Yeni Ferrari Motorunu Öven Ericsson: C34 Çok Daha Güçlü

yazar:

kategori:

Marcus Ericsson, Sauber’in kış boyunca büyük bir ilerleme kaydettiğini düşünüyor.

Pazar ve çarşamba günü C34’ü kullanma fırsatı yakalayan İsveçli pilot, testlerin son gününde 111 tur atmayı başardı.

Her iki günde de ikinci sırada yer alan Ericsson “Gerçekten iyi bir test vardı. Hergün iyi sayıda tur atmayı başardık. Çok olumlu bir test oldu. Araçta hiçbir sorun yoktu”

“Pazar günü kullandığım araç ile bugün kullandığım araç arasında büyük bir ilerleme olduğunu gördüm. Elbette önümüzde epeyce adım var” dedi.

Geçtiğimiz yılki Abu Dhabi testinde C33’ü kullanma fırsatı yakalayan Ericsson, yeni Ferrari motorunun çok daha güçlü olduğunu söyledi.

“Ferrari olumlu bir iş yapmış. Araç daha istikrarlı görünüyor ve sürücüye daha fazla güven veriyor. Bu yıl ki araç virajlarda daha iyi, frenlemelerde genel olarak daha istikrarlı. Güç ünitesi gerçekten gelişim kaydetmiş. Elbette sonuçları yakında göreceğiz”

“Geçen sene bu motoru sadece Abu Dhabi’de sürdüm. Jerez daha soğuktu ve karşılaştırma yapmak zor. Bütün söyleyebileceğim iyi hissettiriyor ve bunu hissetmek önemli. Ferrari Barcelona’ya getireceği güncellemelerle daha iyi olabilir”

Sauber başarısız geçen 2014 sezonunun ardından bu yılın daha olumlu geçmesini beliyor.

“Takım bütün kış çok fazla çalıştı. Herkes sezon öncesinde gerçekten heyecanlı ve bu hafta sonu başardıklarımızın ardından takımda olumlu bir hava var. Takımdaki olumlu enerji bizi daha güçlü yapacaktır”


Yorumlar

“Yeni Ferrari Motorunu Öven Ericsson: C34 Çok Daha Güçlü” için 3 yanıt

  1. Sauber’in bu başarısının altında boş depo ile tur atıp sponsor çekme taktikleri yatıyor. Testleri iyi takip ederseniz sürekli soft lastikler ve hafif yakıt yüküyle testler yapıyorlar. Bugün pist ortasında Sauber aracının durmasının sebebi yakıt bitmesi olarak açıklandı. Bu açıklamaya göre her şey gün gibi ortaya çıkıyor. Yani Sauber’in Ferrari’ye kafa tutması pek olası değil bu bilgiler ışığında.

    Fakat Ferrari motorunun geçen seneye nazaran daha güçlü olduğu, takımda ve taraftarlarda yarattığı olumlu hava iyi sinyallerin olduğu yönde. Yine de fazla aldanmamak gerek. Özellikle ikinci sınıf kendi motorunu üretemeyen takımların, üreticileri geçmeleri düşük bir ihtimaldir. Catalunya testleri bu testlere göre daha belirleyici olacaktır.

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Berbat bir Ferrari’nin 3 ayda zirveye çıkacağına pek ihtimal vermiyorum tabi ki geliştirmişlerdir ama Mercedes minimum 0.5 avantajlı diğer motorlara göre (bence)

  3. testlere göze çarpan birşey var oda sauberin sürekli en çok tur atması ve sürekli iyi turlar atması.hem dayanıklı hemde ferrari motoru güçlü. araçta iyi tasarlanmış hızlı görünüyor.ferrariden güçlü olursa süpriz olmaz.2012 de bikaç yarışta çok hızlıydı ferrariye oranla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir