Marussia Sürpriz Bir Şekilde 2015’te Yarışmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Marussia takımı bu ayın sonunda bankacıların kontrolünden çıkıp 2015 Formula 1 sezonunda “sürpriz” bir şekilde yarışmaya hazırlanıyor.

Geçen sezonun sonunda Caterham ve Marussia takımları, maddi sıkıntıların ardından bankacıların kontrolüne geçmişti. Bu süreçte iki takımı kurtarmak için çeşitli görüşmeler yapıldı ancak şu ana kadar bir sonuç çıkmadı. Bu yüzden iki takımın bu sezona katılması beklenmiyordu.

Hatta Marussia’nın malzemeleri satışa çıkarılmıştı ancak daha sonra bu satış ertelendi.

Son çıkan haberlere göre Marussia 2015 sezonuna katılım ücretini yatırdı ve 19 Şubat’ta bankacıların kontrolünden çıkacak.

Bu gelişmeye rağmen Marussia’nın yarışabilmesi o kadar kolay olmayacak. Öncelikle Marussia’nın 2014 aracıyla yarışabilmesi için izin alması gerekiyor. Takımın şu anda 2015 aracını hazırlaması mümkün görünmüyor.

Marussia, son 2 seneyi 10. sırada tamamladığı için bu sene yarışlara katılırsa ödül parasını alacak. Katılamazsa alamayacak.

Marussia’nın katılmaması halinde onun alacağı para diğer takımlara paylaştırılacak. Bu yüzden küçük takımların o geliri alabilmek için Marussia’nın dönüşüne karşı çıkabileceği söyleniyor.

Marussia’yu kurtarmak isteyen yatırımcıların kim olduğu bilinmiyor. Bir ara McLaren olacağı söylense de bunun ihtimaller dışında olduğu söyleniyor.


Yorumlar

“Marussia Sürpriz Bir Şekilde 2015’te Yarışmaya Hazırlanıyor” için 2 yanıt

  1. FerrariFanTR avatarı

    cidden diğer takımlar garibim Marussia’nın hakederek alacağı paraya göz dikip dönmelerine karşı mı çıkacaklar? çok acımasizca.

  2. Hadi hayırlısı olsun diyelim. Umarım Caterham’da kısa süre içinde pistlere döner.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir