkadaş F1’i takip eden insanların çoğu güçlü ve sesli motor istiyor. Elektrik süpürgelerinin yeri Formula 1 değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir