E23’ü İlk Kez Kullanan Grosjean: Artık Mutlu Bir Sürücüyüm

yazar:

kategori:

Romain Grosjean, Jerez testlerinde kullandığı yeni Lotus E23’ün ardından artık daha mutlu bir sürücü olduğunu söyledi.

2013 yılında gösterdiği güçlü performansı ardından geçtiğimiz yıl yavaş Lotus ile beraber gerilerde kalan Fransız pilot, zaman zaman Lotus’tan ayrılabileceğini söylemişti.

Jerez’de ilk kez E23’ü kullanan Grosjean “Bütün paket kesinlikle daha güçlü. Grid üzerindeki en iyi motora sahip olduğumuzu biliyorum ve herşey çok iyi çalışıyor. Şasi bakımından da durum aynı”

“Eğer ilk yarışta podyuma çıkarsak herşey daha iyi olacak! Çalışma durduktan sonra eşimi aradım ve dedim ki ‘Ben artık daha mutlu bir sürücüyüm” O da bana ‘harika’ cevabını verdi. Tek istediğim buydu”

“Araç sürüş açısından oldukça iyi. Açıkçası iyi bir başlangıç noktasındayız. Geçen sene ise daha fazla mücadele vardı. Herşey farklıydı.”

Grosjean, yeni aracın 6 podyum elde ettiği 2013 aracına benzediğini söyledi.

“Olaya karakteristik değil de performans olarak bakarsak bu araç 2014 aracından daha çok 2013 aracına benziyor. Takım gerçekten çok iyi bir iş çıkartmış. Araçta performansı hissedebiliyorsunuz. Araç gitmek istediğiniz yere gidiyor”

“10-15 turluk uzun koşullarda çalışmayı başardık. Bu iyi birşey. Motor, şasi ve diğer parçalar gerçekten iyi tepki veriyor. Artık mutlu bir sürücü olduğumu söyleyebilirim”


Yorumlar

“E23’ü İlk Kez Kullanan Grosjean: Artık Mutlu Bir Sürücüyüm” için 13 yanıt

  1. Sen mutluysan ben de mutluyum. Ama Maldonado’ya dikkat et bu ara oldukca fesat hale gelmis test gun sirani calmalar arac hakkinda sordugun sorulara cevap vermemeler. Bu sene fena halde ezileceginin farkinda ona karsi kendini kolla adamim =)

    1. Şu Grosjean tam kendini topladı, kazalardan kurtuldu derken bu sefer Lotus çuvalladı. Bu arada Marion Jolles direk röportaj yapsaymış. 😛 Niye telefon? 🙂

      1. Gercekten oyle ama bana bu arac 2012-2013 araclari gibi olacak izlenimi veriyor. Eve is getirmemek imkansiz olsa gerek Grosjean ailesinde =)

        1. Lotus’ta güzel bir araç yapsa Grosjean hak ettiği yere dönecek. Romain için ev-iş ayrımı pek olmasa gerek. İkisi de aynı kapıya çıkıyor. 🙂

          1. Bu sene grosjean maldonadonun gerisinde kalacak. Demedi demeyin. Yetenek konusunda kesinlikle maldonado daha önde. Aşırı hırslı yapısı onu bazen kontrolsüz hareketlere itiyor o kadar. Mesela 2012 avrupa gp si bu hırsının getirdiği kontrolsüzlüğe bir örnek. Eğer bu hırsını kontrol edebilirse ve araç gerçekten iyi olursa podyum bile alabilir. 2012 ispanya gp yi kazanmış ve alonso gibi bir pilotu onlarca tur arkasında tutmayı başarmış birisi maldonado. Yeteneksiz demek büyük haksızlık olur. Kendisini kesinlikle hafife almamagerekiyor.

            1. Bence kesinlikle yeteneksiz. 2012’deki Williams aşağı yukarı Lotus ayarında bir otomobildi. 2012’de Grosjean ve Maldonado’num klasmandaki konumuda ortada. Bence Maldonado PDVSA sayesinde yarışabiliyor.

              1. Maldonado sponsorla yarışıyor da grosjean safi yetenek ile mi yarışıyor? Onun da peşinden sürüklediği total var.

            2. Maldonado bence de yeteneksiz zira geçen sezonun ilk 8-9 yarışında bile yaptığı kazalar bunun kanıtı. Ayrıca yetenekli bir pilot yarışmak için neden 40m euroya ihtiyaç duyar ki? Bakınız Kvyat’a sponsorla geldi şuan Redbullda çünkü yetenekli. 2012’YE gelirsek bence o yılın Williamsı Lotustan iyiydi aero pistinde o denli başarılı olması zaten kanıtıydı. Buna rağmen o aracın hakkınj veremeyen iki kötü pilotları vardı. Grosjean da sponsor desteğine sahipti haklısın ancak Total 40m euro ödemedi hatta total hiç para ödemedi lotusa. Grosjean’ın maaşını ödemek ve yağda indirim dışında bir katkısı yok. Bu sezon yağı da total sağlamıyor anlayacağın şuan hiçbir desteği yok totalin Gro ve Mal’ı benzetmek saçmalık olur.

    2. Aslında test önceliğini Maldonado’nun almasını yadırgayamıyorum. Sonuçta Romain’in bu sezon yarışacak bir araca sahip olmasının da sebebi o Maldonado’nun sponsorları kardeşim.

      1. İlla ki kardeşim ama gridde sponsoru olan tek pilot Maldonado değil. Diğer takımlarda da var ancak böyle saçma şeyler görmüyoruz.

        1. Haklısın da kardeşim ancak bildiğim kadarıyla PDVSA oldukça büyük bir sponsor. E bu Lotus’un ekonomik olarak ortada muhtemelen bu yüzden daha önce ilk hafta 2 gün her ne olursa olsun test yapılacağına dair anlaşma yapmışlardır.

          1. PDVSA’nın petrol fiyatlarındaki düşüşten çok etkilendiği ve F1’den çekileceği haberleri vardı geçenlerde…

            1. Soylentiden ote o haber PDVSA destegini cekmek uzere. Lotus PDVSA cekilirse Pastor ile yollarini ayiracagini bildirdi. Pastor’un bu hallerini buna bagliyorum ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir