Red Bull Takımlarından da Schumacher'e İzin Çıkmadı

yazar:

kategori:

Red Bull Racing ve Scuderia Toro Rosso takımları da Williams takımına katıldılar ve Schumacher’in Valensiya öncesi 2009 aracı ile test yapmasına karşı olduklarını söylediler.

Mateschitz, “Macaristan Grand Prix’si öncesinde Alguersuari için test izni istedik ancak geri çevrildi. Böyle bir olayın ardından yedi kez dünya şampiyonu olmuş biri için neden onay verelim ki?” diye konuştu.

Red Bull motor sporları koordinatörü Helmut Marko da Salzburger Nachrichten gazetesine verdiği demeçte Michael Schumacher’in yeni nesil Formual 1 aracına alışmakta küçük sorunlar yaşayabileceğini ancak test yapmaya gerek duymayacağına inandığını söyledi.

“Schumacher yeni araçta kısa süre içinde rekabetçi olabilecek deneyime sahip. Onun ekstra test yapmasına izin vermek kurallara uygun değil. Ancak eğer geçen hafta GP2 lastikleri ile teste çıkmışsa bu bile fark yaratacaktır.”

“Biz de kurallarla aynı doğrultudayız, bu yüzden Michael’in test yapmasına onay vermiyoruz ve bu fikre sahip olan da sadece biz değiliz.”


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bu spora Porsche, Lamborghini, Audi gibi dev üreticilerde girse de şu garaj takımlarının devri kapansa ne güzel olur.Daha düne kadar puan almak için uğraşıyorlardı şimdi konuşuyorlar.Bravo Ferrari' ye.

  2. vega_nitro bu arada sölediğin şeye de katılmıyorum. eğer luca marc yada schumi arasında bi seçenek sunulsa kesinlikle schumi olurdu tercihim. tecrübesi, bilgi birikimi kesinlikle daha fazla. hem aracada alışır uzun sürmez =)

  3. o adam direk yaqrışta geçsin o kokpite fazla sürmez 10 tur yeter ama kara listemde artık bu takımlar egolarını tatmin etsinler anca. nese schumi göster koçum şunlara…

  4. murat öktem avatarı

    redbull un onay vermemesini anlıyorum. fakat buna gerekçe olarak yeni pilotlarına test izni çıkmaması olarak göstermeleri şeklen doğru gibiysede bana çok doğru gelmiyor. zira siz beğenmediğiniz bir pilotun yerine başka bir pilot getirmişsiniz, ferrari kaza geçiren rilotunun yerine bir pilot getirmiş. tabi isim schumi olunca bu işler böyle oluyor. ama başta da söylediğim gibi kimsenin redbull ve williams a hiçbir şey demeye hakkı yok. ha bence,schumiye ayrı bir motivasyon oldu bu izin vermeme o ayrı. bu adam o açığı yarış öncesi antremanlarda bile kapatır, başka türlü bir yetenek. ben buna inanıyorum. herkese sevgi&selam

  5. Bence Schumacher en başından seçenek olmamalıydı. Çünkü işi çok karıştırdı "Schumacher" kelimesi.

    Halbuki F60 ile tecrübesi yüksek olan Luca Badoer, Marc Gene gibi test pilotları kısa vadede Schumacher'den daha yüksek puan alabilirdi zaten.

    Bu yüzden Red Bull'un düşüncelerini desteklemekteyim.

  6. jaime de, test yapsaydı belki ilk yarışında yarış kazananlar arasına girerdi..ya da yoksa böyle bişi..ilk olurdu..kim nerden bilebilir ki? haksızlığa binlerce bahane sebep bulunup yazılabilir..ama hiç biri o şeyi haksızlık olmaktan çıkarmaz.

  7. güzel tavır koymuş redbull

  8. Mantıklı yanı yok ama bu insanlar yarışçı ve rekabeti seviyolarlar eşit şartlar altında yarışmak istiyolar yani schumi yi geçtiklerinde akıllarında bir bahane olsun istemiyolar eger ki yarışta schumi 8-9 cu olursa Kimi yarış dışı kalırsa ben kendi kendime şöyle bişey derim henüz arabasına alışmamıştı eger alışsaydı daha iyi işler yapardı

    schumi'nin test yapmasını onaylıyan takımlar bunun ferrariye ve schumacher'e avantaj saglıyacagını biliyolar fakat adam efsane onunla iyiyken yarışıp geçmek istiyolar şurda 2 bilemedin 3 yarış yarışıcak bundan sonra istesenizde yok zaten bitti 🙂

  9. Geçen açıklama yapan Norbert Haug'a gitsin şu cümle "Macaristan Grand Prix'si öncesinde Alguersuari için test izni istedik ancak geri çevrildi."

    Korkmakla alakası yok, durup dururken Schumacher'e test izni vermenin hiçbir mantıklı yanı yok

  10. Korkunun ecele faydası yok 🙂

  11. burak gören avatarı

    ilk haber çıktığındada dem,iştim algersuarinin suçu ne bence böyle olması normal ve redbull un izin vermemesi mantıklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir